![]() |
Çok güzel olmuş, emeğinize sağlık. Havuzlu görüntüleri de heyecanla beklemekteyim.. :o
Küp taşları bizzat siz dizdiniz sanırım? Granit küptaş mı, bazalt mı, uzaktan bilemedim.. :o Zamanla kayma veya çökme yapmaması için önlem aldınız mı? Ne çok sorum var değil mi? Kusura bakmayın fazlaca meraklıyım bu aralar çünkü benzer bir uygulamayı bende yapmaya çalışıyorum bahçem de ancak her gün bir pürüz çıkıyor. Basılıp ezildikçe içe göçen taşları kaldırıp altını dere kumuyla destekliyor ve yeniden diziyorum ama ertesi gün yine eğri büğrü. Becereceğim inşallah. ;) Not: Toprak saksılarınızı fazla azaltmazsınız değil mi? ;) |
Sudenur hanım ,
ön bahçeyi ilgili başlıklarda paylaştığım için tekrar yüklemedim :) Küp taşlar dökme dedikleri türden ,en ucuzu ...kayma yapacağını sanmıyorum çünkü çakılla aynı hizada olsun diye tamamını gömdüm .Çökme de yapmaz diye düşünüyorum , önceden çim alan olduğu için toprak çok sertti ,yine de zaman gösterecek . Gördüğünüz her iş iyisi ile kötüsü ile bana ait :)) Toprak saksılardan vazgeçmem seviyorum onları , bir kısmında kalıcı bitkiler var diğerlerine mevsimlikler dikilecek :) |
"Çimi kaldırdım, çakıl döşedim" dediğinizde biraz korkmuştum ama ne güzel olmuş. :)
Yeşillikler sağdan soldan fışkırdığı için bahçe gri kalmamış, aralara patikalar yapılmış gibi olmuş. Özellikle bordürlere bayıldım. Çok profesyonelce yapılmış görünüyorlar. Ellerinize sağlık. İlgili başlıklar hangileri? :) Gidip onlara da bakalım. :) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Ben de korkarak yapmıştım :))...ama gözüm alışmaya başladı.
Bordürlerle 5 saatten fazla uğraştım , önce seviye düşük oldu söktüm ,sonra yüksek oldu tekrar söktüm...sonunda içime sindi ama kıpırdayacak halim kalmamıştı bu yüzden beğenmenize daha çok sevindim. Ön bahçeyi süs havuzları bölümünde paylaşmıştım :) Burada http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...tm#post1010028 |
Alıntı:
Bahçe gezisine devam... |
Sevgili Nurcanaybay, çakıllı alanın çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Taşları dizilişi, kavisin doğallığı, işçilik, kısaca bütünü çok güzel.
|
Sn.YeniGine ,
bahsettiğiniz kuş kafesi aslında kuşları taşımak için kullanılandan ...bir ara kuş kafeslerine meraklıydım hala da öyleyim , bahçe de 4-5 tane yuva var ama kuşlar için uygun olmadığından girende olmuyor. Bir iki tane beğenecekleri yuva yaptırmak istiyorum . Beğenmeniz beni mutlu etti ,teşekkürler :) Sevgili Kiraz , bu konuda çok tereddüt ettim ...istediğim gibi olmayan bir çimi sürekli sulamak, boşa giden su ve su parası canımı sıkıyordu .Şu an daha derli toplu ve temiz görünüyor. Ama güzel bir çimin güzelliği de yadsınamaz tabii.:)) |
Alıntı:
|
Nurcan Hanım; çok güzel bir bahçeniz var. Gezerken büyük zevk aldım, emeklerinize sağlık, güle güle oturun inşallah.
|
ellerinize sağlık bahçe öncesi ve sonrası ile çok güzel. çimli başka , çakıl taşlı daha bir başka. hatta işi biraz öteye taşısak çakıl taşlı benim için daha sıra dışı yenilikçi bir bakış olmuş :) bitkileriniz öne çıkıyor. çok sevdiğim bir bahçe daha oldu yaşasınnnnn :))
|
Sn.YeniGine ,
teşekkür ederim ,kocaman bir amin diyorum :) Sn.Sibelim , beğenmenize sevindim , su faturası yarı yarıya düştü ...asıl güzel tarafı bu oldu :) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 331932
Nurcan Hanım merhaba; çook özür dileyerek fotoğraftaki hanımelimi bu zamanda az biraz köküne doğru budasam sizin bahçenizdeki bodur hanımeliniz gibi olur mu?? Gerekir ise silebilirim fotoğrafı. Şimdideen çok teşekkürler. |
Merhaba ,
budamayı dinlenme dönemine geçtiği dönemlerde yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Ama bir kere budama ile değil ,düzenli budamalarla gövde kalınlaştırılıyor. Bonsai başlığında bu konu ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz .Sonradan üzülmenizi istemem onun için önce uzman arkadaşlara danışmanızı önereceğim. Mesajı silmenize gerek yok ,sevgiler :) |
Teşekkür ediyorum Nurcan Hanım... Bahçenizde gördüğüm için size sormak istemiş idim. Sağoluun...
|
|
Atmaz olurmuyummm Füsun hanımcığımmm :)
Hoşgeldiniz ...her zaman olduğu gibi güzelliklerle geldiniz . Daha önceki paylaşımlarınızda buna benzer uygulamaları görmüştüm , o zamandan beri elime böyle bir sandalye geçmesini bekliyorum.Hatta antikacıları bile dolaştım , çok pahalı diye beklemeye almıştım.Birgün muhakkak karşıma çıkacak biliyorum. Son fotoğrafta ki kırmızı sandalye suculentlerle ne de güzel olmuş ...çok çok beğendim. Teşekkür ediyorum , sevgiler... |
Tık tık tık, bu bahçeye bahar gelmemiş mi acaba? :) Nerede bizim fotoğraflarımız? :)
Bu arada, geçen sonbaharda Türkiye'ye geldiğimde size Senecio mandraliscae göndermek istiyordum ama mesaj alımınız kapalı olduğu için bir türlü ulaşamadım. Benim günlerim de koşturmaca içinde geçtiği için öylece kaldı. Ama o zamandan beri aklımda, size istediğiniz bir sukulent borcum oldu. :) Mesela bugün bir adet Graptosedum california sunset aldım, aklıma direk siz geldiniz. ;) |
Hoşdeldinizz , mutlu ettiniz :))
Bahar tüm güzelliği ile geldi , hatta bugün sıcacık güneşin altında ilk siestamı yaptım :) Leylak ve güller açmaya başladı ,diğerleri de iyi durumda .Ama şu sıra beni heyecanlandıran açmak üzere olan nilüferler , bu yıl şubat sonu yapraklanmaya başladılar ve suyun yüzeyine ulaşmak üzere olan 5 tomurcuk var :) Sukulentleri görüpte beni hatırlamanız da çok hoşuma gitti , onları her geçen gün özellikle bahar aylarında daha çok seviyorum.Hatta bu sabah kapı süsü yaptım , iki gün öncede bahçe sehpamın üzerine küçük bir düzenleme yaptım .Çok zevk aldığım bir uğraş oldu. Sevgili Gilan ben de senecio mandraliscae var , çok küçük mavi rengine hayran kalıp almıştım.Graptosedum çok çok güzelmiş , benim aldığım bronz graptopetalum'a çok benziyor ...belki de aynısıdır. Sukulentleri görünce beni hatırlamaya devam edin ama sukulentlere erişimim kolay, Urla da ki Ünal kaktüs 30 dk uzaklıkta yaram depreştikçe gidiyorum.Düşündüğünüz için çok çok teşekkür ederim.:) |
3 Eklenti(ler)
Bunlar sizin için :)
|
İkisi de çok güzel olmuş. :) Sukulentler bir güzel de aranjmanı hazırlayanın zevki de başka bir güzel. :)
Yine de görüp beğendiğiniz, orada olmayan bir tür olursa diye aklınızda bulunsun. Ben kendimi zevkle borçlu ilan ettim bi kere. ;) |
Alıntı:
|
Sevgili Gilan ,
çok tatlısınız teşekkür ederim.Zevkimin gelişmesine siz ve sizin gibi görsel paylaşımlar da bulunup ufkumu açan arkadaşlara borçluyum.Türkiye'ye kesin dönüş yapacağınız zaman, sırf sizi anımsatması için ( anımsamam için bir şeye gerekte yok ama ) küçük bir şey isteyeceğim söz :) |
Sevgili Sabah ,
yarışma için bir düzenleme yapıp paylaştığım için bunları düşünmedim .Aslında yarışmaya katıldığım için biraz da pişman olduğumu söylemeliyim.Çünkü en az 100 kişinin bu konu ile ilgili ayrıca başlığı varken sadece 3 kişinin katılması beni hem şaşırttı hem üzdü doğrusu :) |
2 Eklenti(ler)
2013 baharı diye başlıyayım dedim fakat baharı görmeden yaz geldi :)
Tohumdan yetiştirdiğim passiflora ile başlıyacağım .3. yılında , önce saksıda idi, sonra yeterince güneş alamadığı bir bölümdeydi ,bu yıl yerinden memnun kalmış olmalı ki çoştu ve kapatmasını istediğim bölümü tamamen kapattı. Büyük bir bahçesi olupta çitlerini kapatmak isteyenlere öneririm.Biliyorsunuz pek çok rengi var özellikle kırmızısını çok beğenmiştim. |
3 Eklenti(ler)
Bildiğiniz bir görüntü , ön bahçede ki güller... sanırım bu ay da bahçeyi şenlendirir , daha sonra tek tek açıyor...
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı gül arka bölümde , o da bu görüntüyü sadece bu aylarda veriyor.
Gül'ün sağında görünen ağaç jacaranda ...yeni yeni yapraklanıyor. |
2 Eklenti(ler)
Keşke kokusunuda paylaşabilseydim...
|
1 Eklenti(ler)
Solanum'u bu yıl çok budamıştım , amacım yukarı değilde yana doğru
uzaması idi ...benim hesabım ona uymadı sanırım yukarı doğru uzadı :) |
2 Eklenti(ler)
Sonbaharda düzenlediğim ç,çek öbeklerinden biri ;
arkada yapraksız görünen ( yeni yeni yapraklanıyor ) Thevetia peruviana , çiçeklerinin sarısı ve yapraklarının parlaklı çok hoşuma gidiyor .Aslında 2-8 metre kadar uzaya bilen bir ağaç , yeri uygun olupta yaz boyu çiçeli bir ağaç isteyenlere öneririm.Ben bodur bırakmaya çalışacağım. Önde 2 adet veronica hebe var , biri çok iyi gelişti tomurcukta .Yanında kırılan dalı öylesine sokuverdiğim bahçe külü devleşti , arada şu an görünmeyen penisetum rubra var ki kırmızı- bordo yaprakları çok hoşuma gidiyor. Çok geniş bir yermiş gibi önüne de hemoracallis dikmiştim :) Bu yaz ki gelişimlerine göre tekrar gözden geçireceğim. Fotoğrafı yükleyince gördüm , arkadaki soğanlılarda crocosmia ...çok severim endilerini ama unutmuşum :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025