agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

nurcanaybay 01-01-2011 20:30

So fotoğraf gala ( calla ) ,hep canna ile karıştırıyoruz .Siz canna'dan mı bahsediyordunuz ?

Eğer canna ise onu da saksıya alın ama yazın suya koymalısınız.Sonuçta bu yaz ikisini de denedim ,her ikisi de çok güzel gelişti.

Gala da şu an suyun için de değil ,taşın üstün de duruyor.

Orhan Özbilgiç 01-01-2011 20:43

Nurcan Hanım;
Fatma Dündar haklı! Gerçekten çok yaratıcısınız. Kuş yuvanızın işlevseliğinide, fotoğraflarla kanıtlamışsınız bu arada. Tebrikler.
İzmir ve bahçenizin ılımanlığından olacak, gala çiçek açmaya başlamış. Burada bir bahçede, her yıl aralık ayından itibaren Galalara çop torbası giydiriyorlar. İlkbaharda daha erken çiçekleniyor. Ama sizde ihtiyaç yok tabii.
İyi seneler.:)

nurcanaybay 01-01-2011 21:05

Orhan bey ;
bura da gala bu mevsim de açmaya başlıyor ,haziran ayına kadar az da olsa devam ediyor.
Poşet geçirmekte haklılar burada bile bir iki gün soğuk yapsa yaprakları donuyor ,geçen yıl başıma gelmişti.

Ben de size ve eşinize sağlıklı huzur dolu bir yıl diliyorum.

furkan yıldız 01-01-2011 22:22

Bu topraksız bitki işi beni çok düşündürüyor siz de resimleri eklemişsiniz kara kara düşünüyorum hepsini yaptın bir bu eksik kaldı diyorum kendime :)

cemo 02-01-2011 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 734661)

Eğer canna ise onu da saksıya alın ama yazın suya koymalısınız.Sonuçta bu yaz ikisini de denedim ,her ikisi de çok güzel gelişti.

Ben ikisini de saksıya alır, baharda salarım suya. Teşekkürler.

Kuşlar cok sevimli. Bizim bahcede de cok var. Onların, ürkek ürkek yem yemelerini izlemek cok güzel.

trilye 02-01-2011 12:04

Sayın nurcanaybay sizin bahçenizi gezme fırsatını yeni buldum.Özellikle süs havuzunuzu çok beğendim.Bu sitenin en çok beğendiğim özelliklerinden biride yüklenen fotğrafların insana çok farklı fikirler vermesi.Birde bahçenizin resimleri sayesinde edinmeyi planladığım bitkilerin arasına begongil girdi.Hemde ilk sıralarda.Tabi Bursa'nın iklim koşullarında yetişebilir mi araştırdıktan sonra...Bahçenizde nice mutlu seneler geçirmeniz dileğiyle..

nurcanaybay 02-01-2011 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 734728)
Bu topraksız bitki işi beni çok düşündürüyor siz de resimleri eklemişsiniz kara kara düşünüyorum hepsini yaptın bir bu eksik kaldı diyorum kendime :)

Saksı bitkilerini ,genellikle sulama dan çürüten, biri olarak ilgimi çok çeken bir konu.Bu yüzden de başarılı olmayı çok istiyorum.

Siz de gözden çıkarabileceğiniz ya da bir türlü gelişme göstermiyen
bir bitki ile deneyin bence , hem gözlemlerimi paylaşıp fikir alışverişin de bulunuruz.

nurcanaybay 02-01-2011 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orhanenes (Mesaj 734867)
Sayın nurcanaybay sizin bahçenizi gezme fırsatını yeni buldum.Özellikle süs havuzunuzu çok beğendim.Bu sitenin en çok beğendiğim özelliklerinden biride yüklenen fotğrafların insana çok farklı fikirler vermesi.Birde bahçenizin resimleri sayesinde edinmeyi planladığım bitkilerin arasına begongil girdi.Hemde ilk sıralarda.Tabi Bursa'nın iklim koşullarında yetişebilir mi araştırdıktan sonra...Bahçenizde nice mutlu seneler geçirmeniz dileğiyle..

Orhan bey ;
begonvil'i sanırım saksı da yetiştirmeniz daha uygun olur .Bursa'nın soğuğuna
dayanabileceğini sanmıyorum.Yine de Bursa'lı arkadaşların balkon ve bahçelerini
bir dolaşın isterseniz.Bu konu da en iyi fikri onlar verebilir.

Beğenmenize sevindim, ben de size ve ailenize sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum.

cigdoos 03-01-2011 11:17

çok tatlı olmus masallah bahçeniz köpüşünüze uzun ömürler diliyorum

nurcanaybay 03-01-2011 11:31

Teşekkür ederim ,ben de sizin güzelliğe mutlu ve uzun bir ömür dilerim :)

Yücel Canpolat 03-01-2011 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 734876)
Orhan bey ;
begonvil'i sanırım saksı da yetiştirmeniz daha uygun olur .Bursa'nın soğuğuna
dayanabileceğini sanmıyorum.Yine de Bursa'lı arkadaşların balkon ve bahçelerini
bir dolaşın isterseniz.Bu konu da en iyi fikri onlar verebilir.

Beğenmenize sevindim, ben de size ve ailenize sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum.

merhaba, begonvil yaralısı biri olarak kışın malesef donuyor eğer bitki yaşlı ise(8_10)baharla beraber yeni kök sürgünleri veriyor sonbaharın sonlarına doğru zavallıcık tam gelinliğini giymeye çalışırken haydee zemheri vurgunu.:(

nurcanaybay 03-01-2011 11:57

Haklısınız , Bursa için uygun bir bitki değil maalesef .Belki salon gibi belli bir ısıda olan
yerde korunur ise kışı geçirebilir.

cemo 18-01-2011 15:43

Sevgili nurcanaybay

Bahceye bir begonvil ve bir pandora yasemin diktim deneme amaçlı. İnşllah yaşarlar.
Ayrıca ful yasemin, selluka ve melisa da deneme amaclı dikildi bahceye. Deneme derken, diplerine bolca gübre kondu, samanla örtüldü. Kışı atlatırsak harika olacak.

Saksıları, içeri dışarı taşımaktan yoruldum netekim:))

nurcanaybay 18-01-2011 16:04

Cemo ;
selluka yetiştirmedim ama diğerlerinin üst kısmı kurusa bile sökmemeni öneririm.Umarım hepsi kışı sağ salim atlatır ama dediğim gibi kuru görünse de yaz ortalarına doğru kökten sürgün verebilir.Tecrübe ile sabit :))

Güle güle sağlıkla büyüt.

cemo 18-01-2011 16:15

Saydığım bitkilerin hepsi kar gördü kasımda. Ama şubat ve marttandır korkum:) Şimdilik durumları iyi. Deneye yanıla öğreneceğim ben de:)

Yücel Canpolat 24-03-2011 19:51

Arkadaşlar fırtına öncesi sessizlik var bu bahçe de, pek yakında fırtına kopacak gibi:)

Uzaylı 24-03-2011 20:34

Eveeeet! Arada bakıp duruyorum. Hareket istiyoruz artık. Bahçenin sahibi artık Ce-e desin.;)

Bana gönderdiği çiçekler pek keyifli. Cannalar da topraktan kendini göstermeye başladı. jacaranda tohumlarını da ektim. Ama kendisi nerdee?

nurcanaybay 24-03-2011 20:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 773589)
Arkadaşlar fırtına öncesi sessizlik var bu bahçe de, pek yakında fırtına kopacak gibi:)

Yücel bey ;
bahçe de birşey yok ama gerçek anlam da fırtına vardı .Ağaçlar huuu eşliğin de bir sağa bir sola yatıyordu.Benim kiler secde etmiyor ama .... :))

nurcanaybay 24-03-2011 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 773612)
Eveeeet! Arada bakıp duruyorum. Hareket istiyoruz artık. Bahçenin sahibi artık Ce-e desin.;)

Bana gönderdiği çiçekler pek keyifli. Cannalar da topraktan kendini göstermeye başladı. jacaranda tohumlarını da ektim. Ama kendisi nerdee?

Ben zaten keyifli olacakların dan emindim :))
Benim bahçe de paylaşabileceğim bir şey yok ,sizleri takip etmekle meşgulüm :)

füsunANK 12-04-2011 23:01

Ben geldimmmm, kucak dolusu sevgi ve güzel bir bahar dileği ile.. ;) Siz fotoğraf makinası alınca fotoğraf çekmeyi bıraktınız mı :confused:. Yeni fotolar bekliyoruz. Özledim şahsen ben bu bahçenin görüntülerini.

nurcanaybay 13-04-2011 10:22

Hoşgeldinizzzzz :))
Sonsuz sevgi saygı ben den efendimmm.

Bol bol fotoğraf çekiyorum ama paylaşacak pek bir şey çıkmıyor ortaya maalesef .
Şu an beni heyecanlandıran tek bitkim 15 cm'lik clematisim çünkü bu boyu ile 4-5 tomurcuğu var .Bazı tomurcuklarını büyüteçle görebildim :)

Bahçe renklerini göstersin zevkle paylaşacağım.

--melek-- 13-04-2011 11:35

çok güzel bir behçeniz ve çiçekleriniz var. ayrıca çok düzenli

nurcanaybay 14-04-2011 17:49

Teşekkür ederim :)

cemo 14-04-2011 20:43

Havuzunu bir fotoğraflasan diyorum. Havuzu yarıda kalmış vatandaş olarak:))

berrinb 14-04-2011 23:13

Sayın nurcanaybay gece gece bahçenizi gezdim,"inşallah korkmadınız"!!.. Bütün çiçekleriniz harika olmuşlar.Clematisleriniz fevkalade,begonvil şahane açmış, mavi çiçelkli sarmaşığınıza bayıldı,(mavi yasemin olmayan) çok oeğişik bir sarmaşık.Bilhassa kazan ve ibriğiniz dikkatimi çekti,bende böyle objelerin hastasıyım.Mükemmel zevkinizi kutlarım.Ellerinize sağlık.Burada biraz İzmir' in de payı var,bende İzmir torunuyum,Annem İzmirliydi,sıkça giderdik. Çok beğendim,görüşmek üzere .İyi geceler efendim.

nurcanaybay 15-04-2011 15:51

Berrin hanım ;
beğenmeniz beni de mutlu etti ,teşekkür ederim.

Benim iki küçük clematis'im vardı ,birini kadı lokmaları afiyetle yemiş fakat diğeri köklerin den yeniden sürgün verdi hatta tomurcukları var...:))

Mavi sarmaşık dediğiniz sanırım solanum , İzmir koşulların da neredeyse 11 ay çiçekli
ve sorunsuz bir bitki .

Çim hakkın da verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim , maalesef ikisi de benim için
uygun değil ....araştımaya devam edeceğiz.

nurcanaybay 15-04-2011 15:58

Cemo ;
havuzun bir kaç fotoğrafını çektim.

Bir iki hafta önce calla'ları suya yerleştirmiştim ,çiçek açıyorlar.Japon şemşiyesi de iyi durumda ,cana yı da koydum ama o biraz daha sıcaklık istiyor şimdilik gelişimi yavaş.
Ama nilüfer'imin 4 yaprağı su yüzeyine ulaştı .Sümbüller çok sağlıklı görünmese de havalar ısındıkça düzelecek .Havuza 2 küçük balık almak istiyorum ama kurbağa larvası dolu ,onlar büyüyüp havuzu terketsin diye bekliyorum.

nurcanaybay 15-04-2011 16:08

4 Eklenti(ler)
Havuz ve için de ki bitkilerim

nurcanaybay 15-04-2011 16:14

4 Eklenti(ler)
Kaktüs ve suculentlerim den bazıları çiçek açtı , hepsinin ismini bilmediğim
daha doğrusu not aldığım yeri bulamadığım için yazamadım :)

nurcanaybay 15-04-2011 16:22

3 Eklenti(ler)
.
Bahçeye dikili olan galla , çiçeklenmesi bitmek üzere olan frezyalar ve
geliştikçe güzelleşen saksı arajmanım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025