agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 01-03-2012 17:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 918865)
Bahçe açılışa hazırlanıyor anlaşılan, sizler baharı yaşarken bizler bi gıdım güneşe hasret kaldık.
Bahçe sahipleri, bu sene erik badem yiyemeyeceğiz diyorlar, on günlük sıcak bir devrede erikler ve bademler çiçeklenmiş, şimdi ise kardan yollar kapanmış.

Güzel bahçenin fotoğraflarını özledik sevgili Çiçeksever, arada bir Karya bebişin ve delikanlı abilerinin fotoğraflarını da ekle, gelişime şahit olalım :)
Ana Vatandan kucak dolusu sevgiler.

Bu yil resimlerden bikarsiniz artik Adalet ablacigim cünkü Karyacik calisirken bebek arabasindan bizi izlemekten büyük keyif aliyor. Bahcenin tadini o cikaracak insallah. Bizden de sizlere sevgiler.

alperfect 04-03-2012 14:53

Sevgili ciceksever70 tesadüfen diğer başlığınızı 'bahçeyi nasıl adam ettim' buldum, oradan bu başlığa atladım ve 1 haftadır başından sonuna okudum ailenizle birlikte evinizde mutluluklar dilerim. Çok güzel keyifle takibettiğim bir bahçe o kadar ki 1 haftadır durup durup ben Avusturyaya gideceğim diyorum iş arkadaşlarım şaşırıyor en sonunda yumşak karnımdan vurdu biri 'sen burda üşüyorsun orda kesin donarsın' Şimdilik dursun bakalım ben sizin bahçenizi seyrediyorum güzelliklerle kalın.

ciceksever70 30-03-2012 15:10

5 Eklenti(ler)
Resim eklemek icin ciceklerin acmasini bekliyordum ama sanirim sezon basinda bir kac resim ekleyip, sonradan degisimi izlemek daha keyifli oluyor.

ciceksever70 30-03-2012 15:16

5 Eklenti(ler)
Daha yapacak cok isimiz var ama bahcede is hic bitmez zaten.

ciceksever70 30-03-2012 15:18

5 Eklenti(ler)
Armandii tomurcukta cok mutluyum...

Sevgi Durul 30-03-2012 15:21

Sevgili ciceksever70, bu ve bu bitkilerin adlarını öğrenebilir miyim? Bir de bu sürgünler hangi bitkiye ait?

Yeni sezonda bol çiçekli bitkiler diliyorum. Sevgiyle...

ciceksever70 30-03-2012 15:23

5 Eklenti(ler)
Birkac ilkbahar güzelligi daha...

ciceksever70 30-03-2012 15:27

4 Eklenti(ler)
Düzenli calismaya gayret gösteriyorum ancak saksilardan kurtulamadim. Ortancalarim yaprak dolu.

ciceksever70 30-03-2012 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 937728)
Sevgili ciceksever70, bu ve bu bitkilerin adlarını öğrenebilir miyim? Bir de bu sürgünler hangi bitkiye ait?

Yeni sezonda bol çiçekli bitkiler diliyorum. Sevgiyle...

Sevgili SDurul, birincisi beyaz cicekli manolya stellata, sari cicekli kerria japonica. Sürgünler de sakayik. Size de bol cicekli günler dilerim. Sevgiyle kalin.

jineop 30-03-2012 15:38

Bahar manolyalarla başlamış ne güzel...
Sevgili SDurul bahçe sahibinin küçük afeti var. Kimbilir ne zaman bakıp yazabilecek. İzninle arkadaşım ben soruyu yanıtlıyorum.
ilki Magnolia stellata( yıldız çiçekli manolya), ikincisi Kerria japonica (kanarya gülü)
Sürgünler şakayık sürgünleri olmalı.

Dudi 30-03-2012 15:47

Vallla bravo sevgili çiçeksever70, ben bebişle bu sene balkona bakamadım. Hamaratsın vallahi cadıyla nasıl yapıyorsun bu işleri :)

pulibet 30-03-2012 15:50

Sevgili ciceksever70 yaşadığınız yer ne kadar güzelmiş. Hayran kalmamak mümkün değil. Evinizin sıcaklığı monitörden bile dışarı fışkırıyor doğrusu. Bu güzelliklerin keyfini ağız tadıyla sürmeniz temennisiyle..

ciceksever70 30-03-2012 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 937744)
Vallla bravo sevgili çiçeksever70, ben bebişle bu sene balkona bakamadım. Hamaratsın vallahi cadıyla nasıl yapıyorsun bu işleri :)

Ah sevgili dudi ne sen sor ne ben söyleyeyim. Insan üstü bir gayretle kisitli dinlenme zamanlarimi feda ederek tabii ki.

cemo 30-03-2012 16:01

Şu, bembeyaz gelin olmuş çalıya bayıldımmmm..

Sana bahar gelmiş arkadaşım. Yakında ortancalar çiçeklenir o yol masal yolu olur.
Ben, şakayık 2 sürgün verdi diye sevindirik oldum ya, utandım şimdi benimkinden:))

3 çocukla bu kadar düzene, yıldızlı pekiyi verilir ancak. Kocaman bir maşallahhh sana.

Keyfini de sürmeyi unutma:))

jineop 30-03-2012 16:12

Ben de bu saksıdakileri merak ettim.

ciceksever70 30-03-2012 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 937761)
Ben de bu saksıdakileri merak ettim.

Acilmiyor sevgili jineop hangi resim acaba?

Sevgi Durul 30-03-2012 16:29

Galiba bu. Aslında ben de merak etmiştim, bir de bunu.

ciceksever70 30-03-2012 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 937765)
Galiba bu. Aslında ben de merak etmiştim, bir de bunu.

Hay Allah, onlar paskalya yumurtalari bu hafta burada paskalya haftasi herkes bahcesine bir seyler asar. Tavsanlar, yumurtalar bir anlamda da bahari karsilamak bayram kutlamasi ile birlikte. Ikinci resim ise Viburnum Bodnantese Down. Soguklara dayanikli zahmetsiz bir cali.

ciceksever70 16-04-2012 10:54

1 Eklenti(ler)
Sakayiklarim cogalmis. Alti yumru ekmistim bugün en az on tane saydim. Umarim cicekleri de cogalmistir. Diplerine de ekinezya tohumlari attim.

ciceksever70 16-04-2012 10:58

4 Eklenti(ler)
Japon ayvami gecen yil kusa cevirmistim yine de bana güzel cicekleriyle tesekkür etti. Kisin bir saksiya rudbekialarin kuruyan ciceklerini atmistim. Aynen cicegin üstüne cimlenmis tohumlar. Biraz daha büyürse bahceye aktaracagim.
Celikten köklendirdirim kartopunu bahceye aktardim. Unutma beniler de yavas yavas aciyor.

ciceksever70 16-04-2012 11:01

3 Eklenti(ler)
Acemilik zamanlarimda yabani ot diye söktügüm ajugalar iyi ki benim caniligime dayanmis. Gecen yaz hamilelikten dolayi bu isi geciktirince güzelliklerini farkettim. Birkac resmim daha var ancak ögleden sonra devam edecegim.

Orhan Özbilgiç 16-04-2012 11:06

Sevgili ciceksever70;
Ben, İstanbul' dan alıp gönderdiğim şakayık yumrularını, birbirlerine 50' şer cm aralıklı olarak diktirdim. Nette hep, ''dikim aralığı 1 metre olmalı'' diyorlar. Bu yüzden ben, ''Daha mı seyrek dikseydim!'' diyordum.

Siz 6 yumrunun hepsini o görünen öbeğin olduğu yere mi diktiniz?

Eğer öyleyse, ben seyrek dikmişim.:p

jineop 16-04-2012 11:20

Sevgili Orhan Hocam, nasıl hemen farkettiniz, valla bravo. Gözünüzden bir şey kaçmıyor. Benim şakayık kendinden yaklaşık 30-40 cm ileriden yavru vermiş. Demek ki en az 30-40cm olmalı:p

Orhan Özbilgiç 16-04-2012 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 947722)
Sevgili Orhan Hocam, nasıl hemen farkettiniz, valla bravo. Gözünüzden bir şey kaçmıyor. Benim şakayık kendinden yaklaşık 30-40 cm ileriden yavru vermiş. Demek ki en az 30-40cm olmalı:p

Sevgili jineop;
Bilgilerim taze olduğ için aklımda...Birkaç ay sonra ''Kaç cm olmalı?'' diye sormayın.
Cevabı şimdiden belli...''İnanın unuttum!'' :D:D

ciceksever70 16-04-2012 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 947715)
Sevgili ciceksever70;
Ben, İstanbul' dan alıp gönderdiğim şakayık yumrularını, birbirlerine 50' şer cm aralıklı olarak diktirdim. Nette hep, ''dikim aralığı 1 metre olmalı'' diyorlar. Bu yüzden ben, ''Daha mı seyrek dikseydim!'' diyordum.

Siz 6 yumrunun hepsini o görünen öbeğin olduğu yere mi diktiniz?

Eğer öyleyse, ben seyrek dikmişim.:p

Orhan bey burada yumrulu sakayik cok yaygin bir bitki hemen her bahcede onlarcasini görürsünüz. Herkes böyle yan yana dikiyor, zaten mesafe de biraksaniz yillar icinde onlar yavrulayip arayi dolduruyorlar. Benim o öbege dikmemin sebebi tarla faresine karsi oraya tel bir sepetle dikmemdi ancak sepetin disina da tastilar.

Orhan Özbilgiç 16-04-2012 12:43

...Herkes böyle yan yana dikiyor,...

Sevgili ciceksever70;
Bu bilgiye en çok sevinenlerden biride ben oldum.
Bazen internette yer alan bir bilgi, doğru-yanlış sorgulaması yapılmadan onlarca, hatta yüzlerce kez kopyalanıyor.
Yıllardır uygulanıyor olması, sizin yönteminizin referansıdır bence...
Teşekkürler.

fikreteren 16-04-2012 17:04

sevgili çiçeksever çok nefis görüntüler.hayran kaldım.Ellerine sağlık.İçim açıldı.Beyaz manolya ya bayıldım.harika.

KAPTANzst 16-04-2012 17:07

Sayın fikreteren benden önce davrenıp yazmış..
Manolyamı diye soracaktım:=))
Beyaz manolyayı ilk defa gördüm. Çok güzel de açmış.

Adalet Yağcı 16-04-2012 18:41

Bu mevsime bayılıyorum, her gün başka bir güzellik uyanıyor bahçelerde.

Sevgili Çiçeksever, monolyana, japon ayvasına, unutma benilere bayıldım.
Ağaç şakayık bence de çok sık, ama artık dokunma, Aralık Şubat arası farklı yerlere dağıtırsın.

Unutma beniler kendiliğinden mi çıktılar böyle, en sevdiğim bitkilerden biridir, bir kaç kez denedim tohumdan ama başaramadım :(

Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende, Karya bebişi ve ağabeylerini öpüyorum kocaman.

ciceksever70 16-04-2012 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 948074)
Bu mevsime bayılıyorum, her gün başka bir güzellik uyanıyor bahçelerde.

Sevgili Çiçeksever, monolyana, japon ayvasına, unutma benilere bayıldım.
Ağaç şakayık bence de çok sık, ama artık dokunma, Aralık Şubat arası farklı yerlere dağıtırsın.

Unutma beniler kendiliğinden mi çıktılar böyle, en sevdiğim bitkilerden biridir, bir kaç kez denedim tohumdan ama başaramadım :(

Sana kolaylıklar diliyorum güzel bahçende, Karya bebişi ve ağabeylerini öpüyorum kocaman.

Adalet ablacigim bendeki agac sakayik degil yumrulu olani o yüzden birbirini sikistirmiyor. Unutma beniler tek bir fideden bu hale geldi. Rahmetli bir komsumuz bir fide hediye etmisti kendi bahcesinden ertesi yil baktim her yere yayilmis. Tohumdan hic denemedim gerek olmuyor hem de üstlerinde tohum olusumu göremedim hic.
Bahcede isler cok kolay yürümüyor bebekle ama idare ediyoruz. Ben planliyorum asistanlar uyguluyor. Ben de biraz uykumdan biraz dinlenecegim zamanlardan feragat ederek bahceyi ayakta tutmaya calisiyoruz. Bu bahceye cok baglandik zarar gören bitki olunca bir yakinimiza bir sey olmus gibi üzülüyoruz. Ben de öpüyorum sevgiyle kal.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025