![]() |
1 Eklenti(ler)
Nurcan Hanım;
Siz hatırlamıyabilirsiniz. Uzun süre önce,bahçeme bir Solanum Rantonetti aldığım zamanlarda olsa gerek, bana fotoğrafınıda göstererek, Yılın 12 ayı budayabileceğimi, tijli olarak şekillendirilmişinin çok daha güzel duracağını yazmıştınız. Aynen öyle yaptım. Sürekli formu bozmak isteyenleri kopardım.:p Sonuçta güzel oldu. Hele birkaç ay sonra, daha yoğun çiçeklenmeye başladığında, daha güzel görüneceğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. Aklınıza, fikrinize sağlık. Selamlar. Eklenti 240935 |
1 Eklenti(ler)
Sevindim Orhan bey ,elinize sağlık.
Gövdesi de çok düzgün ,budadıkça kalınlaşacak kalınlaştıkça güzelleşecek.Düzenli gübreleme ile ki yaptığınızdan eminim çiçeklenmesi de artacak. Duranta'yı da saksıya geçirdikten sonra düzenli budadım.Aşağıda ki gibi oldu.Oda budanmaya karşı sorun çıkarmıyor ,bilginiz olsun. Paylaştıığınız için teşekkürler. |
Benimkiler salkım saçak büyüdü, vakit bulursam şekil atayım:))
|
Tık tık tık, ben geldim. :)
|
)))) Hoş geldinizzzzzz
Gönülden sevgiler... |
Sevgili nurcan, duranta ve solanum şekil verince çok daha güzel olmuş, en kısa zamanda bende, ikisinide budayıp şekil vereyim sevgiler.
|
bugün
gün başka bir güzel nurcan hocam gelmiş hoş gelmiş safalar getirmiş:) |
Sevgili Nurcan Hanım bahçeniz cok cok güzel hayranlıkla gezdim her sayfayı, sağlıklı günlerde huzurlu günler sizinle olsun.Maşallah....
|
Sevgili Nurcan, özlemişiz hoşgeldin.
|
Satı hanım ,Yücel bey ,Handan hanım ,Lir hanım ;
hepiniz hoş geldiniz ...keşke gerçekten gelebilseniz ne güzel olurdu :)) Satı hanım ; bitkiler geliştikçe yer daralıyor ,mecburen saksıya alıp belli bir boyda tutmaya çalısıyorum. Beğenmenize sevindim. Yücel bey ; buralardaydım ama öyle sıcak bir yaz geçirdik ki....hareketsiz kaldım .Yine de kaç kez ziyaretine geldim haberiniz yok :) Handan hanım ; güzel sözleriniz için teşekkür ederim ,elimden geldiğince güzelleştireye çalışıyorum. Lir hanım ; Özlemler de karşılıklı ,teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir yaz daha geçirdik .Bu yaz başın da alıp gelişimlerin den memnun kaldığım bitkileri kaydetmek istedim . Bunlar dan biri Ruellia ,iki küçük saksı alıp dikmiştim.Çok güzel gelişti ,bir ara unlu bit onu da sardı ama atlattı. |
Diğerleri Gerbera ,Salvia ve adını not ettiğim yeri hala buladığım bitki.
Gerbera yaz boyunca çiçeklendi ve hala çiçeklenmeye devam ediyor ,nemli toprağı ve alacalı güneşi seviyor.Gelecek yaz daha çok alacağım çiçekler den biri. Salvia da 5. ay'dan beri çiçeklenmeye devam ediyor ,bahçeye doğru yere dikildiğinde göz dolduracak bir bitki. Adını hatırlıyamadığımı, Clematis'in köküne gölge yapsın diye dikmiştim ,şu an saksının alt sınırına kadar sarkmış durumda.Öğleye kadar güneş alıyor ve suyu seviyor. |
2 Eklenti(ler)
1.fotoğraf Gerbera
2. fotoğraf clematis'in önünde ki bitki Scaevola |
4 Eklenti(ler)
2011 yaz'ı bahçe açısın dan az pişmanlık çokca memnuniyetle geçti.
Havuzum bahçemin odak noktası oldu.Misafirlerimi bu köşe de ağırladım . Nilüfer ilk çiçeğini 8.6.2011 de verdi ,son çiçeği 12.8 olmak üzere 9 çiçek Su sümbülü ise ilk çiçek 22.6 da görüldü ,14 ağustos'tan 30 eylül'e kadar dinlenme dönemine girip tekrar çiçeklenmeye başladı. |
3 Eklenti(ler)
Begonvil'lerim vazgeçmiyeceklerim :)
|
3 Eklenti(ler)
Yan bahçe den bir kaç görünüm
|
5 Eklenti(ler)
Bir kaç kare daha
|
5 Eklenti(ler)
Bu yaz'ı da böylece sonlandıralım :))
|
Alıntı:
Çiçeğinizin adı Scaevola |
Nurcan hanım'cığım çok güzel görüntüler güzel bir yaz olmuş bence:)
|
Sn.Lir ;
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim . Scaevola'yı da hemen not ettim ,artık unutmam :) Günebakan ; biti-böceği eksik olmasa da genel olarak iyi bir yaz'dı ,teşekkürler. |
Şahanesiniz, elinize sağlık.
Gerberanın tüm yaz çiçeklendiğini hiç bilmiyordum. ben her kök tek çiçek açacak sanırdım. Seneye dikilecekler listesine alıyorum. :) |
Nurcan hanım,keyifle izlediğim bahçelerden biride sizin bahçeniz.Havuzunuz çok güzel olmuş su sümbülleri,nülüferr tüm güzelliklerini sunmuşlar.Genelde bahçenin her köşesinin kendine has bir güzelliği var.Saksı arjmanlarınız da çok güzeller.Duranta beni cezb edenler arasında.Ruellia, gerbana tüm çiçekleriniz harikalar.Huzurla yaşayın güzel bahçeniz de eviniz de.
|
Sarı cannalar müthiş, beyaz çitle birlikte nefis bir koridor yapmış. Her taraftan renk fışkırıyor bahçede :)
|
Her yıl, mor ve tonlarını beyaz'la birlikte kullanacağım ,diğer renkte ki çiçeklere de bakmayacağım diyorum .... maalesef her renge hayran kalıp alıyorum :)
|
Ben de olumlu anlamda yazmıştım :D
|
Uzun zamandır gezmeye fırsat bulamamıştım, harika görüntüler seyrettim.
Gerçekten her biri ayrı güzel olmuş, davetsiz misafiriniz de pek masum görünüyor ama ben de sevgili FüsunANK gibi, benden uzak olmasını isterim. Gerberalar, nilüferler, solanumlar ve diğerleri, hepsini de çok beğendim, ellerinize sağlık. Bakalım seneye neler göreceğiz. |
Misafir 9-10 gün kaldı gitti sağolsun :)
Beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.Umarım seneye de aynı şevki hissederiz hep birlikte. Sağlıcakla kalın. |
Sayın nurcanaybay; Çiçekçiden aldığım bir çalıyı, çiçekçi unutma beni demişti. Ben de bu isimle fotoğrafını paylaşmıştım. Sevgili sakagun, bir yanlışlık var, unutma beni çiçeği bebek mavisi olur demişti. Sonra peki ne olduğunu nasıl bulacağım derken sizin bahçede gördüm aynısını. Verdiğiniz form da çok hoşuma gitti. Ben de kontrollü budama ile aynı formu vermeye çalışacağım. Duranta da güzel bir koku farkettim; ama aldığımda üzerinde çok az çiçek vardı. Acaba kokusu bol çiçekli olunca yoğun mu? Solanum gibi, duranta da her zaman budanabiliyor mu?
Yeni yılda tüm sevdiklerinizle hayalinize göre harika bir yıl geçirmenizi dilerim...;) |
Öncelikle bu güzel dileğiniz için teşekkür ederim ,amiiiiin diyorum :))
Her ikisi de budamaya çok elverişli ,ben hiç sorun yaşamadım filizlendikçe kestim. Fakat hiç koku almadım ...tabii bu konuda bana güvenmeyin çünkü koku alma özürlüyüm :) Benim gözlemlerime göre solanum yarı gölge de de çiçekleniyor ,diğeri ise ağaç menekşesi diye de biliniyor , güneş daha çok çiçeklenmesini sağlıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025