![]() |
Alıntı:
|
Sevgili ciceksever70 tesadüfen diğer başlığınızı 'bahçeyi nasıl adam ettim' buldum, oradan bu başlığa atladım ve 1 haftadır başından sonuna okudum ailenizle birlikte evinizde mutluluklar dilerim. Çok güzel keyifle takibettiğim bir bahçe o kadar ki 1 haftadır durup durup ben Avusturyaya gideceğim diyorum iş arkadaşlarım şaşırıyor en sonunda yumşak karnımdan vurdu biri 'sen burda üşüyorsun orda kesin donarsın' Şimdilik dursun bakalım ben sizin bahçenizi seyrediyorum güzelliklerle kalın.
|
5 Eklenti(ler)
Resim eklemek icin ciceklerin acmasini bekliyordum ama sanirim sezon basinda bir kac resim ekleyip, sonradan degisimi izlemek daha keyifli oluyor.
|
5 Eklenti(ler)
Daha yapacak cok isimiz var ama bahcede is hic bitmez zaten.
|
5 Eklenti(ler)
Armandii tomurcukta cok mutluyum...
|
|
5 Eklenti(ler)
Birkac ilkbahar güzelligi daha...
|
4 Eklenti(ler)
Düzenli calismaya gayret gösteriyorum ancak saksilardan kurtulamadim. Ortancalarim yaprak dolu.
|
Sevgili SDurul, birincisi beyaz cicekli manolya stellata, sari cicekli kerria japonica. Sürgünler de sakayik. Size de bol cicekli günler dilerim. Sevgiyle kalin.
|
Bahar manolyalarla başlamış ne güzel...
Sevgili SDurul bahçe sahibinin küçük afeti var. Kimbilir ne zaman bakıp yazabilecek. İzninle arkadaşım ben soruyu yanıtlıyorum. ilki Magnolia stellata( yıldız çiçekli manolya), ikincisi Kerria japonica (kanarya gülü) Sürgünler şakayık sürgünleri olmalı. |
Vallla bravo sevgili çiçeksever70, ben bebişle bu sene balkona bakamadım. Hamaratsın vallahi cadıyla nasıl yapıyorsun bu işleri :)
|
Sevgili ciceksever70 yaşadığınız yer ne kadar güzelmiş. Hayran kalmamak mümkün değil. Evinizin sıcaklığı monitörden bile dışarı fışkırıyor doğrusu. Bu güzelliklerin keyfini ağız tadıyla sürmeniz temennisiyle..
|
Alıntı:
|
Şu, bembeyaz gelin olmuş çalıya bayıldımmmm..
Sana bahar gelmiş arkadaşım. Yakında ortancalar çiçeklenir o yol masal yolu olur. Ben, şakayık 2 sürgün verdi diye sevindirik oldum ya, utandım şimdi benimkinden:)) 3 çocukla bu kadar düzene, yıldızlı pekiyi verilir ancak. Kocaman bir maşallahhh sana. Keyfini de sürmeyi unutma:)) |
Ben de bu saksıdakileri merak ettim.
|
Alıntı:
|
|
Hay Allah, onlar paskalya yumurtalari bu hafta burada paskalya haftasi herkes bahcesine bir seyler asar. Tavsanlar, yumurtalar bir anlamda da bahari karsilamak bayram kutlamasi ile birlikte. Ikinci resim ise Viburnum Bodnantese Down. Soguklara dayanikli zahmetsiz bir cali.
|
1 Eklenti(ler)
Sakayiklarim cogalmis. Alti yumru ekmistim bugün en az on tane saydim. Umarim cicekleri de cogalmistir. Diplerine de ekinezya tohumlari attim.
|
4 Eklenti(ler)
Japon ayvami gecen yil kusa cevirmistim yine de bana güzel cicekleriyle tesekkür etti. Kisin bir saksiya rudbekialarin kuruyan ciceklerini atmistim. Aynen cicegin üstüne cimlenmis tohumlar. Biraz daha büyürse bahceye aktaracagim.
Celikten köklendirdirim kartopunu bahceye aktardim. Unutma beniler de yavas yavas aciyor. |
3 Eklenti(ler)
Acemilik zamanlarimda yabani ot diye söktügüm ajugalar iyi ki benim caniligime dayanmis. Gecen yaz hamilelikten dolayi bu isi geciktirince güzelliklerini farkettim. Birkac resmim daha var ancak ögleden sonra devam edecegim.
|
Sevgili ciceksever70;
Ben, İstanbul' dan alıp gönderdiğim şakayık yumrularını, birbirlerine 50' şer cm aralıklı olarak diktirdim. Nette hep, ''dikim aralığı 1 metre olmalı'' diyorlar. Bu yüzden ben, ''Daha mı seyrek dikseydim!'' diyordum. Siz 6 yumrunun hepsini o görünen öbeğin olduğu yere mi diktiniz? Eğer öyleyse, ben seyrek dikmişim.:p |
Sevgili Orhan Hocam, nasıl hemen farkettiniz, valla bravo. Gözünüzden bir şey kaçmıyor. Benim şakayık kendinden yaklaşık 30-40 cm ileriden yavru vermiş. Demek ki en az 30-40cm olmalı:p
|
Alıntı:
Bilgilerim taze olduğ için aklımda...Birkaç ay sonra ''Kaç cm olmalı?'' diye sormayın. Cevabı şimdiden belli...''İnanın unuttum!'' :D:D |
Alıntı:
|
...Herkes böyle yan yana dikiyor,...
Sevgili ciceksever70; Bu bilgiye en çok sevinenlerden biride ben oldum. Bazen internette yer alan bir bilgi, doğru-yanlış sorgulaması yapılmadan onlarca, hatta yüzlerce kez kopyalanıyor. Yıllardır uygulanıyor olması, sizin yönteminizin referansıdır bence... Teşekkürler. |
sevgili çiçeksever çok nefis görüntüler.hayran kaldım.Ellerine sağlık.İçim açıldı.Beyaz manolya ya bayıldım.harika.
|
Sayın fikreteren benden önce davrenıp yazmış..
Manolyamı diye soracaktım:=)) Beyaz manolyayı ilk defa gördüm. Çok güzel de açmış. |
Bu mevsime bayılıyorum, her gün başka bir güzellik uyanıyor bahçelerde.
Sevgili Çiçeksever, monolyana, japon ayvasına, unutma benilere bayıldım. Ağaç şakayık bence de çok sık, ama artık dokunma, Aralık Şubat arası farklı yerlere dağıtırsın. Unutma beniler kendiliğinden mi çıktılar böyle, en sevdiğim bitkilerden biridir, bir kaç kez denedim tohumdan ama başaramadım :( Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende, Karya bebişi ve ağabeylerini öpüyorum kocaman. |
Alıntı:
Bahcede isler cok kolay yürümüyor bebekle ama idare ediyoruz. Ben planliyorum asistanlar uyguluyor. Ben de biraz uykumdan biraz dinlenecegim zamanlardan feragat ederek bahceyi ayakta tutmaya calisiyoruz. Bu bahceye cok baglandik zarar gören bitki olunca bir yakinimiza bir sey olmus gibi üzülüyoruz. Ben de öpüyorum sevgiyle kal. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025