![]() |
Son olarak ,her hafta loto oynanmaya devam:))
benim için çok faydalı oldu kara kara düşünmekten kurtuldum |
:)) Faydalı olabildim ise ne mutlu bana ,unutmayın salı ve pazar günü boş kalmamalı .
O zaman da dıgıdık lar umut kapısı. |
Mantar meşesi bekle geliyorum:p
|
Sevgili Nurcanaybay, adını bilmediğiniz mavi çiçeğiniz harikaymış, aslında tüm bitkileriniz coşmuş, hepsi de birbirinden güzel.
Çarkıfelek çiçeğinin kırmızısı bende var, çiçek formu çok farklı ve maviden daha güzel bence(Passiflora Mollissima). Ancak, bitkiyi bu sene tohumdan yetiştirdim, bakalım çiçek verip meyveye dönüşecek mi. Bu türün meyvesi muz şeklinde oluyormuş, meyve alabilirsem size tohum gönderirim. Bahçe listeniz için Allah yardımcınız olsun, özellikle de loto kısmına :) |
Sevgili nurcanaybay;
Ne kadar çok çeşitli bitkiniz var? Üstelik, hem yoğun çiçek açan cinsten, hemde, çok güzel renkliler. Sarı Cannalar ile mor Begonvil kombinasyonu gerçekten hoş. Peygamber çiçekleri ile önümüzdeki yıl için, yakından ilgileneceğim. Çok güzel renkleri var. İnşaallah yaz boyu çiçekli kalıyorlardır? Yaz boyunca, bahçenizin sıkı bir takipçisi olacağım.;) |
Alıntı:
:) Hem de nasıl dün bi seraya gittim ne alacağımı şaşırdım. Şimdi sizin sayeniZ de biliyorum. Elinize emeğinize yüreğinize sağlık.Harikesınız. Çok teşekkür ederim ilginiz için.:):):) |
Sevgili Nurcanaybay muhteşem bir bahçeniz var, hayran kaldım.Hele jakaranda...Bu arada maviniz ceratostigma olabilir. Sevgiyle
|
Orhan bey;
peygamber çiçeğini ben de çok beğendim.Yoğun olarak dikilir ise daha güzel olacaktır. Rastlar iseniz tohumunu mutlaka alın ,geçen yıl tohumlarını doğrudan bahçeye serpmiştim kolay çimlenmişti.Bu yıl çiçeklenme dönemini takip eder bilgi veririm. Sn.Fooflower ; yardım edebildiğime sevindim :) Sn.Lir ; sayeniz de çiçeğimin ismini öğrendim ,hemen karşılaştırdım.Kesinlikle Ceratostigma plumbaginoides.Sıra ne yer ne içer onu öğrenmeye geldi.Çok teşekkür ederim. |
Sevgili nurcanaybay,
Bu gün uzun bir zaman dilimini senin bahçene ayırıp 1. sayfadan son sayfaya kadar okuyup inceledim. 13. 06.2009 tarihinde sana uzunca bir mesaj yazmışım. no (203)te, O gün yazdıklarıma bu gün aynen katılarak yenilerini ekliyorum. Bahçeni kurduğun ilk günlerdeki hata dediğin her şeyi ben de yaptım, bir çok ağaç dikip sonra pişman oldum. Güzelim jakarandam fıstık çamının arkasında kalıp kendini gösteremedi.vs..vs. Bir mesajında diyorsun ki "ben deniz değil orman adamıyım" işte bende bu orman sevdası yüzünden sanıyorum Şileyi tercih edeceğim. İnsanın binbir emekle yetştirdiği bir bahçeyi terketme duygusu çok ama çok zor geliyor insana, ne varki iki yeri kotaracak maddi manevi gücümüz yok. artık güney çiçeklerini senin bahçeni izleyerek özlem gidereceğim. Çok gelişip güzellikler sunan bahçendeki: begonvil, mavi yasemin, japon gülü, kana, solanum,jakaranda, gazanya ve sardunyalarına selamlarımı ilet. Sağlıklı ve neşeleri bol olsun. Bende obje kullanmayı çok severm kullandığın her obje yerine çok yakışmış ve bahçene neşe getirmiş. Ellerine sağlık Bahçende mercan görmedim,gözümden mi kaçtı acaba. |
Sizin bahçelerinizin ikisi de çok güzel ,ama şile doğal güzelliği ile ayrı güzel :)
Ayrıca şile de ki eviniz de benim zevkimi yansıttığı için ( cumbalı evlere bayılırım ) içimi ısıtıyor.Keşke olanak olsa bodrum'u kışlık ,şile'yi yazlık kullanabilseniz ... Son iki haftadır ,pazara gelen çiçekçim çok gelişmiş mercanlar getiriyor.Gözümü ayıramasam da kendimi tutuyorum.Geçen yıla mercanımın yerini değiştirince kurumuştu. Şöyle koca bir küpün için de çok güzel olur.... Güzel sözlerinize teşekkür ederim. |
Mükemmel bir bahçe düzeni taş duvarlar, kuyu, hele begonvil, ahşapla samimiyeti beni cezbetti.
Sayın nurcanaybay, sağlık ve mutlulukla keyfini yaşayın. |
Nurcan hanım bahçenizi gezerken çok keyif aldım .Bahçe düzeniniz çiçek çeşitleriniz çok güzel ,içinde sağlıkla dolaşın ,bize de bol bol resim çekin :)
|
Sevgili nurcanaybay
Bahceniz, çiçekleriniz, meyveleriniz çok güzel ellerinize emeğinize sağlık. |
Nurcan hanım bahçeniz 2 yılda, nereden nereye gelmiş.
Oluyordu, olmuyordu, kurudu, çıkmadı, böcekler yedi, dolu vurdu, soğuk oldu derken, bazen umutsuzluğa kapılıyoruz ama, yılmadıktan sonra zafer hep bizim oluyor. Bende daha önce pek çiçek yetiştirme hevesim yoktu, sadece ağaç ve sebze yetiştirme hevesim vardı ama, bu sitede'ki arkadaşlarımız bahçeleri beni'de baştan çıkardı. Şimdi ne bulursam ekip-dikmeye çalışıyorum. İnsanın bahçeli bir evi oldu'mu, böyle olmalı. Sitede'ki en renkli, en çeşitli bahçelerden biri'de sizin'ki. Akşam olunca bir sandalye'ye oturup, bir fincan çay içmek, keyifle etrafı seyretmek ne güzel oluyor. Bol keyifler diliyorum. |
Sn.Ayazkentli ;
5 yıl önce normal sardunya ile sakız sardunya'yı bile ayıramazdım ,şimdi pek çok çiçeğin latince ismini biliyorum hatta seralara gittiğim de bir de öğretmeye kalkıyorum :)) Çıkıp dolaşalım diyen arkadaşlara '' sera'lara giderseniz gelirim diyorum :) Bütün bunların tek sorumlusu bu sitedir ....bütün bu gelişmeye rağmen daha 10 yıllık bir stajım var :) Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Bu yaz beni çok şaşırtan hipeastrum'dan bahsetmek istiyorum çünkü bunu
haketti :) Aylar önce soğanını bahçeye dikmiştim, 2 cm 'lik yaprakları hiç büyümedi. Bir kaç hafta önce saksıya geçirdim ve inanılmaz bir hızla büyüyüp çiçeklerini açtı.İnanın bir kaç saatte bir değişimi farkediyordunuz.Bu yüzden de çok sevdim çook :) Sağında ki yaz orkidesi ,solun da ki lilium'lar ,önünde ki ise pembe trompetler. |
3 Eklenti(ler)
İlk fotoğrafta ki Crocosmia ,geçen yıl saksı da almıştım ,çiçeklenme den
bozulmuştu bu yıl çiçeklerini görebildim.Rengi çok güzel yoğun dikilirse göz alıcı olabilecek bir soğanlı. İkincisi katmerli hemoracallis ,düzlerine göre daha güzeller. Son fotoğrafta ki saksı da 3 adet kırmızı hemoracallis ve tohum dan yetiştirdiğim vapur dumanları var. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl Kolyoz'lara ve yaprağı ile ön plana çıkan bitkiler dikkatimi çekiyor.Menekşe'leri
söktüğüm bölüme onları yerleştirdim.Öğleden sonra güneş alıyorlar ve susuzluğu dayanıksızlar. |
3 Eklenti(ler)
-Hosta'lar gayet sağlıklı fakat neden çiçeklenmiyorlar bilmiyorum.
-Altenerya 'da yaprağı ile ön planda ,bakımı ile ilgili bir bilgi bulamadım. -Sutera ( kar fırtınası ),sabah güneşini seviyor tamamen çiçeklenince yaprağı görülmüyor. |
2 Eklenti(ler)
İlk fotoğrafta ki Kaplan pençesi , 4,5 m. kadar uzayan bir sarmaşık türü.
Çok sıcak bölgeler de ( zone 10-11 ) yaşayabiliyor buna rağmen sabah güneşin den hoşlanıyor. Ve tabii bahçemin demirbaşları begonvil ve mavi yasemin. |
Sevgili Nurcanaybay, bahçeniz coşkulu. #442'deki düzenlemenizi çok beğendim. Vapurdumanlarını şaşırttınız mı, şaşırtınca daha hızlı gelişiyorlar, sizinki o hızı yakalamış gibi.
|
3 Eklenti(ler)
Son olarak bahçenin genel görünümü ,bura da ki begonvil yeni yeni çiçekleniyor ,vişne ağacı görünmez oldu.
|
Alıntı:
Beğendiğiniz kare de ki tüm bitkileri saksıları ile toprağa gömdüm ,kaktüs ve diğer bitkiler de de aynı şeyi yapıyorum. |
Çok güzel bakımlı bir bahçe. Oturma köşesini çok beğendim..
|
Alıntı:
|
Bu sitenin faydaların dan biri de bu ,ben de bahçeleri dolaşırken can sıkıcı tüm düşünceler den uzaklaşıyorum beynim mola veriyor :)
Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum . |
3 Eklenti(ler)
Füsun hanımın dikkatine !!!
sonunda yeni bir fotoğraf makinası alındı ,bol bol alıştırma yapıldı .Siz'lere yetişmek için çok çalışmam lazım ama biraz ilerleme kaydettim . |
1 Eklenti(ler)
Lisi'lerin bodurunu buldum ,gerçekten çok güzel bir çiçekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Alacalı yapraklı küpeli görmemiştim ,buranın sıcaklarına dayanamıyorlar ama yaşatmaya
çalışacağım. |
1 Eklenti(ler)
Sn.Hozat ;
küçükte olsa bir kırmızı bir de beyaz mercan aldım :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025