agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 02-09-2010 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 691098)
Sevgili Çiçeksever, eşini ve seni alkışlıyorum.
Basamaklar çok güzel oldu, bana biraz yüksek gibi geldi sadece.

Ağaç kabuklarını nereden temin ediyorsun?
Bu iş için dal öğütücü makinalar varmış, aslında her yıl budamadan çıkan dalları makinada öğütüp bahçeye sermek lazım, organik katkı olur.

Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Resimde biraz yüksek duruyor ama kücük oglum bile rahatlikla inip cikabiliyor. Cok yokuslu bir yer oldugu icin belki öyle görünüyordur. Agac kabuklarini burada hazir aliyoruz. 40 kg lik bir torbayi 2 euro civarinda bir para ile alabiliyoruz. Agac firmalarinda dedigin gibi daha ucuz da olabiliyor ama cok büyük miktarlarda alinca veriyorlar ancak. Biz her yil bahcedeki muhtelif bitkilerin altina sermek icin en az 10-15 torba aliyoruz.

bahtiyar02 02-09-2010 20:35

Sevgili ciceksever70;
Tüm ailenizin ellerine sağlık.Kollektif bir işle ne kadar çok güzellikler yaratabiliyorsunuz.Ağaç kabukları çok güzel bir dekor olmuş.Güzellikler bir anda oluşan ilhamla oluşur.Sevgili eşinize ve yiğenimize saygılar sevgiler.

ciceksever70 02-09-2010 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 691179)
Sevgili ciceksever70;
Tüm ailenizin ellerine sağlık.Kollektif bir işle ne kadar çok güzellikler yaratabiliyorsunuz.Ağaç kabukları çok güzel bir dekor olmuş.Güzellikler bir anda oluşan ilhamla oluşur.Sevgili eşinize ve yiğenimize saygılar sevgiler.

Cok tesekkür ederim Bahtiyar bey. Her is icin isci cagirip hazir malzeme alsak para yetistiremeyiz. Elimizde olan malzemeleri kendimiz calisarak degerlendirmeye calisiyoruz. Tabii insan kendi yapinca keyfi de baska oluyor.

bahtiyar02 02-09-2010 21:57

Tamamen size katılıyorum.Kimse sizin işinize verdiğiniz değer kadar değer vermez.Üstüne üstlük verdiğiniz paralarda cabası.
Saygılar

Orhan Özbilgiç 02-09-2010 22:36

Sevgili ciceksever70;
Siz bahçenizin doğallığını hiç bozmamışsınızki!
Merdivende öyle.;)
Eşinizin eline sağlık.
selam ve sevgiler.:)

ciceksever70 03-09-2010 07:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 691233)
Sevgili ciceksever70;
Siz bahçenizin doğallığını hiç bozmamışsınızki!
Merdivende öyle.;)
Eşinizin eline sağlık.
selam ve sevgiler.:)

Tesekkür ederim Orhan bey. Biz bu evi öncelikle cocuklar rahat rahat oynasin, üst komsu kizar mi alt komsu ses olunca sikayete gelir mi korkusu yasamasinlar istedik. Simdi bogazlari agriyana kadar bagiracaklari bir evleri ve bahceleri var. Bir köse kaleleri oluyor, bir calinin arkasi gözetleme yerleri. Büyük oglum cok bunaldi mi ormana bir tur atmaya gidiyor ya da evin önünde bisiklete biniyor. Onlara verebilecegimiz bu kadar, ne yazik ki burada cocuklar Türkiyedeki gibi sokaklari doldurmuyor. Her an kapiya cikinca oynayacak cocuk bulamiyorlar. O yüzden bahce olabildigince dogalligini korusun istedik.

Sizlere de selam ve sevgiler.

Kiraz 03-09-2010 12:41

Sevgili Çiçeksever, merdivenlerin çok güzel olmuş. Hele aralarından minik bitkiler çıkınca daha güzel olacak. Belki allisyum gibi çiçekli bir yerörtücü de dikebilirsin. Güler Hanım'ın benzer bir uygulaması vardı.

nurcanaybay 03-09-2010 18:53

Merdiven benim de çok hoşuma gitti ,eşinizin ve sizin ellerinize sağlık.İlk gördüğüm de
aklıma geleni paylaşmak istiyorum ....merdivenin iki tarafına eğri büğrü ağaç dalların dan
yapılmış trabzan ve trabzanın hizasına dikilmiş ortancalar ...böyle hayal ettim :)

ciceksever70 03-09-2010 19:52

Cok tesekkür ederim Kiraz hanim, Nurcan hanim. Kazdigimiz yerde kendiliginden yer örtücüler vardi belki merdivenlerin aralarindan yine cikar. Nurcan hanim trabzan isini esim de düsünüyor ancak bahcemde en az 65 ortanca var artik trabzanlarin yanina baska bir sey ekerim sanirim basimi nereye cevirsem ortanca görüyorum cünkü. Simdilik kis molasi verdim bahara kadar düsünecegim. Sevgiler.

ciceksever70 05-09-2010 13:18

2 Eklenti(ler)
Bu kis bol miktarda simsir celigi ekmeye karar verdim. Gerci her yil birkac tane yetistiriyorum hemen hepsi de kökleniyor ama bahcede ayip örtmeye ne kadar ise yaradigini görünce miktari arttirdim. Sebze bahcemde bosalan alanlara, bos kalan büyük boy saksilara her yere celikler ektim. Büyümesi uzun zaman aliyor ama hepsini hazir almak da cok paraya maloluyor.
Bu arada komsu geyigimizin resmini de daha yakindan cekmeyi basardim. Kendime fazla alistirmaktan da korkuyorum cünkü o zaman bahceye rahatca gelip güllerimi yemek konusunda yüzsüzlesiyor.

Adalet Yağcı 05-09-2010 13:35

Bu ne sevimli şey yahu, bizim ancak hayvanat bahçelerinde görebileceğimiz bir manzarayı sen her gün doğal olarak seyrediyorsun.

Şimşirleri kışın mı çelikliyorsun, ben de çoğaltayım bari, yaz kış yeşil kalması çok hoşuma gidiyor.

ciceksever70 05-09-2010 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 692108)
Bu ne sevimli şey yahu, bizim ancak hayvanat bahçelerinde görebileceğimiz bir manzarayı sen her gün doğal olarak seyrediyorsun.

Şimşirleri kışın mı çelikliyorsun, ben de çoğaltayım bari, yaz kış yeşil kalması çok hoşuma gidiyor.

Seyretmek ne kelime Hindistanda yolun bir yanindan diger yanina ineklerin gecmesini insanlarin bekledigi gibi otoyollarda geyik ailelerinin beklenmesi burada dogal bir olay.
Simsirleri her yil ayni sekilde cogaltiyorum. Biraz odunlasmis kisimlarindan dibini ayni gül celigi gibi kesip alttaki yapraklari temizliyorum yaklasik 20 cm boyunda celikler alip topraga daldiriyorum. Baska bir isleme ihtiyac duymadan Eylülden yaz basina kadar köklenmis oluyor. Yaz basinda topraktan alip istedigim yerlere ekiyorum.

ciceksever70 23-09-2010 09:26

4 Eklenti(ler)
Bugün marketten bu cicileri aldim. Mazi türleri ne kadar büyüyor bilemiyorum saksiya da ekilebilir yaziyordu. Ama neyse ki budanabiliyor. Cesitleri Elwoodi, Snow White ve Empire ama hangisi hangisi bilemiyorum internete bakmam gerekecek. Iki tanesini bahceye yeni yaptigimiz merdivenin iki yanina ekmeyi düsündüm. Digerleri de pieris japonica mountain fire ve pieris debutante. Uzun zamandir pieris cesitlerinden istiyordum fiyatini uygun bulunca aldim. Umarim cabuk büyürler.

Orhan Özbilgiç 26-09-2010 09:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 692102)
Bu arada komsu geyigimizin resmini de daha yakindan cekmeyi basardim. Kendime fazla alistirmaktan da korkuyorum cünkü o zaman bahceye rahatca gelip güllerimi yemek konusunda yüzsüzlesiyor.

Aslında çok doğal! Ama görmediğimiz ve alışmadığımız bir durum olduğu için, şaşırtıcı buluyorum.
Eğer benim bahçeme böyle bir güzellik uğrasaydı, onu eve bile alırdım valla!:D
Sizin oralarda çok olduğu için kanıksamışsınız tabii.

Bu arada yeni fidanlarınız hayırlı olsun. Hepside çok güzeller. Güle güle büyütün.:)

Oğuzhan 26-09-2010 16:48

İnanılmaz bir güzellik ve doğanın içinde yaşıyorsunuz. Buradaki çoğu insanın hayali. Yaşanıcak yer. Çiçekleriniz de çok güzeller. Geyik misafirlerinizede bayıldım.Nasıl olmuşsa bu güzel bahçeyi görmemişim.Yaşadığınız yer çok güzel.
Sevgiler Selamlar.

Oğuzhan 26-09-2010 16:49

Pişkin pişkin bide poz vermiş.:)

Bizim burlarda köylerde böyle olsa direk vurarlar.Köylüler ormanda geyik birakmadı.

ciceksever70 26-09-2010 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 698981)
Aslında çok doğal! Ama görmediğimiz ve alışmadığımız bir durum olduğu için, şaşırtıcı buluyorum.
Eğer benim bahçeme böyle bir güzellik uğrasaydı, onu eve bile alırdım valla!:D
Sizin oralarda çok olduğu için kanıksamışsınız tabii.

Bu arada yeni fidanlarınız hayırlı olsun. Hepside çok güzeller. Güle güle büyütün.:)

Tesekkür ederim Orhan bey. Büyüsün cicek acsin diye gözünün icine bakarak yetistirdigim fidanlarimi kemirdigi icin kovmak zorunda kaliyorum. Isteyen varsa kargoya verip seve seve gönderebilirim. :p

ciceksever70 26-09-2010 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 699103)
Pişkin pişkin bide poz vermiş.:)

Bizim burlarda köylerde böyle olsa direk vurarlar.Köylüler ormanda geyik birakmadı.

Tesekkür ederim Oguzhan bey. Burada da avlaniyorlar ama yilin belirli zamanlari izin veriliyor cogalsinlar diye. Kis boyunca yoldan geyik sürüleri gecer kimse dönüp bakmaz.

ciceksever70 28-09-2010 07:01

4 Eklenti(ler)
Uzun zamandir otlari bicemedigim icin resim eklemek de istememistim. Uzamis otlarimin kusuruna bakmazsaniz bir kac sonbahar resmi ekliyorum.
Güller az da olsa acmaya devam ediyor. Kirmizi güllerimi geyik bey kemirdigi icin resim cekemedim.

ciceksever70 28-09-2010 07:04

3 Eklenti(ler)
Sonbahar ciceklerim acmak üzere...

ciceksever70 28-09-2010 07:06

2 Eklenti(ler)
Aylardir beyaz top top meyveleri olacak diye bekledigim inci calisi pembe cikti... Neyse bunlar da güzel de simdi bir de beyaz bulmam gerekecek.

ciceksever70 28-09-2010 07:09

4 Eklenti(ler)
Minik elwoodii´leri merdivenimizin kenarlarina diktik. Büyümeleri umarim uzun sürmez.

ciceksever70 28-09-2010 07:11

2 Eklenti(ler)
Minik pierislerim de bahcedeki yerini aldi. Pieris japonica mountaine fire ve pieris debutante. Internette cok yavas büyüdüklerini okudum. Debutante cüce kalirken, mountain fire daha cali formunda büyürmüs. Ama 50 santime ulasmalari en az on yil sürer diyorlar.

ciceksever70 28-09-2010 07:13

2 Eklenti(ler)
Passiflora careulalarim hic cicek acmadan ikinci yillarini gecirdiler.

ciceksever70 28-09-2010 07:17

5 Eklenti(ler)
Kartopu ve amerikan sarmasigi sonbahar renklerine büründüler. Umarim kartopum bu baharda ilk ciceklerini acar. Aldigimda minicikti simdi sinirdaki tellerin boyuna ulasti neredeyse.

Orhan Özbilgiç 28-09-2010 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 699109)
Tesekkür ederim Orhan bey. Büyüsün cicek acsin diye gözünün icine bakarak yetistirdigim fidanlarimi kemirdigi icin kovmak zorunda kaliyorum. Isteyen varsa kargoya verip seve seve gönderebilirim. :p

Yok yok! Ailesinden ve vatanından ayrımasını istemem.:p:p

Bu arada İnci Çalısı konusunda bende aynı şeyi yaşadım. Şimdi yakınına minik bir beyaz diktim.
Elwoodi' leri çok güzel yere dikmişsiniz. Bahçenizize sonbahar gelmeye başlamış. Sizde de mevsim bitkileri yeterince var.
Size keyifli bir sonbahar diliyorum.:)

ciceksever70 28-09-2010 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 699620)
Yok yok! Ailesinden ve vatanından ayrımasını istemem.:p:p

Bu arada İnci Çalısı konusunda bende aynı şeyi yaşadım. Şimdi yakınına minik bir beyaz diktim.
Elwoodi' leri çok güzel yere dikmişsiniz. Bahçenizize sonbahar gelmeye başlamış. Sizde de mevsim bitkileri yeterince var.
Size keyifli bir sonbahar diliyorum.:)

Tesekkür ederim Orhan bey Elwoodi konusunda beni rahatlattiniz. Dogrusu ekerken acaba cok mu büyür mesafeyi dogru ayarliyor muyuz diye tereddütler yasadik. Kesilebilir olmasi biraz olumlu bir seydi bizim icin. Cicek acan cok bitkim var biraz bahcede yesil oranini arttirmak istiyorum. Ben de size keyifli bir sonbahar dilerim.

Adalet Yağcı 28-09-2010 15:03

Sevgili Çiçeksever, merdiven başı harika olmuş, ellerinize sağlık.
Bir şeyi çok merak ettim, ortancalar bir kaç hafta önce açmış gibi görünüyorlar, bizdekiler Temmuz ortalarına doğru soldu.
Sizin ortancalar ne zaman açıyor da bu zamana kadar taze kalabiliyor?

Ah... Bu sıcaklar her şeyi mahvetti, şu anda Mersin gölgede 32 °C, Eylül bitti sıcaklar bitmedi.

ciceksever70 28-09-2010 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 699740)
Sevgili Çiçeksever, merdiven başı harika olmuş, ellerinize sağlık.
Bir şeyi çok merak ettim, ortancalar bir kaç hafta önce açmış gibi görünüyorlar, bizdekiler Temmuz ortalarına doğru soldu.
Sizin ortancalar ne zaman açıyor da bu zamana kadar taze kalabiliyor?

Ah... Bu sıcaklar her şeyi mahvetti, şu anda Mersin gölgede 32 °C, Eylül bitti sıcaklar bitmedi.

Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Bizde hava sicakligi simdi 10-15 derece civarinda. Ortancalarim Haziranda acip Ekim sonu Kasim basina kadar cicekli kaliyor. Tabii cicekleri yeni acmis gibi olmuyor ama iyice kuruyup kararana kadar üzerinde kaliyor. Sevgiler.

ciceksever70 06-10-2010 15:00

3 Eklenti(ler)
Yeni cicilerim veronicalar. Daha nereye ekecegime karar veremedim. Isik isteklerini arastiriyorum ama sanirim bircok bitki gibi yari gölge seviyorlar. Her gittigim yerden birseyler almamdan bikti esim ama artik evladiyelik bitki pesindeyim. Bir kere ekeyim yillarca keyfini süreyim istiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025