![]() |
3 Eklenti(ler)
Cicek acinca cok güzeller ama sinirlamazsam Adalet hanimin hazeranlari gibi bütün bahceyi sariveriyorlar. Önceleri ezan cicegine benzettim ama bunlar gece ciceklerini kapatip gündüz aciyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz diye aldigim clematis mor acti ama hic üzülmedim. Cicekleri cok hosuma gitti. Meyve agaclarina cikan merdivenleri renklendirdi.
|
1 Eklenti(ler)
Limon cekirdeginden cimlendirdigim minik fidanim yavas da olsa büyüyor. Henüz cicegi olmadigi icin sardunyalarla süsledim. Kisin bozulmasin diye eve alacagim belki böylece sardunyalari da yasatabilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Öndeki küpelim gözüme biraz keyifsiz göründü ama küpeli uzmanlarimiz daha iyi bilirler.
|
2 Eklenti(ler)
Yabangülüm ugradigi tüm bit pire saldirilarina karsin güzelligini sergilemeye devam ediyor. Arada bir de vazolarimizi süsleyip masamizi senlendiriyor.
|
Sevgili Çiçeksever70, bahçenizin güzelliği karşısında mest oldum.
Bir yıdır hayalini kurduğum ödüllü gülleriniz fevkalade güzel, tam 21 çeşit gül siparişi vermiştim ama ne yazık ki olmadı olamadı :( Bahçeniz Karadeniz bölgesi gibi görünüyor, bol nem, bol ışık, çok yüksek olmayan güneş ısısı bahçenizi muhteşem yapmış. Lupinleriniz, rhodenderonlarınız, ismini bilmediğinizi söylediğiniz bu çiçeğiniz her şey ama her şey harika. Bahçenizde sevdiklerinizle birlikte güle güle oturun, sık sık da fotoğraf çekip yükleyin ki, bizler de bu güzellikleri görelim. |
Burada her yer mevsim itibariyle sararınca, bu yemyeşil, bakımlı bahçe bana cennet geldi.
Emeklerinize sağlık, ailenizle mutlu, huzurlu günler dileğiyle... |
Herkese cok tesekkür ederim o kadar mutlu oluyorum ki insanlar bahcemi ziyaret edip güzel dileklerde bulununca...
Adalet hanim haklisiniz burasi tam Karadeniz iklimine sahip. Bol yagmur ve iliman bir iklim sanirim ülkeyi cok verimli yapiyor. Her yer yemyesil. David Austin güllerinin siparisi konusunda basarisiz olmaniza üzüldüm. Türkiye`ye göndermiyorlar mi? Bakimi oldukca zahmetli insan baska bir ülkeden getirtip dünya para ödeyince daha da titizleniyor tabii. Inanin bahcemde zaten var olan ve yabani diye ilaclama dahi yapmadigim güllerime hic bir zararli ugramiyor, mutlu mesut yasiyorlar. Cins güllere ise ne kadar hastalik ve zararli varsa geliyor. Haftada iki kez arapsabunlu zeytinyagli karisimi uyguluyoruz, yapraklarina da cok iyi geliyor. Ancak yogun bir yaprak biti saldirisi olursa hemen önünü kesmek icin ilaca basvuruyoruz ancak aldigimiz ilac da dogal. Bitlerden cok cektik bu ay da tirtillar harekete gecti. Bahcede beni en cok ugrastiran cicek güllerim diyebilirim. |
Herkese günaydin arkadaslar. Gönül bagi kahvehanesi basligi kaldirildi ya da degisti mi, bir türlü bulamiyorum. Ben de size buradan günaydin demek istedim. Bu sabah beste uyandim, baktim tüm ev halki uykuda hemen bahceye... Bu yil aksamlari sulama yapmamaya karar verdik kabuksuz salyangozlara karsi bir ölcüde faydasini da gördük. Saksi ciceklerimi suladim, hayvan gübresi sulandirim sebzelerimi suladim. Biraz bahcemde gezindim. Güne baslamanin daha iyi bir seklini düsünemiyorum. Filtre kahvemi de hazirladim, buyrun kahveye...
|
Yine şöyle bir gezdim bahçenizde. 65 nolu mesajda solda beyaz çiçeğiniz ne kadar güzelmiş.Yıldıza da benziyor ,cam güzeline de..
|
Sevgili çiçeksever70, yaşadığınız yer çok güzel, bahçeniz ve çiçekleriniz de öyle. Küpeler direk güneş ışığı aldığı için yaprakları burumuş olabilir. Eğer bu durum gece düzeliyorsa küpeniz sağlıklı demektir ama yerini değişseniz daha iyi olur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Diger güller mevsimi gecince ciceklerini dökerken Mayis sonu acan bu iki yaban gülüm Aralik basina kadar bahcemi senlendiriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Ranunculuslarim minicik boylarina bakmadan bir kac cicek tomurcugu vermis bile. Nisan sonunda ekmistim cok cabuk cimlendi. Cicekleri resimdekiler kadar güzelse seneye daha fazla yumru ekmeyi düsünüyorum. Cicegin etrafindaki talas kabuksuz salyangozlar icin. Nedense odun talasini gecemiyorlar. Bu arada tuzlu su da ise yariyor ancak topraga gelmemesi sartiyla. Duvar diplerinde gördüklerime bu yöntemi uygulamaya basladim. Salyangoz ilaclarinin görünümü cok cirkin oluyor, dogal yöntemler ise yararsa artik kullanmayi düsünmüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Esim tüm güllerin aralarina birer tane daha ekelim diyor ama bana sanki biraz fazla olacakmis gibi geliyor. Acaba cicekler büyüyünce yan yana olmalari nasil olur? Ne dersiniz? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar.
|
2 Eklenti(ler)
Gecen yil pembe acan ortancalarimiza bu yil mavilestirici gübre verdik. Bazilari koyu mavi bazilari mor oldu. Ama bahcede mavili renkleri cok sevdigim icin hepsi de cok hosuma gitti. Beyazlari oldugu gibi biraktik.
|
Sevgili ÇİÇEKSEVER70 bahçeniz birharika gerçekten gülegüle büyütün.Sitede enbüyük mutluluğum arkadaşların bahçelerini gezmek.Sanki hepsi benim bahçemmiş gibi dolaşıyorum.İnşallah birgün benimde sizlerinki gibi (yarısına razıyım)bir bahçem olur.Hepsi çoook güzelde helhele o ortancalar.ORTANCLARI görünce içim gidiyor.Bu günlerde baktığım heryerde ortanca görüyorum.Bana nisbet olsun diyemi ne televizyon dizilerinde bile heryerde varlar.
|
Sevgili Çiçeksever ; Kendimi Alice Harikalar Diyarındaymış gibi hissettim. Ne kadar güzel bir bahçe ..( ceylanlı bahçe) Özellikle gülleriniz ve orman gülleriniz harika. Ellerinize sağlık. Ailenizle beraber sağlıklı mutlu günler geçirmenizi dilerim;)
|
"Sizin marti da bizim hirsiz geyik gibi desenize Bennur hanim. Ben de meyve bahcesiyle sinirlamaya calisiyorum, hic olmasa oradaki otlarla meyvelerle karnini doyursun diye ama o israrla benim güllerime, fasülyelerime ve asmalarima dadaniyor. Bizim bahceye iyice yerlesti. Bir de yavrusu var ama onu daha göremedim sadece sesini duyuyorum. Sevgiler..."
Ben de geyik olsam yavrumu da alır, bu bahçeden çıkmazdım:)) Çok ama çok, çok güzel. Emeğinize sağlık, elinize sağlık. Keyifle, sağlıkla yaşayın. Seyrettiğim her kare harikaydı. Güllere bayıldım, hangisine bayılmadım ki? Maaşallah |
Herkese cok tesekkür ederim. Insan icinde olunca kaniksiyor, baskalarindan güzel sözler duyunca dönüp tekrar bakma geregi duyuyorsunuz sahip oldugunuz güzellige. En güzel seylerden biri bence kücük ya da büyük bir doga parcasina sahip olmak. Burada günlerdir durmadan yagmur yagiyor, bahceye cikamiyoruz. Her sey boy atmistir yine yagmurdan.
|
Sevgili ciceksever70,
Bahçenizde adeta adım adım dolaştım. Güllerinizi kokladım, balkonunuzdaki petunyaları okşadım. Arka bahçenizdeki görüntü muhteşem. Yamacın en üstüne çıktım, boylu boyunca uzandım ve yuvarlanarak aşağıya kadar kaydım. Bu bana çocukluğumu hatırlattı. Her şey çok ama çok güzel. Çisil çisil yağan yağmur da ne dinlendirici. Yağmurluğumu giydim, kapişonumu başıma geçirdim. Hem yürüdüm hem de cebimdeki sıcacık sarı leblebileri atıştırdım. Güllerin maşallah çok sağlıklı, bu kadar yağışta bile külleme olmamışlar. Belli ki çok iyi bakmışsın. İspiryan hayırlı olsun. Ben senin yerinde olsam hiç budamam. Kendi kendine o kadar güzel çalı formu veriyor ki inanamazsın. Gelin gibi oluyor. Güllerinin aralarına birer gül daha ekersen sık olmaz mı? Büyüdükçe yayılacaklarını da düşün. Yine de ekmek istersen, iki gülün tam ortasına ama arka sıraya ek, sacayağı gibi üçle. Benim bahçemde 164 kök gül oldu. Yine de ya alıyorum ya da yaptığım çelikleri bir iki sene sonra toprağa ekmem gerektiğinde ikinci sıra olarak ekiyorum. Sevgili arkadaşım, herşey yerli yerinde ve çok güzel. Seninle tanışmadık ama bahçende dolaştıkça ve kendini tanıtım yazını okuyunca, o kadar yakın hissettim ki, artık çok iyi tanıdım. Neyi seviyor ve hoşlanıyorsun, biliyorum artık. Yine de tanışmayı çok isterim. Herşey gönlünce, bulduğun huzur daim olsun. Mutluluklar dilerim. |
Alıntı:
|
Bu arada güller konusunda haklisin, ben de o sekilde ekmeyi düsündüm ama henüz istedigimiz renkleri bulamadik. Ben de biraz yavaslamayi teklif ettim cünkü genelde sonbahara dogru tüm bitkiler boy atmis bahce o yilki genel görünümünü tam almis oluyor. Biraz bekleyip görelim diyorum.
|
Çok çok güzel . Bize diyecek bir şey kalmamış ki ?
|
1 Eklenti(ler)
Bu günlerde sitedeki bahceleri dolasmaktan kendi bahceme resim yükleyemedim. Herkesin bahcesi o kadar keyifli ki sanirim bahcelerin en canli dönemini yasiyoruz. Bizde genelde ciceklenme gec basliyor ama neredeyse Kasim basina kadar bahcelere yesil kaliyor. Latinlerim bu aralar keyifli keyifli cicek aciyorlar. Beni üzmeden cimlenen nadir tohumlardan.
|
1 Eklenti(ler)
Suzannalarim duvar boyunca uzadilar. Yari gölgede olanlar daha keyifli.
|
3 Eklenti(ler)
Begonyalarim da cok keyifli bu aralar... Burda sadece yaz boyunca dayanmalari cok üzücü.
|
2 Eklenti(ler)
Ranunculuslarim ciceklendi...
|
4 Eklenti(ler)
Ortancalar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025