![]() |
2 Eklenti(ler)
Bir yıl önce 38 adet dikip bir tane bile çiçeğini göremediğim glayör 'ler den biri,
sonun da görmek nasip oldu :)) |
1 Eklenti(ler)
En çok sevdiğim ikinci ağacım Jacaranda çiçeklenmeye başladı ...
|
1 Eklenti(ler)
Artık benim de bir clematis'im var ,bir diğeri yarın gelecek :)
Yaşatmayı beceremiyeceğim diye çok endişeleniyorum ,tohum dan yetiştirdiğim cam güzelleri ve yine tohum dan çarkıfeleği altına diktim. Karşınız da Clematis Puiilu :) Bu clematis bir tane ,küçük bir çiçek açtı.Daha sonra yaprakları döküldü.Bu hafta için de saksısını değiştirdim. 18.1.2011 |
4 Eklenti(ler)
Hemoracallis'ler den turuncu olanı açtı ,arkasın da ki sarı Cana da ...burası farkın da
olmadan sarı-turuncu çiçeklerle yoğunlaştı. |
2 Eklenti(ler)
Sarı-turuncu'ya devam..
|
1 Eklenti(ler)
Japon gülleri'de çiçeklenmeye başladı..
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl'dan kalan güzellik ( şu an ismini hatırlıyamadım),aynı yere mavi-beyaz'ının tohumlarını da attım ama daha çimlenmedi.
Lobelya |
Sevgili nurcanaybay çiçekleriniz süperler. Yeni clematisiniz hayırlı olsun, bol çiçekli olur inşallah. Sağlıkla keyfini sürün.
|
Sevgili Nurcanaybay çok güzeller hepsi de adını hatırlıyamadığınız lobelyalar da harika:)
|
Sn.SDurul ve Günebakan teşekkür ederim.
Günebakan ,sizin clematis'te saksıda dikiliydi yanılmıyorsam.Kaç gün de bir suluyorsunuz ve güneş görme durumu nasıl öğrenebilirmiyim ? |
Ben bir gün su vermezsem ertesi gün veriyorum. Gövdesi güneş görüyor ama diplerine petunyalar diktim ki kökleri gölge olsun diye. Malum İzmir sıcağı clematisi etkiliyor:)
|
Nurcan hanım çiçekleriniz çok güzel, bahçenizin düzeni zevkli. Sağlıklı, huzurlu bir yaşam sizinle olsun.
|
Bahçeniz, çok renkli. Tabii ki gözalıcı. Bende, Jakaranda' yı çok beğeniyorum. Benimde olmasını çok istiyorum. Ama mümkün değil! Çünkü -4 derecenin altında zarar görüyormuş. Neyse, bende göz zevkimi sizin ağaçlarınızda çıkarırım.;)
Nurcan Hanım! Kuyu çok egzotik olmuş. Harika düzenlemişsiniz. Hoş, bahçenizin hangi köşesi alımlı değil ki?;) Tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık ve mutluluk içinde, keyfini sürmenizi diliyorum.:) |
Alıntı:
Bundan bende de var tohum nasıl alacağım bilemiyorum yarısını yanlışlıkla ot diye yolmuşum kalanlar çok güzel çiçek açtı. |
İzmir bu kış hiç eksiyi gördü mü?
Jacaranda, hayalimdeki ağaç, sıcağı sevmememe rağmen sırf onun hatırına bir gün güneye yerleşebilirim. :) |
İzmir ile aramda 70 km var ve burası kışları daha da ılık geçer .Kış boyunca ,rüzgarın olmadığı günler de rahatlıkla bahçe de zaman geçirebiliyorum.Ama sıcağa ben de dayanamıyorum.Ben aslın da deniz değil de orman adamıyım :)
Bir bilgim yok ama ,begonvil gibi saksı da yetiştirip bodur bırakılamaz mı ...neden olmasın değil mi :) |
Sevgili Nurcanaybay, bahçeniz taze yaz kokuyor, çok güzel renklenmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bu gün seraları dolaştım.İkinci clematis'im ile dikmek için çarkıfelek
aldım.2 mt.'ye yakın ,satan bayan cinsini bilmediğini söyledi .Belki bilen bir arkadaş çıkar .. P.Carula |
1 Eklenti(ler)
Bu da çarkıfelek'le birlikte dikeceğim multi blue ,ilk çiçeğini katmersiz açmış.
Rengi çok güzel.. 18.1.2011 Bu güzel çiçeğim kadı lokmaları tarafından yok edildi ( saksı da hiç kök kalmamıştı ve saksının içi kadı lokması ile doluydu. ) |
1 Eklenti(ler)
Lilium açtı ,kokusuz ya da ben alamıyorum.Bunun da cinsini bilmiyorum
ama o da çok güzel :) İsmi Lilium Longiflorum'muş . |
2 Eklenti(ler)
Kayısı'lar çok güzel görünüyor ,sararmaya başladılar.
Bu yıl bankın altına vapur dumanı ektim ,çok az güneşle yetinebilecek mi bilmiyorum ,şimdilik gelişimleri güzel. |
1 Eklenti(ler)
Sağ tarafta ki saksı da çarkıfelek ,yanın da ki saksı da clematis puiilu..yağmur yağıyor du üstünü örttüm :)
|
Alıntı:
|
Güngör hanım teşekkür ederim.Hemen araştırdım ,meyvesi yenen türdenmiş.Daha çok sevindim.
|
Alıntı:
Tam kartpostallık. Sahi günümüzde ''Kartpostal'' kaldı mı?:p Şaka bir tarafa, gerçekten çok güzel bir görüntü. |
Sevgili nurcan hanım bahçeniz rengarenk, cıvıl cıvıl, bahçenizde gezerken insanın içi açılıyor, sağlıkla keyfini yaşayın:) Clematisleri de güle güle büyütün, onları toprağa geçirmeyecek misiniz?
|
Nurcan hanımcığım Görüntüler gerçekten kartpostal gibi renkler çok güzel kayısılar iyice sarasın da yemeye gelelim:) Umarım hepsi de gönlünüzce büyürler.
|
Yağmuru çok seviyor, özellikle yaprakları ıslanmayı çok seviyor. Hiç gerek yok yağmurluğa Nurcan hanım. Ben her sulamada özellikle baştan aşağıya yıkıyorum, ertesi gün 2 karış birden uzuyor sürgünleri, şaşırıyorum. Kesin olmamakla birlikte nem sevdiğini düşünüyorum ben.
Şu bank altı cam güzeli dikmeyi 2 senedir bir türlü yapamadım, sizinkiyle avunuyorum en azından. :) |
Alıntı:
Yağmur başladığın da beni bir görmenizi isterdim ,sadece clematisleri değil saksılı bütün çiçekleri balkon altına taşıyor taşıyamadıklarıma hemen poşet geçiriyorum.:) Bank altı bu yıl vapur duman'lı olacak ,beyazını bulsaydım bankla daha uyumlu olacaktı ama çok sabırsızım ,bekliyemedim.Olmazsa bank'ı beyaza boyarım :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025