agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

furkan yıldız 23-11-2010 21:36

merhaba çiçeksever,
gülleriniz çok güzel isimlerini yazdığınız için teşekkür ederim çiçekçilerde bulmayı umuyorum en azından birkaçını. özellikle 23 ve 28. mesajlarınızdakileri bulmayı daha çok istiyorum. güzel seyirler

ciceksever70 24-11-2010 07:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 718422)
merhaba çiçeksever,
gülleriniz çok güzel isimlerini yazdığınız için teşekkür ederim çiçekçilerde bulmayı umuyorum en azından birkaçını. özellikle 23 ve 28. mesajlarınızdakileri bulmayı daha çok istiyorum. güzel seyirler

Tesekkür ederim Furkan Bey. David Austin firmasinin güllerini Türkiye`de bulmak oldukca zor diye duymustum. Belki yurtdisindan ürün getiren büyük firmalara sorabilirsiniz. Internetten Türkiye`ye satis yapmiyorlasmis ne yazik ki. David Austin diye google da arama yaparsaniz diger güzel cesitleri de inceleyebilirsiniz.

Yücel Canpolat 24-11-2010 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 703366)
Ve son resimler... Yeni cicilerimin büyüdügünü görmek icin ilkbahari sabirsizlikla bekleyecegim.

kuş olup uçsam aha buraya konsam.))

ciceksever70 24-11-2010 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 718543)
kuş olup uçsam aha buraya konsam.))

Yücel bey sizin güzel cennet bahcenizin yaninda benimki gercekten büyükce bir saksi gibi kaliyor. Yine de mütevaziliginiz ve yardimlariniz icin tesekkür ederim. Sevgiyle kalin.

ciceksever70 26-11-2010 14:58

5 Eklenti(ler)
Yeni güllerimizi diktik, cakillari attik. Böylece gül bahcemizin ilk temelleri atildi. Ilkbaharda bir kat daha cakil atilip uygun olan yerlere lavantalar ekilecek.

ciceksever70 26-11-2010 15:04

5 Eklenti(ler)
Ve yilin ilk kari... Daglara coktan yagmisti ama bize bugün kismet oldu...

Vildan Sönmez 26-11-2010 16:24

Yaşadığınız yer çok güzel, vatan özlemi çekeceksem hiç değilse böyle bir yer olmalı.
Gökdelenler apartmanlar isteyenin olsun, kendinizi Karadeniz Yaylalarında hissettiğiniz oluyor mu?
Sağlıklı bir kış dilerim size ve ailenize..

ciceksever70 26-11-2010 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 719622)
Yaşadığınız yer çok güzel, vatan özlemi çekeceksem hiç değilse böyle bir yer olmalı.
Gökdelenler apartmanlar isteyenin olsun, kendinizi Karadeniz Yaylalarında hissettiğiniz oluyor mu?
Sağlıklı bir kış dilerim size ve ailenize..

Tesekkür ederim Vildan hanim size de saglikli bir kis dilerim. Karadeniz e hem dogasi hem iklimi cok benziyor gercekten de. Biz de Istanbul u cok özlememize ragmen sehrin ortasinda yasamak da hic cazip gelmiyor dogrusu.

nurcanaybay 26-11-2010 18:01

Bugünler de Vildan hanım'ın cümlelerinin altına den den koyasım geliyor ,( '' ) böylemi okunuyordu :))

Gerçekten de özlem çekeceksem böyle bir yer de çekmek isterim.Gül'lerin yanına dikilen lavantalar bitleri uzak tutarmış sanırım biliyordunuz.Güllerin hepsi bir çiçeklenince bakmaya doyum olmayacak.

ciceksever70 26-11-2010 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 719659)
Bugünler de Vildan hanım'ın cümlelerinin altına den den koyasım geliyor ,( '' ) böylemi okunuyordu :))

Gerçekten de özlem çekeceksem böyle bir yer de çekmek isterim.Gül'lerin yanına dikilen lavantalar bitleri uzak tutarmış sanırım biliyordunuz.Güllerin hepsi bir çiçeklenince bakmaya doyum olmayacak.

Nurcan hanim bu lavanta isinden bitlerin de haberi olsa cok iyi olurdu:p.
bahcede onlarca lavanta var ama bitleri güllerden uzak tutacagiz diye canimiz cikiyor. Ama ciceklenme zamani konusunda size katiliyorum. Inanin baharin gelmesi icin sabirsizlaniyorum. Ektigim calilar da büyüyünce cok güzel olacak insallah.

nurcanaybay 26-11-2010 18:50

:))) Yabancı bir kanal da da sarımsak ekilmesi öneriliyordu ama bu bitlerin koku alma
duyuların dan ben de şüpheliyim .

Sevgi Durul 26-11-2010 18:56

Yaşadığınız yer, sakin, benim gibi kalabalıkları sevmeyenler için tam yaşanacak bir yer.
İlk kar da yağmış. Kar yoğun olarak yağdığında, yeni görüntüler paylaşmanızı umuyorum.
Baharda gül bahçenizin güzelliğini düşünemiyorum bile. Sağlıkla keyfini sürmeniz dileğiyle...

ciceksever70 26-11-2010 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 719691)
Yaşadığınız yer, sakin, benim gibi kalabalıkları sevmeyenler için tam yaşanacak bir yer.
İlk kar da yağmış. Kar yoğun olarak yağdığında, yeni görüntüler paylaşmanızı umuyorum.
Baharda gül bahçenizin güzelliğini düşünemiyorum bile. Sağlıkla keyfini sürmeniz dileğiyle...

Cok beklemeniz gerekmeyecek sevgili SDurul cünkü su anda lapa lapa yagiyor. Yarin hava aydinlaninca yeni resimler eklerim. Sevgiler...

Eser İlhan 26-11-2010 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 719688)
:))) Yabancı bir kanal da da sarımsak ekilmesi öneriliyordu ama bu bitlerin koku alma
duyuların dan ben de şüpheliyim .

Sevgili nurcanaybay,güllerdeki bitllere karşı sarımsak kullanmayı bu yıl denedim. Başlangıçta oldukça da başarılı oldum. Ama sanırım sarmısakları sık sık yenilemek gerekiyor. Biraz gevşeyince bitler hemen üstünlüğü ele geçirdiler. Ben de sonunda kimyasallara başvurmak zorunda kaldım :(

nurcanaybay 26-11-2010 19:58

Ben maalesef ilaçlarla da baş edemedim.Sarmaşık güller de üst kısımlara ulaşamıyorum,
güller den çok kendimi ilaçlamış oluyorum :) Sonuç olarak tüm yaz bitler eksik olmuyor.

limon 26-11-2010 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 719659)
Bugünler de Vildan hanım'ın cümlelerinin altına den den koyasım geliyor

Aynen... Her yorumu tamamen benim yazmak istediklerim oluyor. :)

Sevgili Çiçeksever bayılıyorum sizin doğa fotoğraflarınıza. Güzel fotoğraflarınız sayesinde "Gitmesek te görmesek te" o köy bizim de köyümüzdür. ;)

ciceksever70 26-11-2010 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 719759)
Aynen... Her yorumu tamamen benim yazmak istediklerim oluyor. :)

Sevgili Çiçeksever bayılıyorum sizin doğa fotoğraflarınıza. Güzel fotoğraflarınız sayesinde "Gitmesek te görmesek te" o köy bizim de köyümüzdür. ;)

Ah sevgili Limon, biz bu sitede artik "Körler, sagirlar birbirini agirlar" olduk. Ben de sizin ve daha bircok arkadasimizin bahcesini gördükce benim daha cok yol almam gerekiyor diye düsünüyorum. Üc yil icinde ögrenebildigim en iyi sey sabir oldu herhalde. Bu sonbahar kendimi zorlukla frenleyip ivir zivir mevsimliklerden uzak durdum. Ilkbaharda bitkilerin gelisimine göre evin meyve bahcesinde bakan tarafina birkac cali düsünüyoruz toprak kaymasini önlemek icin. Cesit fazlaligi bazen de göz yoruyor. Sevgiyle kalin.

ciceksever70 26-11-2010 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 719732)
Ben maalesef ilaçlarla da baş edemedim.Sarmaşık güller de üst kısımlara ulaşamıyorum,
güller den çok kendimi ilaçlamış oluyorum :) Sonuç olarak tüm yaz bitler eksik olmuyor.

Evet Nurcan hanim, ormana cok yakin olmamizdan dolayi bitlerin arkasini kesmek cok zor. Biz de ilac kullaniyoruz mecburen. Arap sabunu ancak ilkbahar basinda cok az varken ise yariyor.

Orhan Özbilgiç 27-11-2010 09:24

Her mevsimin ayrı bir güzelliği var. Burada, özellikle bu sene bitkiler hala büyümekte. Birçok ağaç, ağaçcık ve çalıdan sular çekilmedi. Budamaya kalkışınca, kesilen yer sulanıyor.
Bu nedenle budamalarımı şubat ortalarına doğru yapacağım. Bende bahçemin karlar altındaki manzarasını görmeyi çok isterdim. Ama maalesef o dönemde İstanbul' da oluyoruz.:(
Bahçenizin yeni yüzü çok hoş olacak gibi görünüyor. Sağlık içinde, o günlere hep birlikte kavuşalım. Bizde, fotoğraflarla nasıl olsa göreceğiz. Değil mi?:D
Selam ve sevgiler.

ciceksever70 27-11-2010 10:56

5 Eklenti(ler)
Tabii Orhan bey resimleri sizinle paylasmak ve yorum almak o kadar keyifli oluyor ki yeni resimler geleceginden emin olabilirsiniz.
Bu sabah cocuklarla karda yürüyüs yaptik. Sonbahar resimlerini kacirdim ama ilk kar resimlerini sizlerle paylasiyorum...

ciceksever70 27-11-2010 10:59

5 Eklenti(ler)
Bu kadar kar burasi icin serpinti sayilir. Cocuklar kizak kayip kardan kale yapmayi planliyorlardi hayal kirikligina ugradilar. Ne yalan söyleyeyim ben sicak havalari daha cok seviyorum ama her mevsimi yasamak gerekli tabii ki.

ciceksever70 27-11-2010 11:01

5 Eklenti(ler)
Ormanimiz...

ciceksever70 27-11-2010 11:03

4 Eklenti(ler)
Ve bugünlük son resimler...

Sevgi Durul 27-11-2010 11:07

Sevgili çiçeksever, paylaşım için teşekkürler. Yine harika fotoğraflar. Ellerinize sağlık.
İlk fotoğraftaki odunlar ne kadar düzgün istiflenmiş. Son fotoğraf çok hoşuma gitti. Üzerinde kar olan çamların görüntüsünü çok seviyorum. Bu arada çocuklarınız da çok tatlı. Karın yağmasına en çok onlar sevinmiştir.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1290851977

dağ çiği 27-11-2010 11:14

Sevgili çiçeksever sağolun bizimle bu güzellikleri paylaştığınız için.Çocuklarınızda manzaralar kadar güzel Allah bahtlarınıda güzel eder inşallah.
Merak ettim güllerin diplerine neden çakıl taşı yaydınız.

ciceksever70 27-11-2010 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 719908)
Sevgili çiçeksever, paylaşım için teşekkürler. Yine harika fotoğraflar. Ellerinize sağlık.
İlk fotoğraftaki odunlar ne kadar düzgün istiflenmiş. Son fotoğraf çok hoşuma gitti. Üzerinde kar olan çamların görüntüsünü çok seviyorum. Bu arada çocuklarınız da çok tatlı. Karın yağmasına en çok onlar sevinmiştir.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1290851977

Bütün güzel sözleriniz icin tesekkür ederim sevgili SDurul. Cocuklar cok sevindi gercekten de. Bronsitleri yeni iyilesmis olmasina ragmen evde duramadilar. Odunlarimizi getiren komsumuz cok güzel diziyor gercekten de. Buradaki kalöriferler büyük oranda odunlu oldugu icin yaz kis bu amacla odunluk agac yetistiriliyor.

ciceksever70 27-11-2010 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 719911)
Sevgili çiçeksever sağolun bizimle bu güzellikleri paylaştığınız için.Çocuklarınızda manzaralar kadar güzel Allah bahtlarınıda güzel eder inşallah.
Merak ettim güllerin diplerine neden çakıl taşı yaydınız.

Tesekkür ederim sevgili dag cigi. Herkesin cocugu icin ayni seyleri dilerim. Biz burada bitkilerin diplerini malclama amaciyla ya agac kabuklari ya da cakil taslari döküyoruz. Bu yil cakil tasini tercih etmemizin nedeni güllerin bakiminda kolaylik saglamasi. Cakil tasi yabani ot cikmasini büyük ölcüde engelliyor böylece ben de bicme isinden kurtulmus olacagim o bölümü. Ilkbaharda güller yemyesil olunca görüntüsü de cok hos oluyor.

fikreteren 27-11-2010 11:35

Sevgili ciceksever nefis görüntüler.Artık buralara kar zor yağıyor.Soğuk daha fazla.Şu anda pastırma yazı devam ediyor.Güneş yok ama hava sıcak.Ellerin dert görmesin.

Bahar 28-11-2010 07:59

sevgili çiçek sever.
çok güzel resimler biz kışı daha görmedik ama resimlerle birazda olsa hissettik.
Çocuklarınız dünya tatlısı. Allah sağlık versin bir ömür boyu inşallah.

ciceksever70 29-11-2010 12:08

Tesekkür ederim sevgili Fikreteren, sevgili Bahar. Madem kisi bu kadar özlediniz iste size birkac resim daha... Bugünkü son durum. Kis keyifli ama kar küremek kismi cok zor.
(Ne yazik ki foruma resim eklenemiyor, düzelince ekleyecegim)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025