![]() |
Merhabalar Nurcanaybay,
Tam bir çiçekseversiniz tebrikler Feyz aldım bitki düzenlemenizden çok yaratıcı olduğunuz kesin. Sizden öğrenmek istediğim toprak örtücü olarak kullandığınız lava . Nasıl bişeydir nerde bulaurum vede fiyatı. Şimdiden teşekkürler... |
Füsun hanım ,
beğenileriniz beni herzaman mutlu etmiştir , teşekkür ederim :) Sn.birtanecik , bu forumun güzel yanlarından biri de bu , fikir verebildiysem ne mutlu... teşekkür ederim. Lava'yı seralardan alıyorum. Orta boy çuvallar içinde satılıyor. En son 10 tl civarındaydı .Özellikle hazırladığınız saksı harçlarında kullanmanızı tavsiye ederim , toprağın havalanmasını ve drenajı sağlıyor.Toprak yüzeyine koyduğunuz da ise , toprağın nemini koruduğu gibi , sulama esnasında ortalığın kirlenmesini de önlüyor. 35 LT LAVA ROCK - VOLKANİK TÜF- PONZA TAŞI GittiGidiyor'da 34833789 |
Sayın Aybay
Gezdim 12 numarayı Mavi yasemin .Begonvil. Jakaranda .ve Alaçatı
Hepsi birbirinden güzel iyi günler dilerim |
Teşekkür ederim Ahmet bey , ben de iyi bir yaz diliyorum hepimize :)
|
Sevgili Nurcan hanım, sık sık gezindiğim, örnek alıp uygulamaya çalıştığım bahçenizin güncel halini öyle merak etmekteyim ki, özel mesaj atmayı da denedim, muaffak olamadım.:o Nasılsınız, iyi misiniz, sağlığınız yerindedir inşallah? :)
|
Merhaba, merhaba sayın çok değerli nurcanaybay; sizin sayfanızı bugün keşfettim ve arkasından bütün sayfalarınızı tek, tek inceledim.
Size ne söylesem, ne desem az siz kendi emeğinizle hayal gibi bir dünya oluşturmuşsunuz, kısacası tek kelimeyle enfes çeşit, çeşit aksesuarlarınıza, renk, renk, çiçeklerinize sanki büyü gibi sizin bahçeyi gezmek. Sizi tanıdığıma çok sevindim bundan sonra çok sıkı bir takipçiniz daha oldu haberiniz olsun Ankaradan selam ve sevgilerimle. |
Nurcan hanım, havuz da sivri larvaları olmuyor mu? Nilüferler ile pek güzel olmuş. Yanıtınız olumlu olursa benzer bir düşüncem var. Uzun zamandır hazırlık yapıyorum, onun için.
Mayıs ın yeni fotoğraflarını bekliyoruz.;) |
Sn.Sudenur ,
iyiyim , teşekkür ederim. Paylaşacak yeni bir şey olmadığı için , sessizce takip etmeye devam ediyorum :) Dilek hanım , beğeniniz beni mutlu etti , güzel cümlelerinize teşekkür ediyorum. Sn.Zeytinci , Merhaba , sivri değil de kurbağa larvaları oluyordu , balıklara yem oluyorlar sanırım ...bu yıl o bölümde görmedim.Sivrisineğin olmama nedeni de kurbağalar olmalı :) Ben her bahçe de, küçük de olsa bir havuz olmalı diyenlerdenim .Sivrisinek yüzünden bu zevkten mahrum kalmayın :) |
Sevgili Nurcan hanım, sizi bıktırmak ve ısrarcı olmak istemiyorum ama bu güzelliklerin şimdi ki hallerini öyle merak ediyorum ki.. :o http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-dscn9250.jpg
Göz alıcı köşelerinizi.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-fscn2013.jpg Begonvillerinize uzaktan bakmayı.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-fscn0005.jpg Hanımeli ağacınızı, güllerinizi, gün güzellerinizi, dekoratif objelerinizin ahenkli uyumunu ve bahçenizin genel görüntüsünü görebilmeyi çok isterdim.. Sevgilerimle.. :o |
Kurbağalar sivrileri, balıklar da kurbağaları. Denge kurulmuş. Bizim sivrilerin sebebi anlaşıldı. Haklarından gelemiyoruz. Eşelemeye devam. Derinlik lazım:)
|
Bayıldımmmm bahçenize . Ellerinize sağlık sayın nurcanaybay....
|
Nurcan Hanım, biz bu bahçeyi çok seviyor ve hayranlık duyuyoruz. Bizi habersiz bırakmayın lütfen.
|
S evgili Sakdağ , Gilan ve tarla kuşu teşekkür ederim.Sizler aynı karelere bakmaktan
sıkılmadıysanız zevkle paylaşırım :) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Sudenur kaktüsler yazlık yerlerine yerleştiler.O bölümden birkaç kare .....
|
3 Eklenti(ler)
Sudenur hanım ilginizi çeken diğer bölüm gölge alan , orada ki patates sarmaşığını
kaybettim sanırım, hala yeşermedi.Ama diğerleri oldukça sağlıklı. Aralya ile A.Mollis hızlı büyüdü. |
2 Eklenti(ler)
Begonvillerin içinde en erken açanı , klasik kare :) ve gül..
|
2 Eklenti(ler)
Arka kapımın önünü daha önce paylaşmamıştım sanırım , orada ki begonvillerin rengini de çok beğeniyorum .Şu an biri çiçeklendi.
Bu alan da sosyete sarımsağı , hemoracallisler , yayılıcı succulentler , irisler ve birkaç bitki daha var .Çeşit çok olunca çiçeksiz kalmıyor. |
5 Eklenti(ler)
Succulent'lerden birkaç kare....
|
2 Eklenti(ler)
S on olarak yarın açmaya başlıyacak nüliferler , 10'dan fazla tomurcuk görünüyor :)
|
Hepimize iyi bir yaz diliyorum , sağlıklı -huzurlu , zararlların az olduğu bir yaz :)
|
Sevgili nurcanaybay,
Çarpıcı objeleri,değişik düzenlemeleri ile en beğendiğim bahçelerden biridir sizinki. Ayrıca verdiğiniz ayrıntılı bilgileri de zaman zaman hayata geçirme imkanı buldum bu nedenle,bahçenizi gözüm arıyor hep. Görüşmek dileği ile |
Sevgili Nurcan hanım, bahçenizi büyük bir zevkle gezindim, bazılarını kopyalayıp arşiv yaptım ki, dönüp dönüp tekrar bakayım.. :) Ricalarımıza kayıtsız kalmadığınız için teşekkür ederim. Öyle güzel kareler paylaşmışsızın ki ilk önce hızlaca bakıp gözümü doyurdum sonra tek tek inceleyerek zihnimi..
Aralya ile A.Mollis bitkileriniz ihtişamlı yapraklarıyla harika, A.Mollis ne renk açıyor, kokusu var mı merak ettim, paylaşımlarınız devam ederse çok memnun olurum.. :) Kırmızı gül kızınız ne de güzel uzatmış öyle başını, koklayın beni der gibi, beyaz demirlerle göz okşayıcı bir uyum içindeler, objelerinize, erkenci begonvilinize, kaktüs, sukulent saksılarınıza, özellikle arajmanlarınıza bakmaya doyamadım.. :) Arka köşe de dolu dolu maşallah. Hemoracallisler ve sosyete sarımsakları, süsenler aynı dönem de çiçekleniyorlardı sanırım, muhteşem olacaklardır açtıklarında.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...229020-166.jpg Kuş kafesinde olduklarını tahmin ettiğim sukulentleriniz yeni bir arajman sanırım, daha önce gördüm mü anımsayamadım, yaratıcılığınıza hayranlığımı bir kez daha belirtmeden geçemeyeceğim, sukulentleriniz epeyce büyüyüp gelişmişler maşallah, yeni türler de edinmişsiniz, güzel günlerde büyütün.. Son olarak Nilüferlerinizin çiçekli hallerini de görüntüleyeceğiniz günleri merakla bekleyeceğimi belirtir, güzel bahçenizde sağlıklı uzun ömürler dilerim. Lütfen aramızda kalın.. sevgimle.. :) |
Sevgili Hozat ,
teşvik edici cümleleriniz için teşekkür ediyorum , ben de sizlerle olmaktan mutluyum . Sevgili Sudenur,, A.Mollis büyük yapraklarından dolayı dolgu bitkisi olarak kullanılıyor.Ne kokusu var ne de gösterişli bir çiçeği.....aslında büyük bahçeler de arka plan da kulanılmalı.Aralya'nın ise çiçeğini daha göremedim , bu bahar da açarsa paylaşırım...ben de merak ediyorrum. Arka kapıda, ilk açan süsenler oluyor daha sonra bodrum papatyaları , onların çiçeklenmesi bitince begonvil ve sosyete sarımsağı....hemoracallisler en son açanlar.Sanırım bir ay içinde çiçeklenirler. Kuş kafesi internette gördüğümüz bir uygulamaydı , onu yeni yaptım , bitkiler büyüyünce güzel olacak umarım. Beğenmeniz beni de mutlu etti , teşekkür ederim. |
Ce eee.. Benim bahçede her şeyin yolunda olduğunu görmek güzeldi. Kucak dolusu sevgiler. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025