![]() |
5 Eklenti(ler)
Gündüz kizim rahat vermeyince son resimler simdiye kaldi. Haseki küpelerim Güler ablanin tavsiyesine uyup cicegi gecince kesmeyince cogaldi. O alana yayildilar cicek hazirligindalar.
Lale, sümbül ekili alanda dikkatinizi cekmistir belki biriki sakayik yumrusu daha var. Rengini cok begendigim icin komsum hediye etti. Bu yil acar mi bilmem ama nasil olsa yedekte acacak olanlar var artik bahce bana beklemeyi ve sabirli olmayi ögretti. |
Siteyi acıp, en sevdiğim bahceden görüntü de görünce off dedim offfff.
Ben de bilmeden agujaları belletmişim yardıma gelen cocuğa..Bir tane kalmış görünce yattım önüne... aman ha buna elleme diye:)) Sık sık fotoğraflarsan bahceyi, keyfini beraber cıkartırız hani:)) Yumrulu şakayığıma iyi bakayım belki coğalır.(daha bir ciceğini görmedim de 2 yıldır) |
Unutma beni çiçeklerin çok güzel. Geçen sene edindiğim tek kök fide kurudu. Sayısız kere tohumunu bahçeye savurdum olmadı. Çok güzeller, ellerine sağlık.
|
2. fotoğraftakı acı bakla(Yahudi baklası) gözüme ilişti. Çiçek açması nasıl. renk olarak ne renk. İlk defamı ektiniz yoksa eskidende varmıydı.
|
Alıntı:
|
Birde bu çiçekler toprak yapısına göre renk alıyorlarmış. Ben duydum ama görmeim. Bu sene benimkilerde 2. senelerine girecek . Bakalım aldığım yerdeki renktemi olacak yopksa farklı bir renk mi: bekleyip göreceğim.
|
Alıntı:
|
Bu unutma benilerde aklım kaldı, bu gün Koçtaşta gördüm, aldım ve hemen ektim.
Çok geç kaldım ekimde ama gölge ve nisbeten serin bir yere aldım tohum kabını, bakalım başarabilecekmiyim. Tohum zarfının üzerinde 'bitki iki yıllıktır' yazıyordu, sen her yıl yeniden mi ekiyorsun yoksa dökülen tohumlardan kendi mi çimleniyor? Senin unutmalar kaç yıldır yaşıyor bahçende? |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Unutma beniler doruk notasini yasiyor. Cogalip her yani sarmalarindan hic sikayetci degilim. Nasil olsa cicegi gecinde bicip kesebiliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bahce son yagmurlardan sonra iyice yeserdi. Ancak ciceklerin kraliceleri henüz acmadilar.
|
2 Eklenti(ler)
Bahce keyfi yapmadan olur mu?
|
Kocaman olmuş seradaki nadide çiçeğin sevgili çiçeksever70 ciğim :D Maşallah annesi çok şeker :)
|
Bahçede bu aralar gezmeye havalar müsait.
Böyle oluncada uyumaları doğal:p Bende torunla iki tur atınca bakıyorum hareket ve ses kesiliyor:) Çoktan hayal alemine dalmış oluyor. Bunlarda bahçeye ayrı bir güzellik katan çiçekler. Hemde en değerli olanı |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu büyüklükte ki lupin bu sene çiçek açar mı? |
Alıntı:
|
Normalde minik çiçekli bitkilere çok yönelmem ama unutma beniler unutulacak gibi değilmiş. :)
Seradaki en değerli ufaklığa ise bayıldım. Sağlığı ve mutluluğu daim olsun inşallah. :) |
4 Eklenti(ler)
Ne kadar az zamanim kaliyor artik bahcemi resimlemek icin... Bircok cicek acip bitiyor en güzel zamanlarini yakalayip resimleyemiyorum. Kizim hareketlendikce daha fazla zamanimi aliyor. Maalesef bahcede de uyanikken cok uzun durmuyor. Birkac kare paylasmak istedim ancak vayyy be dedirtecek pozlar yakalayamadim henüz. Bahcem bu günlerde beyazin egemenligi altinda ve mis kokulu günler basladi. Montana sandigim clematisim sanirim Miss bateman. Siz ne dersiniz? Bunun cevabini ancak sevgili jineop verir.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili fare kulaklarim...
|
2 Eklenti(ler)
Hasekilerim...
|
3 Eklenti(ler)
Tomurcukta... Ve cicekli...
|
Sevgili güzel anne, azmine sabrına hayranım. Bahçen her gün daha güzelleşiyor. Sabırla tohumlarla uğraşıyor, bitkilerin için en iyisini araştırıyor ve çok iyi gözlemliyorsun. Bu becerine hayranım.
Mis Bateman çok güzel açmış;) Afacanları öpüyorum... |
4 Eklenti(ler)
Kanayan kalplerim epeydir cicekli. Lupinlerim de acmak üzere. Irisler artik geciyor.
|
Alıntı:
Bence yavaş gitsinler de doya doya seyredelim onları, ne olsa bir ay sonra başka güzellikler göreceğiz. Bebişim, ne de güzel uyurmuş bahçesinde, seneye sana yardım edecek annesi, görürsün bak, hele renk renk çiçekleri gördüğünde annesi için minik buketler de yapacak. |
Bahçeniz gelin gibi...
Orman gülleri bile beyaz. Benimkiler hala tomurcukta. Yakında açmayada niyetleri yok.:D Sizden heveslenip havlu püskülü edinmiştim. Onlar bile henüz açmadılar. Demek size göre biraz daha soğuğuz. Oysa bu sene yaz gibi bahar yaşanıyor buralardada. Geçen yıla göre 15 gün önce çiçekleniyor tüm bitkiler. Ben lupinleri yaşatamadım. Demekki toprak fazla süzegen değil. Çürümüşler. Bu sene tohumdan yine çimlendiriyorum. Sanırım Güler Hanım göndermişti. Onları daha kumlu bir yere dikeceğim. Belki orada gelecek yıla kalırlar. Kanayan kalplerde çok güzelmiş. Sağlık içinde keyfini sürün. Selam ve sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu güzel sevilmez mi?
|
1 Eklenti(ler)
Gelin tacim az da olsa acacak cok sevindim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025