![]() |
1 Eklenti(ler)
Ve görüp görebileceğiniz en güzel clematis piilu :)))
|
Nurcan hanımcığım bahçeni tekrar gezdim gördüğüm güzellikler karşında başım döndü, bende bugün eve dönünce saksı arajmanı yapacağım,imrendim doğrusu ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl , soğanlı bitkilerimin çoğunu saksıya dikmiştim.Her yıl sorunsuzca açan
irislerim den bir tanesi bile açmadı ,hala şaşkınım.Bahçede ki sümbüller göz doldururken saksıda kiler ise keyifsizdi.Bir de muscariler var ...her yıl mor mor çiçeklenirken saksıya aldıktan sonra lütfedip 1-2 tanesi çiçeklendi .O saksılar hazırladıktan sonra ki bel ağrrılarımı düşünüyorum da ...hepsine aşkolsun diyorum :)) |
Alıntı:
o sizin güzel gören gözleriniz den kaynaklanıyor ,bu yıl hüsrana uğratanlar çoğunlukta :) Teşekkür ederim. |
Eylül de çimleri yenilemiştim ya şu an kel kel ,bir iki küçük çukurla birlikte .Sebebi de son fotoğraftaki iki eşşek sıpası .Benim küçüğün ilk kez bir arkadaşı oldu ,dört nala koşturuyorlar ....ama hiç kızmıyorum ,öyle güzel oynuyorlar ki....
|
Alıntı:
Senin bitkiler önden gidiyor, bende seni takipteyim:) Renkli galalar da suda oluyor diye duydum. Kıyıp atacağım havuza lakin havuz bitmedi. Sinirle beklemeye devam:( Sıpan adına sevindim, kardeş kardeş büyürler. Ne güzel:) Benim sümbüller kurudu, arkadaşa verdiğim iyi durumdaydı. Gidip ondan aldım yeniden. Paylaşmanın faydaları:)) Balıklarla kurbağalar mutlu mesut yaşıyor, beklemene gerek yok sanırım. Sıkca foto. bekliyorum bu bahceden, haberin olsun:) |
Sevgili Nurcanaybay, bahçen rengarenk olmuş, çok güzel.
Benim çimler de iki senede bozuldu, sebebi aynı. Hele tarçın'ın kardeşini de bahçeye oyun için aldığımda, boğuşmayı çok seviyorlar, toprak, 2 cm kadar yerinden kalkıyor. Çimlerin arası bayağı boşaldı, alttaki rulo çimin filesi ortaya çıktı. Bir de fileyi keşfederse, tamamını kaldıracak :) Her şeye rağmen, dediğin gibi, oynamaları çok güzel. |
Cemo ;
sen biraz daha bekle ,bura da bile havalar çok dengesiz .Dün şakır şakır yağdı bu gün ise günlük güneşlikti. Renkli calla bir tane var ,denemeye korkarım .Sen bir dene duruma göre ben de salarım suya :)) Sevgili Kiraz ; minyatür olan sözde yan komşunun ,eve almıyorlar .Bütün kışı ben de geçirdi ( gizli gizli aldım :)) ), evin arka tarafın da ki korkulukların arasın dan geçip geliyor ...canıı istediğin de de yine ordan çıkıp gidiyor.Hoplayıp zıplarken seyretmeye doyamıyorum eminim siz de öyle hissediyorsunuzdur.Çime gelince olduğu kadar ,ne yapalım :))) |
Sevgili Nurcanaybay bahçeniz rengarenk elinize emeginize saglık...
|
Burak bey teşekkür ederim.
|
Benim bahçem de hiç güzel renkli çiçeklerim yok ki,çok kıskandım şimdi:)
|
Birlikte Fikret bey 'in bahçesine gidelim ,ben de açmayan bütün çiçekler orada açmış...
kökler kökler paylaşırız :)))) |
Hay hay.Buyrun istediğinizi alabilirsiniz.
|
Sayın nurcanaybay; Bahçeniz çok neşeli görünüyor. En çok ilham aldığım bahçelerden inanın. Gülen su kabağı görünümündeki obje daha önce de dikkatimi çekmişti diye hatırlıyorum. Ama nazarboncuğundan gözleri olan ve gülümseyen saksıyı ilk defa farkediyorum. Bahçem bir bahçe havasına girebilse, ben de de böyle objeler var. Neşeli objeleri ben de çok seviyorum. Bahçenizde renkler cıvıl cıvıl. Bir kaç günlük koşuşturmadan sonra, elimde çayımla bahçenizin fotoğrafları görmek, içimi açtı doğrusu. Cezayir menekşesini nerede kullanacağımı düşünürken sizin aranjman saksınızı görmek çok güzel oldu. Taklit serbest mi?:p
Ömrünüz her daim, bahar kadar renkli ve neşeli olsun. Sağlıcakla kalın... |
Fikret bey ;
dua edin yakın değilim yoksa çat kapı gelirdim :))) Sevgili Uzaylı ; objeleri seviyorum ,dediğiniz gibi bahçeleri neşelendiriyor.Kemeraltın dan aldığım iki boncuğu saksıya diktim ,kırmızı kalemle de ağız yaptım ...oldu bitti :) Güzel dileğiniz için de teşekkür ederim ,taklitte her daim serbest :) |
Bahçenizi gezmek ne kadar keyifli, çiçekler çok güzel, aksesuarlar çok zevkli ve renkli ellerinize, emeğinize sağlık
|
Sevgili Nurcanaybay; Bahçenizi gezdim çok güzel ve rengarenk olmuş insanın gözü gönlü açılıyor. Ama bahçenizin tadını sizden daha fazla o güzelim köpecikler çıkarıyor anladığım kadarıyla. Çiçeklerinizi güle güle büyütün emeklerinize sağlık.
|
Nurcan hanim bitkilerin güzelliginin yaninda sizin düzenlerken ince zevkinizi yansitmaniz resimleri daha da keyifle izlettiriyor. Havuz özellikle bahcemde olsun demedigim objelerden ama sizin gibi dostlarin bahcelerinde izlemek cok keyif veriyor. Size cok verimli ve güzel bir yaz mevsimi diliyorum.
|
Alıntı:
|
sayın nurcanaybay; Sümbüllerin kokuları var mı? Bahçedeki yaramazların zararı nasıl olmuyor ki? Hiçbir yer dağılmamış, bozulmamış!
Sağlıcakla kalın. |
Havuz, çimler ve frezyaların renkleri çok güzel bir ortam oluşturmuş. :)
Aranjmanı da çok beğendim ve hatta kendisinden esinlenmeye karar verdim. ;) Daha net bir fotoğrafını da koyun lütfen bir ara. Keyifli günler. :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan ;
aşağıda ki fotoğraf biraz daha net sanırım.Saksı da ki bitkiler , orman menekşesi ( saksının gölge de kalan bölümün de ) cezayir menekşesi aslanağzı mor telgraf çiçeği menekşe ( gelişmedi ) kurdela ( gölgeli bölüm de ) Saksı da ki bitkilerin hepsi suyu seviyor ,kurdela ve orman menekşesi gölgeyi seviyor ,diğerleri de bu mevsim de sadece sabah güneşi görüyorlar. |
Alıntı:
Ben sadece yoğun kokuları alabiliyorum ,mesela o frezyaları burnuma soksam hiç koku alamıyorum :))....ama sümbüllerin kokusunu yanların dan her geçişimde alıyorum .Topraktan çıkarmadığım tek soğanlılar da onlar ,yazın sudan hiç etkilenmediler . Fotoğrafta ki küçük köpek benim değil ,benim ki kedi peşin de koşmuyor ise çiçeklere hiç basmaz.Tek zararları ise çimler oluyor ,oyun oynarken son sürat koşturuyorlar o yüzden çimler yine kötü durumda.Ama bunun bir önemi yok çünkü ben buraya onların bahçeleri olsun diye yerleştim. |
Sn.Eser ;
dediğiniz gibi saksıyı sevmediler bunun sebebi de su sanırım .Bahçe de su akıp gidiyor saksı da ise daha çok ıslak ortam da kalıyor diye düşünüyorum.İrisler de aynı durumda. Sağlık olsun :) Sevgili Çiçeksever ; beğeniniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Ben de sizin yaşadığınız ortamı gıpta ile izliyorum. Sn.Yedikaranfil ; beğenmeniz beni mutlu etti teşekkür ederim.Köpeklerimi de umarım mutlu edebiliyorumdur. Sn.Cebeci ; aksesuarları seviyorum .Dün antikacı da demir bir beşik bulup aldım ,içine çiçekleri nasıl yerleştirebilirim onu düşünüyorum.Gördüğünüz gibi her objeyi bahçe de değerlendirme peşindeyiz ( ağaçlar net. ailesi olarak ) :))) |
Arajman çok güzel görünüyor Nurcan hanım'cığım İzmire bahar gelmiştir artık eminim bahçeniz de rengarenk olmuştur. Demir beşikiği de çiçeklerle doldurunca harika görünür bence:)
|
İzmir de pek bahar olmaz bildiğiniz gibi ama bu yıl oldukça uzun sürdü.Şu an da kapalı ve biraz da soğuk.
Arajman benim de hoşuma gidiyor ,bahçeyi renklendirdi.Hava biraz ısınsın beşikle ilgileneceğim :) |
Cezayir menekşesi, aranjmanların olmazsa olmazı galiba. :)
Sadece sabah güneşine göre aslanağızları ne kadar çiçekli. Ben tüm gün güneştedir sanıyordum. Böyle olmasına sevindim çünkü planlarımı kolaylaştırıyor. Bu arada, burada kış devam ettiği için İzmir'de de ancak bahar oluyordur. :) |
İzmir koşulların da ,aslan ağzının çok güneş istediğini düşünmüyorum.Geçen yıl ,saksının bir metre uzağına duvar önüne dikmiştim.O bölüm neredeyse hiç güneş görmüyor yine de çok güzel gelişmişti ta ki kırmızı örümcek saldırısına uğrayana dek :))
Cezayir menekşesi karanlık bölgeleri de güzel aydıınlatıyor.Ben orman menekşesini de hosta gibi gölgeyi seven bitkilerle birlikte kullanıyorum.Hem hostalar toprak altındayken saksı boş kalmamış oluyor hem de toprak yüzeyini kapladığı için nemi koruyor. |
Alıntı:
Bahçemde ikisi de var ama bir araya getirmek aklıma gelmemişti. Bu haftasonu menekşelerin fazla yayılan kısımlarını budamıştım, keşke hostaların yanına dikseymişim... Neyse geride bayağı bir kısmı var neyse ki. :) |
Benim bu sayfaya daha sık uğramam lazım. Gözüm gönlüm şenlensin. Havuz harika oldu. Bitkileri , formatı herşeyi mükemmel. Elinize sağlık.
BU SAKSIDA GÖZÜM KALDI Başına birşey gelirse bendendir :D Gözlü saksıdan bende yapacağım :) Kıskanç değilim aslında ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025