agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

Adalet Yağcı 14-08-2009 11:46

Sevgili Çiçeksever70, hep böyle yemyeşil bahçem olsun istiyorum, ama bir türlü olamıyor nedense :(
Şu küvet fikrini çok beğendim, soğanlı bitkiler için mükemmel çözüm, kutlarım, soğanların kaybolma ihtimali de yok, bazan çok derinlere kaçıp kayboluyorlar biliyorsunuz.
Her şey çok güzel ellerinize sağlık.

jineop 14-08-2009 13:53

Sevgili Adalet Hanım,
Özellikle canna gibi hızlı yayılanlara uygulamak lazım.İyi Fikir.
Bahçen gerçekten çok yeşil ,kıskanmamak elde değil. Daha güzel olur inşallah. Yakın da olsan gelir yürütürdük biraz birşeyler:)

ciceksever70 15-08-2009 09:17

Sevgili Jineop keske burada olsan da o güzel fikirlerinden versen... Ne güzellikler ortaya cikardi bahcemde kimbilir... Kendime kislik ve her zaman yesil kalan bitkilerden liste cikariyorum sonbaharda ekmek icin ama henüz yerleri konusunda kararsizim. Sen olsan sip diye yapardin bitki tanzimini. Sevgiler...

jineop 15-08-2009 11:09

Sevgili Çiçeksever,
İlk olarak hatmizin rengine bayıldım. Bahçenizde eksik ne var diye bakınıp,bakınıp durunca sadece teller gözüme çok çıplak görüntü. Passiflora ya ne dersiniz? Hem de depresyona girme riskiniz olmaz:) Sevgiyle kal.

ciceksever70 15-08-2009 11:44

Cok tesekkür ederim sevgili Jineop, sanirim mavi hatmiden bahsediyorsun. Ben de onu cok ama cok seviyorum. Evi ilk aldigimiz yaz tamamen yabani otlarla ve sarmasiklarla cevrili oldugu icin ne oldugunu ancak ikinci yaz anlayabildik. Ilk yaz temizleyip budamamiza ragmen cicek vermedi. Teller benim de cok sinirimi bozuyor ama ne yazik ki komsumuza ait. Yapabilecegim bir sey olmadigi icin orayi ancak bitkilerle bir sinir yaparak kapatabilirim zaman icinde ama sarmasik sardiramam. Ya da ilerde orayi bir citle kapatabiliriz. Bahcemde eksik cok aslinda ama her sey bir arada olmuyor. Biraz da kendimi frenlemeye calisiyorum cünkü bazen ektigim seyleri sökmek zorunda da kaliyorum. Sevgiler...

ciceksever70 22-08-2009 19:53

4 Eklenti(ler)
Mola kösemize firtinalarla evimizdeki derenin icine sürüklenen taslardan toplayip esimle dogal saksilik yaptik. Bakalim begenecek misiniz? Henüz tamamlanmadi eksikleri var icine bir kac da her dem yesil kisa dayanikli bitki ekmeyi düsünüyorum böylece ortanca, kasimpati, leylak yapraklarini dökünce biraz hareketli kalir. Taslarin önünde cranberryler ekili onlar gelisince taslardan sarkip güzel bir görüntü olur diye düsündüm. Degisik önerileri de memnuniyetle kabul ederim.

ciceksever70 22-08-2009 19:56

3 Eklenti(ler)
Kirmizi diye aldigim ve sari renk acan zambagimim rengi koyulasmaya basladi. Ancak resimdeki gibi koyu bordo olmadi. Japon gülüm de acmak üzere.

DefneD. 22-08-2009 21:21

Sevgili Çiçeksever,
Gene herşey yemyeşil ve harika görünüyor. En çok hoşuma gidense, fotoğraflara şımarık bir çocuk gibi ısrarla giren küpe çiçeği oldu. Çok güzel:)

imgelem 22-08-2009 21:28

Bahçeniz çok güzel görünüyor sevgili çiçeksever ...Emeğinize sağlık...Ben böyle yoğun ve biraz dağınık bahçeleri çok seviyorum.Henüz benimki bu havaya girmedi.

ciceksever70 22-08-2009 21:34

Tesekkür ederim sevgili Defne hanim, sevgili Imgelem. Evet bahcemdeki daginiklik konusunda haklisiniz. Bu benim aklima taktigim tüm bitkilere sahip olma istegimden kaynaklaniyor. Koca bahcede yer darligi yasiyorum deli kizin ceyizi gibi oldu bahcem.

ciceksever70 23-08-2009 11:27

1 Eklenti(ler)
Nihayet Japon gülümüz acti. Sabahtan beri esim de ben de bahceye inip inip bakiyoruz hayranlikla... Bu güzellikleri yasamak bile bahceye verdigimiz emekleri karsilamaya yetiyor...

Güler 24-08-2009 00:06

Ellerine sağlık sevgili ciceksever70, rengi de ne güzelmiş.

ciceksever70 24-08-2009 08:38

Bahceme hosgeldin Güler abla. Bu yil istediklerimin büyük bir kismini basardim diyebilirim. Amacim yilin her mevsimine göre cicek ve bitkiler olmasi bahcemde... Ilkbahar ve yaz cicekli gecti simdi sirada bir kac tane daha her dem yesil bitkilerle kisin acan bir kac cicek. Ne yapayim benim de cocuklarimdan sonra tüm yasamimin gectigi yer bahcem. Her zaman güzel olsun istiyorum.

ciceksever70 28-08-2009 20:34

2 Eklenti(ler)
Bugün bir kac tane erika aldim ama saksilarindan cikarmadan denemek icin resimledim. Benim gözüme güzel göründü, siz ne dersiniz?

ciceksever70 28-08-2009 20:36

2 Eklenti(ler)
Celikten köklendirdigim cam güzelleri... Bahcenin en isiksiz yerindeler. Sadece artan cay ve kahve sulariyla suladim.

Güler 28-08-2009 22:45

Sevgili ciceksever70, kayaların arasında erikalar çok güzel durmuş, ellerine sağlık.
Mutlaka biliyorsundur, erikalar güneş sever.
Benim bahçemde de aynı renkten var, daha sonra yanına bir de beyaz ektim, ikisi de birbirine karıştı.

Buraya B.Hause'a geliyor. Ama onları hiç görmek istemiyorum, moralim bozuluyor.
Güzelim bitkilerin üzerine öyle çirkin renkte boyalar püskürtüyorlar ki şaşarsın. Fıstık yeşilinden tutun da turuncu mu istersin mavi mi? Rengarenk.
Tabii bu durumda bitki de kısa zamanda ölüyor.

Kışın açan çok güzel çalı türü hem de nefis kokulu bitkiler var. Onları denemek istemez misin?

ciceksever70 28-08-2009 23:20

Güler abla denemek istemez miyim hic? Bildigin varsa cok sevinirim. Ben de zaten kis bitkilerinin arayisi icindeyim ne zamandir kendime bir dosya hazirliyorum.
Erikalari ekmeyi düsündügüm kisim günün büyük bir kismi günesli oluyor. Bir tanesi beyaz ama resimde net görünmüyor sanirim. Burada hic boyalisini görmedim. Pembe, koyu pembe ve beyazlari var. Gecen sene ektiklerim öldü ne yazik ki insallah bunlari yasatabilirim. Önerilerini bekliyorum ablacigim. Sevgiyle kal.

ciceksever70 02-09-2009 20:07

3 Eklenti(ler)
Gecen gün esimle cicek serasini gezerken hanimeli gördük. Cocuklar gibi sevindik cünkü ne zamandir ariyorduk. Görevliler kisa dayanikli oldugunu söyleyince hemen üc tane aldik. Aralarina saksida keyifli olmayan clematisimi de diktim. Mis gibi kokuyorlar.

ciceksever70 02-09-2009 20:09

1 Eklenti(ler)
Nisanda tohumlarini ektigim suzannalar ancak bu kadar büyüdüler. Üzerlerinde tomurcuklar var ama cicek acarlar mi bilmem.

ciceksever70 02-09-2009 20:11

2 Eklenti(ler)
Dogal saksiligimin son hali. Koca bahceyi bir saatte biciyorum bu kadarcik yer günlerimi aldi.

ciceksever70 02-09-2009 20:14

3 Eklenti(ler)
Asmalarimiz bu yil ilk kez üzüm verdi. Iki beyaz iki kirmizi üzümlü asmam var. Oglum tadina ilk bakan kisi oldu...

ciceksever70 02-09-2009 20:16

1 Eklenti(ler)
Elmalarin ilk müsterisi de belli tabii ki...

ciceksever70 02-09-2009 20:18

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetisen passiflora careulis. Kisi cikarirsa cok sevinecegim.

ciceksever70 02-09-2009 20:20

1 Eklenti(ler)
Phlox kösemin yeni güzeli. O kadar tatli bir kokulari var ki önümüzdeki yillarda bahcemdeki phloxlari cogaltmayi düsünüyorum.

ciceksever70 02-09-2009 20:21

1 Eklenti(ler)
Mor phlox ve ziyaretcisi...

bahtiyar02 02-09-2009 20:25

sevgili ciceksever70 dostum.... Ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık çok güzel olmuş. Özellikle Dogal saksınız.
minik yiğenimi Allah size bağışlasın.. saygılar

DefneD. 02-09-2009 20:30

Merhaba Çiçeksever,

Her şey gene çok güzel görünüyor. Özellikle de oğlunuz:)

Phlox saksıda yetişir mi acaba? Bugün markette tohumuna elim gitti gitti geldi ama emin olamadığım için almadım.

Hercaileriniz ne oldu, bahçeye geçirdiniz mi? Benim tohumları ekeli 20 günü geçti, tık yok henüz. Normal mi sizce?

ciceksever70 02-09-2009 20:31

Cok tesekkür ederim Bahtiyar bey. Daha cok eksigim var ama her gün yeni bir sey ögreniyorum, ögreniyoruz. Neyse ki esim de bahceye cok düskün. Umarim ilerde sizin kadar saglikli sebzeler üretebilir, sevgili Limon hanim gibi güzel resim cekmeyi ögrenebilirim. Gösterdiginiz her cabaya doganin kat kat karsilik vermesini görmek cok güzel bir duygu.

DefneD. 07-09-2009 22:22

Merhaba Çiçeksever70,

Bir kaç gün önce burada hercai menekşelerinizi sormuş ve sıkıntımı dile getirmiştim. Sanırım görmediniz.

Şu sıralar sizden başka bildiğim hercai yetiştiren olmadığı için, fikriniz benim için önemli.

Sevgiler:)

ciceksever70 07-09-2009 22:47

Defne hanim özür diliyorum mesajiniz gözümden kacmis bir kac gündür bahceme ugramiyordum arkadaslarin bahcelerini gezmekten... Güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim. Phlox saksida yetisiyor, benim büyük mor phlox`um önce saksidaydi sonradan bahceye aldim kendime phlox kösesi yapmaya karar verince. Ancak tabii ki büyükce bir saksi secmenizde fayda var cünkü hem kökü uzuyor hem de yavruluyor. Cok rahat yetisen bir bitki. Siz bir baslayin sorularinizi yanitlarim seve seve...
Hercailere gelince... Bu konuda biraz dertliyim cünkü cok cabuk cimlenmelerine ragmen gelismeleri durdu. Bahceye almaya henüz cesaret edemedim. Biraz daha büyümelerini bekliyorum ama havalar cok sogursa saksilara sasirtacagim. Gelismeleri paylasiriz. Sevgiyle kalin...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025