agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 14-05-2011 08:51

2 Eklenti(ler)
Daha dur agaclar net`e sorayim derken esim orda cok büyük yer kapladi diger bitkilerin üstüne geliyor diye caanim larix`i söküverdi. Umarim bir katliam yapmamisizdir. Diger cam türü agaclarin oldugu evin orman tarafina diktik rahatca büyüsün diye. Yeri gözümüze cok bos göründü önce ama alisiriz herhalde. Simdilik oraya bir sey ekmeyeyim diyorum:dilli:D. (Aklimdan yüzlerce bitki adi gecse de...)

ciceksever70 14-05-2011 08:53

1 Eklenti(ler)
Minik euonymus`u da bahceye aktardim. Büyüse de en azindan rahatca budanabilen bir bitki.

ciceksever70 14-05-2011 08:58

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetistirdiklerim de yavas yavas büyüyor. Ciceklerini görebilecegime inanamiyorum Nisan basindan beri zaman gecmek bilmedi bu hallerini görene kadar. Zinnialar ve kina cicekleri sevgili Hhatice`nin hediyesi, tütün cicekleri, kantaronlar, cörek otlari ve kalifornia gelincigi sevgili Fikreteren ve esinin hediyesi. Adalet ablamin her yil cikan hüsnüyusuf kösesinden sonra agaclar net köseleri artti bahcemde. Her cicegi esimle gönderenin adiyla aniyoruz, inanin büyük paralar vererek satin aldigimiz bitkilerden cok daha mutlu etti bu hediyeler bizi.
Resimler sirasiyla zinnia, cosmos, kantaron, tütün cicegi...

ciceksever70 14-05-2011 09:05

4 Eklenti(ler)
Kinalarla, cosmoslari büyüdükce topraga aktariyorum. Digerleri de kalifornia gelincigi ve cörek otu ama hangisinin hangisi oldugunu karistirdim. Büyüyünce anlayacagim.

ciceksever70 14-05-2011 09:06

2 Eklenti(ler)
Petunyalarla cam güzelleri de cimlendi ama nasil sasirtacagimi ben de sasirdim. Bir kisim petunyayi denemek icin baska saksiya aktardim. Umarim yasarlar.

Periş 14-05-2011 10:02

Sevgili çiçeksever70 tohumlar ne güzel çimlenmiş öyle ee bu kadar bitkiyi şaşırtmakta kolay degil tabi elinize saglık

ciceksever70 14-05-2011 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 803724)
Sevgili çiçeksever70 tohumlar ne güzel çimlenmiş öyle ee bu kadar bitkiyi şaşırtmakta kolay degil tabi elinize saglık

Tesekkür ederim sevgili Peris, umarim basarili olurum. Ilk kez bu kadar basarili bir cimlenme orani tutturdum bir de sasirtmayi kivirirsam kim tutar beni. Simdiden önümüzdeki yil ciceklensinler diye bodur hatmi tohumlari aldim, sirada ekinezya, karanfil ve hercai menekse tohumlari var. (Ben bir yerde artik tohum ekmeye tövbe ettim diye hatirliyorum ama caktirmayin:p)

ciceksever70 15-05-2011 07:31

Bugün bahcenin tadini cikarma planlarim suya düstü. Bardaktan bosanircasina yagmur yagiyor. Burada son ilkbahar donlari dedikleri günler var bugün son günüymüs.
Benden önce bizim kilere yuva yapan kus dogurdu yavrularini. Yuvayi da o kadar yüksege ce o kadar derin yapmis ki girdiginde onu bile görmek mümkün olmuyor. Resim cekemiyorum ne yazik ki. Ama yavrularin cik cik seslerini duyuyoruz sürekli. Ugur getirir diye sevindik. Zavalli anneleri bile o kadar kücük ki oglum onu yavrusu sandi.

Periş 15-05-2011 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 804091)
Bugün bahcenin tadini cikarma planlarim suya düstü. Bardaktan bosanircasina yagmur yagiyor. Burada son ilkbahar donlari dedikleri günler var bugün son günüymüs.
Benden önce bizim kilere yuva yapan kus dogurdu yavrularini. Yuvayi da o kadar yüksege ce o kadar derin yapmis ki girdiginde onu bile görmek mümkün olmuyor. Resim cekemiyorum ne yazik ki. Ama yavrularin cik cik seslerini duyuyoruz sürekli. Ugur getirir diye sevindik. Zavalli anneleri bile o kadar kücük ki oglum onu yavrusu sandi.

Sevgili çiçeksever70 kuşları bende çok severim şimdi o yuvadaki sesleri ne güzeldir ugur getirdigine bende inanırım bizim evin duvarındada var kuş yuvası ama sizin kadar yakından takip edemiyorum ne güzel cik cik seslerini duyuyorum harika bir duygu :p

ciceksever70 16-05-2011 20:20

3 Eklenti(ler)
Tüm zahmetlerine, bit, pire, mantar hastaliklariyla ugrastirmalarina ragmen bahcemin bastaci güllerim yavas yavas canlaniyor. Sanirim bir haftaya kadar sizlerle güzelliklerini paylasirim.

ciceksever70 16-05-2011 20:21

5 Eklenti(ler)
Pembe haseki küpesi ve bahceden bir kac görüntü...

ciceksever70 16-05-2011 20:27

4 Eklenti(ler)
Clematis`im dört cicek acti, cicekleri o kadar büyük ki gidip gelip hayran hayran bakiyorum. Minik leylagim da acti kokusu cok güzel...

ciceksever70 16-05-2011 20:29

2 Eklenti(ler)
Unutma beniler son demlerini yasiyor. Sürekli inceliyorum ama tohum olusumu göremedim.

ciceksever70 16-05-2011 20:31

3 Eklenti(ler)
Komsumuzun philadelphus`u acti, muhtesem bir görünüsü var. Cicekleri de katmerli.

ciceksever70 16-05-2011 20:34

5 Eklenti(ler)
Gecen yil komsumun verdigi fidecik büyüyor. Ne agaci oldugunu bilmiyorum ama yazin güzel cicekleri oluyor, sonbaharda da yapraklari cok güzel kizariyor. Yabani cranberry kirmizi meyvelerinin yerini beyaz ciceklerine birakti.

günebakan 16-05-2011 20:55

Philadelphus muhteşem görünüyor:)

Zafer İnandıklı 16-05-2011 21:00

Pembe Haseki küpesi doğal ortamda gibi, Clamatis harika görünüyor.
Yanlış budama yüzünden benim leylâk bu sene çiçek vermedi.
Kolaylıklar diliyorum.

ciceksever70 16-05-2011 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 804963)
Pembe Haseki küpesi doğal ortamda gibi, Clamatis harika görünüyor.
Yanlış budama yüzünden benim leylâk bu sene çiçek vermedi.
Kolaylıklar diliyorum.

Haseki küpesi dogal ortamda gercekten de. Mor olani duvarin dibinde cikiyordu birkac yil önce cardagin altina aldim. Pembeyi de onun yanina almak istiyorum. Ben acele buduyormusum megerse tohum dökmesini beklesem cogalacakmis. Leylâgi biz de yanlis buduyormusuz Zafer bey gecen yil dogrusunu ögrenip rahat biraktik, bu yil mükâfatini gördük. Her gün yeni bir sey ögreniyoruz. Bu isin sonu yok galiba.

kuzen38 16-05-2011 23:28

Bahçeniz ve konumu harikulade. Sevgiler.

ciceksever70 23-05-2011 07:09

5 Eklenti(ler)
Birkac aksam baskisi... Güller her gün bize biraz daha gülümsemeye basladilar. Ve vazgecemedigim lupinlerim...

ciceksever70 23-05-2011 07:12

5 Eklenti(ler)
Lupinler, güller ve clematis armandii... Yerini sevmis görünüyor sürekli yeni dallar cikariyor. Yaprak sekli de cok güzel.

ciceksever70 23-05-2011 07:18

5 Eklenti(ler)
Emektar rhododendron da acti. Dallari bicimsiz uzasa da cicekleri cok güzel... Bu kez aksam sefasini tutturdum galiba ne dersiniz?

ciceksever70 23-05-2011 07:26

5 Eklenti(ler)
Komsumunki gibi katmerli olmasa da benim filbahrim de acti. Kokusu nefis.

bettyycim 23-05-2011 08:00

Çok güzel bahçeniz bahar gelmiş, iyi seyirler ;)

Periş 23-05-2011 08:18

Sevgili Çiçeksever70 güller lupin ve clematis çok güzel ellerinize saglık

Sevgi Durul 23-05-2011 08:33

Sevgili çiçeksever filbahrinin katmerliside mi varmış? Lupinler harika, pişmemiş aşa soğan doğramak gibi olacak ama, yakında gelecek olan lupin tohumlarımı ekmek için bu sene geç mi? En uygun, ekim zamanı hakkında, bilgi verebilir misiniz? Sevgiler..

ciceksever70 23-05-2011 09:29

Cok tesekkürler sevgili Bettycim ve sevgili Peris. Sizlere de keyifli bir yaz dilerim. Bizi bu aralar bahce heyecanindan cok yaklasik ikibucuk ay sonra gelecek bebisin heyecani sardi. Bahceyle ugrasip zamani gecirmeye calisiyoruz.

Sevgili SDurul, lupinleri hemen ekin. Sansiniz varsa önümüzdeki bahar cicegini görürsünüz yoksa bir yil daha beklemeniz gerekebilir. Lupin ihtiyaciniz varsa gönderebilirim elimde daha cok tohum kaldi. Direk yetistireceginiz yere ekerseniz daha dayanikli oluyor. Sevgiler.

ciceksever70 23-05-2011 09:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 808478)
Sevgili çiçeksever filbahrinin katmerliside mi varmış? Lupinler harika, pişmemiş aşa soğan doğramak gibi olacak ama, yakında gelecek olan lupin tohumlarımı ekmek için bu sene geç mi? En uygun, ekim zamanı hakkında, bilgi verebilir misiniz? Sevgiler..

Filbahrinin katmerlisini komsumuzun bahcesinden eklemistim birkacgün önce. Var ama ne yazik ki seralarda bulmak cok zor. Komsumuz da kendisinde olan cicegin baskasinda olmasini istemeyen tiplerden yasli bir amca, celik isteyemiyorum anlayacaginiz. Neyse ki tam görecegimiz yerde yine de keyfini sürüyoruz. Ancak katmerlisi yalin kat gibi kokmuyor.

lalebruli 24-05-2011 17:08

Her resim yayinladiginizda benim tekra tekrar bakasim geliyor. Keyfiniz bol olsun.
Sevgiler
PS: Bebek ne zaman geliyor?

fatma sunay 24-05-2011 20:54

Sayın Çiçeksever hepsi çok güzel görünüyorlar. Emeğinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025