agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

sibelim 04-09-2012 19:48

resimler yine çok güzel ellerine sağlık..

ciceksever70 04-09-2012 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1015147)
Sevgili Ciceksever, ellerine kollarina yüregine saglik. Bahcen gercekten cok güzel. Allah güle güle oturma nasip etsin.
Sende benim gibi avusturyada yasiyorsun sormak istedigim bu ekledigin resimdeki cicek saksida mi yoksa bahcede ekili mi? Tam olarak göremedim, bende almak istemistim fakat seradakiler kisin iceri almami söylediler bende malesef vazgecmistim.

Sevgili incii, schwarzäugige suzanna diye satilan bu cicek hem bahcede hem saksida var bende. Türkiye`de tohum atip yine cimleniyormus ama ben her yil tohum alip yetistiriyorum. Bizde sezonluk anlayacaginiz ama tohumdan oldukca fazla bitki yetistigi icin cok ekonomik. Nisan gibi ekiyorum yaz ortasinda ciceklenip gec sonbahara kadar sürekli cicekli kaliyor. 1,5-2 euroluk bir paket tohum alip bu güzelligi yasamaya degmez mi sizce? Sevgiler.

incii 05-09-2012 09:35

Sevgili ciceksever mutlaka deger!!
Vallahi bu bitkinin sezonluk oldugunu bilmiyordum, ne yazikki bizim burdaki seralarda cok fazla bilgili elemanlar calismiyor, yani tamamen kendin bileceksin ögreneceksin sonra gidip o bitkiyi alacaksin baska sansimiz yok:( . Bu forum sayesinde zaman buldukca bende bitkinin özelliklerini bakimini vs okuyorum ona göre gidip o gözle bakioyrum ciceklere:). Seneye ilk bahara artik bahcemde daha baska bir baslangicla baslayacagim insallah. Sevgiler

Adil 05-09-2012 09:46

Bahçeniz eviniz çiçekleriniz çok güzel .Güle güle oturunuz.

ciceksever70 06-09-2012 19:45

1 Eklenti(ler)
Adacigimin bahcesi bizden daha verimli oldu. Bir kök fasülyesinden defalarca ürün aldik. Feslegenlerini tüm yaz yedik. Latin cicekleri yaz boyunca rengârenk acti. Ilk misirlarini da yemek kendisine kismet oldu.

günebakan 06-09-2012 20:07

Ohh adacığın ellerine sağlık afiyet bal şeker olsun:)

ciceksever70 07-09-2012 14:24

3 Eklenti(ler)
Sanirim aksam sefalari artik hayatimizin bir parcasi oldular. Yalniz bizdekiler garip bir sekilde aksam yerine sabahin erken saatinde ciceklerini aciyorlar. Cok kisa bir süre kaliyor ciceklerini görebilmemiz icin.

ciceksever70 07-09-2012 14:26

3 Eklenti(ler)
Latinlerden daha güzel sonbahari karsilayan bir cicek var mi acaba? Sonbahara turunculu, sarili cicekleri cok yakistiriyorum.

ciceksever70 07-09-2012 14:29

2 Eklenti(ler)
Leylak öbegine üc leylak fazla geldi, bir tanesi bile o kadar cok kök saliyor ki basa cikamayinca bir tanesinin yerini degistirdik. Tabii bizde bos yer kalir mi? Bosalan yari gölge yere hemen üc adet pieris yerlesti. Zavalli pierislerim zamanla büyüyen komsu bitkilerinin altinda ezilip kalmisti.
Ve kendin pisir kendin ye merdivenimizin üstten görünüsü.

ciceksever70 07-09-2012 14:31

1 Eklenti(ler)
Bu yil ilk kez deneme amacli cin marulu ektim. Sonucu merak ediyorum.

ciceksever70 07-09-2012 14:32

1 Eklenti(ler)
Saksiya nasil olduysa tohum atip cimlenen asmaya bahcivan Ada el koydu. Asmanin adi Ada üzüm oldu.

Adalet Yağcı 07-09-2012 14:37

Sevgili Ada'cığın ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Lütfen sorar mısın ona, tek kök fasulyeden defalarca ürün alabilmek için nasıl bir bakım uygulamış?
Ben 20 kök fasulyeden toplam 4 kg. ancak toplamışımdır :(

Akşam sefaların yine akşam açıyorlardır da, siz görmüyorsunuzdur belki, sabahları kısa bir süre sonra sıcaktan çiçekleri kapanıyor bende de.

ciceksever70 07-09-2012 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1016204)
Sevgili Ada'cığın ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Lütfen sorar mısın ona, tek kök fasulyeden defalarca ürün alabilmek için nasıl bir bakım uygulamış?
Ben 20 kök fasulyeden toplam 4 kg. ancak toplamışımdır :(

Akşam sefaların yine akşam açıyorlardır da, siz görmüyorsunuzdur belki, sabahları kısa bir süre sonra sıcaktan çiçekleri kapanıyor bende de.

Adalet abla ben en az 50-60 kök diktim ama inan o kadar bol ürün vermediler. Sanirim keramet Ada`nin ellerinde. Ne dikse bereketli oluyor.

gilan 07-09-2012 22:38

Yine harika görüntüler sevgili çiçeksever. :)
Merdiveni çok sevdim, hem çok doğal hem yemyeşil.
Karşı komşunun odunları da çok hoşuma gitti. :)

ciceksever70 07-09-2012 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1016350)
Yine harika görüntüler sevgili çiçeksever. :)
Merdiveni çok sevdim, hem çok doğal hem yemyeşil.
Karşı komşunun odunları da çok hoşuma gitti. :)

Onlar bizim odunlar sevgili gilan, orasi evin garaji arkasindan akan suyun bir kismi ve orman girisinden kücük bir parsel de bizim eve dahil.

incii 19-09-2012 15:36

Sevgili Ciceksever, size sormak istedigim resimlerde gördügüm kadariyla sizin de bir sundaville var bizim avusturya hava sartlarimiz da ayni ( Serin, soguk yagmurlu ) onu kisin salona mi aliyorsunuz yoksa üzerinde yazdigi gibi gercekten 10-15 derece olan bir yeremi koymak gerekir?:( , Sevgilerr

ciceksever70 19-09-2012 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1020647)
Sevgili Ciceksever, size sormak istedigim resimlerde gördügüm kadariyla sizin de bir sundaville var bizim avusturya hava sartlarimiz da ayni ( Serin, soguk yagmurlu ) onu kisin salona mi aliyorsunuz yoksa üzerinde yazdigi gibi gercekten 10-15 derece olan bir yeremi koymak gerekir?:( , Sevgilerr

Dogrusunu söylemek gerekirse ben de ilk kez bu yaz aldim henüz nasil koruyacagima karar vermis degilim. Eger 10-15 derece istiyorsa kisin bahcede dayanmaz ev ise sicak oluyor. Ben bitkiler icin hagebau gibi marketlerde satilan örtüyle balkonda tutmayi planliyordum. Sevgiler.

incii 19-09-2012 21:24

Sanirim örtüyle örtmekte bu bitkiye fayda etmez, gecen kis gibi soguk olursa hepten ölür. Bende normal 20 derece gibi oda da birkac ay deneyecegim artik, baska caresi yok gibi:). Orleanderleri gecen yil kellerde idare etmistim ama onlar daha bir dayanikli bitki. Bu sundavilleyi gecen yil almamak icin kendimi zor tutmustum bu yilda bitli diye 5 Euroya oldukca büyük ve sadece bit haricinde cokda saglikli görünce aldim :). 3 gün icinde bitden kurtuluk cok sükür simdi kisi gecirmek icin kara kara düsünüyoruz :p. Deneyelim bakalim artik, Sevgilerr

sibelim 19-09-2012 21:49

sevgili çiçeksever ellerine sağlık bayılıyorum bahçene , rica etsem yine genel resimlerden çekip eklermisin. bahçenin masalsı bir yanı var, bir rüyanın mekanı olmuş da insanın gözünü kapatıp aynı güzelliği yaşayası geliyor. bahçe renk cümbüşü tesadüfi gibi görünen ancak kesinlikle uyumlu ince ince düşünülmüş, keskin sınırlar yok . en büyük güzelliği bahçenin o tatlı uyumu.doğal güzelliği ile dingin bir bahçe. çiçeği böceği eteklerini toplamış da bahçenize yürümüş yerini beğenmiş de kurulmuş. seviyorum bu rüya bahçeyi :)

ciceksever70 19-09-2012 22:17

Sevgili sibelim, tesekkür ederim. Keskin sinirlar yok demissiniz, benim bahcede ne mümkün... O kadar cok bitki cesidi ektim ki artik bir sinirdan öteki siniri göremiyorum. Bu kadar yil icinde ögrenip uyguladigim en iyi sey cicek öbekleri olusturup cim bicme isini kolaylastirmak. Yoksa önceden daha da karmakarisikti hoplaya ziplaya biciyorduk. Öndeki ortancalarin etrafini el makasiyla kestigim günleri hatirliyorum arkadaki dahlialar zarar görmesin diye. Bahce simdi sonbahar sessizliginde ama bi hafta bir kac genel kare cekmeye calisirim. Sevgiler.

sibelim 19-09-2012 22:37

sevgili çiçeksever bol çeşidin zararı yok, hep olsun istiyoruz gönül doymaz ki insanız işte. çiçek öbekleri iç içe , doğal güzellik değil midir. sanki kendiliğinden yetişivermiş yerini bulmuş gibi. resimlerinizi bekliyorum :)

seyfi0505 19-09-2012 22:57

elinize saglık çok güzel

ciceksever70 03-10-2012 20:59

5 Eklenti(ler)
Genel bahce resimleri ekleyecegime söz vermistim ancak artik bahcede sonbahar kesip bicme islerine basladigimiz icin vaktim olmadi. Ortancalari kesmeye baslamadan son bir kac sonbahar görüntüsü cekebildim. Bahce halâ canli ama üzülerek de olsa kisa hazirlik olsun diye budamalari yapmak zorundayiz. Yoksa bitkiler karin agirligini tasiyamayip kirilabiliyor.

ciceksever70 03-10-2012 21:00

2 Eklenti(ler)
Kendiliginden cimlenen cosmos`lar ve en uzun süre acan güllerim...

Adalet Yağcı 03-10-2012 22:20

Sevgili ciceksever'im, bahçen düşük ısının tüm niğmetlerinden faydalanıyor, ne güzel.

1733 nolu mesajın 2. fotoğraındaki bitki aster mi?
Çok güzel çiçeklenmiş, dik büyüyen, yıkılmayan bu boydaki bitkileri seviyorum.
Şimdilik ekinezya ve rudberkia bu kategoriye girdi.
Asterler ise yerlerde sürünüyor.

Sardunyalarına bayıldım, dergilerdeki fotoğraflar gibi olmuşlar.

Ortancaları sonbaharda mı buduyorsun?

ciceksever70 04-10-2012 06:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1026906)
Sevgili ciceksever'im, bahçen düşük ısının tüm niğmetlerinden faydalanıyor, ne güzel.

1733 nolu mesajın 2. fotoğraındaki bitki aster mi?
Çok güzel çiçeklenmiş, dik büyüyen, yıkılmayan bu boydaki bitkileri seviyorum.
Şimdilik ekinezya ve rudberkia bu kategoriye girdi.
Asterler ise yerlerde sürünüyor.

Sardunyalarına bayıldım, dergilerdeki fotoğraflar gibi olmuşlar.

Ortancaları sonbaharda mı buduyorsun?

Adalet abla aster bende de hep yikiliyor ama bu yil ciceklenmeden önce hep kisa tuttum biraz daha bombeli bir sekilde büyüdü. Cicekleri biraz bozulunca da budayacagim bu yil bircok bitkide uyguladim ve ikinci bir ciceklenme elde edebildim.
Ortancalari mecburen buduyorum cünkü kar yaginca dallar agirliktan kiriliyor. Simdi genel bir budama yapip, ilkbaharda bicimsiz uzayan dallar varsa bir de sekil budamasi yapiyorum. Ayni sekilde budama sistemini güllere de uyguluyoruz. Simdilik sonuctan memnunuz. Sevgiler.

kamelyavadisi 04-10-2012 07:21

tebrik

Bahçe çalışmaların çok güzel. Emeklerine sağlık.

çiftçi5234 04-10-2012 15:07

Sevgili ciceksever70, sizi tebrik ederim.Evinizde çok şirin, sanırım şeklen Avusturya mimarisi, sizin emeklerinizle bezenince dahada güzel gözükmüş :)

resul22 04-10-2012 15:57

Ne kadar güzel bir yerdir, ne kadar güzel bir bahçedir o öyle. Tam yaşanacak yer valla. :) İlk resimlerdeki lupinlere bayıldım. Çok güzel bir yerde çok güzel bir bahçeniz var.

ciceksever70 30-10-2012 12:31

5 Eklenti(ler)
Makine tarihli cekmese inanmayacaksiniz. 29 Ekim`de bahcemiz...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025