![]() |
1 Eklenti(ler)
Yaklasik iki yil önce lavanta tohumlari dikmistim. Sonra cimlenmeyince unuttum. Bu yaz baktim bir saksida bir seyler cimlenmis. Biraz koklayinca baktim lavanta kokuyor. Hemen saksilara ayirdim. Simdi biraz gelistiler. Topraga aktarmak icin bahari mi beklesem simdi mi eksem karar veremedim.
|
Ortancalar ne zaman budanmalı?
Alıntı:
http://bahcevan.com/golgeliklerin-re...eri-ortancalar Bu arada Veronica' lar çok cici. Hele alacalısı.. Yapraklarının güzelliği bile yeter. Sağlıkla büyütün. |
Alıntı:
Verdiginiz linke bakacagim gerci ortancalar bana hic zahmet vermiyor kendi kendilerine bakiyorlar. |
Alıntı:
|
Sayın çiçeksever, melisa sizin bulunduğunuz iklim de kışın donar şayet kaoalı yeriniz var ise kış aylarında içeri almak kaydıyla saksı bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz.Ayrıca bodur mavi ladin bodur ardıç türleri,bodur çam türleri,şimşir,bodur oya, yaprak dökmeyen cotoneaster ve yaprak döken cotoneaster şimdilik önerebilirim.(şayet bahçeniz de yok ise)
|
Çiçeksever Hanım bu işin sonu yok kendi bütçenize göre bitki seçin,merak etmeyin bitkiler sizin içinizdeki sevginizi görürlerse çabucak büyüyecekler emin olunuz.
|
Haklisiniz Yücel bey bitki hastaliginin tedavisi de yok sonu da. Ama o kadar mutlu oluyorum ki bahceyle ugrasirken. Beni hayatta en mutlu edecek hediyeler cicekler ve kitaplar. Mavi ladin ben de cok istiyorum ama cüce olanini ariyorum. Bahcede ekebilecegim yerlerde o kadar büyük agac pek hos olmaz diye düsünüyorum. Cüceleri cok sirin duruyor. Diger ibrelileri de zaman icinde edinmek istiyorum. Bütün yil bahcede bir hareket olmasi cok hosuma gidiyor. Ilginize ve yardimlariniza tesekkür ederim.
|
3 Eklenti(ler)
Iki gündür bahcede yogun bir calisma icindeyim. Havalar iyice sogumadan önce cimleri bicip kesilecek bitkileri son bir sekle sokmak istiyorum. Bugün icim aciyarak ortancalarimi budadim cünkü kisin kar yaginca cok agirlasip yola yatiyorlar ve dallari kiriliyor. Cicekleri kurumaya yüz tutsa da hala cok güzeldi. Her makas vurusumda icimden bir seyler koptu. Yarin tüm islerimi bitirebilirsem resimleyecegim. Kistan önce yerlerine ekilmeyi bekleyen bitkileri de umarim yarin halledebilirim.
|
Sevgili çiçeksever,kolay gelsin ortanca çok güzel benim ortanca açmadı neden bilmem.
|
Alıntı:
|
Bir yıllık.
|
Alıntı:
|
Sağlığınız yerinde keyfiniz bol olsun, sevgili çiçeksever.
Kış hazırlıklarınız kolay gelsin . Alıntı:
|
Tesekkür ederim Vildan hanim havalar sogumadan isimi bitirmeye calisiyorum geceleri 1 dereceyi bulduk cok vaktim kalmadi. Insallah isler bittikten sonra biraz sonbahar keyfi yaparim. Isim de evde oldugu icin zamanimin cogu ev ve bahce arasinda geciyor o yüzden bütün yil güzel olsun istiyorum.
|
Hiç merek etmeyin güzel olacak siz ve eşiniz de bu heyecen varken.
|
5 Eklenti(ler)
Üc gün ugrasip biraz toparlayabildim bahcemi. Daha islerim bitmedi ama ivir zivir denilen ufak tefek isler kaldi. Iste bahcemden birkac sonbahar karesi...
|
5 Eklenti(ler)
Veronicalarimi rhododendron ve ortancalarin önüne ektim. Cok daginik ekince aralari bicmek zor oluyor artik herseyi öbekler halinde ekmeye calisiyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Clematis` lerim bana sonbahar sürprizi yapti.
|
5 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Latinler ilkbahardan beri neseli neseli aciyor.
|
5 Eklenti(ler)
Sonbaharin renklerini cok seviyorum...
|
5 Eklenti(ler)
Resimler...
|
2 Eklenti(ler)
Ve son resimler... Yeni cicilerimin büyüdügünü görmek icin ilkbahari sabirsizlikla bekleyecegim.
|
Alıntı:
Şaka bir yana, bir ayı aşkın süredir, bahçenizde görünmüyorsunuz:confused: Selam ve sevgiler.:) |
Alıntı:
|
Sevgili Çiçeksever o güzel kasımpatlarınızın arkasındaki mor çiçekli bitkinizi merak ettim . Çok güzeller.
|
Sonbahar görüntüleri çok güzel.Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Sevgili çiçeksever
Her kare cok güzel, devamını bekliyorum ben de. Açelyaları bahceye alamadım hala, ama gardenya 4 saksıydı onları limon ağacımın gölgesine diktim bahceye umarım yaşar. Açelya ile istekleri aşağı yukarı aynı mantığı ile diktim. Bakalım kışı atlatacaklar mı. Çocuklara koştururken bahceni unutma:) Ahh ne güzel koşturmacadır o yıllar. Başarılar dilerim kuzucuklara. Sevgiyle kal. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025