![]() |
Alıntı:
samimi sözleriniz içimi ısıttı ,teşekkür ederim. O koca kulaklıyı ben de çok seviyorum.Küçücük bir şey ,insanın hep kucaklayası geliyor :)) |
Sayın nurcanaybay, bütün arkadaşlarımın görüşlerine yürekten katılıyorum.
Bahçenizde dolaşmak gerçekten büyük keyf ve huzur veriyor. İnşaallah yaz orkideleriniz bu yıl daha çok çiçek açarak bu güzelliğe katılırlar. Kolay gelsin, sevgiler... |
Çok isterim Zafer bey ,çiçeğini görmek nasip olmamıştı.Sanırım ben soğanlı bitkiler de
başarı sağlıyamıyorum. Sizin gibi tecrübeli kişilerin beğenmesi teşvik edici oluyor.Teşekkür ederim. |
İnanılmaz derecede yavru soğan üretiyor.
|
Alıntı:
Sizin de salvia'ya bulaşmanıza sevindim. Salvia'iar sonsuz çeşidi olan, çok esnek kullanınımlı, kolay ve bereketli bitkilerdir. Salvia adı latince salvare = iyileştirmek, korumak fiilinden gelir. Familya'nın birçok bitkisinin tıbbi özellikleri olduğu söylenir (ben incelemedim). Sizin salvia yanılmıyorsam salvia nemerosa. Varietesini çıkaramadım. Etiketinde yazıyor muydu? Çiçekler geçer geçmez çiçeği aşağı doğru ilk güzel yaprağa kadar keserseniz tekrar çiçek sürgünü verir. Eğer geç kalırsanız vermez. Çok yıllık bir otsudur. Ertesi baharda bol miktarda kök sürgünü verir. Bunları kökten etlice ayırıp torfa dikerseniz bitkinin aynısından, yaklaşık on tane üretebililirsiniz. İyi bir bitkiye bulaşmışsınız. Selamlar, sevgiler |
Bu bahçe bana da huzur veren ve alaçatının güzelliğini hatırlatan bir bahçe Nurcan hanım'cığım mavi çiçekli Salvia ya bayıldım çok güzel görünüyor güle güle büyütün ve üretin:)
|
Nurcan Hanım, zevkinize hayranım. Herşey o kadar güzel ki!
|
Sn Nurcanaybay bu güzelliklere söz kar etmiyor.muhteşem bir bahçe görünüşü, renk uyumu harika olmuş. Ah begonvil yokmu bir yetiştirebilsem kaç kere aldım kurudu ama pes etmiyorum. Devamın bekliyoruz. Elleriniz dert görmesin
|
çok hoş görüntüler
|
Nurcan Hanım, tüm bitkileriniz çok güzeller, genel görünümler tablo gibi. Evimin bahçesinin böyle olmasını isterdim. Bir şeyler dikmeye başladım, zamana ihtiyacım var.
Eklentideki mor çiçeği merak ettim. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1306662079 Bahçenizde sevdiklerinizle birlikte, güzel bir yaz diliyorum... |
Alıntı:
Acaba bahçede dikili olduğu için mi? İyice kısa kesip tekrar mı denesem acaba?? |
1 Eklenti(ler)
Eser hanım ;
benim hanımeli de bahçe de dikili.Gördüğünüz saksının altını kestirip üstünden geçirmiştim. Hanımelini neredeyse yaprağı kalmıyacak şekilde budamıştım.Ama bu konuda birşey bildiğim için değil , onun için aman dikkat benim yüzümden bitkinize bir şey olsun istemem. Dip sürgünlerini de sürekli kopardım.Üstten yaprak çıkarmaya başlayınca ,bir karışı geçenleri uçlarından kopardım.Kopardıkça bir dal iki ,iki dal dört şeklinde çatallandı.Zaman için de de bu formu aldı.Yanılmıyorsam budayalı 2 yıl olmuştur. Hala çiçekli olup olmadığına bakmadan uçlarını alıyorum.Aşağıda ki fotoğraf, yaprağı çıkmış hali .2010 nisan. |
Sn.SDurul ;
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Sorduğunuz çiçek Torenia Fournieri . |
Sevgili Zenfree ,Günebakan ,Sn.Gülsu ve Ayhan bey beğenmenize sevindim.
Teşekkür ederim :) |
Alıntı:
Şu anda da clematisler sarılsın diye duvara astığımız tel ızgaraya, yanındaki yaseminlere, uzanabildiği herşeye sarılmaya çalışıyor. İlk dikildiğinde de böyle düzensiz büyüme meyli gösterince onu epeyce derin -nerdeyse toprak hizasına yakın- kesmiştim. Hatta bir ara sökmeyi bile düşündüm. O herşeye rağmen sürmeğe devam edince ellemedim,yerinde bıraktım. Bir dolu da tomurcuk var üzerinde şimdi. Çiçekleri geçtikten sonra tekrar makası elime alayım ben en iyisi ;) |
Alıntı:
Zeki bey ; Salvia'ya gerçekten vuruldum.Öyle ki ,bir hafta sonra tekrar gittiğim de bulamadım.Google görseller de blue salvia diye geçiyor. Ama hepsi birbirlerine çok benziyor ayırt edemedim.Etiket yoktu maalesef. Budaması çiçek sapının dibinden kesilmiyecek mi ? Sulaması konusun da da yeterli bilgiye ulaşamadım.3-4 günde bir bolca suluyorum. |
Eser hanım ;
yeriniz uygunsa yer örtücü olarakta kullanabilirsiniz ,ya da denemeye devam edin.Mevsime bakmadan sürekli budayın. Benim ki 8-9 yıllık .Eskiden balkona sardırıyordum.O yüzden tek dal bırakıp gerisini buduyordum. Kalınlaşmasının bir sebebi de budur. |
İşte budur, tablo gibi. :cool:
Bahçenin genel görünümü de hep özendiğim gibi. Rengarenk, dopdolu, çiçek içinde. Pembeler, morlar, sarılar... Etrafta çeşitli objeler... Cıvıl cıvıl :) |
Sevgili nurcanaybay bahçenin genel görünümü harika
|
Sevgili Gilan ;
o kare gerçekten çok canlı çıkmış ,havanın bulutlandığı zaman daha net çıkıyor sanırım. Sn.Periş ; beğenmenize sevindim.Teşekkür ederim. |
Alıntı:
Önce çiçek geçince bir alt sağlıklı tomurcuğun hemen üstünden kesin (=deadheading). Bir çok salvia da yeniden çiçek verir. Eğer başarılı olmaz bitki geçmiş bir hal alırsa o zaman dalı dibinden kökten gelen sürgünler seviyesinden kesin. Böyelece yenilenen b,tki yeniden çiçek verebilir. Vermezse de görünüşünü düzeltmiş olur. Unutmayın bitki çok yıllık. Sulama 3-4 günde bir yeterli. Yalnız fotoğrafta biraz gölgede duruyor. Çoğunlukla öyle ise tam güneşe alın. Öylesini tercih eder. |
Zeki bey ,
notlarımı aldım ,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. En doğru şekilde uygulamaya çalışacağım. |
Su sümbülün gayet güzel. Hele bahce mesttttt etti beni. Sanırım benim hanımelleri epey eziyet cekecek, seninkini gördükten sonra:))
|
Nurcanbay, bırakın minyatür köprüyü. Boğaz köprüsü geliyor Füsundan.
Cemo, senin bahçen de harika. Hanımellere fazla eziyet çektirme. |
Cemo ;
ben aslında sümbülün altında ki balığımı göstermek istemiştim.:)) Kimse farketmedi ,zavallı da yaşamadı zaten. Senin yerin geniş ,hanımeli'yi bırak büyüsün ... Cumhur bey ; duydum ,3. köprü benim havuzun üstünden geçecekmiş :) |
Sayın nurcanaybay; Çok teşekkür ederim.
Tamam cannalar yerinde çoğalsın diye bu sene ellemiyorum. Hem bir taşla iki kuş, kayıvalide de gönül koymaz.;) Hibisküs ve melisa henüz bahçeye gidemedi ama bu hafta götürüp dikeceğim inşallah. Arabada o gün yer yoktu; zarar gelsin istemedim.Oturma alanına yakın dikmek istiyorum. Melisa, kokusu gelsin diye yanıma, hibisküs arada sizi anıp, gülümsemek için karşıma. Kurdela çilek gibiymiş. yanına uzayan dallar için, yavru saksı pek hoş! Begonvilden duvar harika bir görüntü olur. Kayınvalidemin karşı komşusundaki begonvil 3.kata kadar öyle gösterişli olmuş ki. O bile eşimi hayran bıraktı. Bu forum benim çok işime yarıyor. Ne yapacaksın çiçeği, sebzelerden vakit bulamayacaksın diyen eşim, artık bana yardım bile ediyor. Çok mutluyum hehe!:D Ben de bahçeye begonvil kolleksiyonu mu yasam? Renk renk begonvilli çardak güzel olur herhalde? Hepsine tek tek zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok çok teşekkür ederim. Sağlıcakla, mutlu kalın... |
Yetiştirdiğim ve emin olduğum bitkiler söz konusu ise istediğiniz kadar vakit ayırabilirim :))
Begonvil bizim bölge için ideal bir bitki.Sulayamadığınız zaman aklınız onda kalmaz .Çünkü geliştikten sonra az su çok çiçeklenmeyi sağlar.Uğradığınız yerlerde uygun fiyata buldukça alın bence. Her şey hayal ettiğiniz gibi olsun. |
1 Eklenti(ler)
Nilüfersever arkadaşıma sevgilerimle...
Eklenti 220106 |
Bayıldımmm :))))
Benim ki yanda ki tomurcuğun pozisyonunda .Açamadan bir şey olacak diye ödüm kopuyor .Galeri de gördüğüm gibi ,birden fazla çiçek olsa o bölgeye kamp kurarım.:)) Çok çok çok teşekkür . |
2 Eklenti(ler)
Yuupppiiiii :)))
Tomurcuk -çiçeklenme arası geçen süre 14 gün Bugün 4.gün çiçekli |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025