agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 06-10-2010 15:04

1 Eklenti(ler)
Yaklasik iki yil önce lavanta tohumlari dikmistim. Sonra cimlenmeyince unuttum. Bu yaz baktim bir saksida bir seyler cimlenmis. Biraz koklayinca baktim lavanta kokuyor. Hemen saksilara ayirdim. Simdi biraz gelistiler. Topraga aktarmak icin bahari mi beklesem simdi mi eksem karar veremedim.

Orhan Özbilgiç 06-10-2010 15:26

Ortancalar ne zaman budanmalı?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 699742)
Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Bizde hava sicakligi simdi 10-15 derece civarinda. Ortancalarim Haziranda acip Ekim sonu Kasim basina kadar cicekli kaliyor. Tabii cicekleri yeni acmis gibi olmuyor ama iyice kuruyup kararana kadar üzerinde kaliyor. Sevgiler.

Ortanca ile ilgili ilginç bilgilendirmeler var.;)

http://bahcevan.com/golgeliklerin-re...eri-ortancalar

Bu arada Veronica' lar çok cici. Hele alacalısı.. Yapraklarının güzelliği bile yeter. Sağlıkla büyütün.

ciceksever70 06-10-2010 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 702237)
Ortanca ile ilgili ilginç bilgilendirmeler var.;)

http://bahcevan.com/golgeliklerin-re...eri-ortancalar

Bu arada Veronica' lar çok cici. Hele alacalısı.. Yapraklarının güzelliği bile yeter. Sağlıkla büyütün.

Tesekkür ederim Orhan bey gercekten cok güzeller. Yücel beyde görüp görüp pesine düsüyoruz iste.
Verdiginiz linke bakacagim gerci ortancalar bana hic zahmet vermiyor kendi kendilerine bakiyorlar.

ciceksever70 06-10-2010 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 702246)
www.canpolatbotanik.net e girerseniz orada yapraklı, ibreli,bodur ibreli ve çalı formlu bitkilerin liste ve bahçemdeki bitkileri yakından görebilirsiniz umarım faydalı olur.

Baktim baktim hic süpheniz olmasin. sizin sayfanizdan Türkcelerini internetten de almanca isimlerini arastiriyorum ki seralarda bulabileyim diye. Tek sorun kücük bitkileri alabiliyorum yoksa büyükler cok pahaliya geliyor. Büyümeleri icin birkac yil beklemem gerekiyor tabii. Ama böylece bir anda bircok cesidi yetistirebilme sansim oluyor. Istedigim birkac cesit daha var Lonicera Fragnantissima, Kis tatlisi, Melissa, cotoneaster, pittosporum ve Prunus Laorecerassus baslicalari. Ucuz buldukca aliyorum. Dün aldigim iki veronica 2 ytl ye maloldu.

Yücel Canpolat 06-10-2010 16:59

Sayın çiçeksever, melisa sizin bulunduğunuz iklim de kışın donar şayet kaoalı yeriniz var ise kış aylarında içeri almak kaydıyla saksı bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz.Ayrıca bodur mavi ladin bodur ardıç türleri,bodur çam türleri,şimşir,bodur oya, yaprak dökmeyen cotoneaster ve yaprak döken cotoneaster şimdilik önerebilirim.(şayet bahçeniz de yok ise)

Yücel Canpolat 06-10-2010 17:06

Çiçeksever Hanım bu işin sonu yok kendi bütçenize göre bitki seçin,merak etmeyin bitkiler sizin içinizdeki sevginizi görürlerse çabucak büyüyecekler emin olunuz.

ciceksever70 06-10-2010 18:21

Haklisiniz Yücel bey bitki hastaliginin tedavisi de yok sonu da. Ama o kadar mutlu oluyorum ki bahceyle ugrasirken. Beni hayatta en mutlu edecek hediyeler cicekler ve kitaplar. Mavi ladin ben de cok istiyorum ama cüce olanini ariyorum. Bahcede ekebilecegim yerlerde o kadar büyük agac pek hos olmaz diye düsünüyorum. Cüceleri cok sirin duruyor. Diger ibrelileri de zaman icinde edinmek istiyorum. Bütün yil bahcede bir hareket olmasi cok hosuma gidiyor. Ilginize ve yardimlariniza tesekkür ederim.

ciceksever70 09-10-2010 17:04

3 Eklenti(ler)
Iki gündür bahcede yogun bir calisma icindeyim. Havalar iyice sogumadan önce cimleri bicip kesilecek bitkileri son bir sekle sokmak istiyorum. Bugün icim aciyarak ortancalarimi budadim cünkü kisin kar yaginca cok agirlasip yola yatiyorlar ve dallari kiriliyor. Cicekleri kurumaya yüz tutsa da hala cok güzeldi. Her makas vurusumda icimden bir seyler koptu. Yarin tüm islerimi bitirebilirsem resimleyecegim. Kistan önce yerlerine ekilmeyi bekleyen bitkileri de umarim yarin halledebilirim.

sevim4 09-10-2010 18:19

Sevgili çiçeksever,kolay gelsin ortanca çok güzel benim ortanca açmadı neden bilmem.

ciceksever70 09-10-2010 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 703148)
Sevgili çiçeksever,kolay gelsin ortanca çok güzel benim ortanca açmadı neden bilmem.

Ortancaniz kac yillik Sevim hanim? Bizimkiler de ilk yil acmamisti ikinci yil tek tük actilar, bu yaz ücüncü yazlariydi ve üstleri cicek doluydu.

sevim4 09-10-2010 20:42

Bir yıllık.

ciceksever70 09-10-2010 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 703203)
Bir yıllık.

Önümüzdeki yaz sizin ortancaniz da güzel ciceklerini göstermeye baslar hic merak etmeyin Sevim hanim. Siz ciceklerinize o kadar iyi bakiyorsunuz ki ortancada fazla günes altinda ve susuz birakmak disinda hata yapmak imkansiz. Tek istegi gölge ve su. Sevgiler, bol cicekli günler...

Vildan Sönmez 09-10-2010 23:17

Sağlığınız yerinde keyfiniz bol olsun, sevgili çiçeksever.
Kış hazırlıklarınız kolay gelsin .
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 702225)
Her gittigim yerden birseyler almamdan bikti esim ama artik evladiyelik bitki pesindeyim. Bir kere ekeyim yillarca keyfini süreyim istiyorum.

ciceksever70 10-10-2010 08:12

Tesekkür ederim Vildan hanim havalar sogumadan isimi bitirmeye calisiyorum geceleri 1 dereceyi bulduk cok vaktim kalmadi. Insallah isler bittikten sonra biraz sonbahar keyfi yaparim. Isim de evde oldugu icin zamanimin cogu ev ve bahce arasinda geciyor o yüzden bütün yil güzel olsun istiyorum.

Yücel Canpolat 10-10-2010 08:23

Hiç merek etmeyin güzel olacak siz ve eşiniz de bu heyecen varken.

ciceksever70 10-10-2010 12:19

5 Eklenti(ler)
Üc gün ugrasip biraz toparlayabildim bahcemi. Daha islerim bitmedi ama ivir zivir denilen ufak tefek isler kaldi. Iste bahcemden birkac sonbahar karesi...

ciceksever70 10-10-2010 12:23

5 Eklenti(ler)
Veronicalarimi rhododendron ve ortancalarin önüne ektim. Cok daginik ekince aralari bicmek zor oluyor artik herseyi öbekler halinde ekmeye calisiyorum.

ciceksever70 10-10-2010 12:27

5 Eklenti(ler)
Clematis` lerim bana sonbahar sürprizi yapti.

ciceksever70 10-10-2010 12:30

5 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...

ciceksever70 10-10-2010 12:34

5 Eklenti(ler)
Latinler ilkbahardan beri neseli neseli aciyor.

ciceksever70 10-10-2010 12:37

5 Eklenti(ler)
Sonbaharin renklerini cok seviyorum...

ciceksever70 10-10-2010 12:40

5 Eklenti(ler)
Resimler...

ciceksever70 10-10-2010 12:42

2 Eklenti(ler)
Ve son resimler... Yeni cicilerimin büyüdügünü görmek icin ilkbahari sabirsizlikla bekleyecegim.

Orhan Özbilgiç 12-11-2010 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 703366)
Ve son resimler... Yeni cicilerimin büyüdügünü görmek icin ilkbahari sabirsizlikla bekleyecegim.

Bahara kadar, bahçenize girmeyecek misiniz?:D
Şaka bir yana, bir ayı aşkın süredir, bahçenizde görünmüyorsunuz:confused:
Selam ve sevgiler.:)

ciceksever70 12-11-2010 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 715245)
Bahara kadar, bahçenize girmeyecek misiniz?:D
Şaka bir yana, bir ayı aşkın süredir, bahçenizde görünmüyorsunuz:confused:
Selam ve sevgiler.:)

Bu aralar bahceyi kis uykusuna biraktik ben de diger bahceleri geziyorum. Aslinda cok güzel bir sonbahar yasiyoruz bu yil. Kisa girmeden birkac resim eklemeye calisacagim. Ilginiz icin tesekkür ederim Orhan bey. Sevgiler.

Fatoş 13-11-2010 12:45

Sevgili Çiçeksever o güzel kasımpatlarınızın arkasındaki mor çiçekli bitkinizi merak ettim . Çok güzeller.

fikreteren 23-11-2010 15:50

Sonbahar görüntüleri çok güzel.Teşekkürler.

ciceksever70 23-11-2010 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 718234)
Sonbahar görüntüleri çok güzel.Teşekkürler.

Sonbahar görüntüleri ekleyecegim Fikret bey sözüm soz. Kücük oglum bu yil yuvaya basladigi icin bir türlü zamanim olmadi. Ortaokula giden oglum neyse de yuva icin de bu kadar kosturmamiz gerekecegi aklima gelmezdi. En kisa zamanda bir yürüyüse cikip resimler cekecegim.

cemo 23-11-2010 17:24

Sevgili çiçeksever

Her kare cok güzel, devamını bekliyorum ben de.

Açelyaları bahceye alamadım hala, ama gardenya 4 saksıydı onları limon ağacımın gölgesine diktim bahceye umarım yaşar. Açelya ile istekleri aşağı yukarı aynı mantığı ile
diktim. Bakalım kışı atlatacaklar mı.

Çocuklara koştururken bahceni unutma:) Ahh ne güzel koşturmacadır o yıllar.
Başarılar dilerim kuzucuklara.

Sevgiyle kal.

ciceksever70 23-11-2010 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 718270)
Sevgili çiçeksever

Her kare cok güzel, devamını bekliyorum ben de.

Açelyaları bahceye alamadım hala, ama gardenya 4 saksıydı onları limon ağacımın gölgesine diktim bahceye umarım yaşar. Açelya ile istekleri aşağı yukarı aynı mantığı ile
diktim. Bakalım kışı atlatacaklar mı.

Çocuklara koştururken bahceni unutma:) Ahh ne güzel koşturmacadır o yıllar.
Başarılar dilerim kuzucuklara.

Sevgiyle kal.

Tesekkür ederim sevgili Cemo. Gardenya konusunda hic bilgim yok umarim kisa dayanir. Bahcemi ihmal etmiyorum da bahara hazirlik yapiyorum yavas yavas. Yeni güllerimizi diktik. Bahar basinda dekorasyon olarak aldigimiz beyaz cakil taslarini döküp resimleyecegim. Bu yaz her tarafima dikenler bata bata bakimini yaparim artik. Hareket edecek yer kalmadi bahcede hala aklim cali cirpida.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025