![]() |
Sadece beğenmekle kalmayıp bahçeniz hakkındaki düşüncelerimi de yazmak istedim. Her şeyden önce tertip ve düzeninizi tebrik ediyorum. Tam da istediğim gibi, her şey yerli yerinde. Ayrı ayrı bitkiler ve düzenlenmeleri çok hoş. Sağlıkla keyfini sürmenizi dilerim.
Nurcan hanım, bu fotoğraftaki mor bitkinin adını biliyor musunuz? Bir de hostanız çok güzel yapraklanmış, benimkiler daha sürmedi bile. Umut var mıdır? Cevabınız için şimdiden teşekkürler... |
Benim hercailer neden bitleniyor, bilmiyorum Nurcan hanım. Kaç yıldır bunu yaşıyorum:)
|
Sn.S.Durul ,
beğenmeniz beni mutlu etti ,teşekkür ederim. Sorduğunuz bitki çiçekli çim ( Armeria maritime ).Aynı çim gibi ,uzun saplar çıkarıp pembe-eflatun arası ya da beyaz çiçek açıyor. Füsun hanım can sıkıcı bir durum ,sağlık olsun . |
Nurcan hanım,
Bahar tüm güzelliğiyle gelmiş sizin bahçenize. Gördüklerimiz, sevgiyle bakılan çiçekleri, verdiğiniz emeği yansıtıyor. Hayırlı yazlar gelsin evinize. |
3 Eklenti(ler)
Güller'in en çoşkulu zamanı ... bir daha gül dikmem desemde bu manzara
fikir değiştirtiyor :) |
Kırmızı ve somon yanyana harika olmuş. :)
Ama sorun çıkarmak konusunda çim bir ise gül de iki. Değil mi? :) |
Alıntı:
Siz bu güzel kareleri yüklemeye devam ederseniz sanırım yakında beni bahçenizin kapısında bulacaksınız.;) |
Güller süper, bahçe güzel, bütün çiçekler hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık. Sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Nurcan,merhaba
Cuma günü, birlikte yorulduk. Güzel, arkadaşlığın için teşekkür ederim. Eklenti 291651 Tüm bu fotoğraftaki güllerin daha fazlasını ekeceğin bir bahçen olmasını diledim. Bu gece hıdrellez,dilekler kabul olur derler. :) |
Sevgili Gilan ,
haklısınız ...söylemeye korkuyorum ama bu yıl ( adını anmıyalım :) ) görünmediler .Şaşırmış durumdayım :) Sevgili Zenfree , gelmenizin yolu buysa ben sizi fotoğraf bombardımanına tutarım :) Sn.Aheste , beğenmenize sevindim ,teşekkürler. |
Alıntı:
benim için zevkti ,her zaman :) Çok teşekkür ederim ,içten aminnnn diyorum . 2 gündür çok erken yatıyorum ,hıdrellez olduğunu bile unutmuştum .Mesajınızı da yeni gördüm . Tekrar teşekkürler |
Bir zamanlar bu bahçede su sümmülleri vardı Merak ettim
|
1 Eklenti(ler)
Oooo kimler gelmiş ,hoşgelmiş :))
Hala var efendimm ( sayenizde ) , çiçekleneceği günlere az kaldı .İlk çiçeğin, sizin için fotoğrafını çekip paylaşırım .Şimdilik nilüferi seyreylemekteyim :) |
Sayın Aybay
Su bitkilerinin bulunduğu havuza bu günlerde gübre takviyesi yapabilirsiniz Hem güzellik . hemde suyun netliği . ve yosun olmasını önlemek için ufak bir fıskiye öneririm Oksijeni bol olan havuz güzel oluyor İyi Günler |
Sn.Ahmeter ,
erken baharda nilüferin saksısına gübre koymuştum.Fıskiye olmasını isterdim ama nilüferin durgun suyu sevmesi beni engelliyor.Havuzda 5 adet balığım var ,yosunlarla besleniyorlar...bitkilerde oksijeni arttırıyor diye biliyorum.Tüm bunlar suyuda berraklaştırıyor. Herşeye rağmen şırıldayan suyun sesi hoşuma giderdi :) |
Sayın Aybay
Suya gübre atıyorum saksısına vermiyorum Japon tül kuyruk balıkları sera marka japon balığı yemi ile besliyorum Ben gene bir fiskiye öneriyorum iyi günler |
Aklımı çeliyorsunuz ,fıskiyeyi düşüneceğim :)
Teşekkürler. |
Sevgili Nurcan hanım, 815 nolu mesajınızdaki ilk fotoğraf nasıl bir güzelliktir öyle, siz bu gülleri neyle beslediniz de böylesine coştular.
Kendi bahçemde böyle bir manzarayı görmeyi çok isterdim. Şu nilüferlerin fotoğraflarını da gördükçe, "ben de yapsam" diye düşünüyorum hep. Cemo ile alcen geldiğinde yer tespit ettiler, "işte, şuradan şuraya kadar yapabilirsin" dediler ama ben cesaret edemiyorum. Bu mevsimde bahçeye işçi sokmak demek yeni dikilen bir çok fidenin tarumar olması demek. Sizlerin havuzlarınızı gördükçe de çok beğeniyorum, bakalım ne yapacağım :) Sizden ilham alıyorum, güneş görmeyen köşeyi çok beğenmiştim, bende de öyle bir köşe var, beyaz gallaları dikmiştim, orayı sevmediler, şimdi o köşeyi sizinki gibi değerlendirebileceğimi düşünüyorum. Senelerdir tam oturtamadım bahçeyi. |
Adalet hanım ,
ben gül'den yine vazgeçtim :) Güzelliği 3 hafta bile sürmemiş ,sabah açıp akşama bozulmaya başlıyor ( du ).Şu an ise yapraklar delik deşik .Yeni bir eve geçersem gül dikmeme engel olun :) Havuz'u yaparsanız hiç pişman olmayacağınızdan eminim.Nilüfer'in hiç bakımı yok ,yıllar geçtikçe daha güzel çiçekleniyor.İki kök nilüfer her gün çiçek demek :) Gölge alanda hızla kapanmasını istediğiniz bir bölüm var ise Ajuga ideal ama istilacı ,kontrol altında tutulması gerekiyor. Sevgiler |
Vazgecmeyin nurcan hanim vazgecmeyin gül vazgecilecek bir cicek degil. Izmir farki tabii siz benden yaklasik bir ay ilerdesiniz bitkilerin ciceklenmesi bakimindan. Yeni köseniz cok güzel olmus, bitki secimleri cok güzel. Sayenizde bazi bahcelerde gördügüm armerianin da adini ögrenmis oldum. Seneye ekmek sart oldu. Sevgiler.
|
Gülün sözde dikeni meşhur ama o aslında en hafif kusuru değil mi? :p
Burada çok yaygın satılan Knock out diye bir gül var. Rosa knock out Şimdilik tek rengi var. Katmerli ya da yalınkat seçenekli. Tanıtımında "Gül yetiştirmekten vazgeçen bahçecileri tekrar gülle barıştıran gül" yazıyor. Kara leke, külleme gibi hastalıklara yakalanmıyormuş, yaprak bitlerine karşı da daha dirençliymiş. Öyle ki yapı marketlerde diğer tüm güllerden toplamda 10 kök varsa, bundan 110 kök var. Yakında Türkiye'de de satılır eminim. Ama bence biz yine de şunun rengi, bunun kokusu derken diğer çeşitleri bırakmayız. :) |
Alıntı:
Umarım birgün ikimiz de hayalimizdeki havuzu yapabiliriz. Sevgiler.. |
Alıntı:
Cemo bu işi biraz daha profesyonel yapmak istedi, arıtma vs. bir çok problem yaşadı, sızdırma vs. Alcen ise, yaklaşık 3 m² lik bir alanı 1,5 mt. derinliğinde kazdırmış, içine branda döşemiş, brandanın uçlarını üst kısma gömerek sabitlemiş. Üzerine doğal kaya taşlarını yerleştirmiş, havuza 20 cm. kadar toprak koymuş, üzerini su ile doldurmuş. Nilüferleri, su sümbüllerini ve diğer suculları saksı ile suya indirmiş, kaya taşlarının etrafını da uygun bitkilerle doldurmuş. İki senedir havuzunu hiç temizlememiş ve gerek de görmüyor, sızdırma problemi de yokmuş. Bütün mesele karar verip uygulamak. Başlamak için geç kalmadığımızı düşünüyorum. Sevgiler. |
Alıntı:
İstanbul'da her yere dikmişler, gerçekten dayanıklı bir gül, çiçek yaprakları klasik güllerden daha kalın ve sert. Ayrıca, uzayıp gitmiyorlar, 60-70 cm. saksıda bile olabilir yani. |
Sevgili Çiçeksever ,
bahçe ile ilgili yapmayı sevmediğim tek iş ilaçlama ,gül de ilaçsız olmuyor.Çardağa sardırılmışsa ilaçlamayıda verimli yapamıyorsunuz.İçerden dışardan kolayca müdahale edilebilecek yere sardırılırsa ( bahçe çiti gibi ) iş kolaylaşır.Üstelik güzelliğini komşular daha çok görüyor. Yok ben akıllandım ....gül bahçesi olan birinin yanına taşınacağım ,gülleri ben göreyim komşum uğraşsın :)) Sevgili Gilan , sorunsuz bir gül isterim tabii ama benim çözümüm daha iyi değil mi :)) |
Eser hanım ,
Adalet hanımın dediği gibi beton şart değil .Benim yaptığım gibi bir çukur bir naylon işinizi görecek.Diyelim ki hoşunuza gitmedi naylonu kaldırıp toprak dolduracaksınız ,bellenmiş bitki dikmeye hazır bir alanınız olur.:) Adalet hanım , 1,5 metreye de gerek yok aslında ...60 cm'lik bir derinlik yeter .Bir tarafını 2 kadameli yaparsınız ( 20 cm derinliğinde saksı koymak için ) işinizi görür. İnanın bu kadar düşünmeye gerek yok ,yakın olsak küreğimi kapıp geleceğim 3-4 saat sonra havuzunuz hazır olacak.:)) Benimkin de filtre de yok ,bir muttfak süzgeci ile içine düşen yaprakları temizliyorum o kadar.İçinde ki bitkiler ve balıklar suyun berraklığını sağlıyor zaten ,bana düşen çayımı alıp karşısına oturmaktan ibaret. Bu kadar söze karşı hala ikna olmadıysanız ne diyeyim :))) havuzu |
Sevgili Nurcan; bu kadar sözle ben bile ikna oldum. :D Eminim bu satırları okuyan bir çok form üyesi de eline kazma kürek alıp havuz yerine bakmaya başlamıştır.;)
|
Memnun oldum , haydiiii o zaman :)))
|
Ben havuza çoktan ikna vaziyette dolaşıyorum da mesele eşimi ikna etmekte :p
Sayın Nuri Mürvet bize çok yakın olduğu için sorunlarımızda yardımlarını esirgemiyor, dolayısıyla da sık sık geliyor bahçeye. Onunla da konuştum bu havuz işini, fikrini aldım. O beton havuzdan yana. Brandanın 5-6 sene içinde değişmek isteyebileceğini oysa betonun daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Bense Bauhauslarda satılan küvet havuzlara bile razıyım :p Büyük (50X50X50) bir tahta saksının içine çıtayla battal boy siyah çöp torbalarından çakarak minik bir "veranda havuzu" yaptık.Suyunu da doldurduk, iki haftadır dinleniyor. Bu hafta sonu Nuri Bey nilüfer getirecek. Birkaç balık da atmayı düşünüyorum içine. Bu prova olacak (daha çok eşim için tabii).... Sonrasını bekleyip göreceğiz hep birlikte. Umarım bahçe sayfamda birgün havuzumu da paylaşırım sizlerle... |
Alıntı:
Ben bu işi ciddi ciddi düşünmeye başlıyorum, önce 5 yıldır tek salkım üzüm vermeyen asma kütüklerinin sökülmesi lazım. Sonra da çukuru açmak için işçi, branda, doğal taşlar, nilüferler, başka bitkiler... Branda çok tutabilir, kalın naylonlardan bir kaç kat yapılsa olur mu acaba? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025