agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 30-10-2012 12:33

3 Eklenti(ler)
Bahara kadar sürecek karli günleri düsündükce bana fenaliklar geliyor. Bu resimleri sadece meraklilari icin gönderiyorum.

incii 30-10-2012 14:45

Sevgil Ciceksever, Bahcenizin bu sekli bile cok güzel gercekten.
Bahara kadar böyle karli günleri düsündükce valla banada fenaliklar geliyor de yinede dün bembeyaz karli sabaha uyanmak da güzeldi, ne kadar daha erken degilmiydi desek de:)).
Bugün Graz´i bilmiyorum ama Viyana da kar eridi gitti bile, insallah bir süreligine gelmez, bu yil dediginiz gibi cok erken basildik:).

ciceksever70 30-10-2012 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1039092)
Sevgil Ciceksever, Bahcenizin bu sekli bile cok güzel gercekten.
Bahara kadar böyle karli günleri düsündükce valla banada fenaliklar geliyor de yinede dün bembeyaz karli sabaha uyanmak da güzeldi, ne kadar daha erken degilmiydi desek de:)).
Bugün Graz´i bilmiyorum ama Viyana da kar eridi gitti bile, insallah bir süreligine gelmez, bu yil dediginiz gibi cok erken basildik:).

Sevgili incii, bizde de karlar eridi bugün 6 dereceydi. Bana kalirsa karsiz bir kis bile gecirebilirim nasil olsa özleyince daglara cikip görme sansi hep var. Bu arada ben yazlik saksilari sardim sarmaladim bahcede kuytu bir köseye koydum. Cok sinek cikiyor diye esim eve aldirtmiyor. Baharda deneyimlerimizi paylasiriz. Ancak benim sundavilla kisi cikaramasa da tekrar alacagim cünkü hem cok ucuza almistim hem de bu aya kadar üstünden cicek eksik olmadi asmaya sarilip uzadi.

KAPTANzst 30-10-2012 16:39

Görüntüler bizim hoşumuza gitsede bu kadar uzun süren kış çekilmez tabi. 4 mevsimi doyasıya yaşamak en güzeli. Allah'a şükürler olsun biz karadeniz olarak bu konuda en şanslı bölgedeyiz.
O soğuklarda çiçeklerde bile neşe kalmaz:=((
Kolay gelsin

incii 30-10-2012 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 1039099)
Sevgili incii, bizde de karlar eridi bugün 6 dereceydi. Bana kalirsa karsiz bir kis bile gecirebilirim nasil olsa özleyince daglara cikip görme sansi hep var. Bu arada ben yazlik saksilari sardim sarmaladim bahcede kuytu bir köseye koydum. Cok sinek cikiyor diye esim eve aldirtmiyor. Baharda deneyimlerimizi paylasiriz. Ancak benim sundavilla kisi cikaramasa da tekrar alacagim cünkü hem cok ucuza almistim hem de bu aya kadar üstünden cicek eksik olmadi asmaya sarilip uzadi.

Bende karli günlerini fazla sevmem, hele birde kardan sonra etraf buz gibi donarsa, kapiya gelen giden kaymaya baslarsa, is basa düsüyor yok kar kürü yok buzu erit derken donup donup eve kaciyoruz:)).

Bende pazar günü Orleanderlari, sundavilleyi ve birkac ufak sukulent türü saksilarimi cati da bir odaya yerlestirdim. Ogluma da hergün o odayi güzelce havalandirmasi ile görevlendirdim:)). Insallah böceklenmezler yukarda:)). Suan birtek zeytin agacim var disarda onuda alsam mi disarda sarmalasam mi diye düsünyorum.Hepimize kolay gelsin isimiz cok:)))

ciceksever70 30-10-2012 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1039164)
Bende karli günlerini fazla sevmem, hele birde kardan sonra etraf buz gibi donarsa, kapiya gelen giden kaymaya baslarsa, is basa düsüyor yok kar kürü yok buzu erit derken donup donup eve kaciyoruz:)).

Bende pazar günü Orleanderlari, sundavilleyi ve birkac ufak sukulent türü saksilarimi cati da bir odaya yerlestirdim. Ogluma da hergün o odayi güzelce havalandirmasi ile görevlendirdim:)). Insallah böceklenmezler yukarda:)). Suan birtek zeytin agacim var disarda onuda alsam mi disarda sarmalasam mi diye düsünyorum.Hepimize kolay gelsin isimiz cok:)))

Sevgili incii, ben zeytini de sarip sarmalayip duvar dibine koydum. Artik yasayip görecegiz sonucu. Her yil korunmasi gereken bitkiler almayacagim diyorum ama dayanamiyorum yine. Sonbaharda da koruma telasina düsüyorum. Kar küreme islerini sormayin hic, bizim bahcede merdiven de cok cocuklar okula gitmeden ilk is merdivenleri temizlemek, garajin önünü acmak... Kis burada sürekli calismak demek. Sizin isitma düzeniniz nasil bilemiyorum ama bizim kalöriferimiz de odunlu bir de odun isimiz var anlayacaginiz.

incii 30-10-2012 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 1039207)
Sevgili incii, ben zeytini de sarip sarmalayip duvar dibine koydum. Artik yasayip görecegiz sonucu. Her yil korunmasi gereken bitkiler almayacagim diyorum ama dayanamiyorum yine. Sonbaharda da koruma telasina düsüyorum. Kar küreme islerini sormayin hic, bizim bahcede merdiven de cok cocuklar okula gitmeden ilk is merdivenleri temizlemek, garajin önünü acmak... Kis burada sürekli calismak demek. Sizin isitma düzeniniz nasil bilemiyorum ama bizim kalöriferimiz de odunlu bir de odun isimiz var anlayacaginiz.

Sevgili ciceksever, Allah yardimdiniz olsun! Sizin bahce daha büyük, benimkinin hemen hemen 3 kati, ki ben bu bile bana isden sonra yorucu geliyor yani sizi cok iyi anliyorum.
Benim zeytin de hemen sizinki gibi ama sanirim kiyamicam ona onuda sanirim cati kata alacagim, en fazla -5 dereceye kadar dayankli diyorlar az daha bekleyim:)).
Bizim isitma sistemi iki sekilde hem dogal gaz hemde odun, 3 yil oldu eve tasinali ama odunlu sobayi baglamaya erindi :) suan kellerde faliyetsiz duruyor. Aslinda kedisi marangoz eve odun getirmeye eriyor galiba.
Tekrardan Allah yardimciniz olsun yeterki saglik ve huzur eksik etmesin herseyin üstesinden gelinir.

fikreteren 31-10-2012 17:08

Sayın çiçeksever 70, çekmiş olduğunuz resimler gerçekten harika.Çok güzel görüntülüyorsunuz.Elllerinize sağlık.

selenn 31-10-2012 17:31

Biz şimdilik sulukarla avunuyoruz:) Ne güzel kareler yüklemişsiniz. Ağaçlardaki kar görüntüsü bana hep çok huzur verici gelir. Umarım sağlıklı, huzurlu güzellikler içinde bir kış geçirirsiniz. Bitkileriniz de sorunsuz atlatır kışı umarım.

Maviş 31-10-2012 19:24

En şanslı benim bizim burda kar yağmaz. Sizlere kolay gelsin. Bahçeniz çokgüzel hostanızın yaprakları çok güzel.

Satı Uğurtan 09-11-2012 23:44

Sevgili çiçeksever70, bahçeni gezdim çiçekleri, gülleri, karı, kışı ve egeyi izlemek bana büyük haz verdi:)
Sağlıklı ve mutlu bir kış geçirmeniz dileğiyle sevgiler.

bahtiyar02 10-11-2012 06:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 1039033)
Makine tarihli cekmese inanmayacaksiniz. 29 Ekim`de bahcemiz...

Sevgili ciceksever70;
Her mevsimin kendine göre güzelliği var ama Uzun sürecek bu ortamda olmak istemezdim.
Saygılar

dalya35 10-11-2012 07:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 1039036)
Bahara kadar sürecek karli günleri düsündükce bana fenaliklar geliyor. Bu resimleri sadece meraklilari icin gönderiyorum.

Harika bir manzara kartpostal gibi:)

dalya35 10-11-2012 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 657560)
Hazir bahce en güzel günlerini yasarken bir kac resim daha ekleyeyim dedim...

Gerçekten görsel bir şölen bu emeklerinize saglık sayın ciceksever70.

dalya35 10-11-2012 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 662962)
Mor ortanca. Ortancaya verdigim mavilestirici gübre mi rhododendronlara verdigim gübre mi bilmem digerleri acik mavi olurken burdaki hep lila aciyor.

Sayın ciceksever70. bahçenize şöyle uzaktan bir bakayım dedim, içeri girdim çıkamıyorum.Bu güzellikleri bizlere de yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Bahçenize bundan sonra daha sık uğrayacağım. Güzel dünyanızda mutluluklarla yaşayın sevgiyle kalın.

YeniGine 12-11-2012 01:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 692102)
Bu kis bol miktarda simsir celigi ekmeye karar verdim. Gerci her yil birkac tane yetistiriyorum hemen hepsi de kökleniyor ama bahcede ayip örtmeye ne kadar ise yaradigini görünce miktari arttirdim. Sebze bahcemde bosalan alanlara, bos kalan büyük boy saksilara her yere celikler ektim. Büyümesi uzun zaman aliyor ama hepsini hazir almak da cok paraya maloluyor.
Bu arada komsu geyigimizin resmini de daha yakindan cekmeyi basardim. Kendime fazla alistirmaktan da korkuyorum cünkü o zaman bahceye rahatca gelip güllerimi yemek konusunda yüzsüzlesiyor.

Merhaba çiçeksever70; bahçenizi birkaç gündür sessiz sessiz geziyor idim; fakaat bu görüntü karşısında sessiz kalamaz idim. Herşey o kadar mükemmel, o kadar güzel ki; çok şanslısınız maşallah diyorum. Keşkee benim de güllerime bu hırsızlar dadansa diye düşündüm. Herşey mükemmel!.. Çok güzel gerçekten.
Geziye devam...

YeniGine 13-11-2012 01:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 770697)
Nihayet kapimizi da ekledik. Kendimiz yapinca ancak bu kadar oldu ama bahceye her yil harcanan paralari düsündükce en ekonomik yolla halletmek daha mantikli geldi.

Herşey o kadar güzel ki, Sevgili çiçeksever70 kapılarınız da harika olmuşlar; hele bir de kendiniz yapınca bana göre çok daha güzel. Sevgili çiçeksever70 henüz bahçe sayfanızın ortalarındayım sanırım fakat birşey dikkatimi çekti soramadan da geçemeyeceğim... O kadar güzel manzara, doğa, bahçe, çiçekler, orman derkeen; ben hiç kuş yuvaları göremedim o güzelim doğada. Yani hiç düşünmedik mi dersiniz, ya da hiç gerek yok mu dersiniz bilemiyorum. Yine de bilemediğimden; "Bence o güzelim bahçede, ormanda kuş yuvaları da olsa idi" keşke derim.

YeniGine 13-11-2012 01:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 773461)
Bir kac ilkbahar güzelligi... Yakinda onlar gecer diger soganlilar acmaya baslar.

Bir anda gözlerim açılıverdi Sevgili çiçeksever70; bunlar ne böyle ne kadar güzeller. Nedir bu güzelliklerin isimleri?

ciceksever70 13-11-2012 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1047309)
Bir anda gözlerim açılıverdi Sevgili çiçeksever70; bunlar ne böyle ne kadar güzeller. Nedir bu güzelliklerin isimleri?

Güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Kus yuvalari tabii ki her bahcede var. Bizim bahcemizde de iki tane var. Yakin cekim resmini eklemedigim icin toplu görüntüde göze carpmiyor herhalde. Kuslar bahcemizin neseli misafirleri.
Sordugunuz cicekler kardelenlerle yabani cuhalar.

YeniGine 15-11-2012 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 826070)
Kücük bahcivanim is basinda... Ben onu cektim ardindan o da " anne ben de seni bahcede cekeyim" diye tutturdu.

Çok güzel iki kare; çok hoşuma gitti, maşallah sizlere.

YeniGine 18-11-2012 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 1015113)
............

Sevgili çiçeksever; bu kırmızılar nedir böyle?

YeniGine 18-11-2012 00:21

Bitti... Baştan sona büyük bir zevkle gezdim bahçenizi Sevgili çiçeksever. Doğanız, manzaranız, evinizin mimarisi, sizler, bahçeniz, çiçekleriniz, karlarınız, ceylanlarınız, odunlarınız... Yani herşey mükümmel, bayıldım, çok hoşuma gitti. Allah'ım bozmasın; daim etsin inşallah sevgili çiçeksever.
Paylaşımlar için çok teşekkürler; bundan sonrasını da bekleriz.

ciceksever70 18-11-2012 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1049976)
Sevgili çiçeksever; bu kırmızılar nedir böyle?

1706 no`lu mesaji soruyorsaniz physallis alkekengi.

incii 23-02-2013 09:28

Merhaba sevgili ciceksever70.
Nasilsiniz? Umarim iyisinizdir. Arkadaslarin bahce sayfalarini gezerken sizin bahcenizi merak ettim dogru. Bu yil avusturyaya cok kar yagdi, kac gündür de durmuyor yine, kim bilir nekadar güzel bir manzara vardir sizin bahcede.
Kendinize iyi bakin, Sevgiler.....

ciceksever70 05-05-2013 15:21

5 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar. Uzun bir aradan sonra paylasacagim yeni bir seyler var nihayet. Uzak kalmamin nedenlerinden biri de bir yenilik olmadikca ayni görüntüleri tekrarlamak istemememdi. Iki diger neden de artik bilgisayar önünde oturarak zaman gecirecegime hareket ederek zaman geciriyorum ve spor yapiyorum. Ayrica kis sonunda büyük bir insaattan ciktik, evimizin isi yalitimi yenilendi ve sivandi, beton yerine parke taslari kondu ve üst kat balkonumuz genisledi. Belgesel gibi bastan sona resimledim merak edenleriniz icin bu isi yalitimi nasil bir sey diye.

ciceksever70 05-05-2013 15:23

4 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...

ciceksever70 05-05-2013 15:25

5 Eklenti(ler)
Resimler biraz fazla kusura bakmayin ama her evresini eklemeye calistim.

ciceksever70 05-05-2013 15:26

5 Eklenti(ler)
Resimler...

ciceksever70 05-05-2013 15:29

5 Eklenti(ler)
Malzemelere bahcenin ortasina indikce benim de yüregime indi...

ciceksever70 05-05-2013 15:30

5 Eklenti(ler)
Bittigine inanamiyorum. Bir an hayatimizi iscilerle devam ettirecekmisiz gibi geldi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025