![]() |
Sayın Nurcanaybay bahceniz çok güzel çok emek verilmiş fotoğraflar için teşekkürler
|
Merhaba arkadaşlar ;
Sn.Oskar beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim. Yücel bey ; parmaklarımın üşüdüğü günler oldu ( mesela bu sabah :) ) ama İzmir'in havasını bilirsiniz.... bir gün kış bir gün bahar .Şu an kar serpiştiriyor ( kar demek sizlere ayıp oluyor ama ), bir saat önce ise günlük güneşlikti :) Sevgili Uzaylı; teşekkür ederim :) .İnternette çok dolaşıyorum ,fikirler de hep oradan esinlenme .İlginç bir şeye rastlarsam yine paylaşırım. Sevgili Doğayla Barış ; Ne güzel cümleler teşekkür ederim ama bu site de öyle güzel bahçeler var ki ben daha ilk seviyeyi geçemedim.Ama zevkle çabalamaya devam ediyorum. Sizin bahçenin yeri ise ömre bedel ,sağlıkla tadını çıkarın. Sn.Heroflera ; ziyaretçiler beni memnun ediyor :).Geçen gün ilk kez gördüğüm bir kuş uğradı..simsiyah , sadece gagası öyle güzel bir turuncuydu ki hayran kalldım.Fotoğrafını paylaşıp soracağım. |
Bahcenden birkaç kare rica etsem, belki gözüm gönlüm açılırdı. Zira biz kardan bir yorgan örtündük, birşey göremiyoruz yeşil namına:)) (çam türleri dışında:)
|
Sevgili Jineop ;
çok incesiniz teşekkür ederim :) Sevgili Kelebek çalısı; kuyunun bir fonksiyonu yok ama ben de severek yaptırdım.Sanırım çoğumuz eskilerin kullandıkları objeleri seviyoruz ya da belli bir yaşa ulaşınca dikkatimizi çekiyor.Beğenmeniz teşvik ediyor ,teşekkür ederim. Sn.Durmaz ; elimden geleli yapıyorum teşekkür ederim.:) |
Dünden beri msj atacağım diye canım cıkıyor sitede. Örgümü elime aldım, 2 şiş cıkıp bir tıklıyorum mesaja:)) Umarım düzelir.
|
1 Eklenti(ler)
Kış'ı bura da geçirdim.Cemo'nun sukulentleri ile yarışacağım diye düşen her
yaprağı köklendirmeye çalışıyorum :).Perlitte de çok kolay köklendiğini gördüm. Suiseki-Kusamono -minyatür bahçecilik-topraksız ortam ve kaktüs aşılama ile ilgili ne bulduysam okudum ,denedim. |
5 Eklenti(ler)
Kar'dan sıkılanlara...
|
Oyyy ben ölmezmiyimmmm.....
Sen neler yapmışsın böyle. Tek tek yakın çekim isterim:)) Bayıldım arkadaşım. Ceplere ne doldurdun öyle bir bakayım. Böyle yarışa can kurban, devamını bekliyorum dört gözle. Sazlık bitkinin yanındaki kahverengi yapraklı nedir. Açan çiçek gerbera mı. İçim ısındı buzlarım eridi sanki, dur dönüp bir daha bakayım. Son foto. taki sukulent e bayılıyorum. Hiç çiçeğini göremedim ama:( |
Kış boyunca çiçeği eksik olmayan 3 çiçekten bahsetmek istiyorum.Biberiye ,lavanta ve
tomurcuğunun büyümesi uzun süren Gerbera.Karanfil'i unutmuşum. Gerbera'yı çok soğuklar da kapalı balkona almıştım.Yukarı da ki fotoğrafta görüldüğü gibi üzerinde 5-6 tomurcuk var.Kötü görünen yapraklar sürekli kestim ,bitki gayet sağlıklı kışı geçirdi.Dışarı da kar serpişirken kışın geçtiğini söylemekte komik geldi birden :) Karanfil dışarıda yağmur soğuk demeden çiçeklendi hatta yazın bu kadar çiçeklenmemişti, şaşırdığım çiçeklerden biri oldu ve lavanta ...kış boyunca üzeri çiçeksiz kalmadı .Biberiye ise üzeri eflatun karla kaplı gibi ,yüzümü güldüren bie diğer bitkiydi.İçeri de de cam güzelinin tomurcuğu hiç eksik olmadı. |
5 Eklenti(ler)
çiçeklerim
|
Benim lavantalar biberiyeler karanfiller kar altında. Çiçeğinden geçtim, kendilerini göremiyorum:(
Gerbera gecen kışı atlatmıştı bahcede, sanırım bu kış sizlere ömürrr. Dışarıda kar yağarken lapa lapa, bu kareler pek iyi geldi bana:)) |
Asıl Veronica'dan bahsedecektim .Sonbahar da 2 farklı cins veronica almıştım.Hiç korumaya almadım ama sabah doğuya öğleden sonra batıya ...sürekli güneşe taşıdım.Çiçeği hiç eksik olmadı .Tomurcuğunun oluşumu uzun sürüyor ama çiçeği haftalarca bozulmuyor.Sadece rüzgardan korumam gerekti ,rüzgar yaprağının bozulmasına sebeb oluyor.Çok güzel çit bitkisi olacağına inanıyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Havuzu temizledim.Nilüfer öyle kök salmış ki şaşırdım.Saksının deliklerinden
kökler çıkmış ,hiç ellemeden yerine yerleştirdim. Havuz buz tutmuştu ,sümbüller yaşamaz diyordum .Hepsini çıkarıp budadım, ortalarının iyi durumda olduğunu gördüm.Temizlerken tek kalan balığımı görememiştim ,meğer yaşıyormuş çok sevindim. |
5 Eklenti(ler)
Karışık :)
|
Bu kuş'un ismini bilen var mı ,gagası çok güzel.
Bu yıl kaktüslerin epsini bahçede bıraktım.Yağmurdan korudum ,güneşe doğru sürükleyip durdum .Hele bir açmasınlar... Sardunyaları da budadım,gübreledim.Çok yağmur aldılar sanırım bu yüzden çiçeklenme yok.Komşunun sardunyaları yağmur görmedi ,üzerleri çiçek dolu. |
4 Eklenti(ler)
3.Fotoğrafta aşıladığım kaktüsler var.29 ocakta aşıladım,biri hariç diğerleri iyi görünüyor ama tuttularmı bilmiyorum.
4.Fotoğrafta topraksız ortamda yetiştirdiğim yılbaşım var.Geçen kış ,bir lobtan ,kedi kumu kullanarak köklendirmiştim.İlk kez çiçeklendi. |
Siyah bedene, sarı gagayı nasılda yakıştırmış yaradan, bayıldım.
Bizim sular hala buz, sen baharı getirmişsin ohhhh. Sardunyalara da maşallahh. Kaktüsler bu yaz çiçekten yıkılacak, merak etme sen.:) Veronica hangisiydi:o |
3 Eklenti(ler)
Aşıladıklarım ,yakın çekim.
Kalancho'lar da 2 yıldır topraksız ortamda ,çiçeklenmek üzereler. |
4 Eklenti(ler)
Cemo ;
ilk fotoğrafta ki 2 saksıda da veronica dikili .Farklı 2 cins ,birinin çiçeğini görmedim daha. |
Alıntı:
Tamam hatırladım 2 kök var bende. Alt bahceye dikmiştim, kar altında bile çiçeği vardı üstünde. Dallar epey hasar görmüştü, kırılanları dikivermiştim öylece. Neden saksıda bahceye diksene hızlı gelişsin. |
Ben bahçeye hiçbir şey dikmiyorum Cemo ,toprağın bulunduğu alanda güneş yok artık.
Evin arka( doğu )kısmı güneşli ,orada da toprak alan yok .Saksı da oldumu güneşin olduğu yere çekiyorum ,belim ne zaman isyan edecek bakalım :) |
Muhteşem görüntüler... İzmir de olmak varmış. Ellerinize sağlık.
|
İzmirden gelen sıcak görüntüler bu soğuk günlerde içimizi ısıttı Nurcan hanım'cığım çok teşekkürler. Ellerinize sağlık:)
|
Bu soğuk günlerde 3-5 bitki çiçeklenince seviniyoruz işte :)
Teşekkür ederim. |
Sevgili Nurcan hanım,
Çiçekleriniz Maşallah çok sağlıklı ve güzel, ellerinize, yüreğinize sağlık:) Mor menekşeleri benim için de koklar mısın canım?:) |
Siyah kuş kara tavuk. Buralarda avcılar onları vurmaya çalışıyor. Ben de korumaya aldım. Bahçeme yuva yaptılar.
|
Sn.Sakagün ,
bahçe de ilk kez karşılaştığım bir tür.Sayeniz de ismini öğrenip araştırdım.Teşekkür ederim. Karatavuğun dişilerinin gagası soluk ,erkeklerin ise parlak sarı olurmuş.Solucan ve salyongazlarla beslenirlermiş.Her yıl 3-4 yavruları olurmuş .Bana ilginç gelen ise ,yuva dan düşen yavru ile ilgilenmemeleri oldu. |
Merhaba Sayın Nurcanaybay, kaktüsleriniz çok güzeller. İzninizle birşey sormak istiyorum. 811. mesaj 3. fotoğrafta aşılı kaktüslerinizi göstermişsiniz. En arkada duran gövdesine ipler sarılı kaktüse ne aşısı yaptınız, ben mi göremedim acaba? İpleri anlayamadım da.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Austrocylindropuntia subulata üzerine mammillaria gracilis aşılamaya çalıştım. Aşının tutup tutmadığını bilmiyorum .Normalde lastik kullanılıyor ama şeklinden dolayı bu mümkün olmadığı için aşılamaya çalıştığım mammillaria'yı iplerle tutturdum. Sadece merakımdan dolayı yaptığım bir deneme ,sonucu zaman gösterecek. Füsun hanım ; ne zaman uygun olursanız beklerim :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025