agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

bahtiyar02 12-05-2010 09:31

Sevgili ciceksever70;
Bahçenizdeki bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.Ayrıca yiğenimize ve eşinize sevgiler saygılar.

Sevgi Durul 12-05-2010 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 636867)
Evet küçük bahçıvanlar kesinlikle çok işe yarıyor. Hem de bir yandan doğaya da alışıyorlar. :)

Sevgili SDurul, sanırım siz Fare Kulağı'nı soruyorsunuz. Forumda sayfası var, bir bakın bakalım bahsettiğiniz çiçek mi?

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16357

Sevgili gilan teşekkür ederim. Yine imdadıma yetiştiniz. Çok beğeniyorum bu çiçeği.

ciceksever70 12-05-2010 10:22

Ben hangi resim diye bakarken cevap gelmis bile. Evet fare kulagi hem görsel güzelligi hem de hafif kokusuyla benim de en sevdigim ciceklerden. Yaz aksamlarinda tatli tatli kokusu gelir insanin burnuna.
Bahtiyar bey sizin tecrübenizin yaninda ben acemi sayilirim. Herseyi deneye yanila ögrenmeye calisiyorum. Domatesleri yine beceremedim diye hazir fidan aldim hava isininca tohumlarim da birden cimlendi. Simdi fidanlari ekecek yer ariyorum. Saygilar.

Vildan Sönmez 12-05-2010 11:47

Bahçe ve çiçek sevgisini çocuklarıyla paylaşan iki arkadaşım Bahtiyar ve Çiçeksever, ne mutlu size, çocuklarınıza da maşallah.

kerime 12-05-2010 14:29

Sevgili Çiçeksever bayıldım bu güzelliklere. Keyfini sürün bizim yerimize de

ciceksever70 29-05-2010 16:02

5 Eklenti(ler)
Tesekkür ederim sevgili Vildan hanim, Kerime. Güzel yorumlari okumak insana sevk veriyor.
Sizler resimlerini görmekten biktiniz belki ama ben fare kulaklarini o kadar seviyorum ki cekmeden duramiyorum.

ciceksever70 29-05-2010 16:06

5 Eklenti(ler)
Lupinler en keyifli zamanlarini yasiyorlar. Yaz sonuna kadar iki üc kez mola vere vere acarlar artik... Diger resimdekiler dag musmulasi derseniz cok sevinecegim. Yazin beyaz cicekler aciyor kisa dogru kirmizi top top meyveleri oluyor üstünde. Elimde celikten yetismis üc fidan var.

ciceksever70 29-05-2010 16:09

5 Eklenti(ler)
Mor rhododendron...
Adalet ablanin hediyesi aksam sefalari, hazeran ve hüsnüyusuflar. Umarim bu yaz ciceklerini görebilirim.

umıt79 29-05-2010 17:45

Sevgili çiçeksever70 şu güzelliklere bakılıpta bıkılırmı hiç .İçim gitti desem yeridir valla.Emeğinize sağlık .(Fare kulaklarıda ayrıca çok güzel)

Sevgiler.

Sevgi Durul 30-05-2010 00:01

Fare kulaklarını ben de çok seviyorum. Lupinler çok güzel. Ellerinize sağlık.

ciceksever70 30-05-2010 07:24

Tesekkür ederim sevgili Umit79 ve SDurul. Iyi ki resimlerini cekmisim cünkü iki gündür araliksiz yagan yagmur ve ruzgardan sonra lupinlerimin cogu kirildi. Ama önemli degil kestikten bir süre sonra yeniden ciceklenir vefali ciceklerim benim.

umutyolcusu 30-05-2010 08:09

gerçekten insan bu resimlere bakarken sıkılmaz her halde.çok güzel pozlar yakalamışsınız.bir arkadaşında dediği gibi sanki kartpostal.eşim ve bende bahçeli ev hayalindeyiz ama şimdilik sadece hayal.size sağlık ve mutluluklar dilerim aileniz ve çiçeklerinizle.

ciceksever70 30-05-2010 08:17

Tesekkür ederim sevgili Umutyolcusu. Size de en kisa zamanda hayalinizdeki ev ve bahceye kavusmanizi dilerim. Biz yasadigimiz yer dolayisiyla sansliyiz cünkü ev yasami burada daha yaygin oldugu icin daireler evlerden pahali.

sibelbozo 31-05-2010 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 648460)
Lupinler en keyifli zamanlarini yasiyorlar. Yaz sonuna kadar iki üc kez mola vere vere acarlar artik... Diger resimdekiler dag musmulasi derseniz cok sevinecegim. Yazin beyaz cicekler aciyor kisa dogru kirmizi top top meyveleri oluyor üstünde. Elimde celikten yetismis üc fidan var.

sayın çiçeksever lupinleri ne zaman ve ne şelikde diktiniz ben de yetiştirmeyi düşünüyorum , ayrıca bu yılın bitkisimi sorumlarımı yanıtlarsanız sevinirim bahçeniz çok güzel

ciceksever70 31-05-2010 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelbozo (Mesaj 649401)
sayın çiçeksever lupinlerin ve ne şelikde diktiniz ben de yetiştirmeyi düşünüyorum , ayrıca bu yılın bitkisimi sorumlarımı yanıtlarsanız sevinirim bahçeniz çok güzel

Sayin sibelbozo, lupinleri hep tohumdan yetistiriyorum ancak bitki ikinci yil cicekleniyor ve her gecen yil cicek sayisi artip gücleniyor. Oldukca fazla budama gerektiriyor alt yapraklarini kestikce dipten yeni yaprak veriyor. Bakimi cok kolay aslinda . Sevgiler.

Adalet Yağcı 31-05-2010 13:33

Maşallah sevgili Çiçeksever, harika bir bahçe yarattınız, lupinler için söylenecek tek söz, Harika!!!
Tek kusurları 2. yıl çiçeklenmeleri, eh, bu kadar güzelliğe bu kadarcık naz da olsun artık.

Clematisleriniz çok güzel gelişmişler, öndeki küçük saksıda mı tutuyorsunuz yoksa yerde mi?
Eğer saksıda bu kadar güzel gelişebildilerse, yere aldığınızda neler olur bilmem artık.
Onların hepsinin birden açtığını görmek süper olurdu, bu keyifi de yaşarsınız inşallah en kısa zamanda.

ciceksever70 31-05-2010 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 649595)
Maşallah sevgili Çiçeksever, harika bir bahçe yarattınız, lupinler için söylenecek tek söz, Harika!!!
Tek kusurları 2. yıl çiçeklenmeleri, eh, bu kadar güzelliğe bu kadarcık naz da olsun artık.

Clematisleriniz çok güzel gelişmişler, öndeki küçük saksıda mı tutuyorsunuz yoksa yerde mi?
Eğer saksıda bu kadar güzel gelişebildilerse, yere aldığınızda neler olur bilmem artık.
Onların hepsinin birden açtığını görmek süper olurdu, bu keyifi de yaşarsınız inşallah en kısa zamanda.

Adalet ablacigim bahceme hos geldin. Gönderdigin tohumlarin bir cogu cimlendi gördün mü? Biraz gec oldu bizim iklim farkindan dolayi ama olsun. Suzannalar da cimlendi ikiser ikiser daha büyük saksilara aktardim. Sadece daturalara kiskacli bir böcek dadandi yakaladim ama cimlenenlerin hemen hepsini yedi. Hazeranlar da ciceklenmek üzere.
Clematis buranin iklimini cok seviyor. Gecen yil almistim hepsini kisi gecirir mi diye süphe icindeydim ama hic bir sey olmadi. O sordugun saksida degil toprakta ama digerleri hanimeli. Dört hanimelinin arasindan taa yukarlara kadar uzatti basini tek bir clematis fidesi. Saksilarda gül celikleri var. Bu yil cok saksi cicegi almadim cünkü ugrasmak zor oluyor. Senin bahcen de cok cok güzel. Ev ciceklerle senlenmis, güle güle oturun. Sevgiyle kal ablacigim.

Hhatice 31-05-2010 15:26

Mor rhododendron çok güzel tohumdan mı yetiştirdiniz?

ciceksever70 31-05-2010 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 649653)
Mor rhododendron çok güzel tohumdan mı yetiştirdiniz?

Sevgili Hhatice rhododendron tohumdan yetisir mi bilmiyorum ama o kadar yavas büyüyen bir bitki ki yetisse de benim ömrüm vefa etmez. O yüzden alirken mümkün oldugu kadar büyümüs fidanlardan seciyoruz. Iyice büyümüs halini artik cocuklarimiz görür insallah.

finduk52 01-06-2010 10:13

Sevgili çiçeksever ,

Bahçen tek kelime ile muhteşem. Eminim çok keyiflidir orada yaşamak. Avusturya nın evleri zaten meşhurdur. Hele o balkonlardan sarkıtılan rengarenk çiçekler. Gıpta etmemek içten değil.

Buralarda da kaç gündür yağmur vardı. Bugünden itibaren yağmur olmayacakmış hafta sonuna kadar. Ama yağmurda olsun yoksa bahçeleri sulamakla yetişmiyor. Gerçi sen toprağın suyu çok tuttuğundan bahsetmiştin sanırım. O da can sıkıcı bir durum tabii. Umarım çok kayıplar olmuyordur bu durumdan ötürü.

Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

ciceksever70 01-06-2010 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 650143)
Sevgili çiçeksever ,

Bahçen tek kelime ile muhteşem. Eminim çok keyiflidir orada yaşamak. Avusturya nın evleri zaten meşhurdur. Hele o balkonlardan sarkıtılan rengarenk çiçekler. Gıpta etmemek içten değil.

Buralarda da kaç gündür yağmur vardı. Bugünden itibaren yağmur olmayacakmış hafta sonuna kadar. Ama yağmurda olsun yoksa bahçeleri sulamakla yetişmiyor. Gerçi sen toprağın suyu çok tuttuğundan bahsetmiştin sanırım. O da can sıkıcı bir durum tabii. Umarım çok kayıplar olmuyordur bu durumdan ötürü.

Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

Tesekkür ederim sevgili Finduk52 bahceme hos geldiniz. Bizde bir gün yagiyor diger gün rüzgarli bu yazin tadi yok henüz. Evet toprak suyu tutuyor ama bitkilere tek zarari pas ve kara leke oluyor zaman zaman. Bayerin ilaclariyla idare ediyoruz. Biz de bu eve dört yil önce tasindik ve ilk yil pek bir sey ekemedik bahceyi toparlamaktan. Üc yilda cok sükür hizli bir gelisme gösterdi. Ben de sevgiler gönderiyorum.

sabah 03-06-2010 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 648460)
..... Diger resimdekiler dag musmulasi derseniz cok sevinecegim. Yazin beyaz cicekler aciyor kisa dogru kirmizi top top meyveleri oluyor üstünde. Elimde celikten yetismis üc fidan var.

Merhaba,

Bahçeniz ne güzel cosmuş.:rolleyes:

Mesajdaki fidanı Cotoneaster dammeri'ye benzettim.

ciceksever70 03-06-2010 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 651200)
Merhaba,

Bahçeniz ne güzel cosmuş.:rolleyes:

Mesajdaki fidanı Cotoneaster dammeri'ye benzettim.

Tesekkür ederim sevgili Sabah beni cok mutlu ettiniz. Cotoneaster bahcemde cok istedigim bir cicekti bir türlü seraya gidip bir fidan bakamamistim. Bu fidani da iki yil önce tesadüfen belediyenin yola ektigi saksinin kenarindan koparip topraga daldirip unuttum. Sonucta simdi üc adet köklü fidanim var. Biri toprakta digeri saksilarda. Eger cotoneaster ise sanirim saksi pek iyi bir fikir degil.

ciceksever70 07-06-2010 13:53

2 Eklenti(ler)
Kücük oglumun gözdeleri yaban cilekleri. Her sabah yeni cikan cilekler var mi diye bakiyor.

ciceksever70 07-06-2010 13:55

2 Eklenti(ler)
Minik alisiumlar...

ciceksever70 07-06-2010 13:57

2 Eklenti(ler)
Hercai menekselerim hala acmaya ve salyangozlarin istahini kabartmaya devam ediyorlar... Ve hazeranlar cicek hazirliginda...

ciceksever70 07-06-2010 14:04

5 Eklenti(ler)
Güllerim en güzel zamanlarinda. Bu sene esim yoldan gelen geyige önlem olarak önlerine ag gerdi. Biraz komik oldu ama tedbir almazsak bahcede bir gül goncasi kalmiyor.

ciceksever70 07-06-2010 14:06

5 Eklenti(ler)
Güller...

ciceksever70 07-06-2010 15:51

1 Eklenti(ler)
Spiraea diye aldim ama yapraklari bendekinden cok farkli. Bakalim nasil bir cicek acacak.

ciceksever70 07-06-2010 15:53

3 Eklenti(ler)
Irisler... Daha dün aksam acmamislardi bu sabah bana sürpriz yaptilar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025