![]() |
1 Eklenti(ler)
Benim sorunsuz güzelim en çoşkulu zamanın da
|
1 Eklenti(ler)
Ve bu yıl tanıştığım ,başın da oturup beklediğim yeni gözdem :)
|
Bunlar sevindirenler bir de üzenler var .Yaz orkidesinin çiçeğini bu yıl da göremedim.
Lilium'lar da çok sağlıklı olmasa da açmaya çalıştı.Beyaz ve yeşil sineklerin saldırısına uğradılar.Sardunyalar zorlukla nefes alır gibiler.Bu yazı da böyle geçirdik :) |
Alıntı:
Hostanın çiçeği çok hoşmuş! Begonvil deseniz zaten çok asil.. Bu yaz beyaz sinekle ilk kez tanıştım. O da bu sıcaklarda. Trabzon Hurmasına musallat oldular. Neyseki iki kez ilaçladıktan sonra, yok oldular.:mad: Galiba onlarda sıcak nedeniyle, yeşilliklere takıldılar.:p Bugünlerde havalar serinliyecekmiş. Eh artık onlarda, yavaş yavaş kaybolurlar inşaallah. Haydi bakalım, daha keyifli bahçe günleri dileğiyle. :) |
Alıntı:
Beklediğinize gerçekten değmiş.Ellerinize sağlık.Tüm çiçeklerinizin aynı güzellikte olması dileğiyle.Saygılar. |
Sevgili Nurcanbay,
Bahçenizi dolaşmaya başladığımda ilk önce, ortancaların yüzünüzü güldürmemiş olduğunu söylemeniz dikkatimi çekti. Bir ortanca hayranı olup, aynı zamanda yüzü pek gülmemişlerden biri olarak ortanca yetiştirmekten vazgeçip geçmediğinizi merak ettim. Acaba bahçenizde var da benim mi dikkatimden kaçtı? Çünkü bunca güzelliği birarada yetiştirebildiğinize göre mutlaka ortancada da başarıya ulaşmışsınızdır diye düşünüyorum. Sevgiyle kalın. |
Zeynep hanım ;
ben de ortancayı çok severim.Fakat buranın iklimine uygun bir çiçek değil çok zorlanıyor böyle olunca da ne onlar mutlu oluyor ne de ben...sonun da vazgeçtim. |
Sayın Nurcan Hanım sizler ellerinizle emeğinizle yaratmış olduğunuz bu güzelliklere, uzun süre ara verme hakkına sahip değilsiniz zira buralar sizsiz çok sessiz bu güzellikleri her daim görmek dileğiyle tekrar ellerinize sağlık.:)
|
Nurcan Hanım böcek için ilaç atarsanız sıkıntı olmaz hemen ilaçlayın bahçeyi,külübeniz yapılmadı zira imar sorunu devam ediyor ama vaz geçmek yok yapılacak.:)
|
İlaçladım Yücel bey , havalar serinlemeden peşimi bırakmayacaklar .Kulübemi yapacağınız dan da eminim :)
|
4 Eklenti(ler)
Süs havuzumu dün bitirdim ,maliyeti 6o tl 'ye geldi.Elimde daha önce kullandığım kayrak taşları vardı ,işçi bendim sadece muşamba aldım.
Elimde ki bitkileri kullanıp çevresini renklerdirmeye çalıştım (şimdilik ),etrafın da ki bozulmuş çimi kaldırdım.Çıkan toprağı eleyip çim kapağı için hazırladım. Bu hafta için de çim tohumu alıp çimlendirmeyi düşünüyorum. İçin de bir beyaz nilüfer ,2 su sümbülü 1 adet de bahar da dalın dan ürettiğim japon şemsiyesi var .Çevresi daha pek çok kez değişir ama bugün böyle ve çimden sonra daha güzel görüneceğini düşünüyorum. |
Nurcan Hanım;
Çok enfes bir köşe olmuş! Tebrikler... Havuz kenarına koyduğunuz, birisi ev görünümlü, diğeri su kabağı görünümlü mask gibi maketler çok güzel. Havuzla bütünleşmişler sanki. Kayrak taşları görünce, içim cızzz ediyor. Yaklaşık 35-40 metrelik bir yaya yolu için buralarda bulamıyorum. Yakın çevreden bile olsa, getirtmenin çok yüksek maliyeti var. Samsun' da Baumax' ta buldum. Ama sizinkilerin ancak üçte biri büyüklükte.:( Neyse. İnanın çok güzel olmuş. On puan...On puan..On puan.:))))) |
Sevgili nurcanaybay havuz çok hoş olmuş, elinize sağlık. İçindeki nilüferler açsa daha da bir güzel olacak. Bahar dalından japon şemsiyesini nasıl ürettiniz, bilgi verebilir misiniz?
|
Alıntı:
Orhan bey ; güzel sözlerinizle insanı öyle bir motive ediyorsunuz ki...inanın bu kadar yorgun olmasam çıkıp biraz daha çalışırdım.Teşekkür ederim :) Yürüme yolu için kayraktan başka bir malzeme düşünmezmiydiniz ? Bahçe örneklerinde bununla ilgili fotoğrafla olacaktı.Çakıl taşı ve kütüklerle ya da çakıl taşı ve ağaç tomruklaı ile güzel yollar yapmışlar.Bir bakın isterseniz. |
Alıntı:
Beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim. Japon şemsiyesini bahar ayların da üretmiştim.Alış-veriş ettiğim sera dan bir dal vermelerini rica ettim ,ters olarak suya koydum ve 2 hafta gibi bir süre de köklendi. |
Sevgili nurcanaybay, hayırlı olsun çok güzel olmuş çok hoşuma gitti.
Bence bir havuz ihtiyacını karşılayacak kadar güzel olmuş ellerine sağlık. |
Baharda dalından ürettiğim japon şemsiyesi, sözlerini nasıl okuduysam bahar dalında ürettiğim olarak anlamışım. Alıntı var diye, düzeltme yapmadım. Sıcaklar ve yorgunluktan A'yı B okumaya başladım. Allah hayır etsin.
|
Alıntı:
İnanın, ne hissettiysem onu yazdım. Hani bazen yazmış olmak için yazarım. Ama,öylesine değil! Çok basit ama, çarpıcı olmuş gerçekten. Yürüme yolu için, çakıl düşünmem. Altına, membran bile koysanız, buralarada içinde ot çıkar. Zira çevre hep ağaç. dökülen yaprakların çürüntüleri içinde nemi gören ot tohumu çimlenir. Altına birşey koymazsanız, sadece bir yılda toprağa gömülüp kaybolur. Kütük belki. Travers gibi döşenebilir.;) Ama maliyetinin çok yüksek olacağını sanıyorum. Bu arada, kayrak konusunu, üyemiz Shabsough ile görüştüm. Tanıdığı bir yer olduğunu söyledi. Bir de oraya bakacağım. İlginize teşekkürler. Sağlıcakla kalın. |
Tebrikler Nurcan hanım, sizlerin eserlerini gördükçe cesaretim artıyor.
Bu havuzu tek başınıza meydana getirmeniz büyük başarı, ayakta alkışlıyorum sizi, benden de 10 puan hem de yıldızlı. |
Alıntı:
Adalet hanım ; yapınca kafam da büyüttüğüm kadar zor bir iş olmadığını gördüm.Hatta malzeme varsa bir günlük iş ,tek sorun kas gücü :) Şu an her yerim ağrıyor ama bir şey daha öğrenmiş oldum memnunum. Beni özendirip teşvik eden havuzlu arkadaşlara da teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. |
Alıntı:
kel' e sormuşlar: tıraş oldun mu? diye. O' da: Yıkandım tarandım bile demiş. Senin havuz da yapılmış, bitmiş bile ve çok şirin olmuş, keyifli günler geçirmeni dilerim. |
Alıntı:
Bitkinizin adının doğrusu Alternantera idi. Umarım bulursunuz. Selamlar |
Alıntı:
Phlox divaricata. Selamlar |
Nurcan hanim havuz gercekten yildizli on puani hak ediyor. Elinize saglik. Onun kenarinda oturmak ne keyifli olur simdi...
|
Nurcan Hanım göletin suyunu filitre ederek devir daim yaptırdınız galiba?:)
|
Alıntı:
Zeki bey ; mavi çiçeği phlox'a benzetmiştik ama adının Ceratostigma plumbaginoides olduğunu öğrendim. Teşekkür ederim. |
Paylaşım da bulunmayalı 2 ay geçmiş ,bu zaman için de bazı bölümlerin çimlerini
yeniledim ,bahar soğanlarını diktim hemen hepsi kendilerini gösterdi.Kasımpatları açtı. Zeytinler toplandı ,begonviller açmaya devam ediyor ,japon gülleri keyifli.... Bu yazı en keyifsiz geçirenler sardunyalardı bunun yanın da cam güzelleri beni mutlu etti.Bu kış sadece cam güzeli ve kolyoz tohumu çimlendirmeye karar verdim. |
4 Eklenti(ler)
2-3 yıl önce diktiğim bir türlü gelişmeyen cala'larım vardı ,onlaı topraktan çıkarıp saksıya aldım ve havuza yerleştirdim.Kısa süre de beni şaşırtacak kadar
sağlıklı bir görünüme kavuştu .Bunun üzerine yavru bir canna da çıkarıp aynı şeyi yaptım o da çok hızlı ve sağlıklı büyüdü .Gözünün önün de farkı farketmek insana zevk veriyor . |
5 Eklenti(ler)
Sarı beni hep keyiflendirmiştir :)
|
1 Eklenti(ler)
Elime büyükçe eski bir saksı geçti ben de elimde ki bitkilerle bir arajman yaptım.Bazıları yeni fide geliştikçe hoş olacağını düşünüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025