agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 12-05-2012 07:08

3 Eklenti(ler)
Babasi meyve bahcesini bicerken Adacim papatyalari benim icin toplattirmis. Cok kötü kokup, suyu hep siyah göründügü icin bahceye koydum ama yine de beni düsündügü icin cok mutlu oldum.

ciceksever70 12-05-2012 07:10

1 Eklenti(ler)
Sevgili jineopun nemophylalari... Bir saksi daha var o da cimlenmis.

ciceksever70 12-05-2012 07:12

1 Eklenti(ler)
Hosta artik saksiya sigmayacak. Ayirma zamanini hep kaciriyorum. Bu yil ayirip bir kismini topraga almak istiyorum (yer bulursam).

jineop 12-05-2012 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 964551)
Sevgili jineopun nemophylalari... Bir saksi daha var o da cimlenmis.

Canım lupinlerine yine bayıldım. Benim ufaklıkları sonbaharda ektim. Hala bir karış 4-5 yapraklılar ama yaprakları hala çok küçük. Bu sene açmazlar herhalde. Hostanı hala ayırabilirsin. Ben 2-3 hafta önce ayırdım ve gayet sağlıklı büyüyorlar. Her ne kadar bahar başı yer değişikliği önerilse de geçen sene yaz başı yer değiştirmek ve bölmek zorunda kalmıştım. Sıkıntı olmamıştı.
Oğluşunun bitkileri çok sevmesi çok hoşuma gitti. Latin çok iyi seçim olmuş. Eminim bayılacaktır. Sevgiler.

ciceksever70 12-05-2012 11:29

2 Eklenti(ler)
Eger yabani ot degilse bu bes tanecik mavi yildiz fidem var. Koruyacagim diye saksi elimde dolastiriyorum. Sevgili jineop, benim gecen yaz ektigim tohumlar ciceklendi, sonbaharda ektiklerimde de goncalar var. Belki seninkiler de bu yil sürpriz yapar. Sevgiler.

jineop 12-05-2012 11:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 964684)
Eger yabani ot degilse bu bes tanecik mavi yildiz fidem var. Koruyacagim diye saksi elimde dolastiriyorum. Sevgili jineop, benim gecen yaz ektigim tohumlar ciceklendi, sonbaharda ektiklerimde de goncalar var. Belki seninkiler de bu yil sürpriz yapar. Sevgiler.

Bunlar gerçekte Amsonia değilmiş. Başka mavi çiçek Callistephus chinensis olduğunu düşünüyorum. Amsonianın başka formunu buldum ve yetiştiriyorum. Bu sene açar mı :confused: bilmiyorum. Açarsa söz ilk tohumları senin;)

ciceksever70 12-05-2012 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 964688)
Bunlar gerçekte Amsonia değilmiş. Başka mavi çiçek Callistephus chinensis olduğunu düşünüyorum. Amsonianın başka formunu buldum ve yetiştiriyorum. Bu sene açar mı :confused: bilmiyorum. Açarsa söz ilk tohumları senin;)

Sevgili arkadasim benim icin önemli olan siz dostlardan gelen emanetleri en güzel sekilde yetistirmek. Cinsi hic önemli degil. Sevgiler.

ciceksever70 12-05-2012 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 964663)
Canım lupinlerine yine bayıldım. Benim ufaklıkları sonbaharda ektim. Hala bir karış 4-5 yapraklılar ama yaprakları hala çok küçük. Bu sene açmazlar herhalde. Hostanı hala ayırabilirsin. Ben 2-3 hafta önce ayırdım ve gayet sağlıklı büyüyorlar. Her ne kadar bahar başı yer değişikliği önerilse de geçen sene yaz başı yer değiştirmek ve bölmek zorunda kalmıştım. Sıkıntı olmamıştı.
Oğluşunun bitkileri çok sevmesi çok hoşuma gitti. Latin çok iyi seçim olmuş. Eminim bayılacaktır. Sevgiler.

Simdi bu hosta isinde kanima girdin sevgili jineop. Az önce yine cikip baktim birkac yil önce ektigim 3 yumru, yedi kök olmus. Belki birkacini ayirsam iyi olacak. Kolay ayriliyor mu yoksa kesmek mi gerekiyor bicakla? Önümüzdeki haftayi bahce islerine ayirdim havalar biraz serin olacakmis. Bu isleri halledeyim bari.

gilan 12-05-2012 19:06

Lupinler harika! ;)
Hem kışa dayanıklı, hem kalıcı, hem yaprağı güzel, hem çiçeği güzel...

Bence özellikle ayırmak istemiyorsan hostayı bırakabilirisn sevgili çiçeksever70. Bana henüz saksısı dar geliyor gibi gelmedi, aksine çok daha yoğun ve dolu dolu görünür.

serkan_istanbul 12-05-2012 20:30

Maşallah hangi bitkinizi beğeneceğimi şaşırdım. Ne kadar güzeller. SEVGİLER.

ciceksever70 16-05-2012 21:10

5 Eklenti(ler)
Ayni ana bitkiden alinan tohumlarla yillar icinde yetistirilen ve bahcenin degisik yerlerinde yetisen lupinler böyle farklilik gösterebiliyor. Bir de koyu moru var acmaya hazirlaniyor.

ciceksever70 16-05-2012 21:11

2 Eklenti(ler)
Boyu bahce citini gecti. Komsuyla arama cit bitkisi olarak düsünsem mi acaba?

ciceksever70 16-05-2012 21:13

1 Eklenti(ler)
Mis kokulu filbahrim acti...

Vildan Sönmez 16-05-2012 21:28

Hem de çok sevilir sevgili çiçeksever. Yanılmıyorsam Ağaçlarnet'in 1 numaralı lupin yetiştiricisi sizsiniz.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 964548)
Bu güzel sevilmez mi?

ciceksever70 16-05-2012 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 967412)
Hem de çok sevilir sevgili çiçeksever. Yanılmıyorsam Ağaçlarnet'in 1 numaralı lupin yetiştiricisi sizsiniz.

1 numarali hayraniyim diyebiliriz. Vazgecemedigim bitkilerden. Bu yil ektiklerim de seneye acarsa her yerde görecegim insallah. Sevgiler.

limon 16-05-2012 23:19

Hayran olmakta çok haklısınız. Henüz yakından görme fırsatı bulamadım ama bahçenizdeki müthiş renkteki ve formdaki çiçekleri görünce benim de hayranlığın artıyor. Şayet seneye bu zamanlara fidelerimi yaşatabilirsem kendilerini yakından görme fırsatı yakalayabileceğim. :)

Fotoğraflarınızdaki ana bitkilerin yanında arka planın yemyeşil görüntüsü insanı keyiflendiriyor.

ciceksever70 17-05-2012 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 967476)
Hayran olmakta çok haklısınız. Henüz yakından görme fırsatı bulamadım ama bahçenizdeki müthiş renkteki ve formdaki çiçekleri görünce benim de hayranlığın artıyor. Şayet seneye bu zamanlara fidelerimi yaşatabilirsem kendilerini yakından görme fırsatı yakalayabileceğim. :)

Fotoğraflarınızdaki ana bitkilerin yanında arka planın yemyeşil görüntüsü insanı keyiflendiriyor.

Fotograf hilesi de yapmiyor degilim sevgili limon. Yanimizdaki bahcelerden biri cok bakimsiz sahibi kirk yilda gelir el oragiyla bicer gider o yüzden resimlerde orayi kamufle etmeye calisiyorum. Cok sükür büyüyen bitkiler de otururken bize kamuflaj görevi yapiyor. Kendi sahipleri icin bahelerdeki kusurlar hic bitmez degil mi ? Lupin`in kücük boyda kalanlari da var umarim büyüyenlerden ekmissinizdir. Ben de sizin bahceyi görmek icin sabirsizlaniyorum. Sevgiler.

Adalet Yağcı 17-05-2012 12:05

Lupinlerin kraliçesi, bu bitkiler gölge alanlardan hoşlanırlar mı?
Benim geçen seneden serpiştirdiğim tohumlar gölge alanlarda çimlenmiş, tabii hiç dokunmayacağım.

Ama, merak da ediyorum, orada gelişip çiçek açar mı diye, su ile arası nasıl acaba, onu da öğrenmek isterdim.

Senin lupinler çok ama çok güzel olmuşlar, bence daha sık ekmelisin, çit boyunca.

ciceksever70 17-05-2012 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 967678)
Lupinlerin kraliçesi, bu bitkiler gölge alanlardan hoşlanırlar mı?
Benim geçen seneden serpiştirdiğim tohumlar gölge alanlarda çimlenmiş, tabii hiç dokunmayacağım.

Ama, merak da ediyorum, orada gelişip çiçek açar mı diye, su ile arası nasıl acaba, onu da öğrenmek isterdim.

Senin lupinler çok ama çok güzel olmuşlar, bence daha sık ekmelisin, çit boyunca.

Adalet abla lupinler bahcenin her yerinde var, gölge günes farketmiyor ancak günestekiler daha bol cicekleniyor. Bizdeki yagmur miktarini düsününce suyu seviyorlar da diyebilirim. Ben ne gübre ne de su verdim simdiye kadar. Citin dibinde cimlenmisler zaten seneye acarlar sanirim.

günebakan 17-05-2012 12:45

Lupinler gerçekten muhteşem herkesin göz bebeği olmuş gerçi olmayacak gibi değil harika ellerine sağlık sevgili Çiçeksever70:)

gilan 17-05-2012 20:36

Şu fotoğrafı tohum paketinin üstüne basmak lazım: ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7-pict8136.jpg

jineop 17-05-2012 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 964728)
Simdi bu hosta isinde kanima girdin sevgili jineop. Az önce yine cikip baktim birkac yil önce ektigim 3 yumru, yedi kök olmus. Belki birkacini ayirsam iyi olacak. Kolay ayriliyor mu yoksa kesmek mi gerekiyor bicakla? Önümüzdeki haftayi bahce islerine ayirdim havalar biraz serin olacakmis. Bu isleri halledeyim bari.

Kesmene gerek kalmayacak , boğumlarından çekince ayrılıyor.;)

Sevgi Durul 17-05-2012 20:59

Sevgili ciceksever70, lupinler harika görünüyor. Bu bitkiyi ben de çok seviyorum. Belki de zor olduğundandır. En azından benim için zor.

Geçen sene ektiğim dört tohumdan ikisi çimlendi ama yaşamadılar. Bu sene tohum takas etkinliğinden gelen, yirmiye yakın tohum kazaya kurban gitti. Tohumları ıslattığım fincandan tohumları aldım, fincandaki suyu mavi yasemin saksısına döktüğümü sanarak elimdeki tohumları saksıya atmışım.:mad:

Şimdi mavi yaseminlerin yanında çimlenseler bile ne kadar sağlıklı gelişirler bilemiyorum. Lupin hevesi başka bahara kaldı anlayacağınız.:rolleyes:

ciceksever70 17-05-2012 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 968047)
Sevgili ciceksever70, lupinler harika görünüyor. Bu bitkiyi ben de çok seviyorum. Belki de zor olduğundandır. En azından benim için zor.

Geçen sene ektiğim dört tohumdan ikisi çimlendi ama yaşamadılar. Bu sene tohum takas etkinliğinden gelen, yirmiye yakın tohum kazaya kurban gitti. Tohumları ıslattığım fincandan tohumları aldım, fincandaki suyu mavi yasemin saksısına döktüğümü sanarak elimdeki tohumları saksıya atmışım.:mad:

Şimdi mavi yaseminlerin yanında çimlenseler bile ne kadar sağlıklı gelişirler bilemiyorum. Lupin hevesi başka bahara kaldı anlayacağınız.:rolleyes:

Sevgili SDurul tohumlari islatmaniza gerek yok ki. Cimlenir merak etmeyin biraz büyüsün dikkatlice aktarirsiniz baska yere. Benim bu yil deneme amacli aktardiklarim iki aydir yasiyor.

ciceksever70 24-05-2012 07:08

2 Eklenti(ler)
Güller tek tük acmaya basladi...

ciceksever70 24-05-2012 07:12

4 Eklenti(ler)
Yillar önce bahcenin bu bölümünde toprak kayiyor diye yana yakila baslik acmistim. Tavsiye edilen ebreli türleri burasi cok günes aldigi icin memnun kalmayinca lupin, gül, kanarya gülü, kelebek calisi, forsythia gibi bitkilerle doldurdum. Sanirim artik kaymaz.

ciceksever70 24-05-2012 07:15

3 Eklenti(ler)
Minicik vangelyam boyuna bakmadan bir sürü cicek acti. En son mor rhododendron acti.

ciceksever70 24-05-2012 07:17

2 Eklenti(ler)
Domates bahcemi bozunca yerine ispanak ekmistim. Bir türlü büyümedi su ispanaklar diye hayflanirken sebebi ortaya cikti. Suclular gecen yil elimde kalan tohumlarini öylece topraga firlattigim lupinlermis. Megerse cimleneceklermis orda. Yasarlarsa önümüzdeki yil bir lupin kösem daha olacak.

ilksenozturk 24-05-2012 07:19

:) biz lupini bir tane bile yetiştiremiyoruz, siz köşe daha yapmışsınız :)
maşallah

ciceksever70 24-05-2012 07:20

2 Eklenti(ler)
Filbahrim artik ciceklerini dökmeye basladi. Sezon vedasi olarak resimlerini eklemek istedim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025