agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

Sevgi Durul 01-11-2010 12:59

Yine çok güzel görüntüler, ellerinize yüreğinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler. Eklentideki çiçeğin adını merak ettim. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle...Sevgiler...

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1288611485

nurcanaybay 01-11-2010 13:45

Teşekkür ederim :)
Sorduğunuz çiçek cam güzeli ,bahar da tohumdan yetiştirmiştim çok güzel gelişti.
Her yıl fidesini alıp dikerdim kısa bir süre sonra bozulurdu ,bu yıl daha çok çimlendirmek istiyorum.

hozat 01-11-2010 14:23

Sevgili nurcan, bahçende gezinmekten çok keyif alıyorum.
Her şey yerli yerinde, karışık değil, ferah ve sevimli.
Ellerine sağlık.

Fatoş 01-11-2010 15:59

Sevgili Nurcan hanim, çok güzel olmuş, küçük göletiniz, çiçekleriniz ve bahçe düzeniniz her şey harika. Ellerinize sağlık

Kiraz 01-11-2010 16:52

Sevgili Nurcanaybay, kalaların suda yetişebileceğini bilmiyordum, demek ki yazın sol sulasam durumları daha iyi olacak.

Kurdele çiçeğini yaz bitince mi koydunuz? Güneş durumu nasıl?

Hepsi çok güzel, elinize sağlık.

limon 01-11-2010 17:09

Şimdi bana Japon Gülü ve Begonvilin bir türü İstanbul'da kışı atlatır deseler, başka hiç bir çiçekli bitkide gözüm kalmaz, bahçemi onlarla doldururdum. Ama İzmir'de yaşayan teyzemden de biliyorum ki, her bahçede bolca bulunana göz alıştığı için değişik şeyler aranıyor. Bizim Acem borusu, Mor Salkım gibi sarmaşıklar dururken Begonvile göz dikmemiz de bundan. ;)

Nurcan Hanım, havuzunuz şahane olmuş, bitkiler de yerlerini hemen kabullenince, havuz sanki yıllardır oradaymış havasına bürünmüş. :) Zevkiniz ve titizliğiniz her karede belli oluyor. Elinize sağlık.

Zeytinci 01-11-2010 18:17

Sevgili Nurcan hanım,

Tebrik ediyorum, bahçeniz rengarenk. Ellerinize sağlık...

Japon gülleri benim de favorilerimden. Kışın onları aşırı soğuklardan koruyor musunuz? Geçen yıl benimkiler küçük idi ve soğuktan hırpalandılar. Bu yıl üzerlerin örtmeyi planlıyorum.

Havuz ve etrafı bir zenginlik olmuş. Açıkta bekleyen su Lejyonerya baktersisi üretir derler. Bu sebeple sıcak bakmamışımdır. Uzman birisi yorumlasa iyi olur.

günebakan 01-11-2010 18:25

Nurcan hanım'cığım hepsi de harika görünüyor. Güle güle büyütün benim cam vazo için de büyütmeye çalıştığım su sümbüllerim sanırım öldü siz inşallah güzel çiçeklerini görürsünüz:)

nurcanaybay 01-11-2010 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 711311)
Sevgili Nurcanaybay, kalaların suda yetişebileceğini bilmiyordum, demek ki yazın sol sulasam durumları daha iyi olacak.

Kurdele çiçeğini yaz bitince mi koydunuz? Güneş durumu nasıl?

Hepsi çok güzel, elinize sağlık.


Su bitkilerini araştırırken hep su cala'sın dan bahsediliyordu.Su calasının çiçeği daha çok yelken çiçeğine benziyor.Ben de bizimkiler niye olmasın dedim,önce bir kök denedim.Yaprakların rengi hiç olmadığı kadar koyulaştı.
Bunun üzerine hiç gelişmeyen ,ikinci yaprağını çıkarır çıkarmaz sararan diğerlerini de bir saksıya topladım.Sonuç çok iyi oldu eğer çiçekte açarlarsa
çok sevineceğim.Bilmediğim şey ise havalar soğuyunca çıkarmalımıyım...

Kırık saksı da dikili olup havuzun kenarın da ki kurdela'yı soruyorsanız
bir buçuk aydır orada ,güneşten hiç hoşlanmıyor her gün bolca suluyordum.
Onu da suyun için de denedim ama olmadı.

Canna'nız var ise onu da deliksiz saksıya dikebilirsiniz ( japon şemşiyesi gibi ) ,yazın hemoracallis'i de aynı şekilde deneyeceğim.

nurcanaybay 01-11-2010 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 711364)
Sevgili Nurcan hanım,

Tebrik ediyorum, bahçeniz rengarenk. Ellerinize sağlık...

Japon gülleri benim de favorilerimden. Kışın onları aşırı soğuklardan koruyor musunuz? Geçen yıl benimkiler küçük idi ve soğuktan hırpalandılar. Bu yıl üzerlerin örtmeyi planlıyorum.

Havuz ve etrafı bir zenginlik olmuş. Açıkta bekleyen su Lejyonerya baktersisi üretir derler. Bu sebeple sıcak bakmamışımdır. Uzman birisi yorumlasa iyi olur.

Sn.Zeytinci ;
dediğiz gibi küçük oldukların dan hırpalanmış olabilirler.Ben hiç korumaya almadım ,şubat -mart gibi uzunluğunun üçte birini buduyorum.Bura da ki bahçeler de sınır boyunca dikiliyor ,siz bilirsiniz ama bence örtmeye gerek yok.

Lejyonerya bakterisi ile ilgili bir bilgim yok ,hemen araştıracağım .Eğer
hava ile bulaşan bir bakteri değil ise ki sanmıyorum bize bir zararı olacağını sanmıyorum.Ama ben çıplak elle temas ettiğim de ellerimi yıkamayı ihmal etmiyorum.

Hemen araştırdım ve sayeniz de ödüm koptu :))
Yaz zatüresi-klima hastalığı diye de bilinirmiş ve solunum yolu ya da aspirasyonla geçermiş.Depolar da hatta duş başlıkların da bile bulunurmuş.İyi olan haber yüzde 1-5 arası görünmesi ,kötü olan ise teşhisinin zor olması çünkü grip bile sanılabilir.
En kötüsü ise benim 15 gündür rahatsız oluşum ( üst solunum yolu enf. ? ).Belirtiler ve risk grubuna uygun oluşum beni korkuttu ,hemen antibiotik almaya başladım :))

nurcanaybay 01-11-2010 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 711370)
Nurcan hanım'cığım hepsi de harika görünüyor. Güle güle büyütün benim cam vazo için de büyütmeye çalıştığım su sümbüllerim sanırım öldü siz inşallah güzel çiçeklerini görürsünüz:)


Biliyorsunuzdur belki ben de satın aldığım 3 adet su sümbülünü öldürmüştüm.Elimde ki sümbüller de kışı çıkarır mı bilmiyorum ama şunu öğrendim ,kökleri serinliği seviyor altına toprak eklenmeli ve paslı demir-çivi
gibi şeyler konmalı.Zamanla öğreneceğiz inşallah :)

Beğenmenize sevindim.

günebakan 01-11-2010 20:29

İnşallah Nurcan hanım bakalım benimkileri kurtarabilecekmiyim.

Yücel Canpolat 04-11-2010 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 627996)
.

Arkadaşlar kuş olup uçsak, aha buraya konsak..

Orhan Özbilgiç 05-11-2010 18:01

Bahçenize uğramayalı havuz ve çevresi çok daha ' Görbenili' :) olmuş. sizin bahçenizde ilk göze çarpan güzellik; tüm bitkilerin ne eksik nede fazla olmaması. Yani gözü yormadığı gibi, dinlendiriyor.

fikreteren 23-11-2010 15:36

Sayın NURCANAYBAY bahçeniz keyiflenilmeye değer.Çok güzel.Arajman ve havuzbaşı çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

cemo 23-11-2010 17:27

Sevgili nurcanayabay

Harikasınız, havuzunuza bayıldım. Son fotoğraflarını ekleseniz diyorum.
İnsan istemeyegörsün herşey oluyor.

nurcanaybay 23-11-2010 18:02

Sevgili Cemo ;
insan çabalayıpta sonuçtan memnun kalınca bir de arkadaşları da beğenince mutlu oluyor.
Teşekkür ederim.

Yüklediğim son fotoğraf şu an ki hali ,nilüfer dinlenme dönemin de su sümbüllerini içeriye elmıştım durumları fena değil.Havuzun için de son derece sağlıklı görünen calla'lar ,canna ve japon şemsiyesi kaldı.Sevgiler

cemo 23-11-2010 18:56

Calla dediğiniz, gala mıdır. Bende renkli galla var, saksıya alıp suya salsam mı ne dersiniz:)

nurcanaybay 23-11-2010 19:45

Evet gala ama ben renklisini yetiştirmeyi beceremedim ( su dışın da ).Beyazlara göre
daha mı dayanıksızlar nedir bilmiyorum .İsterseniz bir tanesini deneyin ,canna da iyi gelişti
yazın deneyebilirsiniz.

kelebekçalısı 23-11-2010 21:34

Sayın nurcanaybay bahçenize izinsiz girdim umarım beni bağışlarsınız yarattığınız güzeliklere dalıp gittim ellerinize sağlık,bu arada susuzluğumu hayranlıkla izlediğim kuyunuzdan çıkrıkla su çekerek giderdim.Sevgiyle kalınız.

Estergon80 23-11-2010 22:07

Bahçeniz çiçekleriniz hepsi çok güzeller. Hostanıza bayıldım yeni gözdeniz de mükemmel ne denir. Bahçesi olması bir insanın nasıl güzelmiş gezdikçe bahçeleri daha iyi anlıyorum.

Sevgiler...

cemo 24-11-2010 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 718343)
Evet gala ama ben renklisini yetiştirmeyi beceremedim ( su dışın da ).Beyazlara göre
daha mı dayanıksızlar nedir bilmiyorum .İsterseniz bir tanesini deneyin ,canna da iyi gelişti
yazın deneyebilirsiniz.

Beyaz galayı saksıya alıp suya koysam, dona dayanır mı suda.

nurcanaybay 24-11-2010 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 718561)
Beyaz galayı saksıya alıp suya koysam, dona dayanır mı suda.

İşte ben de ondan emin değilim :))
Burada pek don olmaz ama havalar çok soğuduğun da bozulma farkedersem
çıkarırım diye düşünüyorum.

cemo 24-11-2010 10:59

Bir gala ile deniyeyim o halde:) Teşekkürler.

Yücel Canpolat 02-12-2010 06:53

Günaydın Nurcan Hanım,Orhan Hocamın dediği gibi ne bir eksik ne bir fazla, sizden öğreneceğim çok şey var, renkli galla yetiştirme konusunda ben sıkıntı yaşamadım çok güzel oldular özel olarak hiç bir çaba geretirmediler, bu sefer deneyin bakın olacak.))(bahsettiğim galla lar toprakta yetişti)

nurcanaybay 02-12-2010 14:18

Yücel bey ;
mütevaziliyinizle insana enerji veriyorsunuz ,teşekkür ederim :))

Renkli calla'ları 2 yıl önce alıp denemiştim ,başarılı olamamıştım .Ama şimdi o zamana göre biraz daha bilgiliyim.Ama söz tekrar deneyeceğim.

ykolko 02-12-2010 15:44

Sayın Nurcanaybay eviniz,bahçeniz,bitkiker ve tasarım çok güzel güle güle oturun.
Sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim.

Güngör Salman 02-12-2010 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 711218)
Elime büyükçe eski bir saksı geçti ben de elimde ki bitkilerle bir arajman yaptım.Bazıları yeni fide geliştikçe hoş olacağını düşünüyorum.

Aranjman çok güzel olmuş, sizin Thevetia Peruviana ( Sarı zakkum ) ne durumda, onu merak ettim.

nurcanaybay 02-12-2010 16:31

Teşekkür ederim Güngör hanım.

Thevetia Peruviana gayet sağlıklı ,saksısının değiştirilmesi gerekiyor ama baharı bekliyorum.Gözlemlediğim kadarı ile susuz kaldığı an yapraklarını sarkıtıyor ,yazın her gün sulamıştım şu an da yağmur alabileceği rüzgarsız bir bölüm de duruyor.

İlgili başlıkta sorduğum 2 yeni bitkimin ismini öğrenemedim.Siz den rica etsem bakabilirmisiniz.Şimdi den teşekkür ederim.

nurcanaybay 02-12-2010 17:22

1 Eklenti(ler)
Güngör hanım ;
zakkum'un bugün'kü hali ...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025