![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Havlu püskülüm iki yillik bekleyisten sonra nihayet acti. Nedense sadece alt kisimlari ciceklendi ama olsun o bile yeter. Orman tarafindaki beyaz ise cicek dolu.
|
5 Eklenti(ler)
Beyaz cali ortancam önce yesil acip sonra beyaza dönüyor. Gecen yil celikten bir tane daha ürettik. Digerleri ise tüm mavilestirici gübreye ragmen keyiflerince renkleniyorlar. Yagmurlu havadan en mutlu olan bitkilerim.
|
5 Eklenti(ler)
Günes varken resim cekmeyi sevmiyorum net cikmiyor diye, ama bazi cicekler de sadece günes varken aciyor...
|
4 Eklenti(ler)
Yaban güllerim tüm ihtisamlariyla actilar ama ilk cicekler bozulmaya baslayinca o yokuslu yerde durup budamak canimi cikariyor. Ancak budadikca neredeyse Aralik basina kadar cicekli kaliyorlar.
(Bugün kismetse o yokuslu bölüm bicilecek). |
5 Eklenti(ler)
Yaz güzelleri bir bir kendini göstermeye basladi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu güzel gülü eklemeden de edemedim...
|
Tüm bitkiler çok mutlu, hallerinden çok memnunlar. İşte en güzel bahçe formu bu.
|
Ben de içiçe girmiş doğal kır görünümünde bahçeleri çok seviyorum.Sizin bahçeniz de onlardan...
Güller bitki ve çiçeklerin arasında daha bi mutlu duruyor. Ellerinize sağlık... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
En sorunlu bölüm olan bu köseden kalip kalip toprak dökülüyordu. Iki yildir oraya ektigim iki forsythia, bir kelebek calisi ve üc yabani gül toprak kaymasini cok güzel engellediler.
|
Alıntı:
Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum... Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde :( Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir. Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor... Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum... Sevgilerimle, |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 313400
Sitede dikkatimi çekmiş olan bu resimdeki istinat duvarı kadar yüksek olmasa da güvenli istinat duvarı, üzerinde sarmaşıklar, yasemin, dibinde küp içinde çiçekler, ortancalar... İnşaat kepçesi ile eğim oyulacak, fazla topraklar çıkarılıp bu duvar yapılacak. Hem bahçeniz de genişler size ve çocuklara oyun alanı olabilir. Bahçenizin bu eğimi avantaja çevrilir. Veyahut : Eklenti 313404 Eklenti 313403 Sarmaşık yerine bu duvara çocuklar için bir basket potası bile konulabilir... Zemini de tartan zemin ile kaplarsanız alın size basket sahası ve çocuk parkı... Çok mu abarttım ne dersiniz :) Sevgiler |
Alıntı:
Toprak kaymasini iki yildir önledim, cok sükür artik kaymiyor yamac olan yerde de meyve agaclari var. Ancak orasi degisirse oldukca fazla bitki sökmem gerekecek. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Montaigne nın bir denemesinde bir çiftlikte bir kadın yeni doğan buzağıyı kucağına alıp gezdiriyor ve alışkanlık yapıp hergün gezdirmeye devam ediyor buzağı koca boğa oluyor ve hanımefendi boğayı gezdirmeye devam ediyor... |
1 Eklenti(ler)
Dolu en cok hosta gibi büyük yaprakli bitkilere zarar verdi, yapraklari delik desik.
|
1 Eklenti(ler)
Doludan sarsilmasina ragmen jineopcugumun iberisleri morlu beyazli acti. Bugüne kadar neden yetistirmemisim bilmiyorum. Beni bu cicekle tanistirdigin icin tesekkürler arkadasim. Nemophylalarim ne yazik ki dolunun agirligini tasiyamadi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu güzellikten de bunca yil nasil uzak kalmisim... Ama kisin nasil korurum bilemiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Vee günlerdir süren bekleyisim sona erdi... Merak edilen cicek mis kokulu bir hanimeli cikti. Yasasin artik bahce kapisindan girerken de misler gibi kokacak!!!
|
Kocaman bir maşallah diyorum, ama bu sefer bahçene değil, bu bahçeyi bu hale getirdiğin için sana.
Üç çocuk, bir evin tüm görevleri ve üstüne böyle muhteşem bitkileri olan bir bahçe yapmak, tebrik ediyorum ciceksever'im. |
Alıntı:
|
jakmani ler öyle enfes görünüyor ki mor'a olan aşkım bir katta arttı... bahçeniz fevkaladenin fevkinde :)
|
Alıntı:
|
Sevgili ciceksever70, aşağı yukarı iki saattir bahçendeyim, dolaşmaktan-gördüklerimden aldığım zevki anlatmam mümkün değil. Ne güzel bitkiler yetiştirmiş, harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık.
Güllerin halâ iri iri açıyor, bitki çeşidin her geçen gün artmış, çok yorulduğun belli ama ortaya çıkan eser de bunu bizlere gösteriyor. Havlu püskülü orada bu mevsimde mi açıyor, bende nisan ayında açıyor, mayısı tam çıkaramıyor bile. Clematislerin ve acıbaklaların da muhteşem, yörenizin bol yağış alması her yeri yemyeşil yapıyor. Bizler şimdi burada 38 derece sıcakları görüyoruz, çiçeklerimizin yeni sürgünleri bile hemen boyun büküyorlar. Gece-gündüz ısı farkı hiç bukadar olmamıştı, bu durumda da mantarî hastalıklar çoğaldı, hemen hemen her hafta çiçeklerimize ilaç yapar duruma geldik. İki gün önce insektisit yaptık, hafta sonunda fungasit yapmak gerekiyor, yakında da kırmızı örümcekler başlar. Bu seneki kadar çok ilaç parası verdiğimi hatırlamıyorum. Bütün bu olumsuzlukların yanında senin bahçeni dolaşmak moral verdi. Güzelliklerin doya doya tadını çıkarmanı dilerim. |
Alıntı:
|
Üç buçuk saattir bahçenizi geziyorum sevgili çiçeksever. Tam bir ÇİÇEK SEVER'mişsiniz gerçekten. Her şey öyle güzel ve intizamlı ki aklımı aldı bitkileriniz, yeryüzünde Cennet'i yaratmışsınız, elinize emeğinize sağlık. Eşiniz ve çocuklarınızla birlikte huzurlu, uzun, sağlıklı ömürleriniz olsun inşallah. Henüz 2011 Nisan ayına ancak gelebildim fakat yarın ilk fırsatta tekrar burdayım, bahçenizde kaldı aklım. Ahh o manolyalar ahhh, ne vardı sanki Ankara soğuğunu da atlatabilselerdi.. :(
|
Sevgili Sudenur bahcemi ziyaret ettiginiz ve güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Haklisiniz sevgiyle hersey gerceklesiyor, tabii calismayla da.
Su basliga ugradiniz mi? http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...eleri/9741.htm Karsilastirma yapmak bana her zaman büyük keyif veriyor. Calismamizin sonuclarini aldigimi görmek cok mutluluk verici bir sey. Tabii bu basarida tüm ailemin büyük payi var. Esim ve cocuklarimin destegi olmasa bu kadar isin altindan kalkamam. Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025