agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

nurcanaybay 24-04-2011 20:01

:))))) Siz, o arajmanın da saksının da kat kat güzelini yaparsınız.

lalebruli 04-05-2011 04:54

Izmir'lilerin bahcelerine kolay kolay girip bakamiyorum, denizi, yesili herseyi burnumda tutuyor. Nihayet bir cesaret baktim, bakmaya doyamadim. Ciceklerinizin maasallahi var. Bol cay keyifleri, dostluklar, kahkalar, sohbetler eslik etsin bahcenizin guzelliklerine...
sevgiler
Ebru

mandalinci 04-05-2011 05:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 786546)
Havuz ve için de ki bitkilerim

Çok güzel görünüyorlar, İzmir'e gidince sizin bahçeden biraz kopya çekecek gibiyim. Ellerinize sağlık:)

Eser İlhan 04-05-2011 06:22

Sevgili Nurcan Hanım,bahçeniz örnek aldığım, ilham veren bahçelerden. Çok severek dolaşıyorum ;) Bu arada ben de bu sene bahçeme bir küçük havuz yapmak istiyorum. Ama eşimin "sinek olur,yosun yapar, sonra pişman olursun" sözleri beni biraz geri tutuyor. Sizin havuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Herhangi bir filtre sisteminiz var mı? Suyu durgun mu yoksa devir daim ediyor musunuz? Nasıl temizliyorsunuz (Ya da temizliyor musunuz?)Hiç "keşke yapmasaydım" dediğiniz oluyor mu? Bunlar kafamdaki sorulardan bazıları. Tecrübelerinizden yararlanabilirsem çok sevinirim ;)

nurcanaybay 04-05-2011 11:04

Ebru hanım siz de İzmir'limisiniz ?
Özleminiz cümleleriniz den belli oluyor ,gelin çayı birlikte içelim :)

Sn.Mandalinci ;
buraya dönme planlarınız olduğunu biliyorum.Umarım biran önce isteğiniz gerçekleşir.İzmir'in
havasını bilen biri için Ankara'nın kışı zor gelmiştir.

nurcanaybay 04-05-2011 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 797631)
Sevgili Nurcan Hanım,bahçeniz örnek aldığım, ilham veren bahçelerden. Çok severek dolaşıyorum ;) Bu arada ben de bu sene bahçeme bir küçük havuz yapmak istiyorum. Ama eşimin "sinek olur,yosun yapar, sonra pişman olursun" sözleri beni biraz geri tutuyor. Sizin havuzla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Herhangi bir filtre sisteminiz var mı? Suyu durgun mu yoksa devir daim ediyor musunuz? Nasıl temizliyorsunuz (Ya da temizliyor musunuz?)Hiç "keşke yapmasaydım" dediğiniz oluyor mu? Bunlar kafamdaki sorulardan bazıları. Tecrübelerinizden yararlanabilirsem çok sevinirim ;)

Sn.Eser ;
güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Havuzu sonbahar da yapmıştım.Şu ana dek pişmanlık duymadım ama yaz sıcakları başladığın da koku da başlarmı ,sinekler rahatsız edermi bilmiyorum.

Benim havuz ,çukura muşamba serilip su doldurmaktan ibaret .Filtre sistemi yok ,durgun su dolayısı ile yosunlandı.İçine düşen yaprakları ve yüzeye çıkan yosunları küçük bir mutfak süzgeçi ile alıyorum :)

İçine iki küçük balık koyup yosunlarla beslenmelerini sağlamak istiyorum ama
kurbağa larvalarını yerler diye yapamıyorum.Larvalar büyüsünler o zaman balık koyacağım bu da yosunlanmayı önler diye düşünüyorum.Bir de su sümbülleri suyun yüzeyini örtünce azalır sanırım.

Ama yeni bir eve geçsem ,belki daha detaylı ve yardım alarak yine yaparım.
Sizin bahçeniz hem güzel hem müsait .Çok çok daha güzelini yaparsınız.Umarım eşiniz bana kızmaz ,bence vazgeçmeyin yapın :)))

Yaz ortaların da sorun çıkarsa size bilgi veririm.

nurcanaybay 04-05-2011 13:25

4 Eklenti(ler)
Bu ayın güzelleri leylak ve gül oluyor.Leylağımın biri 10 yaşın dan büyük fakat
zeytin-kayısı -çam üçlüsünün ortasın da ve gölgesin de kaldı.

Aşağı da ki gül doğu cephesin de kuzey de ki güllere oranla daha az hastalanıyor.

nurcanaybay 04-05-2011 13:31

2 Eklenti(ler)
Bahçe kapısına sardırdığım hedera bu yıl çok güzelleşti.Kapı girişinin bu hali çok hoşuma gidiyor.

Sarı ponpon gül den kalan tek dalda çiçeklendi.

nurcanaybay 04-05-2011 13:40

4 Eklenti(ler)
Yerde ki sardunyalar saksıda ki sardunyalara göre daha güzel gelişiyor.Üstelik sadece sabah güneş almalarına rağmen, fakat çamın etkisiyle toprağın asiti artıyor bundan hoşlanıyorlar.

Diğerleri de açmaya başladı.

nurcanaybay 04-05-2011 13:48

4 Eklenti(ler)
Bu yıl limonların sayısı arttı :)
Kana'ların bir bölümü ,yaz kış yapraklı sadece rüzgar dan formu bozulabiliyor.Kana'ları
her gün su gören bir bölüme dikerseniz memnun kalıyorlar.
Nar'ım çok güzel bir cins ,çok tatlı ...şöyle kaşık kaşık yenilen türden.Her yıl sıkı bir budama yapardım ,bu yıl hiç ellemedim.Çiçek açmak üzere.
Hosta'ların da keyfi yeride.

nurcanaybay 04-05-2011 13:56

5 Eklenti(ler)
Bu ay'ın son fotoğrafları.

Periş 04-05-2011 14:33

Sevgili nurcanaybay leylak çok güzel görünüyor ponpon gül ,sakızlar çok tatlı maşallah elinize emeginize saglık

zenfree 04-05-2011 14:57

Yine harika fotograflar. Ellerinize sağlık. Her görüntü diğerinden güzel.:)

Uzaylı 04-05-2011 18:03

Sayın nurcanaybay; Yine harika görüntüler. Favorim sarmaşıklar içindeki giriş kapısı. Kıpkırmızı güller, Leylaklar, hostalar. Hele o örme çorap ve çan dekoru. Beşiğe de ayrı bayıldım. Yemyeşil, capcanlı bahçe. Ne diyeyim harikasınız...

nurcanaybay 04-05-2011 18:05

Burak bey ;
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.

Sevgili Zenfree ;
kapalı havalar da çekersem fotoğraflar net çıkıyor.Öğrenmeye çalışıyorum.
Teşekkür ederim :)

nurcanaybay 04-05-2011 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 798009)
Sayın nurcanaybay; Yine harika görüntüler. Favorim sarmaşıklar içindeki giriş kapısı. Kıpkırmızı güller, Leylaklar, hostalar. Hele o örme çorap ve çan dekoru. Beşiğe de ayrı bayıldım. Yemyeşil, capcanlı bahçe. Ne diyeyim harikasınız...

Sevgili Uzaylı ;
bahçenize leylak için yer ayırmayı unutmayın lütfen.Çiçeksever'in bahçesin de ki beyaz leylaktan da bulmaya çalışın.Yanından her geçişim de kokusunu duyuyorum ki pek koku alabilen biri değilim.

Beşiğe bir çare bulamadım henüz.Amacım beşiğin içine direk çiçek dikebilmekti.Cam güzeli dikecektim ,onlar da çoşup üst tarafı kapatacaktı :)
Malzeme arayışına devam...

günebakan 04-05-2011 18:24

Harika fotoğraflar Nurcan hanım'cığım hele kapıdaki sarmaşık gülleri ile dörtlü sepetlerdekiler çok hoşuma gitti :)

cemo 04-05-2011 18:33

O güllere hayran oldum hayrannnnnn:) 4 sepet bir harika. Aslında herşey harika.
Havuzun bugünkü halini merak ediyorum.
Su sümbülleri canlanmaya başlamıştır.
Arkadaşımadan aldığım sümbüller canlanıyor, nasıl sevindim anlatamam.

Şimdi nilüfer bulmaya calışıyorum. Ahh bu küçük şehirde oturmanın zorluğu ahh.

nurcanaybay 04-05-2011 18:47

Günebakan ;
beğenmene sevindim teşekkür ederim.Güller güzel ama bir de şu bitler olmasa...

Cemo ;
Sümbüllerin canlanmaya başladığına sevindim.Burası daha sıcak olmasına rağmen benimkiler
de bir değişiklik yok.Ama nilüfer iyi durumda.Geçen gün saksısı devrilmiş ,o zaman gördüm.
Saksının deliklerinden kalın kalın kökler çıkmış.Bakalım çiçeğini görebilecekmiyim.

Uzaylı 04-05-2011 18:52

Bir tane leylak çeliğim var. Yapraklandığı için seviniyorum. Sanırım eflatun rengi. Beyazı da arar bulurum. Eşim ağaç deyince hemen meyve veriyor mu diyor. Hayır mis gibi kokuyor deyince. Yine senin entel dantel işlerin diyor. İzin vermem bahçeyi onlarla doldurursun deyince aht ettim. Ne dilersem inat ettim mi yapıyorum nasıl olsa.:D Gönderdiğiniz jakaranda tohumlarından bir kaç tane filizlendirdim. Bu bahçe bize yetmeyecek herhalde. Komşu arazi var gözüme kestirdiğim. ( Hayale bak ben birine bile yetişemezken. ) Şu anki bahçemize gelen yolda yanyana sıralanmış manolya, erguvan, leylak, jacaranda... Oradaki eve gelirken o yoldan geçen misafirlerimiz büyülenirdi herhalde.:p

hanndan 04-05-2011 19:19

Sayın nurcanaybay,
bahçenizde çiçeklerinizde hepsi birbirinden güzel maşallah.
bahçeniz renk renk ne güzel,

füsunANK 04-05-2011 20:04

Tık tık tık...

O güzelim bahçe kapısını tıklayıp girdim ;) Harika olmuş harikaaa. Ben zaten bu bahçeye hastayım , napim :) Kapıdan çıkarken acaba şu sepet saksılardan birini alıversem mi, gören olur mu ki :D

nurcanaybay 04-05-2011 21:12

Sevgili Uzaylı ;
siz en iyisi bahçeyi paylaşın .Erkekler genelde meyve veren ağaç istiyor biz rengi olsun kokusu olsun istiyoruz.Jakaran'daya sevindim ,biran önce çiçeğini de görürsünüz inşallah.

Hanndan hanım ;
beğenmenize sevindim ,teşekkür ederim.

Füsun hanım ;
sepet çok ,hepsi sizin olsun :))

günebakan 04-05-2011 21:38

2 Eklenti(ler)
Nurcan'cığım beşiği nasıl yapacağına karar verememişsin aşağıdaki resimler sana bir fikir verir belki:)

Eklenti 209010

Eklenti 209011

nurcanaybay 04-05-2011 21:44

İşte böyle birşey istiyordum.Sorun içine konacak malzeme de ,yani toprağı tutacak malzeme lazım.
Askılı sepetlerde kullanılan ( ismini bilmiyorum ) o yosun gibi şeylerden aldım ,toprağı koyunca yayılıp kaldı.Sonra gidip demirlerini alıp cam güzeli diktim bende :):)

Teşekkür edrim ,çok güzelmiş.

günebakan 04-05-2011 21:57

Beğenmenize sevindim eminim sizinkide çok güzel olacaktır galiba siz sukulentlere bulaşmadınız bu echeverialara bulaşa bilirsiniz demir beşikte güzel duracaktır ayrıca demir beşiğe toprağın altına siyah poşet yaysanız nasıl olur ki acaba:)

Yücel Canpolat 04-05-2011 23:51

Nurcan Hocam yine kıskandıracak görüntüler emeklerinize sağlık,zaman zaman hesetliğim tutuyor kendime diyorum,eee ben de izmir atmosferinde olsam benim de bahçem Nurcan Hocam'ın bahçesi gibi olur,latife yapıyorum emeğin karşılığını en iyi bilenlerdenim mesele atmosfer meselesi değil mesele bitkiye kendinizi hissettirmektir ellerinize sağlık:)

Satı Uğurtan 05-05-2011 00:22

Sevgili Nurcan, havuzun çok hüzel, ben yerini kazdığım halde armut yüzünden vazgeçtim.
Armut katıp karıştırıyor her tarafı:)
Ponpon gülün çok güzel bende köklendirdim, hostaların çok canlı ve çok güzel, bana güngör üç defa verdi ve ben her defasında kuruttum, beğendiğim halde vazgeçtim dikmeyeceğim artık:)

nurcanaybay 05-05-2011 13:00

Günebakan ;
gönderdiğiniz ikinci fotoğrafta çok güzel ,ikisi de bana hitap eden görüntüler.Tekrar teşekkür ederim.
Poşet olmaz çünkü kalıp gibi duracak sağlam ve dayanıklı bir şey lazım.Aklıma poşet değil de kalın-sarı çuval bezi gelmişti ama o da pek mantıklı gelmiyor.Bekliyelim bakalım,
bir gün işime yarıyacak bir şey karşıma çıkar.Olmadı sepet alır içine oturturum.

Echeveria bir tane var ,sukulent olarakta bir iki tane var .Ama gölge de uygun yer olduğu için cam güzeli düşünmüştüm.

nurcanaybay 05-05-2011 13:14

Yücel bey ,
beni hoca da yaptınız ya....ne diyeyim ben size :)))
Ama 20-25 yıl sonra görün siz beni ,hocaların hocası olacağım bu sitede :))

Satı hanım ;
sesiniz soluğunuz pek çıkmıyor.Armut pestilinizi çıkarıyor değil mi :))))

Hosta'lara üzüldüm.Olmadı mı olmuyor işte.Soğanlı ve yumruluları o kadar sevdiğim halde ben de pek başarılı olamıyorum.Canımız sağolsun napalım.

Arada Armut'un fotoğraflarını paylaşın lütfen ,büyüdükçe zarar vermeyi bırakacak merak etmeyin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025