agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

finduk52 14-06-2010 10:13

Sevgili çiçeksever ismini yazınca google da bir arama yaptım hemen .Sizi yormak istemem. Muhteşem bir görüntüsü var . İspirya tarzı bir çalı bitki çok güzelmiş gerçekten.

Yücel Canpolat 14-06-2010 10:28

Sizi kutluyorum aceri güle güle büyütün sayın çiçeksever.sevgiyle kalın.

ciceksever70 14-06-2010 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 657961)
Sevgili çiçeksever ismini yazınca google da bir arama yaptım hemen .Sizi yormak istemem. Muhteşem bir görüntüsü var . İspirya tarzı bir çalı bitki çok güzelmiş gerçekten.

Gercekten cok güzel ve bol cicekli bir cali uzun zaman da yaprakli kaliyor. Cicek ömrü cok uzun degil ama o kadar olacak artik.

ciceksever70 14-06-2010 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 657977)
Sizi kutluyorum aceri güle güle büyütün sayın çiçeksever.sevgiyle kalın.

Tesekkür ederim Yücel bey diger yaprak sekli olandan da var ama sanirim bu cinar yapragi seklindeki daha cok büyüyor. Görecegiz artik.

Yücel Canpolat 14-06-2010 11:07

flamıngo cinside çok güzeldir.;)

ciceksever70 15-06-2010 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 658003)
flamıngo cinside çok güzeldir.;)

Flamingo cinsi burada bahcelerde cok var ama acer oldugunu bilmiyordum. Yeni bir sey ögrenmis oldum. Acerler Avusturya ikliminde cok rahat yetisiyor, hemen her bahcede cesitlerini görmek mümkün.

ciceksever70 16-06-2010 07:15

4 Eklenti(ler)
Bu yil da cilek bahcesine ugradik ama asiri yagmurlardan cilekler de nasibini almis.

Adalet Yağcı 16-06-2010 07:33

Senin güllerine hastayım sevgili Çiçeksever, evinin yeri de çok güzelmiş, doğa ile iç içe.
Görünen yoldan geyiklerin geçtiğine inanamıyorum, burada ancak hayvanat bahçesinde görebiliriz.

Son mesajdaki ilk fotoğrafta görünen sen misin?
Biraz da ufaklıktan bahsetsene bize, çok şeker maşallah.

ciceksever70 16-06-2010 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 659115)
Senin güllerine hastayım sevgili Çiçeksever, evinin yeri de çok güzelmiş, doğa ile iç içe.
Görünen yoldan geyiklerin geçtiğine inanamıyorum, burada ancak hayvanat bahçesinde görebiliriz.

Son mesajdaki ilk fotoğrafta görünen sen misin?
Biraz da ufaklıktan bahsetsene bize, çok şeker maşallah.

Tesekkür ederim Adalet ablacigim. Geyikler sadece normal yoldan degil her yerden gecebiliyor. Dün sabah bahcede cayimi icerken yanimdan kosa kosa gecip suya gitti.
Evet resimdeki benim ablacigim. Kücük oglumla ikimiz ailenin cilek canavarlari olarak cilek gördük mü dayanamiyoruz. Büyük oglum su an okul sonu yaklastigi icin cok mesgul. Cocuklarinla olmanin tadini kücük yaslarinda cikarabiliyor insan ancak. Dogada yaptigimiz faaliyetler de aileyi birlestirici, eglenceli zamanlar diye düsünüyorum. Minik oglum Ada 4 yasina girecek. Simdilik yuvada ilk caylaklik dönemini geciriyor. Diger zamanlarinda da sürekli ya bahcede ya da ormanda.

Sevgiyle kal...

finduk52 16-06-2010 08:59

Allah evlatlarınızı sizlere bağışlasın sevgili çiçeksever. Maşallah Ada da çok şirin çok tatlı. Doğa sevgisini anne babasından kapmış şimdiden ne güzel.

Benimkiler yeter artık anne yinemi çiçek dedikçe ben üzülüyorum. Hele kızım bir ara tutturmuştu çiçekleri benden çok seviyorsun diye . Şimdi kızımda hafif hafif güzellikleri görmeye başladı ama çok az. İnşaallah ileride artar ilgisi sevgisi.

Kucak dolusu sevgiler...

ciceksever70 16-06-2010 10:21

Sevgili Finduk52 benim 10 yasindaki oglum da bahcede ve ormanda severek oynadigi halde zaman zaman bahcemi onlardan cok sevdigimi söyleyip sitem ediyor. Benim de kücükken cok ilgim yoktu bahceye rahmetli babaannemin bahceli evinde büyümüs olmama ragmen. Sanirim dogayi anlamak ve sevmek icin biraz zamana ihtiyaclari var. O arada biz iyi örnek olmaya devam edelim. Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-06-2010 15:44

Sevgili Çiçeksever, çok hoş bir hatunmuşsun, insan sanal olarak tanıdıklarını gözünde bir şekilde canlandırmaya çalışıyor.
Demek seni biraz daha yaşlı canlandırmışım gözümde, mesajların çok zengin içerikli ve olgun olduğu için böyle düşünmüş olmalıyım :)

Ada, çok şirin maşallah, aslanlar gibi iki oğul yetiştiriyorsun, büyüdükleri zaman onların yanında gezmek çok hoş olacak, ayrıca koruma tutmana gerek kalmayacak :)

Finduk'cuğum, benim 32 yaşındaki kızım da artık benimle kavga etmeye başladı, yeter artık bu çiçek sevdası diye çıkışıyor hep, onu ihmal ediyormuşum :(

ciceksever70 16-06-2010 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 659421)
Sevgili Çiçeksever, çok hoş bir hatunmuşsun, insan sanal olarak tanıdıklarını gözünde bir şekilde canlandırmaya çalışıyor.
Demek seni biraz daha yaşlı canlandırmışım gözümde, mesajların çok zengin içerikli ve olgun olduğu için böyle düşünmüş olmalıyım :)

Ada, çok şirin maşallah, aslanlar gibi iki oğul yetiştiriyorsun, büyüdükleri zaman onların yanında gezmek çok hoş olacak, ayrıca koruma tutmana gerek kalmayacak :)

Finduk'cuğum, benim 32 yaşındaki kızım da artık benimle kavga etmeye başladı, yeter artık bu çiçek sevdası diye çıkışıyor hep, onu ihmal ediyormuşum :(

Cok tesekkür ederim Adalet ablacigim. O kadar da genc sayilmam 39 yasindayim. Daha önce de bir iki resmimi eklemistim ama herhalde gözünden kacti. Iki oglum oldugu icin ben de cok mutluyum onlari cok seviyorum inan birkac saatligine okula gidince özlüyorum. Insallah ilerde bir de kizim olur. Esim de ben de cocuklari cok seviyoruz. Cocuksuz bir ev düsünemiyorum. Sen de hem kendi hem kalbi güzel bir insansin. Sana kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

Orhan Özbilgiç 16-06-2010 22:01

Sevgili Çiçeksever;
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye.:p
Biraz fazla absürd sorular sordum galiba!

Neyse biz çiçeklere geçelim.

Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada.:) Gülen yüzü hiç solmasın!

Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence.;)

345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden.

Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil.

Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş.

Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim.;)

Sözün özü;
Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün.
Sevgi ve selamlar..

ciceksever70 17-06-2010 07:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 659615)
Sevgili Çiçeksever;
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, tam bir orman içi köydesiniz. Manzara harika! Tabii, bir de size sormak lazım. Sessizlik, sıkıyor mu? Daha bir gürültülü ortamı özlüyor musunuz? Veya özlediğiniz oluyor mu? Diye.:p
Biraz fazla absürd sorular sordum galiba!

Neyse biz çiçeklere geçelim.

Bahçenizde görüpte, en beğendiğim çiçek: Ada.:) Gülen yüzü hiç solmasın!

Deutzia (Havlu Püskülü) zaman zaman almak istediğim bir çalı. Ancak bir türlü ona sıra gelmedi. Zira, bahçemdeki çalıların büyük bölümünü, İstanbul' dan taşımak zorunda kaldım. Havlu püskülü buradaki fidanlıklarda görmediğim bir çalı. Bahçenize en çok yakışanlardan biri bence.;)

345. mesaj- üçüncü fotoğrafta, beyaz sarkaç saksıdaki, sarı çiçekli sarkıcı bitki de hoşuma gidenlerden.

Herkesin çok sevdiği Ortancalar, benim favorilerim arasında değil.

Clematisleri giderek daha çok seviyorum. Sizinkilerde bayağı bir çiçeklenmiş.

Bende Acer' le yeni tanıştım. Etrafına taş koymanız çok hoşuma gitti. Sizi taklit edebilirim.;)

Sözün özü;
Yüzlerdeki gülücükler, bu tablo gibi görüntüleri tamamlıyor. Mutluluğunuz artarak sürsün.
Sevgi ve selamlar..

Tesekkür ederim Orhan bey. Allah herkesin cocuguna güzel bir hayat versin. Dünyada yasanan felaketleri hic bir cocuk yasamasin istiyorum.
Biz aslinda kücük bir sehirde yasiyoruz. Sehir merkezine yürüme mesafemiz 15 dakika. Burasi eyaletlere ayrilmis bir ülke. Bizim eyaletimizin baskenti Graz sehrine de arabayla yarim saatlik mesafedeyiz. Alisveris yapmak ya da bir yerlere gitmek icin zorlanmiyoruz anlayacaginiz. Ama inanin her seferinde kosa kosa evimize dönüyoruz. Alisveristen yorulunca esim surada bir kahve icelim mi diyor, bosver bahcemizde rahat rahat icelim diyorum. Bizim gezme secimlerimiz de genelde dogal yerler oluyor. Sigara dumani dolu bir yerde yemek yemektense, üzüm baglarinin icinde olmayi tercih ediyoruz. Buradaki huzur ve dogal ortam zaten bu ülkede yasamamizin nedeni. Insan ne yazik ki kendi ülkesinde her zaman bu kosullari bulamiyor.
Deutzia eskiden beri bahcemizde olan bir cali, ikincisi de komsunun bahcesinden bize dogru geliyor. Tohumdan yetisir mi bilmem. Yetisiyorsa tohum toplamaya calisayim isterseniz ama asiri yagan yagmurlar bu yil tohumlarin kurumasina izin vermiyor ne yazik ki. Diger sarkan cicek de kara gözlü suzan sarmasigi.
Sevgiyle kalin.

Orhan Özbilgiç 17-06-2010 08:57

Anlattıklarınıza bakılısa, keyifli olduğu kadar, oldukça kolay bir yaşamınız var. Orada insanın ömrü uzar valla. Aman aman! Hiç yerinizden kıpırdamayın!:)

Sevgili ciceksever70;
Karagözlü Suzan bende var halbuki. :o Ama ben sarılıcı olarak kullandığım için, tahmin edemedim. Birde sizdeki erkenden çiçek açmış.

Deutzia tohumu konusunda haklısınız. Karadeniz' de de, tohum elde etmek pek mümkün olmuyor. Önümüzdeki yıl fırsat bulursam getiririm. Nezaketiniz için teşekkürederim.:)

günebakan 17-06-2010 12:52

Sevgili Çiçeksever70 ben en çok küçük çilek canavarını beğen dim bütün çiçeklerden daha güzel tam sıkıştırıp sevmelik. Maşallah :)

ciceksever70 17-06-2010 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 659752)
Anlattıklarınıza bakılısa, keyifli olduğu kadar, oldukça kolay bir yaşamınız var. Orada insanın ömrü uzar valla. Aman aman! Hiç yerinizden kıpırdamayın!:)

Sevgili ciceksever70;
Karagözlü Suzan bende var halbuki. :o Ama ben sarılıcı olarak kullandığım için, tahmin edemedim. Birde sizdeki erkenden çiçek açmış.

Deutzia tohumu konusunda haklısınız. Karadeniz' de de, tohum elde etmek pek mümkün olmuyor. Önümüzdeki yıl fırsat bulursam getiririm. Nezaketiniz için teşekkürederim.:)

Kolay hayat diye bir sey var mi bilmiyorum Orhan bey. Ikimiz de kari koca calisip cabaladigimiz icin Allaha sükür karsiligini aliyoruz. Calismadan kolayligi elde etmek mümkün olmuyor.

ciceksever70 17-06-2010 14:31

4 Eklenti(ler)
Pembe Queen Elizabeth diye aldigim güller sari acip bana sürpriz yapti. Umarim kirmizi diye aldiklarim da da ayni sürprizi yasamam.

ciceksever70 17-06-2010 14:32

1 Eklenti(ler)
Yilin ilk bezelyelerini topladim. Bir yemeklik olmasi icin bir kac hasat daha yapmam lazim.

Bahar 17-06-2010 15:09

Sevgili çiçeksever yaşadığınız yer harika hayat dolu yeşillik tam bol bol nefes alıp,verilecek yer.
Çiçekleriniz ayrı güzellikteler.Hele ufaklık ömre bedel.
Sizlere bu güzellikler içinde ailece huzur ve mutluluklar dilerim.
saygılar.

ciceksever70 17-06-2010 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 660009)
Sevgili çiçeksever yaşadığınız yer harika hayat dolu yeşillik tam bol bol nefes alıp,verilecek yer.
Çiçekleriniz ayrı güzellikteler.Hele ufaklık ömre bedel.
Sizlere bu güzellikler içinde ailece huzur ve mutluluklar dilerim.
saygılar.

Tesekkür ederim sevgili Bahar.

ciceksever70 17-06-2010 19:12

4 Eklenti(ler)
Üc yildir lilium yetistirmeye calisiyorum bir yil kücük oglumun, bir yil da sümüklü böceklerin kurbani oldular. Ilk kez cicegini acmis görünce yagmur altinda da olsa resmini cekmeden duramadim. Üstelik karisik renkli olarak ektigim soganlardan ilki cok sevdigim beyaz renkte acinca daha da mutlu oldum. Umarim artik bahcemden bu essiz cicek hic eksik olmaz.

Vildan Sönmez 17-06-2010 21:00

Sevgili Çiçeksever, bahçeniz imrenilecek güzellik ve zenginlikte.
Doğanın kucağındaki evinizde huzurunuz artsın eksilmesin. Ada'cık da eski fotoğrafa göre daha büyümüş, tam sımsıkı sarılınacak kıvamda, öpüyorum onu çoook çok.

ciceksever70 17-06-2010 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 660189)
Sevgili Çiçeksever, bahçeniz imrenilecek güzellik ve zenginlikte.
Doğanın kucağındaki evinizde huzurunuz artsın eksilmesin. Ada'cık da eski fotoğrafa göre daha büyümüş, tam sımsıkı sarılınacak kıvamda, öpüyorum onu çoook çok.

Tesekkür ederim Vildan hanim. Bahcelerimizi balkonlarimizi paylasirken, güzel dilekler de duymak cok mutluluk verici. Sizler gibi usta ve sihirli ellere sahip bitkiseverlerin yaninda ben henüz cok acemiyim. Sizlerden hep yeni birseyler ögreniyorum. Sevgiyle kalin.

ciceksever70 22-06-2010 07:18

5 Eklenti(ler)
Aksamüstü bahce...

ciceksever70 22-06-2010 07:22

5 Eklenti(ler)
Aksamüstü bahce2...

ciceksever70 22-06-2010 07:28

5 Eklenti(ler)
Sürpriz yapip kirmizi yerine sari acan güllerden biri. Ve frezya oldugunu sandigim cicekler. Digeri de yillardir bahcemde olan ama adini bilmedigim bir cali.

sevim4 22-06-2010 07:35

Çok güzel sevgili çiçeksever70, doğayla iç içe.

ciceksever70 22-06-2010 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 662264)
Çok güzel sevgili çiçeksever70, doğayla iç içe.

Tesekkür ederim Sevim hanim. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025