agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 28-07-2009 13:40

Tesekkür ederim sevgili DefneD, hatmi buranin topraginda cok kolay yetisiyor. Hemen her bahcede bir kac rengini görmek mümkün. Gecen sonbahar aldigim celikler de tutmus görünüyor ama henüz bahceye ekmeye cesaret edemedim. Sevgiler...

ciceksever70 28-07-2009 20:57

2 Eklenti(ler)
Bordo diye aldigim gala sari cikti. Böyle olunca da sinirleniyorum ama yapacak bir sey yok yine de cicegi güzel....

ciceksever70 28-07-2009 21:02

4 Eklenti(ler)
Limon hanimcigim bu resimler size, kivrilan yolu cok sevmistiniz ya... Bugün yagmurda cektim. Sevgiler...

ciceksever70 28-07-2009 21:09

4 Eklenti(ler)
Komsumuzun bahcesinden... Bu agac adamlari cok begeniyorum uzun yillardir bahcesindeymis. Zaman buldukca sizlerle burada gördügüm güzel bahceleri de paylasacagim.

ciceksever70 28-07-2009 21:10

2 Eklenti(ler)
Sabahlari uyandigimda daglardan inip gelen suyun sesini dinlemek cok huzur verici. Son zamanlarda yagan yagmurlar ve firtinalardan toprak doldu ama normal zamanlarda piril piril akiyor.

almira 28-07-2009 21:19

Sevgili Çiçek Sever; bu resimlere diyecek söz bulamıyorum. Her biri muhteşem. Kartpostal gibi. Bu manzara gerçek mi? Tek kelimeyle olağan üstü bir güzellik ve muhteşem bir uyum. Hiç bir peyzajcının bu güzelliği yaratabileceğini sanmıyorum. O ortancalardaki güzellik. Her resmi tek tek izniniz olursa bilgisayarıma masaüstü olarak kaydedeceğim. Sizden sıksık bu güzel resimlerin devamını bekliyoruz.

DefneD. 28-07-2009 21:24

Yağmur nasıl fark yaratıyor. Çiçekler, ağaçlar pırıl pırıl ve çok canlı.

Komşunuzun ağaç adamları çok ilginçmiş. Gerçi çok kötü bakıyorlar :) Gnome'lar ise (Türkçesi ne bunların, bahçe cini mi?) çok sevimli.

ciceksever70 28-07-2009 21:30

Tesekkür ederim sevgili Almira, sevgili Defne D. Tabii resimleri kaydedebilirsiniz bir sakincasi yok. Yagmurdan bu yil bikmis olsak da dogayi güzellestirdigi konusunda haklisiniz. Daha sicak gecen gecen yaza göre sebze bahcemiz bile daha fazla ürün verdi ben hepsi bozulacak diye korkarken. Henüz bahceyi hic sulamadim doga bu isi hallediyor. Sadece yagmur suyu almayan bir kac saksiyi suluyorum o kadar. Cüceler cok sevimli evet burda neredeyse geleneksel bahce süsleri cüceler, pamuk prenses ve olmazsa olmaz bal kabaklariyla korkuluklar.

isolet 28-07-2009 22:53

İnanılmaz bir güzellik ve doğanın içinde yaşıyorsunuz. Buradaki çoğu insanın hayali. Yaşanıcak yer. Çiçekleriniz de çok güzeller. Avatarınıza yakışır bir bahçeniz var. Tebrikler.

selenn 28-07-2009 23:03

Kıvrılan yol, yağmur, ağaçlar hepsi harika. Çok güzel fotoğraflamışsınız yolu. Ağaçların yeşillikleri içinde kuş seslerini duyar gibi oldum. Mis gibi bir hava ve yemyeşil bir ortamda sağlıklı, mutlu, keyifli bir yaşam diliyorum size.

Cumhur Tonba 29-07-2009 00:29

Ben de selenn'e katılıyorum. O fotoğrafları gördükce kuş seslerinin yanında esen rüzgarın serinliği, çam ağaçlarının kokusunu, bol oksijenli havayı içime çekmiş gibi oluyorum.

ciceksever70 29-07-2009 07:49

Güzel mesajlariniz icin cok tesekkür ederim. Gercekten de bu kadar doga icinde olmak cok huzurlu. Üstelik de hem doganin icinde hem sehrin icinde oldugunuzu düsünürseniz. Sehir merkezine gidip (ki her yerlesim yerinden 5-10 dakikalik mesafe) islerinizi hallettikten sonra bu sakinlige geri dönmek mükemmel. Burada sevdigim baska bir sey de evlerin ve sehir merkezinin birbirinden ayrilmis olmasi. Evlerin icinde ne bir bakkal, ne bir market ne de baska bir isyeri görmeniz mümkün degil. Tabii sehir merkezindeki apartman daireleri saymazsak ama genelde insanlarin geleneksel yasayis tarzi müstakil evler. Eyaletlere ayrilmis Avusturya´da bir kac büyük sehir disinda hayat hep böyle. Istanbul benim icin hala dünyanin en güzel sehri olsa da bu dogalliktan kopmam da cok zor. Tatile geldigimde hayallerimde yasattigim cocuklugumu yasadigim Istanbul`u bulamiyorum ne yazik ki. Eskisi gibi kalan bir kac semt disinda her sey cok farkli. Oysa buralarda insanlar gelenekseli, huzurlarini korumak adina tek yürekle hareket ediyorlar. Yasadigimiz semte acilmak istenen bir markete karsi imza toplayip engellenmesine bizzat sahit oldum. Market acilirsa cok fazla araba gelir asiri yogunluk ev sahiplerinin huzurunu bozar diye herkes karsi cikti. Keske biz de degerlerimize, hayat kalitemize bu kadar sahip cikabilsek.

limon 29-07-2009 16:24

Cennet...

Beğenimi anlatacak kelime bulamıyorum. Bizlerle böyle güzel fotoğrafları paylaştığın için ellerin dert görmesin :)

Koyu yeşil 29-07-2009 16:45

Herşey çok güzel çiçeksever, gerçekten cennet gibi.

ciceksever70 03-08-2009 21:37

5 Eklenti(ler)
Kompost yaptigim yere attigim bal kabagi cekirdekleri cimlendi de her tarafi kapladi.

ciceksever70 03-08-2009 21:41

2 Eklenti(ler)
Gecen yil sivi gübre vererek kaybettigim anthurium icin cok üzülmüstüm. Bugün dayanamayip bir tane daha aldim.

limon 03-08-2009 21:47

Çiçeksever, çok yağmurdan sanıyorum, sizin oradaki yeşilin tonu çok farklı maşallah.

Kompost attığım yere ben de hep bir şeyler ekmek istedim ama çam ağacının gölgesinde. Gelecek bahara, gölge seven süs bitkilerinin tohumlarından ekebilirim. Veya Cam Güzelleri ne güzel olur. Birden ufkumu açtınız. :)

ciceksever70 03-08-2009 21:54

Isin komik tarafi cekirdekleri özellikle atmamis olmam. Kisin ayikladiktan sonra kompost icin ayirdigim yemek cöpleriyle oraya atildilar. O yüzden bu hale gelmeleri benim icin de sürpriz oldu ama hos bir sürpriz...

sevim.K 10-08-2009 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 440242)
Burasi gercekten cok huzurlu bir yer. Insan bazen kendini dünyadan soyutlanmis hissediyor. Neyse ki sehir merkezine on-onbes dakikalik mesafedeyiz.

İşte benim yaşamak istediğim yer:) Doğayla iç içe ve merkeze çok yakın:) Yaşadığınız doğa çok güzel. Hele bahçeniz.:) Rhododendronnunuz.. Clematisiniz, suzanlar, ronunculuslar, begonyalar, ortancalar ve güller. Hele o güzel güller.

Evet kesinlikle yaşadığınız yere gitmek lazım:)

Sevgili çiçeksever70 sevgiyle oluşturduğunuz doğa harikadı bu yerde bu güzel bahçede sevdiklerinizle sağlıkla, sevgiyle, huzurla yaşayın, sevgiler

bahtiyar02 10-08-2009 18:21

Sevgili ciceksever70 bahçeniz-çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Eklediğiniz harika resimler içine çoğumuzun ruyalarında göremiyeceği güzelliklerde.Bu güzelliklerin içinde yaşayan birisinin ömrü uzar.Hayatı doya doya yaşar.. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
saygılar

ciceksever70 10-08-2009 20:59

Cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin. Vakit bulup biraz da cevre bahceleri resimleyebilsem sizlerle paylasacagim. Burada bahce hayatin olmazsa olmazi insanlar icin. Dogustan edinilmis kadar dogal bir sekilde toprakla ugrasiyorlar.

berduray 10-08-2009 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 477931)
İşte benim yaşamak istediğim yer:) Doğayla iç içe ve merkeze çok yakın:) Yaşadığınız doğa çok güzel. Hele bahçeniz.:)

Evet kesinlikle yaşadığınız yere gitmek lazım

Sayın Sevim.K.'ya katılmamak mümkün mü?

Fotoğraflar harika, sıcacık, paylaşım için teşekkür ederiz.

Sizi uyarmam gereken nokta;

Physalis alkekengi'yi mutlaka koruma almalısınız.

Avusturya epey soğuk olmalı, bitki kışı çıkaramaz donar diye düşünüyorum.

Kökleri ve toprağıyla dikkatlice saksıya aktarıp, ev içine alabilirseniz , yaşatırsınız.

ciceksever70 11-08-2009 21:02

Uyariniz icin tesekkür ederim, zaten tüm filizleri bahceye ekmedim daha saksilar icin de bir kac tane var. Ancak burada bir cok bahcede topraga ekili oldugunu ve her yil yeniden ayni yerde actigini gözlemledim o yüzden iki yöntemi de denemek istedim.

ciceksever70 12-08-2009 23:02

5 Eklenti(ler)
Evdeki küveti cikarip dusa kabin yaptirinca bahceye gömecek ikinci bir küvet cikmis oldu. Ortada görünen bölüm ilkbaharda lale, nergis ve sümbül soganlarini diktigimiz eski küvet, en kenarda esimin ikiye bölüp yarisini topraga gömdügü bir teneke bidonun icine ekili phloc, lilium ve lupinler... En basa da lilium dikmeyi düsünüyorum. Köstebege karsi buldugumuz bu cözüm sayesinde bu yil cicek soganlarimiz da biz de rahat ettik. Fikir almak isteyen olur diye sizlerle paylasiyorum.

mormenekşe 12-08-2009 23:45

Harikasınız siz,ne güzel fikir benim bahçede öyle bi problem görmedim daha,ama buraya taşınalı da 3 ay oldu neredeyse, zamanla böyle bir problem olursa kulaklarınızı çınlatarak uygularım bu fikri.Fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla yüksük çiçeğiniz var,bu sene aralıklarla iki üç defa denedim tohumdan çimlendirmeyi ama başaramadım,yılmadım muhakkak edinmek istiyorum nasipse,bakımını tohum ekim zamanını biliyormusunuz?Ben araştırarak ektim tohumları,talimatlara da uydum ama olmadı.Bahçenizde ve evinizde bol bereket,mutluluk ve sağlık dilerim.

ciceksever70 13-08-2009 08:37

Tesekkür ederim sevgili Mor menekse. Yüksük cicegini ilk defa sizden duyuyorum simdi netten arastirip bildiklerimi sizinle paylasirim.

ciceksever70 13-08-2009 08:39

Hemen baktim sevgili Mor menekse. Bendeki yüksük cicegi degil Lupin, aci bakla denilen cicek. Özel bir bakim uygulamiyorum ama bol bol budama gerektiriyor. Budadikca yeniden yaprak ve cicek veriyor. Sevgiyle kalin.

jineop 13-08-2009 08:55

Sevgili Çiçeksever,
Sizin lupin çok ihtişamlı,burada ki doğal lupinlerin çiçek rengi mor ve daha ince.

isolet 13-08-2009 09:15

Küvetleri tamamen toprak içine mi gömdünüz. Neden yaptınız acaba bunu.

ciceksever70 13-08-2009 14:06

Sevgili Jineop daha da büyüktü ama ben icinden büyük bir kök ayirdim manolyanin üstüne düsüyor diye. Cok sevdigim bir cicek yaz kis yesil olmasi da benim icin arti bir puan.
Evet sevgili Isolet tamamen topraga gömdük ama tabii altini önceden deldik ve tas koyduk. Bunu yapmamizin nedeni iki yil önce bahcemizin o kismina köstebek dadandi ve tüm ektiklerimizi mahvetti. Müstemilatta eski bir küvet duruyordu düsündük tasindik acaba onu topraga gömsek nasil olur dedik ve yaptik. Ardindan büyük bir teneke varili ikiye bölüp gömdük simdi de bu küveti. Iki yildir bahcemizde köstebekten eser yok, komsu bahcede tümseklerini görmemize ragmen... Küvetlerin üst katina da iyi toprak döktügümüz icin fazla yabani ot da cikmiyor. Anlayacaginiz cok rahatiz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025