![]() |
Nurcan Hanım,
Sanırım ben bu güzel bahçeyi kaçırmışım. Bakındım hiç yorumumu bulamadım. Harika, rengarenk bir bahçeniz var. Saksı niyetine kullandığınız herşeye bayıldım. Hele son fotoğraflardaki bahçenin coşkulu hali, özellikle biz Ankara'da yaşayanları derinden etkiliyor :D Zira hala bahara dair kanıtlar çok az buralarda :p Güzel bahçenizde mutlu bir yaşam diliyorum. |
Siz ,Ankara'nın iklimin de neler yapabileceğinizin işaretlerini şimdiden verdiniz.
O diktiğiniz clematisler büyüdüğün de rüya gibi olacak. Bura da da hava serinledi ,orayı tahmin edebiliyorum :) Güzel dileğiniz için teşekkür ederim. |
Sayın nurcanaybay; İzmir Çınarlı'da çiçekçilerin devasa yerleri var. Çiçeğin saksılısından kesme çiçeğine, yapma çiçeğinden sepetlere, saksılara, uzakdoğu ve dünyanın bir çok yerinden geldiğini düşündüğüm aksesuarlardan tutunda, taşlardan denizkabuklarına,cam vazolardan aklınıza gelebilecek milyonlarca ürün var. İşinde profesyonel çalışanları istediğinizde inanılmaz kompozisyonlar hazırlıyorlar. İster yaptırın ya da ister danışıp, malzemesini alın çok yardımcı oluyorlar. Oraya bir bakın isterseniz. Tavsiye ederim. Size aklınıza gelmemiş müthiş fikirler vereceklerdir.
Oradan sepetler almıştım. Annemi götürdüğümde kendini kaybetti. Altın rengi taşlarla dolu bir cam vazo kompozisyonu hazırlatmıştı. Dört beş sene önce 2m boyunda yapay yılbaşı ağacı ve süslerini de oradan aldım. Yok yok. Gerçek ya da yapay aklınıza ne gelirse sonu yok çeşidin. Hediyelikleri orada yaptırıyoruz. Ben gidince kendimi kaptırıyorum. Devasa bir yer. Kendimi orada Alis harikalar diyarında gibi hissediyorum. Praktiker ve Koçtaş'ın bu konuyla ilgili bölümleri, yanında çok küçük kalıyor. Ama alışveriş tutkum nükseder diye görmekten kaçınıyorum. Şu bahçe yola girince sık sık uğramayı hedefliyorum. |
Böyle yerlere gittiğiniz de fotoğraflarını çekin lütfen :))
Bahsettiğiniz yeri bilmiyorum ,ben gidemem ama ablamı gönderirim :) Böyle yerlere girdiğim de ben de kendimi kaybederim ,başım döner. Bende size bir yer önereceğim.Belki de biliyorsunuzdur.Kemeraltın da ismini yanlış hatırlamıyorsam Demircihanı var ,çok eski bir yer esnaf yerini tarif edebilir.Özellikle ahşap üzerine ,fıçı-ahşap su kabı -bahçe için bank-sehpa türü şeyleri uygun fiatlarla almak mümkün.Aklınız da olsun :) |
Alıntı:
Izmir'de her gidisim de geri donesim gelmez buralara, insallah onumuzdeki yil tanisma firsati buluruz ben de size buradan tohumlar getiririm... sevgiler |
Doğru tahmin etmişim :)
Ben de tanışmayı çok isterim .Görüşebilmek dileğiyle ,sevgiler. |
Ev mi cennet bahçesi mi ben anlayamadım!
Nurcan hanım inanın çok beğendim.Sizi can'ı gönülden tebrik ediyorum. Çocuk büyütür gibi ilgi ve âlâka göstermişsiniz.Elinize yüreğinize sağlık. |
:))) Öbür tarafta nereye gideceğim belli değil ,bari burada bir köşe hazırlıyayım dedim :))
Sn.Uğurtelefon , motive edici sözleriniz için teşekkür ederim.Beni mutlu ettiniz ,sağolun. |
2 Eklenti(ler)
Buraya birden bire yaz geldi ,seralar da çoştu tabii....keşke birlikte gezebilseydik :))
Geçen yıl soğanlı bitkilere takmıştım bu yıl da otsu bitkiler dikkatimi çekiyor.Hele bir tanesi var ki bayıldım.Ama önce emektarlara saygı göstereceğim. Üzerlerin de her türlü hastalık var ama yine de çok güzeller :) |
Bu güller seradan mı senin bahceden mi anlayamadım. Gülleri gürünce beynim mi durdu nedir:))
Ben bugün, bir tanecik acmış gülüme bakıp dururken bu nedir ..... oldum yahu:)) |
3 Eklenti(ler)
Begonvillerim den mor olan açmaya başladı .
Hanımeli'ni istediğim forma sokmayı başardım ,bolca da çiçeklendi. Öyle güzel görünüyor ve kokuyor ki ...güzelliğini yeterince yansıtamıyorum. |
Begonviller muhteşem hanımelinin şekli çok güzel olmuş nasıl yaptınız acaba Nurcan hanım:)
|
2 Eklenti(ler)
Ben bu bitkiye aşık oldum .İsmi Salvia ( adaçayı ) ,mayıs ayın da açmaya başlar ,budanırsa aralıklarla çiçeklerinii göstermeye devam eder.
Güneşi sever ,kaya bahçeleri için uygundur.Kuraklıığa hoşgörülüdür. 30-45 cm yükseklik , 30 cm de genişliyebilir.Arılar ,kuşlar ve kelebekler için çekicidir. 3 Kök saksıya diktim ,ön kısmına da yayılıcı biberiye bir köşeye de alisyum diktim.Biberiye ye de bayıldım :) |
Günebakan ;
uzayan filizlerini sürekli kopardım.Geçen yıl bu kadar çiçeklenmemişti verdiğim gübrelerde işe yaradı sanırım. |
2 Eklenti(ler)
Sepet için de 3 çeşit bitki var.İkisi farklı tür de lavanta.Birinin yaprakları
daha keskin kokulu.3.bitki ile bu yııl tanıştım. İsmi Scobiosa Columbaria .Fotoğrafta hiç yansıtamadım ama çok hoş eflatun çiçekleri var.Uyuz otu diyede tanınıyor.Çok yıllık ,20-50 cm boyunda ( 50 cm çiçek sapı uzunluğu ,yapraklı kısmı 20 cm kadar ) ,kaya bahçeleri için uygun ,sınır bitkisi olarak kullanılabilen bir bitki.Kokulu deniyor ama ben alamadım.Kelebek ve arıları çekiyormuş. İkinci fotoğrafta ki bitki Ruellia .İki cinsi var benim kki cüce türü. Menekşe -lavanta rengi çiçekler açıyor ,serin yerleri seviyor ,suya bayılıyor hatta bazı yerler de su bitkisi diye geçiyor. |
3 Eklenti(ler)
Gazanya'nın bu şekilde açanına da ilk kez rastladım.Çiçek geliştikçe ponpon şeklini alıyor.Aynı çiçek 11 gündür açık.
2.Fotoğrafta ki Gerbera ve adını hatırlıyamadığım ( yıllar önce almış yaşatamamıştım ) sarkıcı bir bitki. |
O hanımeli nasıl bir şey öyle? :eek:
Gövdenin kalınlaşması için filizleri koparmak yeterli mi? Kaç sene aldı bu hale gelmesi? Bir de somon rengi gülleri çok sevdiğimi artık kabul etmem gerekiyor galiba, muhteşemler. :) Tabii bir başka kabul etmem gereken de bahçemde yer kalmadığı gerçeği. :D |
3 Eklenti(ler)
Geçen yıla kadar ,aldığım hiç bir küpeliyi yaşatamamıştım.Geçen yıl aldığım alaca yapraklı minicik çiçekli olan yaşayınca cesaretlendim.İki adet daha aldım ( aslın da sizler
gaza getiriyorsunuz :)) ) |
2 Eklenti(ler)
Hosta'ların arasına bu çiçekleri koyup biraz renklendirmeye çalıştım.
İsimlerini yine hatırlayamadım ( o kadar da ceviz yiyiyorum ama bir işe yaramıyor :)) ) |
Alıntı:
Gilan ; hanımeli 8-10 yıllık .Üst kat balkonuna sardırıyordum.Aynı sıra da ki elma-vişne ağacı bir de begonvil büyüyünce evin arka tarafına geçemez hale geldim. Bu yüzden hanımelini o boyda budadım.Top şeklini verebilmek için uç filizlerrini alıyorum demek istemiştim :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Cemo ; gördüğün karede ki güller anca yarısını yansıtıyor .Bak bu da diğer yarısı :)) |
Sizlerin bahçelerini gördükçe tarif edemeyeceğim bir duyguya kapılıyorum, Nurcan hanım. Ben bu görüntülere kavuşmak için kaç yıl bekleyeceğim? Çok çok güzeller, yok böyle bir güzellik. O güller, küpeler, salvia, daha sayamayacaklarım, hepsine maşallah diyelim. Sağlık içinde, keyfini sürmeniz dileklerimle...
|
Alıntı:
Nurcan, napıyorsun kardeş sen ya:mad: O hanımeli ne öyle. Hele hele havuz başı offff. Tanıtma bana kaya bitkisi falan. Bulacağım diye canım cıkıyor sonra:))) Ben, bu görselliği 5 yılda yakalayamam ya. Ben, bir gül ile avunayım şuracıkta:)) Daha da birşey demiyorum, şaşılaştım sadece:D:D:D Allahım, sana sağlık sıhhat içinde bu güzellikte yaşamak nasip etsin. |
Bu bahçe benim aklımı baştan alalı çok olmuştu da, bi kez daha aldı ;) Benim güller açmışş ve mükemmel olmuş. E çardağın resmini istiyorum uzaktan, güllü hali ile. Turuncu güllü kısım bi zahmet :)
|
Sevgili SDurul ;
bitkilerin istediğimiz forma girmesi ,göz doldurması için 5 yıl gibi bir süre gerekiyor .Benim ilk diktiğim ağaçlar ortalama 12 yaşında .Güller de 7-8 yıllık .Bahçeler eskidikçe güzelleşiyor. Siz'in o ağaçlar büyüdüğün de küçük bir korunuz olacak.Seyrine dooyamıyacaksınız. Sağlıkla bahçelerimizin keyfini sürelim. |
Cemo ;
beni keyiflendirmek için bu güzel sözler ,senin bahçen daha yeniyken bu kadar güzel. Çoşturma beni :))) Füsun hanımcığım ; çardağın öbür tarafı dolu değil maalesef.Orada 3 gül var ama ponpon gül geçen yıl komşumun hışmına uğrayınca tek dal bırakıp köküne yakın budamıştım.Turuncu ise öyle çok hastalandı ki kurtarmak için çoğunu kestim.Bir de yan bahçeden uzak olsun diye budayınca o kadarcık kaldı.İlaçlamaya çalıştım ,gül den çok kendimi ilaçladım :)) Cemo'ya gösterdiğim kırmızı gül arka tarafta .O çok güzel boylandı. |
Alıntı:
Ajda olacağım sayende:) |
Neyse ki bir kısmı hayatta. Bununla idare ederiz.
Sizin minik havuza bir köprü. Nette gezinirken görünce sizin havuz aklıma geldi. :) mini köprü |
Nurcan Hanım hangisini beğeneceğimi şaşırdım.:) Hanımeli, begonvil, salvialar, lobelyalar hepsi çok güzel. Ve çok zevkli düzenlenmiş. Kultuyorum sizi.
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Hanımeli bugün de kokusu ile mest etti. Salvia'nın rengi gerçekten çok güzel.Şiddetle tavsiye ediyorum :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025