agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 22-10-2011 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 871968)
Sevgili dost, uğurböcekleri böcek, bit ne varsa temizlemişler, çocukları mutlu etmişler ve gitmişler. Bundan daha güzel bir şans yoktur. Kızımızın arabadaki resmine, babanın kızına bakışına bittim. Selamlar.

Ah sorma sevgili lir, baba eve gelince önce anneyi öperdi simdi ilk isi kizina sarilmak oluyor. Erkekler basaramadi ama kiz pabucumu dama attirdi galiba:D. Ugur böcekleri konusuna da katiliyorum, umarim bütün bit böcek ne varsa yemislerdir bitiremedilerse de cekinmeden devam etsinler. Bu aralar cok yesil bitler cogalmisti cünkü. Birkac bamya yetisti onlari da bitler sardi. Umarim ugur böcekleri bahcede bol bol yavrular da cogalirlar. Sevgiler.

Adalet Yağcı 22-10-2011 17:41

Alıntı:

Ugur böcekleri konusuna da katiliyorum, umarim bütün bit böcek ne varsa yemislerdir bitiremedilerse de cekinmeden devam etsinler. Bu aralar cok yesil bitler cogalmisti cünkü. Birkac bamya yetisti onlari da bitler sardi. Umarim ugur böcekleri bahcede bol bol yavrular da cogalirlar.
Kargoya dayanırlar mı dersin, bize de lazım da :)

ciceksever70 22-10-2011 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 872087)
Kargoya dayanırlar mı dersin, bize de lazım da :)

Zarfa koyup göndereyim istersen Adalet abla:D.

Adalet Yağcı 22-10-2011 18:07

Anlaşabilir miyiz bilmiyorum ki, onlar şimdi Türkçe de bilmiyorlardır, hem uzun yolda ne yerler ne içerler, kıyamam onlara :)

Ama ben bir Linz seyahati düşünüyorum, belki kendim gelir alırım :D

ciceksever70 22-10-2011 18:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 872096)
Anlaşabilir miyiz bilmiyorum ki, onlar şimdi Türkçe de bilmiyorlardır, hem uzun yolda ne yerler ne içerler, kıyamam onlara :)

Ama ben bir Linz seyahati düşünüyorum, belki kendim gelir alırım :D

Ben simdiden biriktirmeye baslayayim ugur böceklerini o zaman. Linz bize oldukca uzak gerci baska bir eyalet ama bizim taraflara gelirsen seni seve seve agirlariz ablacigim. Turla mi seyahat edeceksin yoksa tanidiklarin mi var?

Adalet Yağcı 22-10-2011 20:29

Linz'de yeğenim var, çok uzun zamandır beni çağırır durur ama bir türlü kısmet olmamıştı, pasaportum bile yoktu, artık var :)

Mevsim olarak ne zaman uygun olur bilmiyorum, bir aklım "hiç bekleme hemen git" diyor, daha fazla kış gelmeden.
Belki de İlk baharda gelmem daha iyi olur, biraz bitki de alırım getirebilirsem.

ciceksever70 22-10-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 872125)
Linz'de yeğenim var, çok uzun zamandır beni çağırır durur ama bir türlü kısmet olmamıştı, pasaportum bile yoktu, artık var :)

Mevsim olarak ne zaman uygun olur bilmiyorum, bir aklım "hiç bekleme hemen git" diyor, daha fazla kış gelmeden.
Belki de İlk baharda gelmem daha iyi olur, biraz bitki de alırım getirebilirsem.

Buranin kisi gercekten pek tatsiz geciyor rahat rahat gezemezsin, sonbahar,yaz ve ilkbahar en uygun zamanlar. Gerci simdi de hava dört dereceye indi. Ilkbaharda bol bol cicek sogani ve tohum bulursun. Kökünü islak bir bezle sarip clematis bile alabilirsin belki.

Adalet Yağcı 23-10-2011 09:35

Haklısın Çiçeksever'im, Nisan ayı daha uygun ola bilir.
Gerçi Nisanda pek çok bahçe işi olur bende ama bir şekilde hallederim her halde.

Sanırım getirmek istediğim bitkiler arasında clematis ve gül ilk sırada olacaklar, senin o güzel formlu güllerine bayılıyorum.

ciceksever70 23-10-2011 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 872260)
Haklısın Çiçeksever'im, Nisan ayı daha uygun ola bilir.
Gerçi Nisanda pek çok bahçe işi olur bende ama bir şekilde hallederim her halde.

Sanırım getirmek istediğim bitkiler arasında clematis ve gül ilk sırada olacaklar, senin o güzel formlu güllerine bayılıyorum.

Adalet ablacigim buranin yerlei gülleri o kadar güzel degil. Bizdekiler David Austin. Senede iki kez gönderiyor bitkilerin uyuma zamanlarinda. Gelmeyi düsündügün zaman yegeninin adresine siparis ettirtebilirsin belki önceden zaten kücük boylarda geliyor. Buradan gül almadim hic ben.

mandalinci 23-10-2011 22:24

Sn çiçeksever70, uğur böcekleri uğur getirsin yuvanıza. Küçük peri de çoook tatlı, ağabeyler de yakışıklı prensler.

Bahçeniz de güzel yaşadığınız bölgeye de bayıldım. Mutluluklar dilerim size ve güzel ailenize.

ciceksever70 24-10-2011 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 872489)
Sn çiçeksever70, uğur böcekleri uğur getirsin yuvanıza. Küçük peri de çoook tatlı, ağabeyler de yakışıklı prensler.

Bahçeniz de güzel yaşadığınız bölgeye de bayıldım. Mutluluklar dilerim size ve güzel ailenize.

Aman sevgili mandalinci sabah sabah bu güzel dileklerle karsilanmak ne güzel.. Cok tesekkür ederim.

mrduran 24-10-2011 10:27

Sayın Çiçeksever;

Çok güzel bahçeniz, doğallığı kaybolmamış çevreniz, Muhterem eşiniz, Büyük abimiz, Küçük abimiz, şirin bebeğiniz, tüm sevdikleriniz/dostlarınız ve çiçekleriniz ile, sağlık içinde mutlu yaşamlar dilerim efendim.

Saygılarımla lütfen.

Adalet Yağcı 24-10-2011 12:34

Alıntı:

...buranin yerlei gülleri o kadar güzel degil. Bizdekiler David Austin...
David Austin her yerde bulunuyor mu, yoksa özel bir siteden mi alıyorsun?
Varsa link de verebilirsin, ben de bir araştırayım nette.

Fideler küçükse ugun mevsimde çıplak kök olarak getirebilirim, tabii Yurt dışı yasağı varsa bir çare bulmak gerekiyor :(

ciceksever70 24-10-2011 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 872598)
David Austin her yerde bulunuyor mu, yoksa özel bir siteden mi alıyorsun?
Varsa link de verebilirsin, ben de bir araştırayım nette.

Fideler küçükse ugun mevsimde çıplak kök olarak getirebilirim, tabii Yurt dışı yasağı varsa bir çare bulmak g
erekiyor :(

Rose breeders - Home - David Austin Roses - EU

Adalet ablacigim biz bu siteden siparis ediyoruz Ingilizce`si de var. Zaten ciplak kök olarak geliyor karton kutunun icinde. Türkiye`ye gönderim yok diye biliyorum ama yasak olup olmadigi konusunda bir bilgim yok.

Adalet Yağcı 24-10-2011 13:57

Teşekkürler ederim Çiçeksever'im, ellerine sağlık.

ciceksever70 24-10-2011 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 872556)
Sayın Çiçeksever;

Çok güzel bahçeniz, doğallığı kaybolmamış çevreniz, Muhterem eşiniz, Büyük abimiz, Küçük abimiz, şirin bebeğiniz, tüm sevdikleriniz/dostlarınız ve çiçekleriniz ile, sağlık içinde mutlu yaşamlar dilerim efendim.

Saygılarımla lütfen.

Güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.

Sevgi Durul 06-12-2011 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 775166)
Arsiz sukulentlerim... Kar yagur camur demeden bahcede kisi gecirip, baharda canlaniyorlar. Son resimdeki tüm kis capcanli kaliyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 779000)
Bunlar da sanirim sukulent cesitleri. Yaz kis korunmasiz bahcedeler.

Sevgili ciceksever70, soğuğa dayanıklı sukulentlerinizi araya araya buldum.:)

Bunlardan bende de var. Bu sene içeri almıştım, şimdi çıkarırsam belki strese girip, kötü olurlar. Baharda bahçedeki yerlerini alacaklar. Bu da sayenizde oldu, -20 ye dayananlar bizim -12 lere hayli hayli dayanırlar.

Bu sukulent, sedum rubrotinctum gibi geldi bana. Eğer oysa seneye dışarı çıkacak.:)

Teşekkür ediyor, Karya bebeği öpüyorum. Sevgiyle...

cemo 06-12-2011 21:37

Karya bebeği özledik görebilirmiyiz:))

ciceksever70 06-12-2011 22:04

4 Eklenti(ler)
Karya bebek abilerinin arasina katildi, muzurluk pesinde...

Dudi 06-12-2011 22:34

Bak sen cimcimeye nede tatlı olmuş MAŞALLAH, abileriylede pek mutlu :) Bahçivan pantolununu, pembe çiçekli bantını sevsinler süslü cadı :)

Manolya_ 06-12-2011 23:59

sevgili çiçeksever70,
Bahçenize bir girdim, birdaha çıkamadım. Maşallah, adeta cennetten bir köşe yaratmışsınız.
O kadar zevkli ve güzelki. söyleyecek kelime bulamıyorum. büyülendim bu bahçe karşısında
emeğinize ellerinize sağlık. ( ben bu bahçeye gizlice ve sessizce dalarım) :))
Bebekleriniz ve eşinizle bu güzel bahçenizde sağlık ve keyifle yaşayın.
En mutlu ve uzun ömürler dilerim tüm ailenize.
Sevgilerimle
Asuman

ciceksever70 07-12-2011 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 885697)
Bak sen cimcimeye nede tatlı olmuş MAŞALLAH, abileriylede pek mutlu :) Bahçivan pantolununu, pembe çiçekli bantını sevsinler süslü cadı :)

Tesekkürler sevgili dudi, darisi basina. Kiz cocuk cok keyifli oluyor.

ciceksever70 07-12-2011 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 885718)
sevgili çiçeksever70,
Bahçenize bir girdim, birdaha çıkamadım. Maşallah, adeta cennetten bir köşe yaratmışsınız.
O kadar zevkli ve güzelki. söyleyecek kelime bulamıyorum. büyülendim bu bahçe karşısında
emeğinize ellerinize sağlık. ( ben bu bahçeye gizlice ve sessizce dalarım) :))
Bebekleriniz ve eşinizle bu güzel bahçenizde sağlık ve keyifle yaşayın.
En mutlu ve uzun ömürler dilerim tüm ailenize.
Sevgilerimle
Asuman

Cok tesekkür ederim. Bir harabeyi nasil bahce yaptim, basligina ugradiniz mi? Orada evi ilk aldigimizdaki hali var karsilastirmak bakimindan iyi oluyor. Cok ugrastik ama artik kücük ilaveler ve bakimli tutmakla tadini cikarabiliyoruz. Rüyamda baska bir eve tasindigimizi gördüm de korku icinde uyandim aman bahcemi birakip gittim mi diye. Bahce artik cocugumuz gibi oldu.
Sevgiler.

ciceksever70 07-12-2011 08:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 885644)
Sevgili ciceksever70, soğuğa dayanıklı sukulentlerinizi araya araya buldum.:)

Bunlardan bende de var. Bu sene içeri almıştım, şimdi çıkarırsam belki strese girip, kötü olurlar. Baharda bahçedeki yerlerini alacaklar. Bu da sayenizde oldu, -20 ye dayananlar bizim -12 lere hayli hayli dayanırlar.

Bu sukulent, sedum rubrotinctum gibi geldi bana. Eğer oysa seneye dışarı çıkacak.:)

Teşekkür ediyor, Karya bebeği öpüyorum. Sevgiyle...

Tesekkürler sevgili SDurul ben de sukulentin adini ögrenmis oldum sayenizde. Su sukulent isimlerini ezberleyemiyorum bir türlü. Bu en sevdiklerimden. Bahcede ot yolarken buldum bir kök saksiya bir kök bahceye diktim. Iki yildir hayatta, cogaltmayi düsünüyorum.Sonbaharda renkleri kirmiziya dönünce cok hos oluyor. Sevgiyle kalin.

bahtiyar02 07-12-2011 08:49

Sevgili ciceksever70; Maşallah yiğenlerimiz dünya tatlısı Allah sizlere bağışlasın.
Saygılar

ciceksever70 07-12-2011 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 885743)
Sevgili ciceksever70; Maşallah yiğenlerimiz dünya tatlısı Allah sizlere bağışlasın.
Saygılar

Cok tesekkür ederim bahtiyar bey.

jineop 07-12-2011 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 885685)

Çok güzeller, hep sağlıklı ve mutlu olun canım. Çok öptüm...

Selehattin 67 07-12-2011 11:25

Sayın çiçeksever70 küçük canavarlar çok şirinler inşallah sağlık sıhhat içinde büyürler

Sevgi Durul 07-12-2011 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 885732)
Sonbaharda renkleri kirmiziya dönünce cok hos oluyor. Sevgiyle kalin.

Sedum rubrotinctumu bana sevgili cemo göndermişti. Onun bahçe ve kaktüs sayfalarında çok güzel fotoğrafları var. Kıpkırmızı, akide şekeri gibi. Bizimkiler de öyle olur, umarım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 885685)

Çok tatlılar. Sevgili ciceksever70, evlatlarınıza Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Sevgiyle...

ciceksever70 07-12-2011 16:29

Sevgili arkadasim Lir, Selahattin 67 ve sevgili SDurul, güzel sözleriniz ve dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025