![]() |
3 Eklenti(ler)
Babasi meyve bahcesini bicerken Adacim papatyalari benim icin toplattirmis. Cok kötü kokup, suyu hep siyah göründügü icin bahceye koydum ama yine de beni düsündügü icin cok mutlu oldum.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili jineopun nemophylalari... Bir saksi daha var o da cimlenmis.
|
1 Eklenti(ler)
Hosta artik saksiya sigmayacak. Ayirma zamanini hep kaciriyorum. Bu yil ayirip bir kismini topraga almak istiyorum (yer bulursam).
|
Alıntı:
Oğluşunun bitkileri çok sevmesi çok hoşuma gitti. Latin çok iyi seçim olmuş. Eminim bayılacaktır. Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Eger yabani ot degilse bu bes tanecik mavi yildiz fidem var. Koruyacagim diye saksi elimde dolastiriyorum. Sevgili jineop, benim gecen yaz ektigim tohumlar ciceklendi, sonbaharda ektiklerimde de goncalar var. Belki seninkiler de bu yil sürpriz yapar. Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Lupinler harika! ;)
Hem kışa dayanıklı, hem kalıcı, hem yaprağı güzel, hem çiçeği güzel... Bence özellikle ayırmak istemiyorsan hostayı bırakabilirisn sevgili çiçeksever70. Bana henüz saksısı dar geliyor gibi gelmedi, aksine çok daha yoğun ve dolu dolu görünür. |
Maşallah hangi bitkinizi beğeneceğimi şaşırdım. Ne kadar güzeller. SEVGİLER.
|
5 Eklenti(ler)
Ayni ana bitkiden alinan tohumlarla yillar icinde yetistirilen ve bahcenin degisik yerlerinde yetisen lupinler böyle farklilik gösterebiliyor. Bir de koyu moru var acmaya hazirlaniyor.
|
2 Eklenti(ler)
Boyu bahce citini gecti. Komsuyla arama cit bitkisi olarak düsünsem mi acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Mis kokulu filbahrim acti...
|
Hem de çok sevilir sevgili çiçeksever. Yanılmıyorsam Ağaçlarnet'in 1 numaralı lupin yetiştiricisi sizsiniz.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hayran olmakta çok haklısınız. Henüz yakından görme fırsatı bulamadım ama bahçenizdeki müthiş renkteki ve formdaki çiçekleri görünce benim de hayranlığın artıyor. Şayet seneye bu zamanlara fidelerimi yaşatabilirsem kendilerini yakından görme fırsatı yakalayabileceğim. :)
Fotoğraflarınızdaki ana bitkilerin yanında arka planın yemyeşil görüntüsü insanı keyiflendiriyor. |
Alıntı:
|
Lupinlerin kraliçesi, bu bitkiler gölge alanlardan hoşlanırlar mı?
Benim geçen seneden serpiştirdiğim tohumlar gölge alanlarda çimlenmiş, tabii hiç dokunmayacağım. Ama, merak da ediyorum, orada gelişip çiçek açar mı diye, su ile arası nasıl acaba, onu da öğrenmek isterdim. Senin lupinler çok ama çok güzel olmuşlar, bence daha sık ekmelisin, çit boyunca. |
Alıntı:
|
Lupinler gerçekten muhteşem herkesin göz bebeği olmuş gerçi olmayacak gibi değil harika ellerine sağlık sevgili Çiçeksever70:)
|
Şu fotoğrafı tohum paketinin üstüne basmak lazım: ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7-pict8136.jpg |
Alıntı:
|
Sevgili ciceksever70, lupinler harika görünüyor. Bu bitkiyi ben de çok seviyorum. Belki de zor olduğundandır. En azından benim için zor.
Geçen sene ektiğim dört tohumdan ikisi çimlendi ama yaşamadılar. Bu sene tohum takas etkinliğinden gelen, yirmiye yakın tohum kazaya kurban gitti. Tohumları ıslattığım fincandan tohumları aldım, fincandaki suyu mavi yasemin saksısına döktüğümü sanarak elimdeki tohumları saksıya atmışım.:mad: Şimdi mavi yaseminlerin yanında çimlenseler bile ne kadar sağlıklı gelişirler bilemiyorum. Lupin hevesi başka bahara kaldı anlayacağınız.:rolleyes: |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Güller tek tük acmaya basladi...
|
4 Eklenti(ler)
Yillar önce bahcenin bu bölümünde toprak kayiyor diye yana yakila baslik acmistim. Tavsiye edilen ebreli türleri burasi cok günes aldigi icin memnun kalmayinca lupin, gül, kanarya gülü, kelebek calisi, forsythia gibi bitkilerle doldurdum. Sanirim artik kaymaz.
|
3 Eklenti(ler)
Minicik vangelyam boyuna bakmadan bir sürü cicek acti. En son mor rhododendron acti.
|
2 Eklenti(ler)
Domates bahcemi bozunca yerine ispanak ekmistim. Bir türlü büyümedi su ispanaklar diye hayflanirken sebebi ortaya cikti. Suclular gecen yil elimde kalan tohumlarini öylece topraga firlattigim lupinlermis. Megerse cimleneceklermis orda. Yasarlarsa önümüzdeki yil bir lupin kösem daha olacak.
|
:) biz lupini bir tane bile yetiştiremiyoruz, siz köşe daha yapmışsınız :)
maşallah |
2 Eklenti(ler)
Filbahrim artik ciceklerini dökmeye basladi. Sezon vedasi olarak resimlerini eklemek istedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025