agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 12-06-2012 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 983666)
Clematisler de hep aynı etiket sorunu var. Değişik etiketli aldığım 5 clematisin 3 tanesi Jackmanii, 2 tanesi justa çıktı. Yakında ev mor çiçekli ev olarak kayıtlara geçecek:o
Bu bitkinin adı nedir bölümünde tturt geçen sene senin bilinmeyenin aynısını yayınlamış. O çiçeğin aynısını geçen hafta ben ucunda minik koyu kırmızı amaranthuslardaki minik çiçeklerden olduğu için söktüm. Seninkinin akibetini merak ettim. Sevgiler.

Sevgili jineop bitki bir lonicera cesidi ama hangisi onu bilemedim. Acinca hep beraber görecegiz artik. Sevgiler.

ciceksever70 12-06-2012 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 983684)
Hocam size kolaylıklar diliyorum birde yakınlarınızda boş ev var mı? Taşınmayı düşünüyorum da bunca güzelliği gördükten sonra ;) Harika, mükemmel, süper, harikulade yok tarif edemiyorum işte...

Hani şöyle yakınlarda bir yerde olsaydınız da en azından çit dibinden arada sırada bahçenizi gözetleseydik :o Saygılar

Cok tesekkür ederim güzel sözlerinize. Ben kendi icimde daha o harikaligi yakalayamadim gözüm sürekli kusur ve yapilmasi gereken isleri görüyor. Ama sanirim bu duygular da bize calisma ve daha iyisini yapma sevki veriyor. Sevgiyle kalin.

ciceksever70 13-06-2012 09:02

3 Eklenti(ler)
Havlu püskülüm iki yillik bekleyisten sonra nihayet acti. Nedense sadece alt kisimlari ciceklendi ama olsun o bile yeter. Orman tarafindaki beyaz ise cicek dolu.

ciceksever70 13-06-2012 09:07

5 Eklenti(ler)
Beyaz cali ortancam önce yesil acip sonra beyaza dönüyor. Gecen yil celikten bir tane daha ürettik. Digerleri ise tüm mavilestirici gübreye ragmen keyiflerince renkleniyorlar. Yagmurlu havadan en mutlu olan bitkilerim.

ciceksever70 21-06-2012 09:19

5 Eklenti(ler)
Günes varken resim cekmeyi sevmiyorum net cikmiyor diye, ama bazi cicekler de sadece günes varken aciyor...

ciceksever70 21-06-2012 09:21

4 Eklenti(ler)
Yaban güllerim tüm ihtisamlariyla actilar ama ilk cicekler bozulmaya baslayinca o yokuslu yerde durup budamak canimi cikariyor. Ancak budadikca neredeyse Aralik basina kadar cicekli kaliyorlar.

(Bugün kismetse o yokuslu bölüm bicilecek).

ciceksever70 21-06-2012 09:24

5 Eklenti(ler)
Yaz güzelleri bir bir kendini göstermeye basladi.

ciceksever70 21-06-2012 09:25

1 Eklenti(ler)
Bu güzel gülü eklemeden de edemedim...

jineop 21-06-2012 12:05

Tüm bitkiler çok mutlu, hallerinden çok memnunlar. İşte en güzel bahçe formu bu.

hberbul 21-06-2012 12:19

Ben de içiçe girmiş doğal kır görünümünde bahçeleri çok seviyorum.Sizin bahçeniz de onlardan...
Güller bitki ve çiçeklerin arasında daha bi mutlu duruyor.
Ellerinize sağlık...

ciceksever70 21-06-2012 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 988017)
Ben de içiçe girmiş doğal kır görünümünde bahçeleri çok seviyorum.Sizin bahçeniz de onlardan...
Güller bitki ve çiçeklerin arasında daha bi mutlu duruyor.
Ellerinize sağlık...

Cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Bu icicelik biraz da mecburiyetten oluyor cünkü kendimi tutamayip cok cesit ekiyorum. Ama bu durumdan ben de memnunum.

ciceksever70 21-06-2012 17:37

5 Eklenti(ler)
Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum.

ciceksever70 21-06-2012 17:39

2 Eklenti(ler)
En sorunlu bölüm olan bu köseden kalip kalip toprak dökülüyordu. Iki yildir oraya ektigim iki forsythia, bir kelebek calisi ve üc yabani gül toprak kaymasini cok güzel engellediler.

syuksek 29-06-2012 08:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 988116)
Toprak kaymasindan sikayetci oldugum drenaj duvarinin üzerini ancak bu kadar islah edebildim. Artik toprak kaymiyor ancak daha fazla ne yapabilirim bir fikrinizi alayim dedim. Gerci her yani bitki doldu. Dün orayi boydan boya el makasi ile bictim. Bugün elimi kullanamiyorum.

Sevgili çiçeksever70,

Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum...

Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde :(
Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir.
Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor...

Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum...

Sevgilerimle,

syuksek 29-06-2012 10:04

3 Eklenti(ler)
Eklenti 313400
Sitede dikkatimi çekmiş olan bu resimdeki istinat duvarı kadar yüksek olmasa da güvenli istinat duvarı, üzerinde sarmaşıklar, yasemin, dibinde küp içinde çiçekler, ortancalar...
İnşaat kepçesi ile eğim oyulacak, fazla topraklar çıkarılıp bu duvar yapılacak.
Hem bahçeniz de genişler size ve çocuklara oyun alanı olabilir. Bahçenizin bu eğimi avantaja çevrilir.

Veyahut :

Eklenti 313404

Eklenti 313403
Sarmaşık yerine bu duvara çocuklar için bir basket potası bile konulabilir...
Zemini de tartan zemin ile kaplarsanız alın size basket sahası ve çocuk parkı...

Çok mu abarttım ne dersiniz :)

Sevgiler

ciceksever70 29-06-2012 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 991455)
Sevgili çiçeksever70,

Bahçenizin o kır doğallığını çok beğeniyorum. Ayrıca hiç yardım almadan tüm yoğunluğun yanında bu denli keyifli bir bahçe yaratmanızı da takdirle takip ediyorum. Lupinlerinize de bayılıyorum...

Bu drenaj duvarı fotograftan göründüğü kadarı ile bana biraz tehlikeli geldi. Mevsimler değişiyor, dünyanın dört bir yanından sel, yağış fırtına haberleri geliyor bu yaz mevsiminde :(
Çok yoğun bir yağış ile bu duvarınız risk altında olabilir. Ayrıca drenaj duvarlarında suları drene etmek için borular olur diye biliyorum, fotograflarda göremedim. Belki bir uzmana göstermekte fayda olabilir.
Duvarın üzerindeki toprak alanı ağaçlandırmak da bir fikir olabilir. Ağaç kökleri toprak kaymasını engelliyor...

Çocuklarınız ve tüm ailenizle mutlu bir hayat diliyorum...

Sevgilerimle,

Güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim. Toprak altinda suyun gitmesi icin bir boru düzenegi var ama biz evi aldigimizda böyleydi biz de pek memnun degiliz. Drenaj duvarinin arkasi dag oldugu icin evin bodrumlari sürekli rutubet oluyor. Zaman icinde orayi degistirmek ve daha uygun hale getirmek istiyoruz ancak burada hem firmalardan randevu almak cok zor hem de oldukca masrafli bu tür isler. Ancak hep aklimizda olan bir proje.
Toprak kaymasini iki yildir önledim, cok sükür artik kaymiyor yamac olan yerde de meyve agaclari var. Ancak orasi degisirse oldukca fazla bitki sökmem gerekecek. Sevgiler.

ciceksever70 29-06-2012 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 991486)
Eklenti 313400
Sitede dikkatimi çekmiş olan bu resimdeki istinat duvarı kadar yüksek olmasa da güvenli istinat duvarı, üzerinde sarmaşıklar, yasemin, dibinde küp içinde çiçekler, ortancalar...
İnşaat kepçesi ile eğim oyulacak, fazla topraklar çıkarılıp bu duvar yapılacak.
Hem bahçeniz de genişler size ve çocuklara oyun alanı olabilir. Bahçenizin bu eğimi avantaja çevrilir.

Veyahut :

Eklenti 313404

Eklenti 313403
Sarmaşık yerine bu duvara çocuklar için bir basket potası bile konulabilir...
Zemini de tartan zemin ile kaplarsanız alın size basket sahası ve çocuk parkı...

Çok mu abarttım ne dersiniz :)

Sevgiler

Fikir icin cok tesekkür ederim. Evet bizim de aklimizda kepce ile orayi derinlestirip daha büyük bir duvar yaptirmak. Ancak biz bu projeyi gerceklestirene kadar cocuklar ne kadar büyür, bilemiyorum. Eski sahipleri evle dag arasindaki mesafeyi cok dar birakmislar. Bizimki cok eski bir ev tabii simdi yapilan evler cok daha profesyonel.

ayhan219 29-06-2012 20:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 983689)
Cok tesekkür ederim güzel sözlerinize. Ben kendi icimde daha o harikaligi yakalayamadim gözüm sürekli kusur ve yapilmasi gereken isleri görüyor. Ama sanirim bu duygular da bize calisma ve daha iyisini yapma sevki veriyor. Sevgiyle kalin.

Merhaba siz hergün içinde olduğunuzdan gelişmeleri farkedemiyorsunuz belkide

Montaigne nın bir denemesinde
bir çiftlikte bir kadın yeni doğan buzağıyı kucağına alıp gezdiriyor ve alışkanlık yapıp hergün gezdirmeye devam ediyor
buzağı koca boğa oluyor ve hanımefendi boğayı gezdirmeye devam ediyor...

ciceksever70 01-07-2012 10:02

1 Eklenti(ler)
Dolu en cok hosta gibi büyük yaprakli bitkilere zarar verdi, yapraklari delik desik.

ciceksever70 01-07-2012 10:06

1 Eklenti(ler)
Doludan sarsilmasina ragmen jineopcugumun iberisleri morlu beyazli acti. Bugüne kadar neden yetistirmemisim bilmiyorum. Beni bu cicekle tanistirdigin icin tesekkürler arkadasim. Nemophylalarim ne yazik ki dolunun agirligini tasiyamadi.

ciceksever70 01-07-2012 10:07

1 Eklenti(ler)
Bu güzellikten de bunca yil nasil uzak kalmisim... Ama kisin nasil korurum bilemiyorum.

ciceksever70 01-07-2012 10:09

2 Eklenti(ler)
Vee günlerdir süren bekleyisim sona erdi... Merak edilen cicek mis kokulu bir hanimeli cikti. Yasasin artik bahce kapisindan girerken de misler gibi kokacak!!!

Adalet Yağcı 01-07-2012 16:30

Kocaman bir maşallah diyorum, ama bu sefer bahçene değil, bu bahçeyi bu hale getirdiğin için sana.
Üç çocuk, bir evin tüm görevleri ve üstüne böyle muhteşem bitkileri olan bir bahçe yapmak, tebrik ediyorum ciceksever'im.

ciceksever70 01-07-2012 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 992586)
Kocaman bir maşallah diyorum, ama bu sefer bahçene değil, bu bahçeyi bu hale getirdiğin için sana.
Üç çocuk, bir evin tüm görevleri ve üstüne böyle muhteşem bitkileri olan bir bahçe yapmak, tebrik ediyorum ciceksever'im.

Adalet ablacigim o kadar cok eksik görüyor ki gözüm inanamazsin. Doludan sonra sirf olusan pisligi temizlemem bütün bir ögleden sonrami aldi dün. Adacik da bana yardim etti. Benim topladiklarimi kovalara doldurdu. Daha kirilan bitkilerin kesilmesi isi var. Evi cocuklari hic sorma zaten. Kac parcaya bölünecegimi ben de sasiriyorum bazen. Günlük programim sabah 5.30 aksam 23.00 durmadan calismak.

sibelim 03-07-2012 18:59

jakmani ler öyle enfes görünüyor ki mor'a olan aşkım bir katta arttı... bahçeniz fevkaladenin fevkinde :)

gilan 03-07-2012 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 992691)
Adacik da bana yardim etti. Benim topladiklarimi kovalara doldurdu.

Minik bir bahçıvan daha yetişiyor. ;)

Güler 03-07-2012 22:05

Sevgili ciceksever70, aşağı yukarı iki saattir bahçendeyim, dolaşmaktan-gördüklerimden aldığım zevki anlatmam mümkün değil. Ne güzel bitkiler yetiştirmiş, harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık.

Güllerin halâ iri iri açıyor, bitki çeşidin her geçen gün artmış, çok yorulduğun belli ama ortaya çıkan eser de bunu bizlere gösteriyor.

Havlu püskülü orada bu mevsimde mi açıyor, bende nisan ayında açıyor, mayısı tam çıkaramıyor bile.

Clematislerin ve acıbaklaların da muhteşem, yörenizin bol yağış alması her yeri yemyeşil yapıyor. Bizler şimdi burada 38 derece sıcakları görüyoruz, çiçeklerimizin yeni sürgünleri bile hemen boyun büküyorlar.
Gece-gündüz ısı farkı hiç bukadar olmamıştı, bu durumda da mantarî hastalıklar çoğaldı, hemen hemen her hafta çiçeklerimize ilaç yapar duruma geldik.

İki gün önce insektisit yaptık, hafta sonunda fungasit yapmak gerekiyor, yakında da kırmızı örümcekler başlar.
Bu seneki kadar çok ilaç parası verdiğimi hatırlamıyorum.

Bütün bu olumsuzlukların yanında senin bahçeni dolaşmak moral verdi.
Güzelliklerin doya doya tadını çıkarmanı dilerim.

ciceksever70 03-07-2012 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 993699)
Sevgili ciceksever70, aşağı yukarı iki saattir bahçendeyim, dolaşmaktan-gördüklerimden aldığım zevki anlatmam mümkün değil. Ne güzel bitkiler yetiştirmiş, harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık.

Güllerin halâ iri iri açıyor, bitki çeşidin her geçen gün artmış, çok yorulduğun belli ama ortaya çıkan eser de bunu bizlere gösteriyor.

Havlu püskülü orada bu mevsimde mi açıyor, bende nisan ayında açıyor, mayısı tam çıkaramıyor bile.

Clematislerin ve acıbaklaların da muhteşem, yörenizin bol yağış alması her yeri yemyeşil yapıyor. Bizler şimdi burada 38 derece sıcakları görüyoruz, çiçeklerimizin yeni sürgünleri bile hemen boyun büküyorlar.
Gece-gündüz ısı farkı hiç bukadar olmamıştı, bu durumda da mantarî hastalıklar çoğaldı, hemen hemen her hafta çiçeklerimize ilaç yapar duruma geldik.

İki gün önce insektisit yaptık, hafta sonunda fungasit yapmak gerekiyor, yakında da kırmızı örümcekler başlar.
Bu seneki kadar çok ilaç parası verdiğimi hatırlamıyorum.

Bütün bu olumsuzlukların yanında senin bahçeni dolaşmak moral verdi.
Güzelliklerin doya doya tadını çıkarmanı dilerim.

Cok tesekkür ederim Güler abla, ayni sorunlar bizde de var. Evi aldigimizdan beri hic bu kadar ilaclama yaptigimizi hatirlamiyorum. Olabilecek tüm hastalik ve zararliyla karsilastik bu yil. Bunlarla ugrasmaktan bahcede bekleyen isleri bitiremiyoruz. Havalar desen bir garip. 35 derecelerdeyken birden kapkara oluyor yagmur, dolu ne ararsan var. Ama tüm dogal olumsuzluga ragmen bahce bu yil oldukca toparlandi diyebilirim. Cesit cok her yil büyümeleri de isimi zorlastiriyor. Manolyanin yanina üc rhododendron ekmistik hepsi birden büyüyünce iki rhododendrona yol göründü. Baska yere ekilecekler. Sanirim bu ugras ve yap boz isi hic bitmeyecek. Sevgiler.

Sudenur 19-07-2012 01:22

Üç buçuk saattir bahçenizi geziyorum sevgili çiçeksever. Tam bir ÇİÇEK SEVER'mişsiniz gerçekten. Her şey öyle güzel ve intizamlı ki aklımı aldı bitkileriniz, yeryüzünde Cennet'i yaratmışsınız, elinize emeğinize sağlık. Eşiniz ve çocuklarınızla birlikte huzurlu, uzun, sağlıklı ömürleriniz olsun inşallah. Henüz 2011 Nisan ayına ancak gelebildim fakat yarın ilk fırsatta tekrar burdayım, bahçenizde kaldı aklım. Ahh o manolyalar ahhh, ne vardı sanki Ankara soğuğunu da atlatabilselerdi.. :(

ciceksever70 19-07-2012 07:19

Sevgili Sudenur bahcemi ziyaret ettiginiz ve güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Haklisiniz sevgiyle hersey gerceklesiyor, tabii calismayla da.
Su basliga ugradiniz mi? http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...eleri/9741.htm

Karsilastirma yapmak bana her zaman büyük keyif veriyor. Calismamizin sonuclarini aldigimi görmek cok mutluluk verici bir sey. Tabii bu basarida tüm ailemin büyük payi var. Esim ve cocuklarimin destegi olmasa bu kadar isin altindan kalkamam. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025