![]() |
üç vakite kadar bu bahçede ki gölette bir nilüfer çiçek açacak:)
|
Hatta iki vakte kadar. Havuz küçük olabilir. Küçük olsun da, benim olsun. Size acil bir minyatür köprü gönderir Füsun.
|
Yücel bey ;
tomurcuk su yüzeyine ulaşmak üzere ,elimde çayım başında oturuyorum :)) Cumhur bey ; bugün 4 adet japon balığı da aldım .Tek eksiğim kaldı o da minik bir köprü.Fikir Füsun hanım'dan çıktığına göre boynunun borcu artık :) |
Alıntı:
|
Büyüdükçe bitkiler birbiri içine girmeye başlamıştı.Çıkarmaya kıyamadıklarıma bu şekil de
form vermeye başladım.Hanımeli bu haliyle de güzel oldu. Beğenmenize sevindim :) |
Alıntı:
Haydi Füsun. Bekliyoruz. |
Sayın nurcanaybay,bahçenizi bayılarak gezdim,diyebilirim,havuz görüntüleri çok güzel,güllerinizde harika açmışlar maşallah. Begonvile hiç laf yok,biz begovili böyle arkadaşlar da görüp iç geçiriyoruz...da yetiniyoruz;)) Belki l5 e yakın begonvili tutturamadım. Bir tanesi 5 m. kadar oldu,ama ağır bir kış geçirdiğimiz sene malesef sizlere ömür oldu.İklim çok mühim tabii. Havuz yaptırmayı bende çok istiyorum fakat sivrisinek olummasından korkuyorum,bu konuda fikriniz varmı? Herşey harikaydı.Ellerinize sağlık,sepetli saksılar,su kabakları,bayıldım hepsine. Sondan ikinci resim tam panaroma olmuş.Bu güzel resimlerin devamını bekliyoruz.Selamlar.Sevgiler.
|
Son resimlerinize agzim acik baktim resmen. Güller, hanimeli hepsi hepsi nefis. Biz hanimelini ekstra hic sulamaya gerek duymamistik sürekli yagmur yagiyor diye ama bu yil kuraklik ve sicak olunca kurur gibi oldu. Sulayip gübre verdim umarim canlanir. Bahcenizin saglikla keyfini sürmenizi dilerim.
|
Nurcan hanım bahçeniz tam seyirlik.İnsan bu güzellikleri seyretmeye doyamaz.
Bahçeniz,ağaçlarınız,bitkileriniz,saksılarınız,hav uz,bahçe kapısı,herşey çok zevkli gerçekten.Bir yandan o güzelim bitkileri yetiştirirken bir yandan da o güzelliklere yaraşır tasarımlar yapmışsınız.Onlar da emeğinizin karşılığını verip güzelim çiçeklerini sunmuşlar size.Elinize sağlık,kutluyorum sizi. Mis kokulu çiçekli günler:) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Berrin hanım ; havuzu eylül ayın da yapmıştım.Bu ilk yaz'ı olacak.Şimdilik bir olumsuzluk yaşamadım.Size daha sağlıklı bilgi verebilmem için yaz ortasını bekliyelim.Malum sıcaklar iyice bastırınca sivrisinekler de artacak.Eğer rahatsızlık duyarsam haber veririm siz de ona göre karar verirsiniz. Koyu mor begonvil diğerlerine göre daha dayanıklı ama eminim onu da denemişsinizdir . Aşağı da ki fotoğraf sizin için :) |
Alıntı:
Hanımeli sorunsuz bir bitki ,bildiğiniz gibi bit-böcek sorunu yok ama susuz kaldığı an yaprakları bozulmaya başlıyor.Düzenli sulamaya devam edin bence dipten yeni sürgünler verecektir. Benim beğendiğim pek çok bitki sizin bahçeniz de ,yaşadığınız yerin güzelliği karşısında ise ağzım hiç kapanmıyor :)) |
3 Eklenti(ler)
Yeni açmaya başlayan bir kaç çiçeğimi paylaşayım.
Kana'larım açmaya başladı. Hemoracallis'ler arasın da ilk açan bodur sarılar oldu .Diğerleri yeni tomurcuklanıyor. |
3 Eklenti(ler)
Hippeastrum açtı ,kırmızı da hala hareket yok.Bu çiçeğimi de çok seviyorum.
Bu yıl ilk kez çilek yetiştireceğim ,sardunya saksısının altına diktim.Topu topu 3 kök ama meyveye döndüler :) |
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim passiflora bu yıl ilk kez çiçeklendi.Üzeri tomurcuk dolu.
Gala'lar açmaya devam ediyor. Yerde ki sardunyalar da bol çiçeklendi. |
Yine harika fikir,tasarım ve görüntüler sunmuşsunuz bizlere:)
Sevgili nurcanaybay küçük göletinize ördek ne çok yakışır:)Bahçenize gezerken aklımdan geçirmiştim bunu. İzmir farkı işte;yerde sardunya,harika:) |
2 Eklenti(ler)
İki genel görünümle sonlandıralım.
|
Alıntı:
Fotoğrafta ki benim köpeğim değil , yan komşunun ama gece gündüz ben de :)) Teşşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Sayın nurcanaybay; Son resimler beni pek bir heyecanlandırdı. Son zamanlar çiçeklendirmek için ayırdığım alan böyle renkli ve canlı olursa başka ne isteyeyim. Cannaları görünce yerimde duramadım. Hemen kayınvalidemi aradım. Kaynım hayrola abimle ikiniz annemi ikide bir arıyorsunuz çok mu özlediniz diye takılıyor. Bahçedeki bitkilerimizi merak edip aklımıza geldikçe aradık bugün annemizi de ondan. En son göndermiş olduğunuz cannaları sordum. İyi gelişiyorlar deyip net bir cevap alamayınca programı değiştirip kayınvalideme gitme kararı aldık. Kana yumrularını, kayınvalidem heyecanla direk bahçeye ekmiş. ilk başta bozulmuştum ama heyecanına kıyamadım. Sonra eşim tatlı dille benim bu çiçekler için çok hevesli olduğumdan bahsedince istediğin zaman sökebilirsin kızım sen ne zaman istersen dedi. Şimdi birini söküp bahçeye eksem sulamayı iki günde bir yapabiliyorum sadece sorun olur mu? Yoksa sonbaharı mı bekleyeyeyim?
Kayınvalideme her gidişimde çiçek, ağaç ve çeliklerimizin başında gezinip duruyoruz. Japon çeliklerini seneye kadar kumdan çıkarma dedi kayınvalidem, yaşamamış. Ama sizin hediyeniz olan kurdela, hibisküs ve melisayı biraz keyifsiz görünce üzüldüm. Orada bırakmak istemiyorum. melisa ve hibisküsü bahçeye dikeceğim. Bir kaç hafta önce, kurdelayı alıp eve mutfağa koydum pek keyiflendi. Saksısını değiştirsem nasıl olur? kol atmaya başladı. Kolu kesmem mi lazım, siz ne önerirsiniz? Umarım sizi sıkmamışımdır. Ama sahip olduklarımı, çok iyi durumda yaşatmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Son fotoğraflara zaten diyecek bir şeyim yok. Begonvili görünce gidip kayınvalidemin komşusundan çelikler de alayım diyorum. Hanımeli bulmam kolay çevremde çok. Bana tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim. harika bahçenizin sağlık ve neşe ile keyfini sürmenizi dilerim. Şimdi yerimde duramayacağım. ben harekete geçiyorum. Hoşça kalın... |
Sevgili Nurcanaybay, bahçen cıvıl cıvıl olmuş...
Genel görünümdeki soldaki mor çiçek nedir? Mor çiçek görünce dayanamıyorum, ben mi çok seviyorum, bahçelere mi bu tonlar çok yakışıyor bilemiyorum :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sanırım bu bitki den bahsediyorsunuz.Rengi inanılmaz güzel .İlk aldığımda üzerinde bulunan ilk çiçeği hala solmadı. |
Alıntı:
Hiç sıkılırmıyım ,gülümseyerek okudum :))) Canna son derece dayanıklı bir çiçek .Onları diktiğim bölüm en az 3 kere yıkanıyor hatta arada kloraklanıyor.Bazıları begonvilin altında kaldığı için doğru dürüst güneş görmüyor. Ben olsam bu yıl hiç ellemezdim .Suyu düzenli verilirse seneye sayısı 10 kat artacak.Ama çok istiyorsanız ,birini alıp bahçeye götürebilirsiniz.Bolca vereceğiniz su ile sorunsuz büyür ama uzadığında rüzgardan devrilir.Çevresine bir kafes teli geçirilebilir . Hibiscus ve melissa toprağa geçirildiğin de çok daha hızlı büyür ,bence de götürün. Kurdela için de hiç korkmayın ,istediğiniz zaman saksısını değiştirebilirsiniz. Canna gibi suyu sever ,yumruları saksıyı kısa sürede doldurur.Uzayan o kollardan yeni kurdelalar oluşacak.İster o şekil de bırakırsınız isterseniz üretirsiniz .Üretmek isterseniz ,dalların ucunda oluşacak yavruların yumruları göründüğün de ,küçük bir saksıya dikip ana bitkinin yanına bırakın.Gelişene kadar arada ki dalı kesmeyin ,oradan beslenmeye devam edecek. Belki daha önce de yazmışımdır ,yeni bir eve geçersem begonvilden duvar oluşturacağım.5-6 mt arayla dikilecek begonviller 2 yıl sonra gözüünüzü ayıramıyacağınız bir duvar oluşturur.Üstelik su isterim demez ,bit böcek barındırmaz ,ocak ayında bile, üzerinde az da olsa çiçek görürsünüz. Eh demek istediği mi anlatabilmişimdir heralde :)))) |
|
Sayeniz de fotoğraf makinamı yeniledim ,sayeniz de çekimler güzelleşti :))
|
Nurcan Hanım;
Renkleri o kadar güzel kullanıyorsunuz ki: Sarı Gala-Yeşiı yapraklar ve pembe begonvil. Tablo gibi.;) Zeki Yağlı banada bir Salvia tohumu vermişti. Çok güzel çimlendiler. İnşallah sizinki gibi mor renkli çıkar. Geçen yıl fide olarak verdiği toz pembe çiçekli idi. Sardunyalar dahil nerdeyse tüm çiçekleriniz açmış. Zaten seçme bitkileriniz var. Bu nedenle bahçenizin genel görünümü de nefis. Elleriniz dert görmesin. Sağlıkla keyfini sürün. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:)))) Neşe kaynağısınız.
|
Alıntı:
Sevgili nurcan hayal gücünle bahçe bir cennete dönmüş, orda yerde yatan koca kulaklı dünya güzelinede bittim ben:) Bahçenin her köşesi öyle zevkli ve güzel kullanılmışki beğenmemek, hayran kalmamak elde değil, sevgili nurcan sağlıkla tadını çıkar. |
Alıntı:
Orhan bey , salvia ile bu yıl tanıştım ,çok da sevdim.İnternette araştırmıştım ,kırmızısı da varmış.Bence toz pembe de çok güzel ,daha koyu renkli bir bitkiyle göz alıcı olur. Sizin de elleriniz dert görmesin ,teşekkür ederim :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025