agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Satı Uğurtan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17287.htm)

Satı Uğurtan 01-08-2011 22:28

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 841942)
O hangi bitki acaba Sati hanim? Yapraklarinin rengi cok güzel görünüyor.

Sevgili çiçeksever70, günlerdir cevap yazmadım belki adını öğrenebilirim diye fakat bulamadım, fotoğrafını yüklüyorum umarım biri ismini bilir, Almanyadan getirmiştim, Türkiyede sokaklarda yabanisi dolu.

Satı Uğurtan 11-08-2011 22:45

Güzellerim.

5 Eklenti(ler)
Bahçemden ve saksılardaki güzeller.

musbet 11-08-2011 22:49

satı ablacım
gecenin bu saatinde gözlerim şenlendi.
nasıl güzel çiçekler bunlar böyle, sana gelmem artık farz oldu:)
ramazan bitsin soluğu bahçende alıcam.

Satı Uğurtan 11-08-2011 22:50

Bahçeden

5 Eklenti(ler)
Devam.

Satı Uğurtan 11-08-2011 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 846324)
satı ablacım
gecenin bu saatinde gözlerim şenlendi.
nasıl güzel çiçekler bunlar böyle, sana gelmem artık farz oldu:)
ramazan bitsin soluğu bahçende alıcam.

Sevgili musbet, çok teşekkür ederim, her zaman beklerim sevgiler.

Güngör Salman 11-08-2011 23:09

Yeni bitkiler almışsın, çok güzeller.

günebakan 11-08-2011 23:11

Yeni çiçeklerin harikalar adları ne acaba Satı'cığım. Güle güle büyüt:)

Sevgi Durul 11-08-2011 23:15

Sevgili Satı, bahçen ve bitkilerin her zamanki gibi çok güzeller. Bu ve bu bitkinin adlarını öğrenebilir miyim? Hepsi çok güzeller.

Hint yağı bitkisinden ben de ekmiştim. fazla sulayınca tohumlar çürüdü. Eskişehir'de bir parktan aldığım tek kozalaktan üç tohum çıkmıştı zaten. Bir daha gördüğümde, her ihtimale karşı daha çok kozalak almalıyım diye düşünüyorum. Sizlerde seyretmek de güzel. Sevgi ve selamlarımla...

FES 11-08-2011 23:17

Ellerinize sağlık

Güngör Salman 11-08-2011 23:31

1922. Msj.
1 - Torenia fournieri.
2 - Achimenes.
5 - İresine herbstii.

günebakan 11-08-2011 23:58

İsimler için teşekkürler Güngör'cüğüm:)İresine herbstii. rengi muhteşem kağıt çiçeği ile Torenia fournieri ayrı bir güzeller:)

Satı Uğurtan 12-08-2011 01:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 846340)
Yeni bitkiler almışsın, çok güzeller.

Çok teşekkürler aslında yeni bir şey almadım, Torenia fournieri, sevgili Çetinler Altınoluktan getirdiler, saksıdaki sarmaşıklar senin aldıkların öyle büyüdü, Kağıt çiçeği ve İresine herbstii, Ayla teyze( Vildanın annesi) köklendirip göndermiş, bitki isimleri için çok teşekkürler sende olmasan yanmışım:):o

Satı Uğurtan 12-08-2011 01:41

Sevgili FES, bahçeme ve siteye hoş geldiniz, çok teşekkürler sevgiler.

Sevgili SDurul, çok teşekkürler, hintyağı tohumlarından merak etme kurudumu gönderirim benimkinin üstünde çok, bitkilerin ismine gelince sorduğun ilki Torenia fournieri, ikincisi Abelya çalısı.

günebakancığım, çok teşekkürler, bitki isimlerini hem sorup hemde Güngörle, ben gelmeden halletmişsiniz sevgiler:)

İremsıla 12-08-2011 03:14

Satı abla saksıdaki güzeller çok hoş ellerine sağlık,bahçendeki çiçeklerinde ayrı güzel bu kadar çeşiti her sabah görmek ayrı mutluluk veriyordur insana bahçeli evin en güzel yanı bu olsa gerek.sevgiler...

Orhan Özbilgiç 12-08-2011 07:48

...datura çiçeklenmesi ben tatildeyken başlamış ben sonlarına yetişe bildim, çok güzel cennet gibi benim ruhumu dinlendiriyor katsız ve tek beyazı var bende...

Bahçende yine güzel çiçekler açmış. Çeşit çeşit rengarenk. İçinde huzurla yaşa.

Daturalarımın çiçekleneceği garantileşti. Üzerlerinde tomurcuklar oluştu. O nedenle, önceden pas geçtiğim, yukarıda özünü kopyaladığım mesajına, şimdi güvenerek, ''Mor ve Beyaz Katmerli tohumlarını bu kış benden iste.'' Diyebiliyorum.
Selam ve sevgilerimizle.

Periş 12-08-2011 09:54

Sevgili Satı Torenia fournieri harika çok güzel görünüyor phlox, sundavilla harika rengarenk cıvıl cıvıl maşallah ellerinize emeklerinize sağlık...

Yücel Canpolat 12-08-2011 11:35

Bu bahçeyi ziyaret şart oldu artık:)

fatma sunay 17-08-2011 15:54

Haklısın Yücel bey aynı fikirdeyim. Uzaktan seyretmekle olmayacak yakından dalmamız lazım..

Satı Uğurtan 23-08-2011 10:30

Sevgili İremsıla, çok teşekkürler inanın her sabah kalktığımda ilk işim bahçeye bakmak oluyor, eğer açan bitki varsa en önemliside ilk defa açıyorsa korkunç mutlu oluyorum:)

Sevgili Orhan bey, çok özür dilerim cevap yazmakta geciktiğim için tatildeydim yeni geldim, tohum için çok teşekkürler çok mutlu oldum sevgiler saygılar.

Sevgili Periş çok teşekkürler sevgiler.

Davette biraz geciktim galiba? bahçeme misafir geliyor:)
Yücel bey, sevgili Fatma hanım her zaman beklerim ne zaman isterseniz çok sevinirim sevgiler saygılar.

jineop 23-08-2011 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 842975)
Sevgili çiçeksever70, günlerdir cevap yazmadım belki adını öğrenebilirim diye fakat bulamadım, fotoğrafını yüklüyorum umarım biri ismini bilir, Almanyadan getirmiştim, Türkiyede sokaklarda yabanisi dolu.

Stachys byzantina Ablam. Bahçeye bir sürü yeni güzellik katılmış. Demek ki bir sürü kişiye yeni güzellik zamanla eklenecek. Ellerine sağlık. Çok öptüm.

Satı Uğurtan 23-08-2011 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 851518)
Stachys byzantina Ablam. Bahçeye bir sürü yeni güzellik katılmış. Demek ki bir sürü kişiye yeni güzellik zamanla eklenecek. Ellerine sağlık. Çok öptüm.

Sevgili lir, çok teşekkürler, bitki ismi ve iltifatın için sevgiler bende öptüm.

Satı Uğurtan 30-08-2011 22:44

Bahçem.

5 Eklenti(ler)
Epeydir bahçemden güzellikler sunamadım, galiba biraz ihmal ettim:)
Bir kaç güzellik sunayım, Solanum dulcamara meyveleri, solanum rantonetti ilk çiçeği, ağaç menekşe ve gülüm hala açmaya devam ediyor.

Satı Uğurtan 30-08-2011 22:50

Bahçem

5 Eklenti(ler)
Beyaz maviş, yer minesi, mercan çiçeği, sinemaki, akşam sefası,

jineop 31-08-2011 07:23

Beyaz campanula çok güzel açmış ablam, ellerinize sağlık.

Sevgi Durul 31-08-2011 07:44

Sevgili Satı, hepsi birbirinden güzelller, ellerine emeklerine sağlık.

Solanum dulcamara, bende açmadı henüz. Rantonettii bol bol açıyor. Ama daha bahçeye alamadım, her ikisi de saksıdalar. Biraz daha hava serinleyince bahçeye alsam sorun olmaz sanırım.

İyi bayramlar... Sevgiler...

Periş 31-08-2011 15:52

Sevgili Satı beyaz maviş ,mercan sinemaki çok güzel görünüyor maşallah ellerinize sağlık
İyi bayramlar sevgiler...

fatma sunay 31-08-2011 20:15

Sevgili Satıcığım çiçeklerin gene göz kamaştırıyor. Sinameki çiçeği çok güzel İstanbul'dan geldiğim zaman seraya gitmiştim sinameki alacaktım ablam bırakmadı donarsa yazık olur emeğimize diye. Ben çok şeyden mahrum kalıyorum kışın burda olmadığım için riksli bitkilerden yetiştiremiyorum.

İyi bayramlar diliyorum.........

Satı Uğurtan 31-08-2011 21:47

Sevgili lir, çok teşekkürler sevgiler.

Sevgili SDurul, solanum dulcamara daha çabuk açan bir bitki, açar hiç merak etme çok sarılıcı, bildiğim kadarıyla rantonetti daha nazik daha geç açan bir bitki, kışa ikiside dayanıklı merak etme al bahçeye hiç sorun olmaz.

Sevgili periş çok çok teşekkürler sevgiler.

Fatma hanım, çok teşekkürler iltifatların için, sinameki dona dayanıklı bir ağaç, sinamekin bende hazır diğer bitkilerinde hazırlansın en kısa zamanda adresine postalanacaktır. herkese iyi bayramlar sevgiler.

Adalet Yağcı 01-09-2011 18:45

Sevgili Satı hanım;
Harika güzellikler paylaşmışsınız, mevsime rağmen hepsi de canlı ve cıvıl cıvıl.

Ağaç menekşesi hakkında sormak isterdim, benimki saksıda, yaylada tabi, her yıl donuyor gibi ama sonra kökten sürüyor, bu nedenle çiçeklenmesi de gecikiyor doğal olarak.

Siz kışın kışın korumaya alıyor musunuz ağaç menekşesini?
En sevdiğim bitkilerimden biridir kendisi ama bende böyle hep nazlanıyor işte.
Sevgiler.

Satı Uğurtan 01-09-2011 22:49

Sevgili Adalet hanım, tüm iltifatlarınız için çok teşekkürler, benim ağaç menekşesi iki yıldır bahçede,geçen kış değil fakat ondan önceki kış don yapmıştı ve kurumadı.
Korumaya almadım çünkü aldığım çiçekçi kışa dayanıklı hiç korkma demişti.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025