agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

ozbey 23-05-2010 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 643943)
Sağ tarafta ki saksı da çarkıfelek ,yanın da ki saksı da clematis puiilu..yağmur yağıyor du üstünü örttüm :)

Bahçeniz çok güzel, bir o kadar da aksesuarlar...bahçenize ayrı bir güzellik katmış.
Yeni çiçekleriniz hayırlı olsun, sağlıkla büyütün.

günebakan 23-05-2010 21:35

Teşekkür ederim Nurcan hanım'cığım İnşallah birgün yolum düşer:)

Orhan Özbilgiç 31-05-2010 08:48

1 Eklenti(ler)
Nurcan Hanım, mantıklı öneriniz üzerine, yuvaları sözünü ettiğiniz ağaçlara astım. Fotoğraflardan birini hoşgörünüze sığınarak, sizin sayfanıza yükledim.:) Sağolun.

Eklenti 148349

nurcanaybay 31-05-2010 14:03

Orhan bey ;
çok güzel olmuş ,yüksek tavanlı ,havadar tam yazlık :)
Kuşların bu yuvaları beğenmemeleri mümkün değil.Elinize sağlık.

fooflower 31-05-2010 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 350829)
Aralık ayının son haftası , çukurları tek tek açıp ,içlerine kum-torf-az miktarda da toprak karıştırıp doldurdum.
9.1 tarihinde büyük çukura 10 adet sümbülteber, bir alt sıraya tek tek
10 tane süsen ,diğer sıraya 10 tane muskari ve son sırayada 10 adet anemon
diktim.
2 hafta sonra muskarilerin 4 tanesi ,süsenlerin ise tümü uç verdi.
Tüm soğanlarım direk bahçeye dikildi ,sık sık yağan yağmurla sulanıyor ,kış döneminde hiç güneş almıyor ,yaz döneminde öğleye kadar güneş alan bir bölümdeler.

Merhaba nurcan hnm. bahçenizin güzelliği anlatılacak gibi değil.Kelimeler kifayetsiz kalıyor desek yeridir.Hele o objeler.Sizden öğrenmek istediğim o çukurları nasıl açtığınız. Sayın kgursandan alacağım orıental liliumları böyle çukurlar açarak dikmeyi düşündüm.Her soğanlı bitki ekiminde kocaman kocaman çukurlar açıyorum ve bir arada olmuyolar. Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar.

Adalet Yağcı 31-05-2010 18:18

Sevgili Nurcan hanım, güzel bahçeniz şenlenmiş, yeni bitkiler gelmiş, bankın altı dolmuş, çok da güzel olmuş, ellerinize sağlık.

nurcanaybay 31-05-2010 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fooflower (Mesaj 649703)
Merhaba nurcan hnm. bahçenizin güzelliği anlatılacak gibi değil.Kelimeler kifayetsiz kalıyor desek yeridir.Hele o objeler.Sizden öğrenmek istediğim o çukurları nasıl açtığınız. Sayın kgursandan alacağım orıental liliumları böyle çukurlar açarak dikmeyi düşündüm.Her soğanlı bitki ekiminde kocaman kocaman çukurlar açıyorum ve bir arada olmuyolar. Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar.

Sn.Fooflower ;
teşekkür ederim ,hala öğrenme aşamasındayım.
Küçük çukurları soğan dikme aletiyle açmıştım.Çok basit metal bir alet ve ucuz
ama işe yarıyor.

nurcanaybay 31-05-2010 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 649779)
Sevgili Nurcan hanım, güzel bahçeniz şenlenmiş, yeni bitkiler gelmiş, bankın altı dolmuş, çok da güzel olmuş, ellerinize sağlık.

Yenileri de geldi :)
Bu yıl ilk kez kağıt çiçeği aldım ,çok hoşuma gitti.Bir de geçen yıl tohum da yetiştirdiğim ,mısır çiçeğinin ( diğer adı da peygamber çiçeğiymiş ) pazar da
mavi ve pembesini gördüm tabii hemen aldım.
Yeni aldığım çarkıfelek çiçek açtığı gibi meyve'ye de döndü ,tadını çok merak ediyorum.

füsunANK 31-05-2010 19:47

Cıvıl cıvıll. Ne güzel. Ne şirin. Ne sıcak. Bu arada yeni fotoğraf makinası mı aldınız ? Çok şükür bu güzellikleri daha net görüyoruz :p

füsunANK 31-05-2010 19:57

Komşuya sevgiler o zaman. Teşekkür ederiz ;)

Adalet Yağcı 31-05-2010 21:05

Alıntı:

Yeni aldığım çarkıfelek çiçek açtığı gibi meyve'ye de döndü ,tadını çok merak ediyorum.
Bence çok fazla yemeyin :)

nurcanaybay 04-06-2010 11:09

2 Eklenti(ler)
Benim de artık bir çakıfeleğim var ,kırmızısını da istiyorum.Gören duyan
haber versin lütfen :)
Tek tek çiçeklerini vermeye de devam ediyor ,çiçekler 2 gün kalıp meyveye dönüşüyor.

nurcanaybay 04-06-2010 11:15

3 Eklenti(ler)
Peygamber çiçeği ,geçen yıl mısır çiçeği ismiyle koyu bordosunu yetiştirmiştim.Meğer farklı renkleri de varmış ,toplu halde dikilir ise çok hoş olacağını düşünüyorum.

nurcanaybay 04-06-2010 11:19

2 Eklenti(ler)
Canna'lar toplu halde açınca ve mor begonvil ile birlikte göz dolduruyor.

nurcanaybay 04-06-2010 11:27

3 Eklenti(ler)
Ben kağıt çiçeğini de çok sevdim ama o beni pek sevmedi...yaprakları sağlıklı görünmüyor.
Bu çiçeğin adını unuttum ,mavi'yi ise hiç öğrenemedim :). Bilen var mı ?

Sarı çiçeğin adı Emesia
mavi çiçeğin adı..Ceratostigma plumbaginoides

nurcanaybay 04-06-2010 11:35

3 Eklenti(ler)
Mavi yasemin ve begonvil hiç sorunu olmayan ( bit -böcek uğramaz ) 2 sarılıcı.
Ve Jacaran da..

sevim4 04-06-2010 11:37

Sevgili nurcan,hepiside çok güzel mavi olan benimde ilgimi çekti.

nurcanaybay 04-06-2010 11:43

3 Eklenti(ler)
Eveeet hasat zamanı geldi...Güler hanım'ın tabakta ki sunuşlarına hep özenmişimdir ,benim hasat epey verimliydi :))
İkisini de yedim :)
Vişne' ler olgunlaşıyor ,görünüşlerini seviyorum ..bozulmasa kimseye elletmezdim.
Elmalar da yolda .

günebakan 04-06-2010 11:50

Görüntüler çok güzel Nurcan hanım'cığım Jakaranda'yı bu sene İzmir de çok gördüm mavi mavi çiçekler süperdi.İnşallah tohum bağlar:)

Vildan Sönmez 04-06-2010 12:10

Aman Nurcan Hanım, bu kadar güzel açsınlarda isimlerini öğrenmesek de cezası yok nasılsa.
Bahçeniz ne güzel olmuş öyle....

,
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 651764)
Ben kağıt çiçeğini de çok sevdim ama o beni pek sevmedi...yaprakları sağlıklı görünmüyor.
Bu çiçeğin adını unuttum ,mavi'yi ise hiç öğrenemedim :). Bilen var mı ?

Bahar 04-06-2010 13:15

Nurcan hanım çiçeklerinizin hepsi çok çok güzeller. Ben genelde gülleri çok sevmişimdir.
Sizin çiçekleriniz bir harika emeklerinize sağlık.
Karşılığını almışsınız bol çiçekli sağlıklı günler dilerim.

nurcanaybay 04-06-2010 15:45

Sevim hanım mavi çiçekler dikkat çekiyor ,benim gözde rengim.
Sn.Günebakan ,bu sene jakaran da dan umutluyum .Biraz daha büyüdü heral de tohum
oluşturur.
Vildan hanım , dediğiniz gibi güzel güzel açsınlar da önemli değil.Sadece isteklerini öğrenmek için isim gerekiyor.Teşekkürler.
Bahar hanım ,ben de gülleri çok severim ama çok sorun çıkarıyorlar.Benim ki ilaça rağmen
bitten başını kaldıramıyor.Teşekkür ederim.

limon 04-06-2010 17:15

Nurcan Hanım, phlox olabilirler mi?

Böcek bit uğramayan 2 sarıcılınız ve Jacarandanız bayıldığım bitkileriniz. Buralarda da yaşayabilselerdi keşke. :)

Vişnenin ağaçtaki kırmızı halini ben de çok seviyorum amma velakin ben topralasam kargalar topluyor. Kayısılarınız da pek şekerli görünüyorlar. ;)

nurcanaybay 04-06-2010 19:20

Keşke phlox olsa ,ne yumru dan ne de tohum dan yetiştirmeyi beceremediğim bir çiçek:)
Satıcı maviş ( mavi çiçeklilere hep maviş deniyor ) olduğunu söyledi ,kışın kaybolup yazın
tekrar çiçekleniyormuş.Bu durum da belki de yumrulular dan dır.
Bit'in böceğin uğramadığı ,tüm yaz çiçeklenen bitkileri listelemeye çalışıyorum.Yeni bir bahçem olur ise sırf bu yüzden gül dikmeyeceğim.

dağ çiği 04-06-2010 21:39

Çarkıfeleğe biz saat çiçeği derdik eski bahçemizde vardı meyve verdiğini hiç bilmiyodum.Mavi yasemin, begonvil çok güzel. Nurcan Hanım diğer bütün çiçeklerinizde çok güzeller ama begonville yasemin beni mest ediyor.

nurcanaybay 05-06-2010 09:33

Bu bitki hakkın da benim de pek bilgim yoktu ,bir kaç cinsi olduğunu ve sadece bir cinsin
meyvesinin yendiğini öğrendim.Clematisle birlikte dikilmesi öneriliyordu ,o yüzden almıştım.
Yaz boyu çiçeklenir ise daha çok seveceğim :)

fooflower 05-06-2010 10:48

Meyveler iştah kabartıyor nurcan hnm. Ah şu güller aynı sorun bende de var.Bir de şu listeyi yayınlar mısın biz de faydalanalım

nurcanaybay 05-06-2010 15:04

:)) Listeyi bahçem de yetiştirdiğim ( tecrübeyle sabit olan )sorunsuz ve çiçeklenme
dönemi uzun olan bitkiler den oluşturuyorum.Liste zamanla artacak ,kesin karar verdiklerim...
Kesinlikle dikilmeyecekler ;
-Meyve ağacı
-Japon gülü
-Her çeşit gül
-Mine ( benim kızlar mideleri ağrıdığın da yapraklarını yiyiyor :)
Kesinlikle dikilecek olanlar ;
-Zeytin ağacı ( formu ,yaprak rengi ,gövde güzelliği ,yaz kış yeşil ve meyvesini yediğim tek ağaç )
-Evin 4 tarafına begonvil den duvar örülecek ,param yetmez ise aralara solanum eklenecek:)

nurcanaybay 05-06-2010 15:22

-Öbekler halin de kana onların önüne de gün güzeller dikilecek ( istediğin kadar su ver
yumrularını çürütemezsin ,tam benlik )
-Gölge alanlar da gala , hosta ve kurdela kullanılacak ( kaya bahçesi gibi setler halin de dikilecek ? belki ) Duvarlar da yeni gine kullanılacak.
-Yarı gölge alanlar da ,yer de sardunya şelalesi oluşturulacak
-Jacaran da dikilecek ,ağacın cıplak gövdesini örtecek şekil de lavanta -acı bakla-yüksük otu gibi uzun boylu bitkiler dikilecek.
-Uzak mesafe de melissa kullanılacak
-Leylak unutulmayacak

nurcanaybay 05-06-2010 15:38

- Çok büyük olmamak şartıyla süs havuzu yapılacak ( ev hediyesi olarak nilüfer talep edilecek ),havuzun kenarına ahşap köprü yapılacak ve sardunyalar sarkıtalacak.
-Kurbağa eksik edilmeyecek ( yeni öğrendim salyangozlar için ),meğer benim bahçem de az görülmesinin sebebi kurbağalarmış.
Son olarak ,her hafta loto oynanmaya devam edilecek :))
Sn.Fooflower umarım faydalanmışınızdır :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025