agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 04-07-2010 08:25

2 Eklenti(ler)
Papatyalar cok güzel ama istedigim cali formunu veremedim hep yerlere yayiliyorlar.

ciceksever70 04-07-2010 08:34

3 Eklenti(ler)
Yilin ilk acan phlox`lari beyazlar oldu.

finduk52 04-07-2010 11:12

Sevgili çiçeksever , herşey ne kadar güzel yine . Gözüm gönlüm açıldı. Emeklerine sağlık. Sanırım bu ploxdan benimde var ön bahçemde. Çiçeklerini benzettim .

Bir gurbet elden diğer gurbet ele kucak dolusu sevgiler ..

ciceksever70 04-07-2010 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 667797)
Sevgili çiçeksever , herşey ne kadar güzel yine . Gözüm gönlüm açıldı. Emeklerine sağlık. Sanırım bu ploxdan benimde var ön bahçemde. Çiçeklerini benzettim .

Bir gurbet elden diğer gurbet ele kucak dolusu sevgiler ..

Tesekkür ederim sevgili Finduk52 bizden de size sevgiler, selamlar. Phlox sizin orada da bol bulunan bir cicek olmali, tavsiye ederim. Her yil yeniden ve cogalarak cikmasi ve kokulu cicekleriyle bahcede olmazsa olmazlarimdan.

Orhan Özbilgiç 05-07-2010 06:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 667770)
Yilin ilk acan phlox`lari beyazlar oldu.

Sevgili ciceksever;
Ne kadar ''ilk çiçeklenme dönemi bitti.''desenizde, bahçenizde yinede sunacak bir çok güzellik varmış.
Örneğin: alacalı yapraklı Hosta, beyaz taç yapraklı Küpeli, Hüsn-ü yusuf, Cranbery..
Haa! o beyaz çiçekli Phlox dediğiniz bitki.:confused: O galiba Mirabilis(Akşam Sefası) Bu yıl tohumunu ektiğim Phlox' lar çıkmadı. O nedenle biraz fazlaca ilgilendim. Sanki onun çiçekleri daha küçük. Ama her ne olursa olsun, beyaz çiçekli Akşam Sefası da az bulunan bir rengi.
Sevgi ve selamlarımla, iyi bir hafta diliyorum.:)

ciceksever70 05-07-2010 07:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 668038)
Sevgili ciceksever;
Ne kadar ''ilk çiçeklenme dönemi bitti.''desenizde, bahçenizde yinede sunacak bir çok güzellik varmış.
Örneğin: alacalı yapraklı Hosta, beyaz taç yapraklı Küpeli, Hüsn-ü yusuf, Cranbery..
Haa! o beyaz çiçekli Phlox dediğiniz bitki.:confused: O galiba Mirabilis(Akşam Sefası) Bu yıl tohumunu ektiğim Phlox' lar çıkmadı. O nedenle biraz fazlaca ilgilendim. Sanki onun çiçekleri daha küçük. Ama her ne olursa olsun, beyaz çiçekli Akşam Sefası da az bulunan bir rengi.
Sevgi ve selamlarımla, iyi bir hafta diliyorum.:)

Tesekkür ederim Orhan bey. Biz haftayi yagmurla karsiladik tam sebzelerim büyürken cürürler diye korkuyorum simdi de. Bu havalardan en cok ortancalar keyif aliyor. Beyaz cicekli olan bitki phlox`un degisik bir cesidi. O boyda olan phloxlar tohumdan cok zor yetisiyor ben ya yumru olarak aliyorum ya da kökten ayirma yöntemiyle yetistiriyorum. Beyazi da ilk kez gördügüm icin hosuma gitti hazir saksi olarak aldim gecen yil.
Tohumdan ektigim aksam sefalari cimlendi ama daha yeni ikinci yapraklarini cikardilar cok nazli büyüyorlar. Belki de yerini sevmedi ama simdi bahceden sökmeye de cesaret edemiyorum filize zarar veririm diye.

bahtiyar02 05-07-2010 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 663127)
Tesekkür ederim Bahtiyar bey biraz fazla mi renkli oldu acaba? Her zaman cicekler icinde bir bahcem olsun isterdim biraz abarttim sanirim.

İnanın Bu renk cümbüşü harika.İnsanın bu bahçe gibi bir bahçesi olması için her türlü fedakarlığı yapacağı kanısındayım.En azından ben isterim.;)
Tekrar emeğinize ellerinize sağlık.
Saygılar

ciceksever70 05-07-2010 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 668067)
İnanın Bu renk cümbüşü harika.İnsanın bu bahçe gibi bir bahçesi olması için her türlü fedakarlığı yapacağı kanısındayım.En azından ben isterim.;)
Tekrar emeğinize ellerinize sağlık.
Saygılar

Tekrar tesekkür ederim Bahtiyar bey. Sizin bahceniz de inanin sitenin en güzel bahcesi olma yolunda. Insan ilk yillarda farketmiyor gelisimi ama zaman icinde neler ortaya cikardigini görüyor. Sizin sebze meyve yetistirmedeki becerinize de ben özeniyorum.

cetasule 05-07-2010 18:37

Sayın Çiçeksever
Bahçenizin renk cümbüşüne bayıldım.Elinize sağlık
Güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu günler dilerim

fooflower 08-07-2010 12:42

Ne kadar geç kalmışım bahçenizi gezmekte. Son 3 gündür sabah kalktığım da ilk işim pc' yi açmak. Sonra penceremden bahçeme sevgi sözcükleri göndermek. Ve pc açıldı direk sizin bahçeye konuk olup 131 ve 133' deki fotolarınıza bakıp içimin dolu dolu heyecanını yaşamak. Hani çok sevdiğin birini **** **** bi şeyi gördüğün de insanın içi içine sığmaz ya, delice bağırmak istersin ya, şimdi orda olup o kıvrılan yollara vurmak var kendini..
Sana çok teşekkür ederim çiçeksever70 beni böyle bir mutlulukla karşılaştırdığın için. Böyle bi yerde olup da insanın bahçesi güzel olmaz mı hiç. Emeğine sağlık.Ailenle huzurlu ve mutlu günler dilerim sana.. Aaa bu arada miraç kandiliniz kıtlu olsun..

ciceksever70 08-07-2010 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fooflower (Mesaj 669602)
Ne kadar geç kalmışım bahçenizi gezmekte. Son 3 gündür sabah kalktığım da ilk işim pc' yi açmak. Sonra penceremden bahçeme sevgi sözcükleri göndermek. Ve pc açıldı direk sizin bahçeye konuk olup 131 ve 133' deki fotolarınıza bakıp içimin dolu dolu heyecanını yaşamak. Hani çok sevdiğin birini **** **** bi şeyi gördüğün de insanın içi içine sığmaz ya, delice bağırmak istersin ya, şimdi orda olup o kıvrılan yollara vurmak var kendini..
Sana çok teşekkür ederim çiçeksever70 beni böyle bir mutlulukla karşılaştırdığın için. Böyle bi yerde olup da insanın bahçesi güzel olmaz mı hiç. Emeğine sağlık.Ailenle huzurlu ve mutlu günler dilerim sana.. Aaa bu arada miraç kandiliniz kıtlu olsun..

Tesekkür ederim sevgili Cetasula ve Fooflower güzel sözleriniz ve dilekleriniz icin. Ben de herkese iyi kandiller dilerim.

ciceksever70 16-07-2010 11:03

4 Eklenti(ler)
Ne yazik ki denizimiz olmadigi icin biz ancak göllerde ve havuzlarda yüzebiliyoruz... Ama göl manzaralari gercekten cok güzel, havuzlar da yesillikler icinde.

ciceksever70 16-07-2010 11:05

2 Eklenti(ler)
Papatyalarim hala keyifli ama o kadar daginik bir durumdalar ki nasil toparlayacagimi bilemiyorum. Ben dik dursunlar istemistim ama bir türlü basaramadim.

ciceksever70 16-07-2010 11:09

4 Eklenti(ler)
Bahcemdeki kus yuvasina koydugum aycekirdeklerini kuslar ordan oraya tasirken bakin bahcede nasil bir görüntüye neden oldular...

ciceksever70 16-07-2010 11:12

2 Eklenti(ler)
Güller ilk actiklari zamanki coskuyu yakalayamasalar da hala ciceklenmeye devam ediyorlar. Ama bu yil bit pire dertleri bitmedi.

günebakan 16-07-2010 11:27

Ortancalar harika sevgili Çiçeksever kuşların marifeti de oldukça güzel görüntüler çıkmasına sebep olmuş bence:)

ciceksever70 16-07-2010 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 673089)
Ortancalar harika sevgili Çiçeksever kuşların marifeti de oldukça güzel görüntüler çıkmasına sebep olmuş bence:)

Belki de besledigim icin bana tesekkür ettiler ne dersiniz?

Adalet Yağcı 16-07-2010 12:15

Yine harika fotoğraflar gelmiş, ama ben 429 nolu mesajın son fotoğrafına bayıldım :)

Bahçeni günebakanlar istila etmiş :D
Ortancaların görüntüsü mükemmel, mavi mavi dizilmişler, aman yaban geyiklerine dikkat! :mad:

ciceksever70 16-07-2010 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 673112)
Yine harika fotoğraflar gelmiş, ama ben 429 nolu mesajın son fotoğrafına bayıldım :)

Bahçeni günebakanlar istila etmiş :D
Ortancaların görüntüsü mükemmel, mavi mavi dizilmişler, aman yaban geyiklerine dikkat! :mad:

Geyikler ne yazik ki güllere hasta Adalet ablacigim ortancalara dönüp bakmiyorlar bile.

nurcanaybay 16-07-2010 14:36

Mavi ortanca cenneti ,bayıldım :)

Fatoş 16-07-2010 14:47

Çiçekleriniz bahçeniz de şölen havası yaratmış,ellerinize sağlık. Bende ki papatyalarda kendilerini ya ayrık otu ya da bodrum papatyası zannediyorlar, bir türlü onları toparlayıp foğraflarını çekemedim, sizinkiler bence çok hoşlar.

cemo 16-07-2010 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 667769)
Papatyalar cok güzel ama istedigim cali formunu veremedim hep yerlere yayiliyorlar.

Sanırım seneye papatyaları sökeceğim.
Yere yatmış halleri hiç hoş olmuyor. Çiçekler gecerkende çirkin oluyor. Sürekli solan cicekleri almak lazım.
Çok sıklaşırsa dik durur belki, bakacağız.

Ortanca eksem yerine daha iyi olurmuş. Seneye allah kerim:p

ciceksever70 16-07-2010 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 673216)
Sanırım seneye papatyaları sökeceğim.
Yere yatmış halleri hiç hoş olmuyor. Çiçekler gecerkende çirkin oluyor. Sürekli solan cicekleri almak lazım.
Çok sıklaşırsa dik durur belki, bakacağız.

Ortanca eksem yerine daha iyi olurmuş. Seneye allah kerim:p

Sevgili Cemo bu ücüncü yillari ilk yil cimlenmedi bile, gecen yaz birkac cicek acti bu yaz gördügünüz gibi büyükce bir alana yayildi demek ki cogalan bir cicek. Belki cogaldikca birbirini destekler. Hic sökmeye kiyamiyorum ama sonbaharda neredeyse topraga yakin budamistim.

ciceksever70 18-07-2010 16:26

1 Eklenti(ler)
Resimde isaretledigim berberis calisinin yerini manolyaya cok bitisik diye degistirmeyi düsünüyorum. Ikisi de hizla büyüyüp birbirlerini itistirmeye basladi. Acaba berberis yer degisiminden zarar görür mü? Bir de biraz daha önünde duran sakayik gülleri var ama onlar biraz hassas olduklari icin degistirmeye cesaret edemiyorum.

Yücel Canpolat 18-07-2010 21:47

Sayın Çiçeksever sizi tebrik ediyorum ellerinize sağlık,başka ne söylenebilir ki?

ciceksever70 19-07-2010 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 673931)
Sayın Çiçeksever sizi tebrik ediyorum ellerinize sağlık,başka ne söylenebilir ki?

Tesekkür ederim Yücel bey. Simdi bahceden geliyorum elimde makine, resimlerin üzerini isaretliyorum sunu suraya mi alsam, bunu buraya mi diye... Düsünmeden ekiyoruz herseyi sonradan yapboz oynuyoruz.

Yücel Canpolat 19-07-2010 10:42

Sayın çiçeksever yap bozlar hiç bitmeyecek bizde bu sevda olduktan sonra zira bitki delileri olarak her gördüğümüzü alıp geliyoruz en güzel buraya yakışır deyip koyuyoruz ama yandaki bitkiyle uyum sağlamayınca hadi bakalım yer değiştirmeler başlıyor.Değiştirmeler olabilir ama uygun şartlarda söküm yapmak önemli.Kolay gelsin.:)

cemo 19-07-2010 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 674042)
Düsünmeden ekiyoruz herseyi sonradan yapboz oynuyoruz.

Güller, soğanlılar, bazı çalılar ve birkaç meyveye yer değiştirmek durumundayım yine:eek:

Zavallılar, bahcede dolaşmaktan gelişemiyecek.

Yücel Canpolat 19-07-2010 12:03

Meyve ağaçları kaç yaşında?

ciceksever70 19-07-2010 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 674091)
Meyve ağaçları kaç yaşında?

Yücel bey sorunuz bana mi sevgili Cemo`ya mi? Eger benim bahceyi soruyorsaniz elma, armut ve erik agaclarimiz en az 20-30 yillik vardir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025