agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 11-05-2011 07:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 800782)
Vallahi beni değil seracıya, pazara dahi götürmüyorlar artık, büyük kız yanımda olsaydı onu kandırır istediğim yere götürürdüm.
Sevgili Çiçeksever, oğlun çiçeklerin en güzeli, ne güzelde toprakla oynuyor. Güzel bahçende ailecek nice mutlu, sağlıklı anneler günü dilerim.

Cok tesekkür ederim sevgili Fatos. Esim artik beni de seraya götürmüyor, tohum cicek bakinca da öyle bir bakiyor ki yüzüme geri birakmak zorunda kaliyorum. O yüzden tek basima yürüyüse cikinca tesadüfen seralarin önünde buluyorum kendimi. Ama gercekten bahce cok doldu artik. Daha cimlendirdigim ciceklerden büyüyenler olacak. Aktaracak saksi kalmadi gibi.

ciceksever70 11-05-2011 07:12

4 Eklenti(ler)
Fare kulaklarim acti. Önceki yillarda resimlerini ekledim ama o kadar cok seviyorum ki cicegini bir iki kare daha sizleri biktirmaz herhalde. Cok da cabuk cogaliyor. Celigini topraga öylece daldirsaniz bir kac hafta sonra tuttugunu görüyorsunuz. Bazi yerlerde fazladan cikti sökmek zorunda kaldim, bu bahar bir baktim yine cikmis.

ciceksever70 11-05-2011 07:15

3 Eklenti(ler)
Beyaz acelyam da acti, digerlerinin cicegi sanirim gecmek üzere. Ne yazik ki burada cicek ömrü cok kisa. Seraya da sordum sera ortami olmadan daha uzun süreli ciceklendirmek mümkün degilmis burada. Saglik olsun bu kadarina da sükretmek lâzim.

ciceksever70 11-05-2011 07:17

1 Eklenti(ler)
Ilk clematisim ciceklendi. Emin degilim ama sanirim Montana cinsi. Gecen yil yerini arada degistirmeme ragmen iki kez ciceklendi.

mandalinci 11-05-2011 07:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 801802)
Fare kulaklarim acti. Önceki yillarda resimlerini ekledim ama o kadar cok seviyorum ki cicegini bir iki kare daha sizleri biktirmaz herhalde. Cok da cabuk cogaliyor. Celigini topraga öylece daldirsaniz bir kac hafta sonra tuttugunu görüyorsunuz. Bazi yerlerde fazladan cikti sökmek zorunda kaldim, bu bahar bir baktim yine cikmis.

Bunların adı fare kulağı mıymış? Çok güzeller :)

ciceksever70 11-05-2011 07:19

1 Eklenti(ler)
Pieris`in yapraklari kizariyor.

ciceksever70 11-05-2011 07:21

1 Eklenti(ler)
Bahcede bolca bulunan bu bitkiyi medine dügmesine benzettim. Eger öyle ise cok gülerim cünkü kocaman bir saksi dolusu medine dügmesi tohumu ektim.

sevim4 11-05-2011 10:15

Sevgili ciceksever70,çok güzel açmış açelyalar fare gulağının ismini bilmiyordum çiçeğide varmış.
Öğrendim sağ ol.

uzman16 11-05-2011 10:32

Sevgili çiçeksever,
Herşey çok güzel. Ben özellikle ortancalarına hayranım.
Bir ortanca hayranı olarak senin ortancalarına tekrar tekrar bakmışlığım o kadar çok ki...

Geçen sene demir takviyesi yaptığını yazmıştın mavi olması için.
Ben de bu sene ortanca mavileştirici aldım. 1 aydır haftada bir suluyorum, bakalım ne olacak?

Herşey için ellerine sağlık,sanırım bebek yakında gelecek. Şimdiden hayırlı olsun.

Yazamasam da sayfanı takip ediyorum.:)

nurguldk 11-05-2011 10:59

Oğluna bayıldım. Benim kızım da böyle ekiyor, çapalıyor :) Çok mutluyum ki çocuklarımız doğayla, toprakla büyüyor. Minicik elleriyle, minicik fideleri ekip, büyüdüğünü görüyorlar. Toprağın, doğanın sihrini yaşıyorlar ki değerini biliyorlar.

Açelyaların çok güzel gelişmiş. Kışın orada hava sıcaklığı ne kadar düşüyor? Ben Ankarada açelyaları bahçeye almaya korkuyorum.

Bu arada mesajlardan anladığım kadarıyla hamilesin :) Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Periş 11-05-2011 11:22

Sevgili çiçeksever70 açelyalar çok güzel nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba clematis çok güzel ellerinize saglık...

ciceksever70 11-05-2011 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 801884)
Sevgili çiçeksever,
Herşey çok güzel. Ben özellikle ortancalarına hayranım.
Bir ortanca hayranı olarak senin ortancalarına tekrar tekrar bakmışlığım o kadar çok ki...

Geçen sene demir takviyesi yaptığını yazmıştın mavi olması için.
Ben de bu sene ortanca mavileştirici aldım. 1 aydır haftada bir suluyorum, bakalım ne olacak?

Herşey için ellerine sağlık,sanırım bebek yakında gelecek. Şimdiden hayırlı olsun.

Yazamasam da sayfanı takip ediyorum.:)

Tesekkür ederim sevgili Sevim4.
Sevgili uzman16 cok tesekkürler. Yanlis yazmis olabilirim, demir bir kere döktüm o zaman ortancalar mor, bordo gibi bir renk aldi. Normalde biz de ortancalari mavilestirici ortanca gübresi döküyoruz. Ilkbahardan ciceklenme dönemi bitene kadar toplam dört kez uygulaniyor. Bursa sicaksa bol bol sulayin sudan hic sikayetci olduklarini görmedim. Bebek Agustos`un 12`sine kadar dogmus olacak hayirlisiyla. Tesekkür ederim sevgiler.

ciceksever70 11-05-2011 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 801915)
Sevgili çiçeksever70 açelyalar çok güzel nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba clematis çok güzel ellerinize saglık...

Sevgili nurguldk burasi kisin -20 dreceye kadar düsüyor. Acelyalar hic bozulmuyor. Korumak icin özel bir sey uygulamiyorum. Yari gölge seviyor.

Burak bey acelyalara ciceklenme öncesi rhododendron gübresi döküyorum. Sanirim topragi asitlendirmeye yarayan bir gübre. Onun disinda hic bakim uygulamiyorum. Ayni gübreyi clematislere de veriyorum. Zararini görmedim. Clematis zaten cok gübre arsizi bir bitki. Hangi gübreyi dökseniz hosuna gidiyor.

bahtiyar02 11-05-2011 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 799416)
Kücük bahcivanim is basinda... Orasi onun mini bahcesi, kestane eker, ot eker, kazar biz karisamayiz.

Sevgili ciceksever70;
Bahçenizdeki güzellikler bir yana sevgili yiğenimizin sevimliliği bir yana;) Allah sizlere bağışlasın.
Saygılar

ciceksever70 11-05-2011 13:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 802020)
Sevgili ciceksever70;
Bahçenizdeki güzellikler bir yana sevgili yiğenimizin sevimliliği bir yana;) Allah sizlere bağışlasın.
Saygılar

Tesekkür ederim Bahtiyar bey, cocuklar bahcemin en güzel cicekleri.

cemo 11-05-2011 14:21

Aaaa bende fare kulağı varmış:))) Çiçekleri ne güzelmiş öyle. Kaya bahcesine dikmiştim dün. Tam isabet sarsın dursun orayı. Bir saksıda daha var dikili, onuda gidip dikeyim.

Acelyalar ağac olmuş maşallah. Benimkiler cok sık oldu. Ağac olmaları zor. 2 tane saksıda var, onları dikeyim arka tarafa.

Yine iş cıkardım başıma.:)

Pieris ne renk acıyor, kafayı buna takmış durumdayım da:)

ciceksever70 11-05-2011 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 802043)
Aaaa bende fare kulağı varmış:))) Çiçekleri ne güzelmiş öyle. Kaya bahcesine dikmiştim dün. Tam isabet sarsın dursun orayı. Bir saksıda daha var dikili, onuda gidip dikeyim.

Acelyalar ağac olmuş maşallah. Benimkiler cok sık oldu. Ağac olmaları zor. 2 tane saksıda var, onları dikeyim arka tarafa.

Yine iş cıkardım başıma.:)

Pieris ne renk acıyor, kafayı buna takmış durumdayım da:)

Sevgili cemo farekulagi kaya bahcesinde cok güzel duruyor gercekten de. Pieris bende iki tane var biri beyaz cicekler aciyor, digeri öyle kizariyor yapragi cicekmis gibi duruyor. Ama kisin kar altinda kaldilar hic bir sey olmadi. Tüm yil da yemyesil kaldilar.

cemo 11-05-2011 15:21

Kırmızı yapraklı olan cicek acıyormu.

nurguldk 11-05-2011 16:17

Evet Cemo ile birbirimizi karşılılı kudurtaraktan yaşamımıza devam ediyoruz. Şimdi de Pieris e takmış durumdayız :)) Burada mesajını görünce çok güldüm :))

Bu arada iklim Ankara'ya çok yakın görünüyor. - 20 leri görüyorsa benim için tamamdır. Yani bahçenden dilediğim kadar feyz alabilirim :))

ciceksever70 11-05-2011 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 802071)
Kırmızı yapraklı olan cicek acıyormu.

Acmiyor diye biliyorum, yapraklari iyice kizariyor ciceklenmis gibi duruyor. Biri pieris japonica mountain fire, digeri pieris japonica.

r.ali 12-05-2011 05:07

1 Eklenti(ler)
sayın çiçeksever 70 bahçenizi devamlı gezerim oğlunuzu yanlız çalışırken gördüm bende torunumu gönderiyorum beraber çalışsınlar allah sevdkleriyle beraber sağlık mutluluk ve huzur içinde büyüsünler inşallah

ciceksever70 12-05-2011 09:20

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi r.ali (Mesaj 802500)
sayın çiçeksever 70 bahçenizi devamlı gezerim oğlunuzu yanlız çalışırken gördüm bende torunumu gönderiyorum beraber çalışsınlar allah sevdkleriyle beraber sağlık mutluluk ve huzur içinde büyüsünler inşallah

Cok seker masallah, resmini paylastiginiz icin tesekkür ederim. Oglum Ada da böyle cukurunu kazar kazar kovasina doldurur sonra yine topragi bosaltir. Hic bikmiyor. Bir de titiz isi bitince küregini de yikar kaldirir. Bir de oyuncak tirpaniyla olan resmini paylasayim. Onunla da ot biciyor.

günebakan 12-05-2011 10:56

Geleceğin bahçıvanları çok şekerler maşallah:)

Periş 12-05-2011 16:57

Sevgili çiçeksever70 Çok tatlı maşallah oglunuz allah nazardan korusun :)

cemo 12-05-2011 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 802283)
Acmiyor diye biliyorum, yapraklari iyice kizariyor ciceklenmis gibi duruyor. Biri pieris japonica mountain fire, digeri pieris japonica.

Açan hangisi:))

ciceksever70 13-05-2011 06:34

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 802881)
Açan hangisi:))

Sevgili cemo birinci resimdeki pieris japonica mountain fire, ikinci resimdeki pieris japonica olarak geciyor bendeki kartlarda... Bildigim kadariyla daha cok pieris cesitleri var. Internetten arastirip ismiyle sormak en iyisi cicekciye. Sevgiler.

Orhan Özbilgiç 13-05-2011 07:15

Yok arkadaş! Seninde cemo' dan geri kalır tarafın yok.:p Bu ne kadar bitki türü böyle? Hepside birbirinden güzel. Ben bugünlerde fotoğraflıyacak çiçekli bitki bulamazken, sizde, ''bini bir para.''
Güle güle keyfini sürün.
Küçük paşamıza yakışmış tırpan. Şimdiden beyin yıkıyorsunuz bakıyorumda.:D
Gelsin gelsin! Geriden yeni yeni doğaseverler gelsin!
Herşey çok güzel kardeşim. Ellerine sağlık.
Selam ve sevgiler.

ciceksever70 13-05-2011 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 803167)
Yok arkadaş! Seninde cemo' dan geri kalır tarafın yok.:p Bu ne kadar bitki türü böyle? Hepside birbirinden güzel. Ben bugünlerde fotoğraflıyacak çiçekli bitki bulamazken, sizde, ''bini bir para.''
Güle güle keyfini sürün.
Küçük paşamıza yakışmış tırpan. Şimdiden beyin yıkıyorsunuz bakıyorumda.:D
Gelsin gelsin! Geriden yeni yeni doğaseverler gelsin!
Herşey çok güzel kardeşim. Ellerine sağlık.
Selam ve sevgiler.

Cok tesekkür ederim Orhan bey. Gercekten de bu bahar yüzümü güldürdü. Dört yillik calismanin sonucunu nihayet bu yil tam anlamiyla aldik diyebiliriz. Buna bir de nisan basindan beri ilik giden havalar eklenince hersey güzel güzel acti. Burada yillardir yasayip evin eski halini bilenler bahceden her gecislerinde inanin sasiriyorlar. Evi taniyamiyoruz diyorlar.

limon 14-05-2011 07:33

2 gün önce bir konuda, "pieris japonica" dan çalı mine diye bahsediliyordu ama latincesi yazmadığı için ne olduğunu çok merak etmiştim. Fotoğrafınız tam da üzerine geldi. Çiçeklerinin çok güzel koktuğu yazılıyor siz ne dersiniz?

"pieris japonica mountain fire" 3-4 yıl önce çiçekçim çok beğendiğini söyleyerek ısrarla vermişti. Çok sevmiştim ama bir türlü neyi sevdiğini çözemedim. devamlı yaprak döküp, yeni yaprak vermeye çalıştı, sonunda da kurudu gitti. Kışı dışarıda atlatamaz sanıyordum ama sanırım siz bahçeye dikmişsiniz?

ciceksever70 14-05-2011 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 803673)
2 gün önce bir konuda, "pieris japonica" dan çalı mine diye bahsediliyordu ama latincesi yazmadığı için ne olduğunu çok merak etmiştim. Fotoğrafınız tam da üzerine geldi. Çiçeklerinin çok güzel koktuğu yazılıyor siz ne dersiniz?

"pieris japonica mountain fire" 3-4 önce çiçekçim çok beğendiğini söyleyerek ısrarla vermişti. Çok sevmiştim ama bir türlü neyi sevdiğini çözemedim. devamlı yaprak döküp, yeni yaprak vermeye çalıştı, sonunda da kurudu gitti. Kışı dışarıda atlatamaz sanıyordum ama sanırım siz bahçeye dikmişsiniz?

Sevgili Limon pieris japonica`yi koklamak hic aklima gelmedi ne yazik ki, simdi de cicekleri bitti. Sanirim seninki tutmamis cünkü normalde yaprak dökmüyorlar. O kadar kar altinda bile yemyesil kalan az bitkiden ikisi idi pierislerim. Ben de kisi atlatamaz diye düsündüm ama beni yaniltti. Kuvvetlidir diye ektigim hebe veronica`lar kurudu. Mountain fire`in özelligi bu dönemlerde kipkirmizi olan ve sanki kirmizi cicekli imis görüntüsü veren yapraklari. Nerdeyse ahorn kadar bordo oldu benimki.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025