agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

DefneD. 07-09-2009 23:16

Benim hercailer hala çimlenmedi. Hava biraz daha serinlesin, tekrar tohum ekmeyi deneyeyim bari.

Gördüğüm Phlox tohumları bayat olabilirmiş. Yeni tohumları beklemeye karar verdim.

Görüşmek üzere, sevgiler:)

ciceksever70 07-09-2009 23:25

Defne hanim phlox tohumu alirken dikkatli davranin derim cünkü ben ilkbaharda acan bir cesidinin tohumlarini cimlendirmeyi basaramamistim. Benim bahceye ektiklerim yumrulu olanlar onlar daha saglikli ve cabuk cimleniyor. Boylari da digerlerine göre daha uzun oluyor. Ciceklenme zamanlari Agustos basi gibi. Genelde Ekime kadar ciceklenmesi devam ediyor. Hercaileri ben de denedigime pisman oldum diyebilirim cünkü burda hazir büyümüs haliyle de cok ucuz. Bazen kendimize eziyet mi ediyoruz acaba illa herseyi denemek adina? Sevgiler...

DefneD. 07-09-2009 23:40

Benim almaya kalktığım Phlox tohumları bahardan beri reyondaymış. O nedenle de tereddüt ettim aslında.
Hercai fideleri dediğiniz gibi çok ucuz. Komşum bir paket tohum vermişti, ekip denemek istedim. Ya onlar da bayat ya da ben çok erken ektim. Bir miktar daha var. Ektiklerime bir hafta daha süre, çıkmazlarsa tekrar deneyeceğim:)

sevim.K 08-09-2009 01:18

Kahveye uğramıyorsunuz ne zamandır çiçeksever70 merak ettim uğrayıp bakayım dedi. Yine güzellikler gördüm içim açıldı.:) Tontiş ne güzel, ne sevimli şey öyle. Allah bağışlasın:)

Adalet Yağcı 08-09-2009 07:35

Sevgili çiçeksever70, bu sabah erkenden bahçenizde dolaştım, üzümlerinizin tadına baktım(sadece birer tane aldım canım)doğal bahçeniz ve phloxlarınızı çok beğendim, bende de pembesi var ve kokusuna hayranım.
Suzan tohumu için bahçemde cevap yazmıştım, size önerim, bir çok mevsimlik çiçeği Sonbaharda ekmeniz, zamanı gelince onlar erkenden çimleniyorlar ve daha sağlıklı büyüyorlar, şaşırtma yapmanıza da gerek yok.
Tohumları ekip üzerine biraz gübreli toprak serin, kış çok sert geçmiyorsa baharda her yerden fide fışkıracaktır.

ciceksever70 08-09-2009 09:06

Tesekkür ederim Sevim hanim Allah herkesin cocugunu bagislasin, bir tane daha var ama o büyüdü her zaman resmini cekemiyorum. Kahveye de gercekten uzun zamandir ugrayamadim cünkü evimizde tadilat vardi simdi de okul telasi basladi forumu söyle bir gözden geciriyorum yazacagim bir sey varsa hemen yazip kapatiyorum. Tesekkür ederim yoklugumu farkedip sordugunuz icin. Cok iyi bir kahve müdavimi degilim galiba. Kesek daha cok vaktim olsa.
Adalet hanim tesekkür ederim, evet haklisiniz baharda ekince ya ciceklenme dönemini kaciriyorum ya da tutturamiyorum. Tavsiyenizi tutacagim ama önümüzdeki yaz icin cok az tohum düsünüyorum beni üzmeyen sabah sefalari, dahlia gibi bir kac bitki... Bir de Istanbul`dan aksam sefasi siparis ettim cünkü burdan bulamadim. Lisianthus ekmek istiyorum ama forumdaki konuyu bastan sona okumaya zamanim olmadi. Tohumdan mi sogandan mi yetisir henüz onu bile bilmiyorum ama cicegine hayran kaldim. Bu aralar tüm yil bahcemizde güzelliklerini görebilecegimiz cali ya da agac cesitlerinin pesindeyiz. Yine cenem düstü konu bahce olunca... Sanirim bu hic sonu gelmeyecek bir macera...

hüzün 09-09-2009 17:02

Sn ciceksever70 öncelikle oğlunuzu Allah bağışlasın uzun ömürlü olsun inşaallah.
phloxlarınız göz dolduruyor ellerinize sağlık.

ciceksever70 19-09-2009 08:48

4 Eklenti(ler)
Bahcemize henüz tam anlamiyla sonbahar gelmedi ama ben yine de onu kendimce karsiladim...

fikreteren 19-09-2009 14:59

Maaşallah oğlunuzda güzelmiş.Üzümler güzel görüküyor.afiyet olsun.

tasdelenmurat 24-10-2009 01:40

Vallahi monitor vasıtasıyla nazar geçermi bilmiyorum ama bahçenize bir nazar gelirse benim baktığım monitordendir kesin. Ne kadar güzel bir bahçe, içim içimi yiyor burada. Suç sizde bu kadar güzel bahçeniz olmasaydı, resimlemeseydiniz.

Kimse yanlış anlamasın, ben böyle villaların bir çoğuna yapılan aşırı düzgün bahçeleri pek sevmiyorum. Sizin bahçeniz, ektikleriniz gibi biraz shibumi vari, yarı doğal, "doğa beni çağırıyor" dedirtecek bahçelere bayılıyorum.

Şöyle biraz su faktörüde girse ( akan sular falan ) varya tam bir shibumi olacak gibi.

ciceksever70 24-10-2009 21:24

Güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Ben de cok kalemle cizilmis gibi olan bahceleri sevmiyorum. Tüm sevdigim cicekler gözümün önünde bir arada olsunlar istiyorum. Akan su konusunda ise size katilamayacagim cünkü evimizin önünde zaten daglardan gelen sularin olusturdugu kücük nehir gibi bir akan suyumuz var tüm gün sesini duyuyoruz. Yagmur da nerdeyse hic eksik olmadigi icin ilave bir su dekoru hic düsünmedim. Sevgiler...

ciceksever70 03-11-2009 07:38

4 Eklenti(ler)
Bizim buralardan 3 Kasim görüntüleri...

Güler 03-11-2009 07:51

Ooooo ne güzel, manzara nefis. İnşallah kızağın vardır. Kayağın vardır mutlaka da kızak daha başka keyif.

Ben halâ bayılırım kızak kaymaya. Güzel de bir kızağım var. Altında çelik şeritli.
Şimdi bazı arkadaşlar merak edebilir neden çelik şerit var diye.
Hem daha hızlı kayar hem de karı kazınmış bir taş parçasının üzerinden hızla geçerken altından ışıldaklar (kıvılcım-şerareler) çıkartır ki keyfini sormayın.

ciceksever70 03-11-2009 08:13

Güler abla ne keyifli kadinsin, hayatin her alanindan keyifli bir sey cikariyorsun. Kizagimiz olmaz mi? Kar cok yagip yerler iyice kaplaninca esim garajin yanina cocuklar icin bir platform yapiyor kizakla kayip duruyorlar. Oglumun da okulla kayak dersi olunca biz de gitmeye calisiyoruz kardesi kizak kaysin diye. Gercekten cocuklar icin büyük eglence. Sevgiyle kal...

nurcanaybay 03-11-2009 16:21

Kartpostal gibi ,bayıldım.Çeken ellerinize sağlık.

ciceksever70 09-11-2009 07:51

2 Eklenti(ler)
Simdilik karlar eridi yine yagmurlar basladi. Sizlerle sonbahar renklerini paylasmak istedim...

ciceksever70 09-11-2009 07:54

1 Eklenti(ler)
Benimle ücüncü yilini geciren krizantemlerim bu yaz bahceye ekince cok güzel ciceklendiler. Kardan kirilinca kesmek zorunda kaldim ama atmaya kiyamadim.

limon 09-11-2009 16:11

Çiçeksever, her hali bir başka güzel yaşadığın yerin. Bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.

ciceksever70 15-11-2009 17:38

5 Eklenti(ler)
Sizlerle birkac sonbahar resmi paylasmak istedim...

ciceksever70 15-11-2009 17:41

5 Eklenti(ler)
Sonbahar renklerine devam...

ciceksever70 15-11-2009 17:44

5 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...

ciceksever70 15-11-2009 17:47

4 Eklenti(ler)
............

Güler 15-11-2009 19:42

Sevgili çiçeksever70, teşekkür ederim. Ne güzel fotoğraflar yüklemişsin.
Böyle güzel manzaraları görebilmek için ya Belgrad Ormanı veya Istrancalara gitmemiz gerekiyor.

ciceksever70 15-11-2009 20:23

Ben ayagima ayakkabimi gecirdigim gibi ormanin icindeyim sevgili Güler abla. Yilin her ayi bir degisik güzel doga. Yillardir burada olmama ragmen hala bakmaya doyamadim. Bahceler bile o kadar büyük ki yanindaki komsuna seslenerek kendini duyurman mümkün degil. Yine de benim icin dünyanin en güzel sehri Istanbul. Ama ne yazik ki hayallerimde yasattigim sehri gelince bulamiyorum.

Güler 15-11-2009 20:54

Sevgili çiçeksever70, bilmem hatırlar mısınız bir şarkı vardır "İstanbul'u, İstanbul'u artık hiiçç sevmiyorum, orda başladı aşkım, orda oldu ayrılık..." diye devam eder.
İstanbul'u hiç sevmediğini söylerken bile ne kadar çok sevdiğini inceden inceden hissettirir.

Bizler de böyleyiz işte.
Trafiğinden, kalabalıklığından şikâyet eder dururuz, ama daha Boğaz Köprüsünden girer girmez, sağımıza-solumuza bakar dünyanın en güzel şehri diye mırıldanırız.

incikarsan 15-11-2009 21:39

Sayin Ciceksever,
Cok guzel bir mekan.Petunyalariniz,orman gulleriniz muhtesem.Bu ikisi en cok sevdigim ciceklerdendir.Istedikleri ortami saglamaya calistigim halde orman gullerini yasatamadim.
Ilk yil cicek actilar,ertesi yil kurudular.Her yil "bir daha almayacagim" diyorum,dayanamayip yine aliyorum.Bu yil yine alacagim galiba.Insaallah sizinkiler gibi guzel ve saglikli kalirlar.Guzel bahcenizde saglik ve mutlulukla uzun yillar yasamaniz dilegiyle.
r

selenn 15-11-2009 21:49

Sonbahar fotoğrafları harika sayın ciceksever70, ne kadar güzel mis gibi orman havasında yaprakların her tonunu görebiliyorsunuz. Keyifle fotoğraflarınızı takip ediyorum.
Lütfen mümkün olduğunca sık bizimle gördüklerinizi paylaşmaya devam edin.

fikreteren 15-11-2009 22:11

Bu fotoğrafları bizimle paylaştığın için teşekkürler... ellerin dert görmesin.

sevim4 15-11-2009 23:25

Ellerine sağlık, bana çocukluğumu hatırlattınız.

Vildan Sönmez 16-11-2009 00:04

Her mevsimde ayrı güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Fotoğraflarınızla biz de görmüş oluyoruz. Sağolun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025