agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

jineop 03-06-2012 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 978326)
jineopcum tekrar tekrar tesekkür ederim az önce baktim diger goncalar da aciyor. Biraz budanmak ister mi acaba petunya gibi?

Senin gönderdiklerinden cimlenenler simdilik nemophilla, ekinezya, mavi yildizlar, dahlialar, sebboylar... Birkac cimlenen daha var ama daha ne olduklarini cikaramadim.

Ben hiç budamadım, budamayı düşünemedim. Belki gövde kalınlaşır, dal sayısı artar diye düşünüyorum.

ciceksever70 03-06-2012 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 978330)
Ben hiç budamadım, budamayı düşünemedim. Belki gövde kalınlaşır, dal sayısı artar diye düşünüyorum.

Dahlialar cok büyüyenlerden degil mi? 9 tane var su anda hepsini bir araya eksem cok fazla yer gerekir sanirim.

jineop 03-06-2012 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 978331)
Dahlialar cok büyüyenlerden degil mi? 9 tane var su anda hepsini bir araya eksem cok fazla yer gerekir sanirim.

Yok , boyları 30-40 cm cıvarında, koyu renkli yaprakları, çiçekleri kendine göre büyük. Çok seveceksin gözünün önüne dik:p

gilan 03-06-2012 21:22

Jackmanii ne kadar büyümüş öyle. İlk bakışta başka bir sarmaşığa sarılmış sandım ama sonradan fark ettim ki tamamı Jackmanii'ymiş. Hepsi çiçeklenince nasıl da bir görsellik olacak. :)

Hanımeli kokusunu ben de istiyorum. :)

ciceksever70 04-06-2012 20:14

5 Eklenti(ler)
Görüntü degismeye basliyor...

ciceksever70 04-06-2012 20:18

5 Eklenti(ler)
Ben susayim cicekler konussun...

ciceksever70 04-06-2012 20:20

4 Eklenti(ler)
......

kılıç 04-06-2012 20:51

Hepsi çok güzel, kartpostal gibi...

Adalet Yağcı 04-06-2012 21:17

Ah şu güller, iyi ki gül diye bir bitki var.
Nasıl da yakışıyor bahçelere, nasıl da insanın içini açıyor.

Çok şanslısın, çok güzel cins güllere ulaşabiliyorsun.
David Austin güllerinin hayranıyım, buralarda bulmak hayal :(

gilan 04-06-2012 21:44

Çiçekler konuşmak ne demek, bağıra bağıra şarkı söylüyorlar.
O kadar beğendim ki, şaşkınlıktan "Beğen" butonuna tıklamayı unutmuşum. Sonra tekrar başa dönüp bir kere daha beğendim hepsini. :)

Ellerine sağlık çiçeksever70. :cool:

Satı Uğurtan 04-06-2012 21:52

Sevgili Çiçeksever70, nasılda güzel konuşmuşlar, nasılda güzeller hayran oldum bahçene ve bahçendeki güllere, sağlıkla tadını çıkar bebişlerle sevgiler:)

ciceksever70 04-06-2012 22:08

Hepinize cok tesekkür ederim. Güllerim durmadan yagan yagmura, yaprak bitlerine, kara lekeye ragmen dimdik ayaktalar. Elimiz üzerlerinden kalkmiyor inanin bir ben bir esim elimizde ilaclama aparati, o yoksa yaprak yolmak, bozulan gülleri kesmek... Her an baslarinda biri var. Gecenlerde Ada`cik gülün üstüne düsüp dikenler batinca simdilik uzaklarindan gecmeyi tercih ediyor.
Diger alanlarda ise yap boz islerim sürüyor. Bes yilda bitkilerin bu kadar devlesecegini düsünebilseydik keske. Insan ilk hevesle bos bahceyi bir an önce doldurayim istiyor. Manolyanin dibine üc tane rhododendron birden dikince bu yil hepsi birbirine girdi. Mecburen en yakinindaki orman gülü sökülecek... de... nereye aktarilacak o iki gündür evde tartisma konusu.

sibelim 05-06-2012 21:08

sevgili çiçeksever70 bahçenin değişimi inanılmaz emeğinize yüreğinize sağlık... mest oldum bahçenize güllerinize ve bilumum bütün bitkilerinize umarım o evde gerçek olamayacak kadar o güzel bahçede ömür boyu mutlu olursunuz .. bahçe demek hafif kaçacak düşündemde, cennet bahçesi kıvamında. hayallerimin bahçesi..paylaşımlarınızla bahçenize konuk ettiğiniz için teşekkürler...

alcen 05-06-2012 22:27

İnanamıyorum bu ne ğüzellik arkadaşım,güller nefis çinsleri nedir o pembe güllerin
herşey muhteşem ne diyeyim.......
Maşşallah maşşallah maşşallal...........

ciceksever70 06-06-2012 06:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 979916)
İnanamıyorum bu ne ğüzellik arkadaşım,güller nefis çinsleri nedir o pembe güllerin
herşey muhteşem ne diyeyim.......
Maşşallah maşşallah maşşallal...........

Alcencim cok tesekkür ederim, ben sizler kadar zaman ayiramasam da iste sabah besbucukta kizimdan önce uyanip gündüz de tüm bos zamanlarimi ayirip bir seyler yapmaya calisiyorum. Ön taraftaki gül bahcesinde gördügün güllerim tümü David Austin gülleri. Ilgileniyorsan web sayfasinin adresini verebilirim. Sevgiler.

jineop 06-06-2012 06:27

Bahçen nefis gül kokuyor. Yürürken gül kokuları mutluluk saçıyor, olmalı. Hatta sayfana sinmiş gül kokusu... ;)

rhepsag67 06-06-2012 09:58

Sevgili Çiçeksever70, sizin ve ailenizin sıcaklığı ve enerjisi ile olsa gerek, bahçeniz sımsıcak ve sevimli bulduğum, gezmeyi ihmal etmediğim bahçelerden:) Oya gibi işlemişsiniz herbir köşesini. Gerçekten çocuklarla böyle güzel bir bahçeyi sürekli bakımlı tutmak kolay olmasa gerek. Emeğinize, yüreğinize sağlık...
Lakota kızılderilileri sevginin insana verilen ilk bilgelik olduğunu ve herşeyin bu bilgiden kaynaklandığına inanırlarmış. Ne güzel, bahçenizden de böyle bir sevgi fışkırıyor sanki... :)

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın...

Adalet Yağcı 06-06-2012 17:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 980027)
Ön taraftaki gül bahcesinde gördügün güllerim tümü David Austin gülleri. Ilgileniyorsan web sayfasinin adresini verebilirim. Sevgiler.

Ver ver, ben aşığım David Austin güllerine.
Belli mi olur belki Türkiye ye gönderim yaparlar :eek:

ciceksever70 06-06-2012 19:13

David Austin Roses

Bu Ingiltere sayfasinin linki. Biz Almanya subesinden siparis ettik. Her ülkeye gönderim olmadigini biliyorum ama bir sansinizi deneyin. Bol sans dilerim.

jineop 07-06-2012 12:00

1 Eklenti(ler)
Dahlia pinnata ve iberis canım

smiy 07-06-2012 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 979155)
Görüntü degismeye basliyor...

Başlangıç böyle ise devamını düşünemiyorum bile.

Güllere ise diyecek söz bulamıyorum harikalar, sefasını sürün.

ciceksever70 12-06-2012 09:52

3 Eklenti(ler)
Araliksiz yagan yagmur beni fazlasiyla bunaltti. Özellikle bahcede bir bölümü bicmis diger taraflar yarim kalmisken yagmaya baslamasi ve günlerdir durmamasi beni cildirtiyor. Isimin yarim kalmasini sevmiyorum. Biraz ara verince hemen kendimi bahceye atip birkac resim cektim. Citi bitirdigimiz zaman kapi bölümünün bir yanina bir kök lonicera ve clematisi yanyana dikmistim. Lonicera bildigimiz hanimeliler gibi acmayacak galiba, degisik bir tomurcuk verdi. Clematis ise vylle de lyon cinsi cikti yine. Ne yazik ki marketlerde satilanlar ya jakmanii ya da vylle de lyon oluyor.

ciceksever70 12-06-2012 09:53

1 Eklenti(ler)
Kapinin diger tarafina da sari kis yasemini diktim bu bahar basi. Ne zaman cicek acar bilmiyorum. Arkasindaki simsiri sökmek zorunda kalinca hic olmazsa orada bir yesillik oldu.

ciceksever70 12-06-2012 09:55

3 Eklenti(ler)
Jakmani`yi artik tek kareye sigdirmam zor oluyor. Bu yil iyice budanmaya ihtiyaci var.

ciceksever70 12-06-2012 09:57

1 Eklenti(ler)
Gecen yil uzun zaman acan mor anemonlarim bu yil fare kukaklarinin gazabina ugradi. Hic isik almayinca acmadilar da. Onun yerine bu yil diktiklerim ciceklendi ama onlar da az isik aliyor.

jineop 12-06-2012 09:58

Clematisler de hep aynı etiket sorunu var. Değişik etiketli aldığım 5 clematisin 3 tanesi Jackmanii, 2 tanesi justa çıktı. Yakında ev mor çiçekli ev olarak kayıtlara geçecek:o
Bu bitkinin adı nedir bölümünde tturt geçen sene senin bilinmeyenin aynısını yayınlamış. O çiçeğin aynısını geçen hafta ben ucunda minik koyu kırmızı amaranthuslardaki minik çiçeklerden olduğu için söktüm. Seninkinin akibetini merak ettim. Sevgiler.

jineop 12-06-2012 09:59

Gördüğüm en güzel Jackmanii karesi bu, hem de inanılmaz. Bravo...

ciceksever70 12-06-2012 10:00

3 Eklenti(ler)
Hanimelinin dibine ektigim sürpriz jakmani acti. Yine hanimeliyle kardes kardes yasayan vylle de lyon bu yil devlesti.

alcen 12-06-2012 10:43

Ben boşuna demiyorum benim rüya bahçem diye,çok güzel çok,çok süper ellerine kollarına sağlık.Hele jakmani harika sakın budama şahane olmuş, ben kontrolsüz uzayan sarmaşıklara bayılıyorum güle güle otur minik cennetinde.....

Mete Tiren 12-06-2012 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 983670)
Hanimelinin dibine ektigim sürpriz jakmani acti. Yine hanimeliyle kardes kardes yasayan vylle de lyon bu yil devlesti.

Hocam size kolaylıklar diliyorum birde yakınlarınızda boş ev var mı? Taşınmayı düşünüyorum da bunca güzelliği gördükten sonra ;) Harika, mükemmel, süper, harikulade yok tarif edemiyorum işte...

Hani şöyle yakınlarda bir yerde olsaydınız da en azından çit dibinden arada sırada bahçenizi gözetleseydik :o Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025