![]() |
Bu arada Ankara`da baska manolyasi olanlardan fikir aldiniz mi? Ben hep cevremdeki bahcelerden kopya cekiyorum. Sizin orasi bizim gibi -20`leri buluyor mu?
|
Ankara'nın normalde en düşük sıcaklığı -15 civarıdır. Ama geçen kış -20'yi geçti.
Ama bizim yan komşumuzun pembe çiçekli bir yaprak döken manolyası vardı, gayet de başarılıydı. Tam türünü bilmiyorum ama. |
Alıntı:
|
Tekrar merhaba. Yarıda kaldığım gezintime devam ederken eşi ve benzeri olmayan en kıymetli çiçeklerinizi gördüm sevgili çiçeksever. :eek: Analı babalı büyütün yavrularınızı, sağlıklı, huzur dolu uzun ömürler süresiniz eşiniz ve çocuklarınızla birlikte, güzel yüzünüz hiç solmasın. ;) Maşallah bu güzel aileye.
Öyle beğendim, öyle aklıma takıldı ki bahçeniz sık sık gözlerimin önünde canlandı çiçekleriniz. Lupinlerinizi, manolyalarınızı, clematislerinizi, kanayan kalplerinizi, açelya ve yazmakla bitiremeyeceğim çeşit çeşit çalı ve çiçeklerinizi düşünüp düşünüp hayaller kurdum bütün gün. Hatta gezip dolaşırken öyle bir dalmışım ki "Beğen" butonuna basmayı dahi unutmuşum. Şeyy.. bir de, bakmaya doyamadığım ortancalarınızın bir kaç kopyasını kaydettim masa üstüme bilginiz olsun. :o Aklıma düştükçe açıp açıp bakarım diye düşündüm. ;) Manolya çalısını ilk siz tanıştırdınız bana. Yetiştiren de olmadı, güzelliğinden haberdar olan da çevremde, canlısını hiç görmedim, koklamadım, dokunmadım. Aslına bakarsanız bir çok bitki ve çalı çeşidiyle bu form sayesinde tanıştım ve tanışmaya devam ediyorum, biraz geç kaldım biliyorum ama cenneti buldum sayenizde, kaybettiğim yılları telafi etmeye çabalıyorum. Geçen kış -20'yi buldu bizim buralar, okuduğum kadarıyla oralarda öyleymiş ama burası gibi kurak ve ayaz olmuyor sanırım? Bitki örtüsü daha yeşil ve sağlıklı göründü, kartpostal tadında ki göl görüntülerine ve tanıtım fotoğraflarınıza bayıldım. Elinize emeğinize sağlık sevgili çiçeksever, öyle güzel şeyler yaratmış ve başarmışsınız ki azminiz idealim oldu, sizlerden feyz alıp kenarından köşesinden bir şeyler kapmaya çalışıyorum yeteneklerinizin. Tüm bahçe sahiplerini tebrik ve takdir ediyor, Karya bebeğin tontiş yanaklarından sevgiyle öpüyorum. Yaklaşan doğum günü şimdiden kutlu ve mutlu olsun. Sevgiler.. ;) Not: Şimdi sıra "Bir harabeyi nasıl bahçe yaptım?" da. |
5 Eklenti(ler)
Dolulardan sonra moralim bozulunca uzun zaman bahcemi resimlemedim. Bu arada cekip yayinlamadigim resimler olduunu farkettim. Bu günlerde birkac tane daha cektim. Daha toparlama islerim bitmedi ama bahce kendini toparlamaya basladi. Umarim tekrar dolu yagmaz.
|
1 Eklenti(ler)
Gaura celiklerim ciceklendi ama köklenip köklenmedigine bakmaya korkuyorum. Bir saksidaki celiklerde minik kök olusumlari farkedince topraga aktardim. Bakalim sonuc basarili olacak mi?
|
2 Eklenti(ler)
Iberislerin cicekleri bitti tohum olusumunu bekliyorum. Umarim tohum toplayabilirim.
|
5 Eklenti(ler)
Hatmilerin gösteri zamani... Bahcelerde acmis rengârenk hatmileri görmenizi isterdim.
Phlox`lar bu yil her zamankinden daha cok ve boylari daha uzun. Demek ki yagmuru cok seviyor. Manolyam da tomurcukta ücüncü kez cicek acmaya hazirlaniyor. |
4 Eklenti(ler)
Neyse ki resimlerde yapraklarin delik desikligi cikmiyor...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograf makinesini degistirdim dogru ayari bulmaya calisiyorum kusura bakmayin. Makinede cekmeden ayarlaniyor mu simdi ona bakacagim.
Lupinler doluda kirildi ancak yine de bir tanesi inatla ücüncü ciceklenmesini gerceklestirdi. |
3 Eklenti(ler)
Bazi ciceklerin gercek güzelligini hicbir resim yansitamiyor. Bu tohumdan yetistirdigim beyaz malve`ye bütün gün bakmak istiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Jineopcum dahlia pinnata diye bekledigim bu cikti. Iyi ki tohumlarin hepsini ekmemisim. Seneye ektigim tohumlardan da bunlar cikarsa pakete baska tohum koymuslar demek ki ya da dahlia cimlenmedi de saksidaki baska bir sey cimlendi.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da Ada`cigimin bahcesi. Aycicegi bu sabah acmis cok sevindi. Ve misirlari...
|
4 Eklenti(ler)
Birkac genel cekimle bu aksami tamamlayayim.
|
2 Eklenti(ler)
Cleome`leri unutmusum onlari da ekleyeyim...
|
Sevgili ciceksever;
İnanmayacaksın ama çok şanslısın, buralar yanıyor yine, sıcaktan bitkilerimiz ölüp ölüp dirilyorlar. Şöyle Mayıs Haziran gibi 25-26 derecelerde kalsalar cennet gibi olacaktı her yer. Yağmur ve doluya rağmen yine de bitkilerin harika görünüyorlar. Gauran köklenmiş merak etme. Toprağı ile birlikte yere dikersen sorun olmaz. Sevgiler. |
Lupinin bu rengi de harikaymış.
Ekinezyalar, rudbeckialar, papatyalar... En hayran olduğum da ortancalar. :) Geçen sene çiti yaptığınızda ortancalar biraz kapandı diye üzülmüştüm ama onlar sağdan soldan çiti ele geçirmişler bile. :) Acer'in tam türünü biliyor musun? Kırmızısının tonu çok güzel. ;) |
Alıntı:
|
bahçe yine büyüleyici, özellikle evin dışardan görünümü bahçe ile bütünlüğü (kartpostal gibi) ... adacığın bahçesine bayıldım , yetişen mısırlar çok lezzetli olacak eminim.
|
Sayin Ciceksever,
Öncelikle bahceniz cok güzel cok emek var, diyer arkadaslarin da dedigi gibi cennet gibi gercekten, emeklerinize saglik, güle güle keyfini cikarin insallah. Bir Acer hayrani olarak ilk gözüme takilan Acer agaclariniz oldu üsteki mesajda Acer rubrum türü diye yazmisiniz. Benim sorum bu tür bütün yil ayni renkte kaliyormu? Bahara dogru bende suan a. p. dissectum viridis´in yanina kizmizi türden eklemek istiyorum, birtürlü butün yil kirmizi kalan türden bulamadim, en azindan saticilarin fazla bilgisi olmadigindan emin oldum:). Saygilar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sanki cennetten fırlamışta dünyaya inmiş gibi bir hali var bu masal evin.Bayıldım, size ve ailenize bu harika masal evinizde mutlu günler diliyorum en sağlıklısından üstelik:))
|
5 Eklenti(ler)
Bu yaz elimden geldigi kadar zaman ayirmaya calismama ragmen bahcemi ihmal ettigimi düsünüyorum. Yine de tüm dolulara, firtinalara ragmen bize güzellikler sunmaya devam ediyor. Cicekler iyice gecmeden birkac kare paylasmak istedim.
|
5 Eklenti(ler)
Özellikle tohumdan yetistirdiklerimle gurur duyuyorum. Cogunun cicegini görebilmek icin en az üc yil beklemem gerekti. Ama bazen güzellikleri beklemeye degiyor.
|
5 Eklenti(ler)
............
|
5 Eklenti(ler)
......
|
2 Eklenti(ler)
................
|
Görsel şölen için teşekkürler sevgili ciceksever'im.
Teras tam bir sardunya cenneti olmuş, harika, ellerine sağlık. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Ciceksever, ellerine kollarina yüregine saglik. Bahcen gercekten cok güzel. Allah güle güle oturma nasip etsin.
Sende benim gibi avusturyada yasiyorsun sormak istedigim bu ekledigin resimdeki cicek saksida mi yoksa bahcede ekili mi? Tam olarak göremedim, bende almak istemistim fakat seradakiler kisin iceri almami söylediler bende malesef vazgecmistim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025