agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

sakagun 04-03-2012 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 920394)
Sn.Sakagün ,
Karatavuğun dişilerinin gagası soluk ,erkeklerin ise parlak sarı olurmuş.Solucan ve salyongazlarla beslenirlermiş.Her yıl 3-4 yavruları olurmuş. Bana ilginç gelen ise ,yuva dan düşen yavru ile ilgilenmemeleri oldu.

Bizdeki karatavuklar ayva yiyor. Budanmış çalıları bir kenara yığmıştım, onların altında yaşıyorlar. Ben de yuvalarına birkaç ayva koydum gagalamalarını izliyorum.

nurcanaybay 04-03-2012 19:24

Ben sadece fotoğrafı çektiğim gün gördüm, maalesef bir daha gelmedi :)

hk50 04-03-2012 20:18

Sayın nurcanaybay.
Aşı merakını aşı makası ile kolayça giderebilirsiniz.

ecs 01-04-2012 21:09

bahçenizi gezdim sayın Nurcanaybay , çok sıcak ve samimi buldum , elinize sağlık. birkaç fikir (ç)almamda sakınca yoktur umarım, sevgiler.

nurcanaybay 06-04-2012 20:05

4 Eklenti(ler)
Sn.ecs beğenmenize sevindim .Teşekkür ederim .

Bahçenin kışın sıfır yazın kısa bir süre sabah güneşi alan bölümünü düzenlemeye çalıştım.Bitkiler gelişip boşluklar dolunca daha hoş olacağını düşünüyorum.Bu gün beğendim yarın ne hissederim bilmiyorum :)

Kullandığım bitkiler ,
-Asparagus
-Ajuga reptans
-Osmanlı çimi
-Orman menekşesi
-Kurdela
-Armeria maritime ( Gölge için uygun değil ,az güneşle gelişebilecekmi göreceğiz )
-İsmini hatırladığımda ekleyeceğim 2 bitki daha var

İşim daha bitmedi ,şimdilik şöyle...
-Kolyoz ( aralara ekliyeceğim )

MSaygin 06-04-2012 21:05

Çok güzel olmuş bence, elinize sağlık. Biz Armeriaları yaşatmakta zorlandık, çok su istiyorlar, yazın hepsini kaybettik.

Adalet Yağcı 06-04-2012 22:32

Sevgili Nurcan hanım, çok hoş bir köşe olmuş gerçekten, kolyozlar eklendiğinde biraz daha renklenir orası.
Ben bu mevsimi çok seviyorum, her yerde gözlere şenlik harika bir coşku var.
Güzel bir sezon dileği ile.

nurcanaybay 07-04-2012 13:42

Sn.M.Saygın ;
Armeria'yı araştırırken sizin balkonda görmüştüm.Çıtıpıtı çok hoş bir bitki ama çiçeklenmesi bittiğin de albenisi kalmayacak.Yine de çok basılmayacak bölgelerde çim yerine kullanılmalı.

Bakalım ben yaşatabilecekmiyim.

Adalet hanım ,
yılın en güzel dönemindeyiz.Güller tomurcukta hatta Clematis bile 3.yılında tomurcuklanmaya karar verdi.Leylaklar açtı ,kaktüsler tomurcuklandı ....nereye baksam
uyanışı görüyorum .
Kısacası bu dönemi ben de çok seviyorum :)

MSaygin 07-04-2012 13:47

Umarım yaşatırsınız :) Çiçeği geçse bile yeşil kısımları da çok hoş, albenisi sürüyor merak etmeyin. Yanyana dikilince çimden daha hoş kapatıyor bölgeyi.

gilan 08-04-2012 09:49

Nurcan Hanım, gölge köşeniz çok güzel olmuş, elinize sağlık. :)

Bitkilerin yaprak dokularının ve renklerinin çeşitliliği çok güzel. Gerçi düzenleme büyük oranda bitmiş ama benim yine de birkaç önerim var. Aynı türleri gruplar halinde dikerseniz bitkiler büyüyüp araları kapattıklarında daha toplu bir görüntü olabilir. Bu aralar sık sık başarılı bahçe tasarımlarını inceleyip ortak noktaları bulmaya çalışıyorum da. Bitkileri grup halinde kullanmak çok sık rastladığım bir nokta.

Buraya aslında bir kaç tane de koyu yapraklı bitki çok yakışır ama onların da genelde gölgede yaprak renkleri açılıyor. O yüzden belki de iyi bir fikir değil, bilemiyorum. Ama yaprak güzelleri sizin de dediğiniz gibi çok yakışacak. :)

Eğer armeria gölgede başarılı olmazsa ekstra renk olarak dicentra da düşünülebilir. Tam bir gölge bitkisi. http://farm6.staticflickr.com/5230/5...3a0a37a4_b.jpg
Cam güzeli ya da begonya da olabiliir. Bence bir hosta da o köşeye çok yakışır.

Keyifli baharlar. :)

nurcanaybay 08-04-2012 16:22

Sevgili Gilan hoşgeldiniz ,özlettiniz kendinizi :)
Öncelikle öneriler için teşekkür ederim.Bitkileri dikmeden önce saksılar ile yerleştirip karar vermeye çalıştım.Asparagus'ların üçünü aynı yere koyduğumda diğer bölümde ki renkler
aynı tonlarda kaldı.Ama kolyozları ( bordo tonlarında ) yan yana diktim.Aralara dikmiyeceğim çünkü kolyoz boylanıyor ,diğer bitkiler altında kalacak.
Hostam var fakat yaprakları çok gelişti ,saksıdan çıkarmaya cesaret edemedim.
.Oraya mavi hosta olacaktı ki...asparagus'un yeşiliyle hostanın mavi yaprakları çok güzel olurdu.
Orada hoş bir mavi çiçeğiim var (kışın kaybolup yazın canlanıyor )açtığında orayı renklendirecek.Cam güzelini saksılara dikip aralara koymayı düşünmüştüm.

Üç renk yaprak begonyam var ,biri koyu bordo .Şimdilik bekletiyorum hava yine soğuyacak dendiği için.

Dicentra'yı hiç yetiştirmedim ama peşine düşeceğim yaprak şeklide çok güzel.
Ben aslında hosta 'yı çok seviyorum .Kışı da yapraklı geçirse o bölgeyi hosta çeşitleri ile
kaplardım.

cemo 08-04-2012 17:19

Sevgili nurcan, gölge köşen bitkiler geliştiğinde dudak uçuklatacak:))
Bende 3 kök armaria var çiçek açmak üzere, tohumlarını alsam olurmu ki. Hani aklıma düşürdün ya çim yerine ekilir basılmayan yerlere diye. Neyi nereye dikeceğimi şaşmış durumdayım. Yine bahar deliliğim üzerimde arkadaşım:)

nurcanaybay 08-04-2012 17:24

Olur tabii Cemo hem de çok güzel olur :) Ama fide bile alsan araları geç kapanıyormuş.
Nilüfer'ine baktınmı ,benim ki tomurcuğunu gösterdi .

nurcanaybay 08-04-2012 17:27

2 Eklenti(ler)
Sizin duvar duvar clematis'leriniz var ise bizim de leylaklarımız var .Ay siz şimdi kokusunuda duymuyorsunuz değil mi :D

Hülya 08-04-2012 17:44

Çokk güzel açmış..
Her yerde mis gibi kokuyorlar.
Koklamaya geliyorum.

mandalinci 09-04-2012 18:13

Ben duyabiliyorum:)

Ayrıca, bugün Özbek köyünün arka sırtlarında, erguvanlar, leylaklar ve bir sürü güzel çiçeği de hem gördüm hem de bir sürü resim çektim. Çok güzel bir manzara:)

nurcanaybay 09-04-2012 18:54

Özbek köyü çok güzel değil mi ?
Bir ara orada da ev aramıştım ,çok hoşuma gitmişti.

mandalinci 09-04-2012 19:46

Çok güzel, eskiden beri her gelişimizde uğrardık. Ve biz de az daha arsa alacaktık, orman çıktı, kaldı tabii.

Deniz kıyısına gelmeden, köy meydanından sağa sapıyoruz, orman, zeytinler, çiçek, böcek harika. Yol sonunda Urla-İskeleye çıkıyor.

Bir ara bugün çektiklerimi yükleyeyim.

cemo 09-04-2012 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 942979)
.Nilüfer'ine baktınmı ,benim ki tomurcuğunu gösterdi .

Ben her sabah nilüfer yaprağı sayıyorum. Bügün 5. yaprak çıktı, ne tomurcuğu kardeşşş, buraya kış geri geldi bugün:)))))))))))

berrinb 11-04-2012 23:49

Sevgili nurcanaybay,bahçenizin güzelliğine bayıldım...Arajman çiçekleriniz harika bi köşe oluşturmuş..Kaktüs ve sukulentlere hiç diyecek yok...Hepsi çok güzeller...Ellerinize sağlık..

Leylak açmış,bizimkilerin tomurcukları bile zor görünüyor...İkliminiz çok farklı ..Ne güzel..:)
Gece gece içim açıldı..Selam ve sevgiler....:))

nurcanaybay 12-04-2012 18:57

Berrin hanım ,
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim :)

Haklısınız ,iklim farkı ... aynı bahçe de bile bulunduğu yere göre değişiyor.Ben de 2 leylak var , biri gördüğünüz gibi çiçekten dalları eğilirken diğeri daha yeni çiçekleniyor.
Benim için de iyi oluyor tabii :)

nurcanaybay 12-04-2012 19:04

3 Eklenti(ler)
Sümbüller ,frezyalar güzelliklerini sergileyip dinlenmeye çekildiler.Leylak'tan sonra güllere sıra geldi.Özellikle kırmızı'nın üzeri tomurcuk dolu ...

nurcanaybay 12-04-2012 19:10

3 Eklenti(ler)
Menekşeler Aralık ayıın dan beri bahçeyi ışıldatıyor ,Haziran'ın ikinci yarısına kadar da göz doldurur.İyi ki varlar...

günebakan 12-04-2012 19:12

Bahçenin her taraf çok güzel ama şu ilk resimdeki hercai menekşeli oturma yerine bayıldım bütün yaz içeri girilmez ordan. Ellerinize sağlık Nurcan hanım:)

nurcanaybay 12-04-2012 19:13

1 Eklenti(ler)
Bu yıl sardunyalar da bir sorun var.Yapraklar lekelenip sararıyor ,sürekli topluyorum ama
yine de tomurcuk dolu.

nurcanaybay 12-04-2012 19:18

4 Eklenti(ler)
Hosta'yı seviyorum ,cam güzelini seviyorum :)

acemifüsun 12-04-2012 19:19

Sevgili Nurcan hanım her bir karedeki çiçeklerin ve düzenlemelerin çok güzel:) Hele o hercailer yok mu, onlar benim de vazgeçilmezlerim:) Bende hercailer çok çabuk bitleniyor, sende aynı durum oluyor mu?

nurcanaybay 12-04-2012 19:23

3 Eklenti(ler)
Leylağın hemen altında korunmaya alınmış ,açmak üzere olan piilu var :)

nurcanaybay 12-04-2012 19:28

1 Eklenti(ler)
Bu karede Zenfree için :)

nurcanaybay 12-04-2012 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 945690)
Sevgili Nurcan her bir karedeki çiçeklerin ve düzenlemelerin çok güzel:) Hele o hercailer yok mu, onlar benim de vazgeçilmezlerim:) Bende hercailer çok çabuk bitleniyor, sende aynı durum oluyor mu?

Füsun hanım ,
hiç bitlendiğine tanık olmadım hatta ilk kez bitlendiğini duyuyorum ,acaba yanına başka bir bitki diktiniz de ondan mı geçiyor ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025