![]() |
4 Eklenti(ler)
Nilüfer geçen yıl mayıs sonuna doğru açmış , bu yıl nisan da açmaya başladı.Ya kış'ı ılık geçirdiğimiz için ya da nilüfer yaşlandıkça böyle bir durum
oluyor ...bilmiyorum. Bitkiler uyandıkça su da hızla temizleniyor , balıklar da gayet iyiler.. Arka bölümda japon gülleri var , onlarda yeni yapraklanıyorlar .Sağ tarafta , turuncu gülün altında mavi yasemin ( onuda çok sıkı budamıştım , bu tür budamanın çiçeklenmeyi arttırdığını okumuştum ..göreceğiz ) , önünde hemoracallisler , bir de bu yıl diktiğim bir clematis var. |
1 Eklenti(ler)
Güney duvarı önüne clematisleri dikmiştim.Çok az güneş görüyor , fotoğraf
iyi değil ama piilu iyi durumda , bir sürü tomurcuğu var. |
Bu bahar beni şaşırtan leylak oldu , hızla büyüdüğü için benimde kendisinden beklentim
büyük olmuştu ama öyle az çiçeklendi ki ....fotoğrafını bile çekemeden olan çiçeğide geçti:)) Sıcakların bu kadar erken bastırmasına yoruyorum ... Bunun dışında begonviller çiçeklenmek üzere , hemoracallisler bu ay açar sonra crocosmialar , umarım agapanthus'lar ... açtıkça paylaşacağım. |
Passiflora tohumdan 3 yılda nerelere gelmiş, elinize sağlık. :)
İzmir'de clematis yetiştirebilmek de ayrıca bir başarı. Güller her zamanki gibi harikalar. Küçük bir ağaç gibi olan hanımelini ise unutmuştum, şimdi görünce hatırladım. Saksıda hanımeli yetiştirmenin en güzel yolu bu, aklımın bi köşesinde bulunsun. :) |
Sevgili Nurcan hanımcığım güllere bayıldım bahçe her zamanki gibi harika görünüyor. Hanımeli hakkında bilgi alabilirmiyim onu sizmi budayıp küçük bir ağaç haline getirdiniz ve bu budamaları ne zaman yaptınız bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim:)
|
http://www.agaclar.net/forum/813119-post642.htm
Sn.Günebakan teşekkür ederim.Hanımeli ile ilgili açıklamaları kopyaladım. Yinede öğrenmek istediğiniz bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım. Gilan ,aslında budanmayı seven her bitki gerektiğinde bu şekle sokulabilir. Bu çevrede dolaşırken görmüştüm , biri japon gülü diğeri solanum ...ağaç formunu öyle başarılı uygulamışlar ki görmenizi isterdim.Birgün fotoğraflarını çekip paylaşayım , beğeneceğinizden eminim. |
Teşekkür ederim:)
|
Alıntı:
Mantar, pas, bit ve çekirge mücadelesi ile başarıyı tadıyoruz. Yoksa, yanında içilen bir fincan kahvenin ve bir bardak çayın keyfi mi olur? Ellerinize sağlık... |
Sn.Zeytinci merhaba :)
Ne güzel sıralamışsınız ....benim şikayet ettiğim , bir anlamda gül değil , gülün getirdiği bu olumsuzluklar :) Gül doğru yere dikilmeli , rahat mücadele edebileceğiniz , her noktasına kolay ulaşabileceğiniz yer doğru yer . Ama mesaj alınmıştır , zorluk olmadan güzellikler yaşanmıyor :) |
2 Eklenti(ler)
Hemoracallis'ler açmaya başladı , haziranın ilk yarısına kadar da devam eder.
Bu yıl farklı yerlere dikmiştim , bir bölümü arka giriş kapısının önünde ve en çok güneş alan yer olduğu halde hala çiçek sapı çıkarmadılar , oysa ilk çiçekleri o bölümde göreceğimi sanıyordum. Paylaşacağım bölüm ise 2 mt. kadar iç kısımda ve ilk çiçeklenenler. Arkasında ki lavantalar da başaklarını çıkardı , daha arkada gauralar var ki onlar haftalardır çiçekte .Sol yanında polygala var ( 2 aydır çiçekli ) fotoğrafta çıkmamış .Leylağın gölgesinde kaldığı için sanırım boylanamadı. |
2 Eklenti(ler)
Bu bölüm kuyunun sağ tarafı , begonvil'in gölgesinde kalıyor.
Beyaz cala'lar , kurdelalar var.Güneş alan bölümünde ise crocosmia'lar , Thevetia peruviana var ki kasım ayına kadar çiçekleniyor. |
1 Eklenti(ler)
Üstte ki bölümün ön tarafını daha önce paylaşmıştım ,anlaşılabilir olması açısından tekrar
paylaşıyorum... |
1 Eklenti(ler)
Yukarı da ki alanı gölgeleyen begonvil , gözlerimi şenlendiriyor :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu bölüm diğerinden 50 cm kadar uzaklıkta .İki adet farklı yukka ,iki adet
kırmızı yapraklı cordyline , alacalı yapraklı ( yazarken ismini hatırlıyamadım ) , en önde de çiçek saplarını çıkarmaya başlamış agapanthus'lar var . Aslında agapanthus su isteği fazla olduğu için bu öbeğe uygun değil ama hafif eğimin olması ve önde olmaları ,suyu ayarlıyabilmemi sağlıyor. |
3 Eklenti(ler)
Bu böüm , geçen yıla kadar tamamen gölgede kalan , zeytini biraz fazla budayınca güneş görmeye başlayan bölüm :)
Burada ki bitkilerin tümü gölge ve nemli toprak isteyen türlerden oluşuyor . Asparagus fern , Aralya fatsia japonica , Acanthus mollis , Aküba , Eğrelti otu,Hosta en önde de osmanlı çimleri ile iki adet siyah çim var.Arka da saksının ortasına da Croton diktim , yaprağının renklerini çok beğeniyorum. Hiç biri yaprak dökmüyor . Acanthus mollis ( ayı pençesi ) 2 adet çiçek sapı çıkardı . Aralya'yı gören ' incir mi diktin '' diye soruyor , gerçekten incir yaprağı gibi :) |
Kuyunun üstündeki kaktüs ve sukulentlerin bu yıl ki görüntülerini çok merak ediyorum Nurcan Hanım.:o;)
|
Sn.Sakdağ ,
siz çiçekli hallerini merak ettiniz değil mi ....ama çoğunun fotoğrafını çekmedim ki :)) Bazıları açıp geçti , bazıları tomurcuklarını büyütüyor .Özellikle büyük çiçekliler ilgimi çektiği için onların fotoğraflarını çekiyorum.Diğer sayfamda paylaşırım :) |
Çiçekli çiçeksiz farketmez, Nurcan Hanım. Genel görüntüleri çok hoşuma gitmişti. Hatta bilgisayarıma kaydetmiştim fotoğrafınızı.
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim , bu siz'in için :)
|
Sevgili Nurcanaybay, epeyce emek verdiniz ama değdi doğrusu.
Havuzu ile, düzenlemeleri ile, özenle seçilip düşünülerek tasarlanmış peyzajı ile mükemmel bir bahçeniz oldu. Darısı başıma, ben hâlâ didinip duruyorum, bazan zamanında yetişemiyorum bazan da gücüm yetmiyor istediğim değişiklileri uygulamak için. Havuzu çok istemiştim, yerini de hazırlamıştım ama yılan gelir korkusuyla vaz geçtim, çim yaptım. Her şey yerli yerinde ve göze çok hoş görünüyor, ellerinize sağlık. Saksıdaki hanımeli ve begonville süper olmuşlar. |
Mükemmel diye tanımlamakla incelik gösteriyorsunuz , teşekkür ederim.
Uğraşmam gereken küçük bölümler olsa da genel olarak memnunum .Tüm bitkiler kalıcı olduğu için işim daha kolay olacak . Siz sürekli oturamadığınız için , doğal olarak işleriniz bitmiyor ...bense bunun avantajını yaşıyorum. Ben , çim yaptığınıza sevindim .Çimin yeşilliği çiçekli bitkilerinize fon oluşturacak , gözünüze daha bir çarpıcı görünecekler.Sizin de elinize sağlık . |
herşey güzel.. sizin tek sıkıntınız bahçenizin biraz küçük olması.. 2008 den bu yana forma yüklediğiniz tüm resimleri inceledim.. potansiyeniniz çok yüksek ama size en az 3 beden daha büyük bir bahçe lazım..
ama önemli olan sizin doyuma ulqşmış olmanız.. ama hiçte yetinmişe benzemiyorsunuz Yanılıyormuyum ?? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Haklısınız , toprak alan 40 metrekare kadar ...bu kadarcık yerde beğendiğim uygulamaları gerçekleştirmeye çalışıyorum.Zor olan düzeni sağlamaya çalışmak. Eskiden 1-2 dönüm yer hayal ederdim ama başedemezmişim ...şimdi daha iyi anlıyorum. Yetinemediğim konusunda da haklısınız .Ne olduğunu bilemediğim ama yapılacak farklı birşeyler olduğu , bu arada da hep zaman kaybettiğim hissi var :) |
Alıntı:
Eser hanım, lava kullanıyorum .Toprağın görünmesinden hoşlanmıyorum , toprağın nemini de koruduğu için hem bitkili alanlar da hem de saksılar da kullanıyorum. Bugün , osmanlı çimlerinin arkasına siyah patates sarmaşığı da ekledim. Hostanın ve asparagus'un yeşili ile hoş durdu . Beğenmenize sevindim , teşekkür ederim :) |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan sayesinde tanıyıp, sevdiğimiz bir bitki olan patates sarmaşığı yerine dikildi.
Hem de bitkilerle pek ilgisi olmayan bir arkadaşımın hediyesi , benim için güzel bir sürpriz oldu :) |
1 Eklenti(ler)
Sırada crocosmia'lar var , başakları görünmeye başladı...
|
:)
Alıntı:
benimle iletişime geçebilirmisiniz? |
Sn.El Salvador ,
kendinize bir sayfa açar , balkonunuzun fotoğraflarını , yapmak istediğiniz düzenlemeleri paylaşırsanız, tüm arkadaşlarla birlikte ben de severek fikirlerimi paylaşırım. Kolay gelsin :) |
Ön bahçedeki kayısı rengi güller , begonvil ve kuyu her zaman favorim. Bunun yanında nilüferler yine harika. Pasiflora'nın ne değişik bir çiçeği var, güzel görüntü almışsınız. Elinize sağlık. Bir sonraki seneye bitkiler sizi bahçenin dışına atacak gibi :) Maşallah her şey yine çok hoş ve zarif.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025