![]() |
Çok güzel açmış.
|
Sn Satı abla evinizin terası çok güzel olmuş güzel günler geçirmeniz dileğiyle. 1887 nolu mesajdaki pembe çiçek nedir. Bilgi verebilirmisin. Teşekkür ederim. saygılar.
|
Alıntı:
sana tohum gönderirim bu yıl, canım teşekküre gerek yok sen mutlu ol yeter sağlıkla büyüt. Sevgili Periş, çok teşekkürler. Sevim hanım, çok sağolun. Çok teşekkürler gülsu, inan bende bilmiyorum çiçeğin adını. |
Sayın Güngör Salman'a müracaat edelim doğru bilgiyi bize verir.(umarım:))
|
Alıntı:
|
bahçenizdeki her şey çok güzel , ortancalar büyük güzel, hercailer minik güzeller...
|
Alıntı:
|
Sn Güngör Salman size zahmet ettik ama çiçeğin ismi için teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Satı'cığım güzel görüntüler süslemiş gene sayfanı rudbericalara ve phloxlara bayıldım eğer oluşturursa ben de tohumlarından isterim):
Bunlarda bendekiler çok fazla çiçeklenmedi daha bunların tohumlarıda Zeki beyden gelmişti:) Eklenti 231513 |
Satıcığım phlox paniculata dan bende de beyazı var çok güzel kokuyor. Fakat bulunduğu yeri sarıyormuş benimki şimdilik saksıda münasip yer bakıyorum. Bahçen gene formunda benim listeye zahmet olacak ama gece mumu tohumunuda ekleyelim çok güzel görünüşü var. Gerçi ben liste tutuyorum gelince padişah fermanı gibi okuyacağım. Selamlar.
|
Şöyle bir son üç-dört sayfaya baktım. Maşallah ''Noel Abla!'' gibisin. Herkese o kadar çok çelik ve tohum dağıtmışsınki...Bu hemencik anlaşılıyor. Benim payıma düşenlerden Hatmiler gördüğüm her yerde neredeyse tohuma dönecek. Bendekiler henüz 50-60 cm olabildi. Malum bizim buralarda bu yıl güneşi görebilene aşkolsun.:p
Sevgili kardeşim; Bahçen de o kadar çeşit var ki; sanki artık sığmıyor eve girmeye çalışıyorlar. Ama o verandanın önü çok renkli. Oradakilerin bile, biri çiçeklerini dökse, bir diğeri açar. güle güle sefasını sür. Her yerde, her zaman yazıyorum. Sana söz verdim, geleceğim diye.:( Ama iki senedir arabayla geçmediğimiz için bunu gerçekleştiremedik. İnan çok mahcubum. Ama elbet bir gün senin konuğun olacağız. Selam ve sevgilerimizle. |
Sevgili Hüzün, seni görmek çok güzel çok teşekkürler.
Sevgili Güngör verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler:) Sevgili Cumhur bey, eminim gözünden kaçmadığı sürece kesin cevap verir:) Sevgili günebakan, zeki beye çok çok teşekkürler, çok güzel bir bitki tohum oluşursa neden olmasın. Güngör olmasa, sevgili Yücelle ben bu bitki isimleri yüzünden ne yaparız bilmem:) |
Sevgili gülsu, bitki isimleriyle başım dertte hiç aklımda tutamıyorum:)
Fatma hanım, istediğin bitki olsun tohum olsun, fakat sanıyorum gece mumu çelikten çoğaltılıyor geçen yıl tohum görmedim bu yılda tohum olmazsa ben çelikten çoğaltırım, yinede tohumu listeye ekliyorum,geldiğinde istediğin kadar çelik tohum ve bitki alabilirsin. Sevgili Orhan abim, çok teşekkür ederim iltifat ediyorsun, o senin güzelliğin. Evet bitkiler artık taşıyor bahçeye sığmıyor, zor sabrediyorum bu hafta bodrumda duramayıp yine aldım, her zaman evim ve kapım sizlere açıktır her zaman beklerim sevgiler saygılar. |
Bahçem.
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar uzun zamandır güzellikleri sergileyememiştim zamansızlıktan:)
|
Bahçem.
5 Eklenti(ler)
İlk defa açan acem borum, tohumdan yetişen petunyam, pasiflora meyvesi, çörek otu.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Satı;
Bahçende yaz sonu çiçeklenmeleri başlamış. Datura, bunun ilk işareti. Henüz benimkiler 25-30 cm. boyunda fideler. Acem Borusu Grandflora cinsinden. O çok iyi. Hem fazla istilacı değil, hemde daha iri çiçekli. Güle güle büyüt. Tohumdan yetiştirdiğin petunya çok güzel. Sarı çiçek Dahlia mı, Güneş şapkası mı? O da çok güzel. Gelecek yıl biz, mevsimliklerde Dahlia' lara ağırlık vereceğiz. Çünkü; tohumlarla uğraşmak çok zor oluyor, hem onlar daha uzun süreli çiçekleniyorlar. Birde ilk fotoğraf grubunda, üçüncü sırada ''Cleradendrum bungei (Rus Ortancası) gördüm. O bizim İstanbuldaki bahçemizdede var. Kontrol edilmezse, sürekli yayılıyor. Ama çiçek görüntüsü harika. Senin gönderdiğin Hatmi tohumlarını viyollerde çimlendirip dikmiştim. Bu yaz yağan kuvvetli yağmurlarda dibinde sürekli su durunca, sağlıklı gelişemediler. Sanırım kök çürümesi nedeniyle yeni yeni büyüyorlar. Şimdilik sadece Beyaz çiçeklisi açtı. Anlayacağın açmakta çok geciktiler. Beyazı gelin gibi. Çok teşekkür ederim.:) Selam ve sevgiyle... Eklenti 237275 |
Sevgili Satı ablacığım uzun zamandır bahçenden haber alamadık güzel görüntülerle döndün hoş geldin,biraz bahçeden uzak kaldığını biliyorum ancak,son resimlerle beraber bahçe senin eksikliğini çok fazla hissetmemiş her taraf rengarenk ellerinize sağlık,bu aralar böcek kontrolünü sık yapmak gerekir aşırı sıcaklardan sonra böceklenme artar.Ben de son bir ay sürekli işe gitmek zorun da kaldım bu yüzden gece sürekli çalışmakla ancak bahçeyi sıkıntıya sokmadan ayakta tutabildim:)Ablacığım herkese selamlar.
|
Böyle güzel bahçeleri dolaşıp, yazılan mesajları okudukça inanın ömrüm artıyor.
Sessiz sedasız girip çıkıyorum. Birşeyler yazmak hep istiyorum ama hem bahçe adedimiz çok hem de benim vaktim çok kısıtlı. Ne olur sevgili arkadaşlar kusuruma bakmayın. Sevgili Satı Uğurtan, size Uğurtan yerine uğur dağıtan demeliylermiş. Verdiğiniz, gönderdiğiniz bitkiler arkadaşları ne kadar çok sevindiriyor, sağ olun. Ortancalar da çok güzel. Ya fotoğraf çekilirken ışığın fazla gelmesinden veya başka bir sebepten bazı yapraklarını sarımsı gibi gördüm. Bilirsiniz ortancanın en iyi gübresi saçıkıbrıstır. Ya sulandırarak veya diplerine birer çorba kaşığı ( silme) kadar koyarak bol bol sulayın. Suda , sulandırıp verecekseniz dikkat edin yapraklarına değmesin, karartır. Daha iri ve yeşil yaprakları olacaktır. Güzellikler içinde sağlıklı uzun ömürler dilerim. |
Sati hanim bahceniz yine senlenmis. Clematisler cok güzel. 1886 no. lu mesajdaki grimsi yaprakli bitki adacayi cesidi mi? Ben de tohumdan yetistirdim ancak halâ saksida, bahceye alip almamakta kararsizim. Sevgiler.
|
Alıntı:
Acem borusuna bayıldım istilacı olmaması çok güzel, rus ortancasını biliyorum çok artıyor bende söküp başka yerlere bahçe dışına dikiyorum çiçeği ve yaprak rengi çok güzelde kokusu çok çirkin:) Hatmiler çiçeklenmeden sonra kuruyor seneye tekrar aynı kökler yeşeriyor sağlıkla tadını çıkarın sevgiler saygılar. |
Sevgili Yücel, biliyorsun Günaylar Türkiyedeydi onlarla tatile gittik onlarla dolaştık dün uğurladık, kalabalık olunca bahçeye sıra gelmiyor, sağolsun Hasan sulamayı yaptıda en azından susuz kalmadılar, bizdende sizlere sevgiler selamlar.
|
Alıntı:
Güler hanım, kusurumu olur biz sizin ne kadar güzel bir insan olup, hepimizin bahçesiyle ve bizlerle tek tek ilgilendiğinizi biliyoruz, bitki ve tohum dağıtımı konusunda iltifat ediyorsunuz sizin dağıtımınız yanında benimkinin sözümü olur. Ortancalarda genelde direk güneş alan yöndeki ortancaların yaprakları sarı, ayrıca diğer gölgedekine görede yaprakları küçük, verdiğiniz bilgiyi hemen uygulayacağım çok teşekkürler sevgiler saygılar. |
Sevgili Çiçeksever70, çok teşekkürler dediğiniz bitki ada çayı değil fakat ada çayıda var ve üç yıldır bahçede ormana döndü, kıştan etkilenmiyor bahçeye dikebilirsin sevgiler.
|
Pasiflora meyvasından yedin mi Satı'cığım tadı nasıl acaba çok merak ettim birde bacak ağrılarına iyi geliyormuş sende de öyle mi?
|
Alıntı:
|
hepsi birbirinden harika ilk sayfadaki ikinci resimdeki çiçekten bizimde var odamda 2 yıldır aynı büyüklükte duruyor ne uzuyor ne kısalıyor:)) acaba onun için özel bir bakım yolumu var durdugu yer nasıl olmalı su ihtiyacı nasıl karsılanmalı sizinki gelişmiş çok güzel ellerinize saglık
|
Sevgili günebakan, meyvesinin yenilen tür olup olmadığını bilmediğim için yiyemedim, bilen olurda cevap yazarsa yiyebilirim, istersen tohumundan göndereyim.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025