![]() |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Fare kulaklarim acti. Önceki yillarda resimlerini ekledim ama o kadar cok seviyorum ki cicegini bir iki kare daha sizleri biktirmaz herhalde. Cok da cabuk cogaliyor. Celigini topraga öylece daldirsaniz bir kac hafta sonra tuttugunu görüyorsunuz. Bazi yerlerde fazladan cikti sökmek zorunda kaldim, bu bahar bir baktim yine cikmis.
|
3 Eklenti(ler)
Beyaz acelyam da acti, digerlerinin cicegi sanirim gecmek üzere. Ne yazik ki burada cicek ömrü cok kisa. Seraya da sordum sera ortami olmadan daha uzun süreli ciceklendirmek mümkün degilmis burada. Saglik olsun bu kadarina da sükretmek lâzim.
|
1 Eklenti(ler)
Ilk clematisim ciceklendi. Emin degilim ama sanirim Montana cinsi. Gecen yil yerini arada degistirmeme ragmen iki kez ciceklendi.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Pieris`in yapraklari kizariyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bahcede bolca bulunan bu bitkiyi medine dügmesine benzettim. Eger öyle ise cok gülerim cünkü kocaman bir saksi dolusu medine dügmesi tohumu ektim.
|
Sevgili ciceksever70,çok güzel açmış açelyalar fare gulağının ismini bilmiyordum çiçeğide varmış.
Öğrendim sağ ol. |
Sevgili çiçeksever,
Herşey çok güzel. Ben özellikle ortancalarına hayranım. Bir ortanca hayranı olarak senin ortancalarına tekrar tekrar bakmışlığım o kadar çok ki... Geçen sene demir takviyesi yaptığını yazmıştın mavi olması için. Ben de bu sene ortanca mavileştirici aldım. 1 aydır haftada bir suluyorum, bakalım ne olacak? Herşey için ellerine sağlık,sanırım bebek yakında gelecek. Şimdiden hayırlı olsun. Yazamasam da sayfanı takip ediyorum.:) |
Oğluna bayıldım. Benim kızım da böyle ekiyor, çapalıyor :) Çok mutluyum ki çocuklarımız doğayla, toprakla büyüyor. Minicik elleriyle, minicik fideleri ekip, büyüdüğünü görüyorlar. Toprağın, doğanın sihrini yaşıyorlar ki değerini biliyorlar.
Açelyaların çok güzel gelişmiş. Kışın orada hava sıcaklığı ne kadar düşüyor? Ben Ankarada açelyaları bahçeye almaya korkuyorum. Bu arada mesajlardan anladığım kadarıyla hamilesin :) Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. |
Sevgili çiçeksever70 açelyalar çok güzel nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba clematis çok güzel ellerinize saglık...
|
Alıntı:
Sevgili uzman16 cok tesekkürler. Yanlis yazmis olabilirim, demir bir kere döktüm o zaman ortancalar mor, bordo gibi bir renk aldi. Normalde biz de ortancalari mavilestirici ortanca gübresi döküyoruz. Ilkbahardan ciceklenme dönemi bitene kadar toplam dört kez uygulaniyor. Bursa sicaksa bol bol sulayin sudan hic sikayetci olduklarini görmedim. Bebek Agustos`un 12`sine kadar dogmus olacak hayirlisiyla. Tesekkür ederim sevgiler. |
Alıntı:
Burak bey acelyalara ciceklenme öncesi rhododendron gübresi döküyorum. Sanirim topragi asitlendirmeye yarayan bir gübre. Onun disinda hic bakim uygulamiyorum. Ayni gübreyi clematislere de veriyorum. Zararini görmedim. Clematis zaten cok gübre arsizi bir bitki. Hangi gübreyi dökseniz hosuna gidiyor. |
Alıntı:
Bahçenizdeki güzellikler bir yana sevgili yiğenimizin sevimliliği bir yana;) Allah sizlere bağışlasın. Saygılar |
Alıntı:
|
Aaaa bende fare kulağı varmış:))) Çiçekleri ne güzelmiş öyle. Kaya bahcesine dikmiştim dün. Tam isabet sarsın dursun orayı. Bir saksıda daha var dikili, onuda gidip dikeyim.
Acelyalar ağac olmuş maşallah. Benimkiler cok sık oldu. Ağac olmaları zor. 2 tane saksıda var, onları dikeyim arka tarafa. Yine iş cıkardım başıma.:) Pieris ne renk acıyor, kafayı buna takmış durumdayım da:) |
Alıntı:
|
Kırmızı yapraklı olan cicek acıyormu.
|
Evet Cemo ile birbirimizi karşılılı kudurtaraktan yaşamımıza devam ediyoruz. Şimdi de Pieris e takmış durumdayız :)) Burada mesajını görünce çok güldüm :))
Bu arada iklim Ankara'ya çok yakın görünüyor. - 20 leri görüyorsa benim için tamamdır. Yani bahçenden dilediğim kadar feyz alabilirim :)) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
sayın çiçeksever 70 bahçenizi devamlı gezerim oğlunuzu yanlız çalışırken gördüm bende torunumu gönderiyorum beraber çalışsınlar allah sevdkleriyle beraber sağlık mutluluk ve huzur içinde büyüsünler inşallah
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Geleceğin bahçıvanları çok şekerler maşallah:)
|
Sevgili çiçeksever70 Çok tatlı maşallah oglunuz allah nazardan korusun :)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Yok arkadaş! Seninde cemo' dan geri kalır tarafın yok.:p Bu ne kadar bitki türü böyle? Hepside birbirinden güzel. Ben bugünlerde fotoğraflıyacak çiçekli bitki bulamazken, sizde, ''bini bir para.''
Güle güle keyfini sürün. Küçük paşamıza yakışmış tırpan. Şimdiden beyin yıkıyorsunuz bakıyorumda.:D Gelsin gelsin! Geriden yeni yeni doğaseverler gelsin! Herşey çok güzel kardeşim. Ellerine sağlık. Selam ve sevgiler. |
Alıntı:
|
2 gün önce bir konuda, "pieris japonica" dan çalı mine diye bahsediliyordu ama latincesi yazmadığı için ne olduğunu çok merak etmiştim. Fotoğrafınız tam da üzerine geldi. Çiçeklerinin çok güzel koktuğu yazılıyor siz ne dersiniz?
"pieris japonica mountain fire" 3-4 yıl önce çiçekçim çok beğendiğini söyleyerek ısrarla vermişti. Çok sevmiştim ama bir türlü neyi sevdiğini çözemedim. devamlı yaprak döküp, yeni yaprak vermeye çalıştı, sonunda da kurudu gitti. Kışı dışarıda atlatamaz sanıyordum ama sanırım siz bahçeye dikmişsiniz? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025