agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

Kiraz 29-11-2010 12:22

Sevgili Çiçeksever70, hava soğuk olsa da fotoğraflarınız çok sıcak ve çok güzel.

ciceksever70 29-11-2010 13:09

Tesekkür ederim sevgili Kiraz yenileri de var ama foruma resim yükleyemiyorum bugün. Sevgiler.

zenfree 29-11-2010 14:09

Kar manzaralarını özlemişim. İstanbul'a da yağsın diye temmenide bulunmak istiyorum ama ilk bir iki saat tadını çıkarabiliyoruz. Sonrası tam bir çile. Fotograflar için çok teşekkürler.:)

ciceksever70 29-11-2010 15:29

5 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...

ciceksever70 29-11-2010 15:32

5 Eklenti(ler)
Bir süre sonra bikacagim ama yilin ilk karli günleri hep hos geliyor.

ciceksever70 29-11-2010 15:34

2 Eklenti(ler)
Ve bugünlük son resimler...

Güler 29-11-2010 16:01

Sevgili ciceksever70, fotoğraflar o kadar güzel ki tekrar tekrar baktım. Karı da özlemişim.
Belki inanmazsın ama bu fotoğrafları görünce hemen depoya gidip kızak sağlam mı yerinde duruyor mu diye baktım. Sanki burada da yağdı da hazırlık yapıyorum, ne alem kadınım ben. :p

Paylaşımın için teşekkür ederim.

nurcanaybay 29-11-2010 16:29

Ben hiç kar görmedim ,çalıştığım 3 il'in iklimi de kurak ve sıcaktı .Bu yüz den fotoğraflarınıza bayıla bayıla bakıyorum :))

ciceksever70 29-11-2010 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 720618)
Sevgili ciceksever70, fotoğraflar o kadar güzel ki tekrar tekrar baktım. Karı da özlemişim.
Belki inanmazsın ama bu fotoğrafları görünce hemen depoya gidip kızak sağlam mı yerinde duruyor mu diye baktım. Sanki burada da yağdı da hazırlık yapıyorum, ne alem kadınım ben. :p

Paylaşımın için teşekkür ederim.

Güler abla cok alemsin gercekten de:p. Bizde kizak, kayak hic eksik olmaz. Karin keyfini cocuklar cikariyor. Beni sorarsan ben ektigim bitkilerin büyüdügünü, ciceklendigini göreyim diye bahari bekliyorum. Herkesin derdi baska.

ciceksever70 29-11-2010 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 720632)
Ben hiç kar görmedim ,çalıştığım 3 il'in iklimi de kurak ve sıcaktı .Bu yüz den fotoğraflarınıza bayıla bayıla bakıyorum :))

Ah Nurcan hanim, hayat insanlari dünyanin her yerine sürüklüyor. Sürekli sicak iklimin oldugu bir yerde yasamaktan hic sikayetim olmazdi. Yillardir buradayim inanin kis benim gibi sicak seven insan icin hala cok zor geciyor.

günebakan 29-11-2010 16:41

Ben de bu kar görüntülerini çok beğendim biz de uzun zamandır kar görmeye hasretis ama sanırım bundan sonra göreceğiz:)

Sevgi Durul 29-11-2010 16:43

Sevgili çiçeksever, manzaralar çok güzel. Kar yeni yağdığında iyi de, biraz eriyip toz toprakla karıştığında...;) Her şeye rağmen güzel, hele lapa lapa yağdığını seyretmek hepsinden güzel. Özlemişiz galiba.

Zafer İnandıklı 29-11-2010 19:51

Gönül bir istiyor, böyle kar bizim buralarda da yağsın.
Bir istemiyor, bitkilerimiz kar altında kalmasın.
Güzel fotoğraflar için teşekkürler.

Orhan Özbilgiç 29-11-2010 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 719912)
Odunlarimizi getiren komsumuz cok güzel diziyor gercekten de. Buradaki kalöriferler büyük oranda odunlu oldugu icin yaz kis bu amacla odunluk agac yetistiriliyor.

Fotoğraflar için çok teşekkürederim. Ama dediğiniz gibi kar henüz serpinti gibi ve yeri tam örtmemiş. Hele bir yeri örtsün, o manzaralar daha doyumsuz olur. Gerçi siz kış koşullarını bizden daha çok yaşadığınız için, pek hoşlanmıyorsunuz ama.;)
Çocuklar kocaman görünüyorlar. Ya da ilk fotoğraflarında gördüğümüzden beri hızla büyüdüler mi, dersiniz? Gerçi annelerin gözünde onlar hiç büyümez ama.:p

Odunları ben soracaktım. Soba için biraz kalın gibi geldi gözümede..

Sevgili çiçeksever;
Ailenizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde, bahara kavuşmanız dileğiyle, selam ve sevgiler.
Kışın daha sert ve kar örtüsünün daha kalın olduğu günlerin fotoğraflarını da yayınlarsınız değil mi?:)

Yücel Canpolat 29-11-2010 19:59

Sayın Orhan Hocam odunları ben de beğendim Hocam biz de olsa ne güzel peyzajda kullanırdık.Eminim Sayın çiçeksever'de odunları kullanarak güzel köşeler yaratacaktır.

Hhatice 29-11-2010 20:24

Sevgili Çiçeksever ne güzel resimler yüklemişsiniz .Ben ki kışı, karı hiç sevmem .Buralarda çok kar yağmadığı halde baharı bekleyen kumrular gibi gözüm tavkimde .

Bu gün İstanbulda çok fırtına var .Ben 5 kattayım .Balkondaki saksılar her an uçacak diye ödüm patlıyor.

Yaz demiş ki nerde benim güzellerim .Sere serpe gezenlerim .Kış demiş ki ben onları ezdim. Büzdüm .Soba başına dizdim .

Hoş soba da kalmadı . Bu anneannemden bir tekerlemedir.

ciceksever70 29-11-2010 20:31

Sevgili günebakan, SDurul, Zafer bey, Yücel bey Orhan bey güzel sözleriniz icin tesekkür ederim. Sorulara cevap vereyim. Orhan bey cocuklarin biri 10 biri 4 yasinda. Haklisiniz benim gözümde hic büyümüyorlar. Okulda ve yuvada iken aklim hep onlarda.
Odunlara gelince onlar soba icin degil kalörifer icin. Avusturya´nin yüzde seksen isinma sekli odunlu kalöriferler. Müstakil evlerde genelde odunlu kalörifer kullaniliyor. Hem ucuz hem de özellikle yakacak odun yetistirilen ormanlar var. Burada agaclar sasilacak bir hizda büyüyorlar. Tabii odunlar kalörifer kazanina sigsin diye yine de 50 cm boyunda kesiliyor. Ormandan büyük olarak gelisi daha kolay. Eee doganin icinde yasamanin da bazi bedelleri var hep is hep is.

ciceksever70 29-11-2010 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 720533)
Kar manzaralarını özlemişim. İstanbul'a da yağsın diye temmenide bulunmak istiyorum ama ilk bir iki saat tadını çıkarabiliyoruz. Sonrası tam bir çile. Fotograflar için çok teşekkürler.:)

Burada da camur oluyor ama Istanbul kadar degil. Insanlarin mesai saatinden ve okula gidis saatlerinden önce kar araclari yolu aciyor. Gerekirse günde birkac kez ve aksamlari tekrar calisiyorlar. Ama tabii eriyen karlar yolda belli bir camur yapiyor. Kara uygun kiyafetler, kar botlari ile idare ediyoruz.

ciceksever70 29-11-2010 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 720760)
Sevgili Çiçeksever ne güzel resimler yüklemişsiniz .Ben ki kışı, karı hiç sevmem .Buralarda çok kar yağmadığı halde baharı bekleyen kumrular gibi gözüm tavkimde .

Bu gün İstanbulda çok fırtına var .Ben 5 kattayım .Balkondaki saksılar her an uçacak diye ödüm patlıyor.

Yaz demiş ki nerde benim güzellerim .Sere serpe gezenlerim .Kış demiş ki ben onları ezdim. Büzdüm .Soba başına dizdim .

Hoş soba da kalmadı . Bu anneannemden bir tekerlemedir.

Sevgili Hatice bahari ben de sabirsizlikla bekliyorum, inanin gün sayiyorum. Sogugu ben de sevmiyorum ama insan alisiyor bir süre sonra.
Cok güzel bir tekerleme dogruluk payi da var. Burada kar kalktiktan sonra bahcelerde yapacak cok is cikiyor.

bahtiyar02 29-11-2010 20:46

Sevgili ciceksever70 karlı resimleri ilk gördüğümde gözlerime inanamadım.Meğerse gerçekmiş.;) Bizim buralar halen güllük güneşlik.Rüya gibi geldi karlı resimler.Siz ve tüm ailenizin sağlıklı bir şekilde bu güzellikleri yaşamanız dileğiyle.
Saygılar

Yücel Canpolat 29-11-2010 20:52

bahara şurada na kaldı ki,aralık geldi çeçiyor ocak ve şubat mart geldi tomurcuklar patladı.

dağ çiği 29-11-2010 21:21

Sevgili çiçeksever karın görüntüsüde başka güzel helede ormanlık alanlarda.Ben oraların evlerinide merak ediyorum bizim buralar gibi binalar yok galiba.yine bir gün fotoğraf makinanızı elinize aldığınızda şöyle bir yürüyüşe çıktığınızda evlerin resimlerini çekermisiniz benim için.Eskiden apartmanlara pek meraklıydım şimdide doğayla bütünleşmiş evlere.

Orhan Özbilgiç 29-11-2010 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 720748)
Sayın Orhan Hocam odunları ben de beğendim Hocam biz de olsa ne güzel peyzajda kullanırdık.Eminim Sayın çiçeksever'de odunları kullanarak güzel köşeler yaratacaktır.

Yücel Beyciğim;
''Değiş tokuş yapalım.'' Desek, Avusturya sınırından çiçek bile geçmiyormuş. Tonlarca odun nasıl geçsin sınırdan?:D

Asiye 29-11-2010 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 719906)
Ve bugünlük son resimler...

Sevgili çiçeksever, fotoğraflar bir harika katrpostal gibi .Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

ciceksever70 30-11-2010 07:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 720778)
Sevgili ciceksever70 karlı resimleri ilk gördüğümde gözlerime inanamadım.Meğerse gerçekmiş.;) Bizim buralar halen güllük güneşlik.Rüya gibi geldi karlı resimler.Siz ve tüm ailenizin sağlıklı bir şekilde bu güzellikleri yaşamanız dileğiyle.
Saygılar

Tesekkür ederim Bahtiyar bey. Sizin sebzeler ne durumda? Adiyaman soguk olur gibi düsünürüm halbuki hep. Demek bu yil Türkiye genelinde hava ilik geciyor ne güzel.

ciceksever70 30-11-2010 07:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 720784)
bahara şurada na kaldı ki,aralık geldi çeçiyor ocak ve şubat mart geldi tomurcuklar patladı.

Söyleyince az bir zamanmis gibi geliyor degil mi Yücel bey? Cocuklar oyuncak ya da bayram bekler ya biz bitki delileri de bahcedeki ilk canlanmayi bekliyoruz iste. Artik alistim kendime deli demiyorum.

ciceksever70 30-11-2010 07:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 720807)
Sevgili çiçeksever karın görüntüsüde başka güzel helede ormanlık alanlarda.Ben oraların evlerinide merak ediyorum bizim buralar gibi binalar yok galiba.yine bir gün fotoğraf makinanızı elinize aldığınızda şöyle bir yürüyüşe çıktığınızda evlerin resimlerini çekermisiniz benim için.Eskiden apartmanlara pek meraklıydım şimdide doğayla bütünleşmiş evlere.

Tabii cekerim sevgili dag cigi. Merak etmeyin hic, daha bizde kar Nisan`a kadar aralikli da olsa yagar.

Asiye hanim güzel sözleriniz icin tesekkür ederim.

bahtiyar02 01-12-2010 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 720934)
Tesekkür ederim Bahtiyar bey. Sizin sebzeler ne durumda? Adiyaman soguk olur gibi düsünürüm halbuki hep. Demek bu yil Türkiye genelinde hava ilik geciyor ne güzel.

Sevgili ciceksever70; Umarım yağışların olmayışı süreklilik arzetmez.Buğdaylar çimlenmedi buda hayra vesile değil gibi. Sebzelerden süs biberleri, Patlıcan ağacım ve en güzelide deşti domateslerden halen ürün topluyoruz.
Saygılar

ciceksever70 01-12-2010 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 721593)
Sevgili ciceksever70; Umarım yağışların olmayışı süreklilik arzetmez.Buğdaylar çimlenmedi buda hayra vesile değil gibi. Sebzelerden süs biberleri, Patlıcan ağacım ve en güzelide deşti domateslerden halen ürün topluyoruz.
Saygılar

Hala sebze olmasi ne güzel Bahtiyar bey. Bizde de sasilacak sey gecen aya kadar domates oldu en son kalan yesilleri de tursu yaptik. Ilk kez bu kadar cok domates topladim. Salatalik da diger yillara göre daha coktu. Ne yazik ki bu yil eskiden bol ürün veren fasülye ve kabak cok az ürün verdi. Tabii ben sizin kadar profesyonel olmadigim icin deneye yanila ögreniyorum bu isi. Insallah seneye daha basarili olurum.

Orhan Özbilgiç 03-12-2010 17:42

1 Eklenti(ler)
Sevgili ciceksever70;
Kış hanımelisi' nin ilk çiçeği maalesef tohum kapsülü yapmadı.:( Şimdi üzerinde birkaç tane daha çiçek var. Tohum oluşsun diye dört gözle bekliyeceğim.
Selamlar.

Eklenti 182931

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025