agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

cemo 09-06-2011 12:30

Yaşasınnnnn....
Alkışlıyorum seni.
Yapraklar cok güzel capcanlı ve su sümbülü yaprağıda gözüme takıldı. İnşallah onlarında açtığını görürüz.

Sevgi Durul 09-06-2011 12:38

Gözünüz aydın, Nurcan hanım.:cool: Ne kadar sevindiğinizi hissedebiliyorum.;) Çünkü ben de olsam, çok sevinirdim.:p

nurcanaybay 09-06-2011 13:08

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim :))
1-2 Saat önce kulaklarınız çınladımı bilmiyorum ama sizi düşündüm.Sebebi aşağı da :))

Sevgi Durul 09-06-2011 13:25

Yılan mı o?:dilli: Nerede çektiniz:confused:

mandalinci 09-06-2011 13:28

Gözünüz aydın nilüfer çiçek açmış, gerçekten çok sevindim. Böyle bir deneyi ben de yaşamak isterdim.

nurcanaybay 09-06-2011 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 819555)
Yılan mı o?:dilli: Nerede çektiniz:confused:

:))) Çok sevimli değil mi ...musluğun yanın da boş bir saksı var ,musluğu açarken göz göze geldik.Fotoğrafı çekmeye çalışıken de epey bakıştık ,gözleri çok güzel :)

Sn.Mandalinci ;
mutlaka bir tane edinin ,açmasını beklemekte izlemekte çok zevkli.

Bu arada cinsini bilen paylaşırsa sevinirim.

cemo 09-06-2011 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 819716)
:))) Çok sevimli değil mi ...musluğun yanın da boş bir saksı var ,musluğu açarken göz göze geldik.Fotoğrafı çekmeye çalışıken de epey bakıştık ,gözleri çok güzel :)

Ben gecen sene, suyu boşaltınca görmüştüm. Koştum makinayı kaptım, başında üçgen bir beyazlık vardı süperdi

Böyle güzel bir canlıdan, neden korkuttular ki insanları.

Zaten onlar bizden kaçıyorlar. Bizim kaçmamıza gerek yok:)
Kötü, soğuk bir canlı olsaydı tıbbın sembolu olmazdı ayrıca.

Burada yılanı gören kazmaya saldırıyor:( Benimde onlara saldırasım geliyor.:mad:

Sevgi Durul 09-06-2011 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 819716)

Aslında görmeye bile tahammülüm yoktur, ama sizin bahçedeki nedense sevimli göründü gözüme. Yavru herhalde. Sevimli de olsa karşılaşmak istemem. Ne yapayım, korkuyorum.

nurcanaybay 09-06-2011 19:34

Cemo ;
hep kendi korkularımızdan dolayı yok etmeye çalışıyoruz maalesef .Şimdi yılanları öldürürler,
yarın fareler den şikayet edip yılanların çoğalmasını sağlamaya çalışırlar .

Sevgili S.Durul ;

Korkunuzu anlıyorum.Ben de ortalıkta dolaşmasını istemem.Her yere elimi sokuyorum ,insan
ister istemez tedirgin oluyor .

Yalnız yılanların çok az cinsi zehirli olurmuş.Zehirli olanlar seri hareket etmezmiş ,zehirsizler hızla kaçıp gidermiş.Bilginiz olsun , tv'de seyretmiştim.Bir de bahçeler de bir köşeye su konulmasını öneriyorlardı.

fatma sunay 10-06-2011 21:47

Uykum gelse yatsam nilüferlerin dizine
Uyusam uyansam baksam yüzüne
Ela gözlerini sevdiğim Nurcanaybay
Gelemem artık senin bahçene... ( Nilüferler çok güzel açıyor tebrikler.)

nurcanaybay 11-06-2011 10:11

:)))) Lütfen gelin.Hiç değilse 10 gün sonra tekrar uğrayın çünkü 2.tomurcuk su altında
gelişmekte :))

Teşekkür ederim.

Dudi 11-06-2011 11:21

Yani o kadar güzelki, tarif edecek nitelikte bir kelime bulamadım. Rengi, duruşu muhteşem, insanın havuz yapası geliyor ama yer yok :D

Sevgi Durul 11-06-2011 11:23

Havuz olsa ne olacak, nilüfer yok.:rolleyes:

günebakan 11-06-2011 11:41

Bizde plastik leğenlere mi denesek olur mu acaba:)) Düşünmüyor değilim yani.

Dudi 11-06-2011 12:16

Senin yerin bol günebakan abla, sen yaparsın :)

nurcanaybay 11-06-2011 16:13

Arkadaşlar hepinize öneririm ,yapılmayacak bir şey değil .Sabah uyandığımda ,bugün de açtımı acaba diye kalkıyorum.Bugün 4. günü , havuzun en derin yeri sadece bir saksılık.
Bodurlarını bulsam hemen alacağım.:))

günebakan 11-06-2011 18:00

Eğer Nilüfer bulursam neden olmasın bakalım kısmet:)

nurcanaybay 11-06-2011 19:02

İzmir de olsanız haklısınızda İstanbul gibi bir yerde rahatça bulursunuz ,siz yeterrki niyetlenin.

günebakan 11-06-2011 20:08

Aslında ben İstanbulluyum ama 25 sene sonra dönünce insan buraya bile yabancılık çekiyor Nurcan hanım'cığım. Ama dediğiniz gibi ben bir niyetlenirsem elimden kurtulamaz:)

füsunANK 11-06-2011 20:16

Güzelden de öte.. Ben de çok severim nilüferleri. Maşallah diyelim.

Arada soğuk bir foto var ya, onu atlıyorum :) Bizde de oluyor ara sıra , iyi ki ben görmüyorum. Görsem herhalde bahçeye bi daha uğramam :eek:

füsunANK 11-06-2011 20:43

Valla bir kere elimi dokunmuşluğum var tenine, ama uzak kalsın benden mümkünse. Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli modu iyi benim için :D
Nilüferin rengi de harika, ne güzel bir pembe.

nurcanaybay 11-06-2011 21:32

Beyaz sanıyordum ,banada sürpriz oldu :)

Orhan Özbilgiç 16-06-2011 22:11

Yılan konusunda sizler bu kadar soğukkanlı olabiliyorsunuz ya!:dilli:
Bundan böyle bende daha cesaretli olmaya çalışacağım. Makinamı kapıp fotoğraflıyacağım.
10 gün kadar önce çim biçme makinasının önünden simsiyah, pırıl pırıl bir yılan aktı gitti. Nefis bir görüntüsü vardı.
Sizin yılanda çok artistmiş ha..:p
Baksanıza makinayı alıp gelmenizi beklemiş.;)

Uzaylı 16-06-2011 23:06

Sayın nurcanaybay; Gözünüz aydın! Nilüferiniz açmış. Çok güzel görünüyor.

Hayvanat bahçesi demişsiniz ya yalnız değilsiniz. Neyseki size domuzlar uğramıyordur. Yılan korkusunu bile bastırıyor. Gündüz dolaşmayacağı için rahat rahat işime bakıyorum. Çevre buğdaylar da hasat ediliyor çok şükür. Daha huzurlu olacağımı düşünüyorum. Ama hava kararınca kimse beni bahçede tutamıyor. Eveli gün eşim, yarın yine geleceğiz arabada kalalım diye çok ısrar etse de, hayatta kalmam ev ve çit olmadan dedim. Şehre döndük tabi. Bu kadar çabuk ta alışmamı belememeli değil mi? Daha böcek görmeye yeni alıştım. Ben geçen seneye kadar at sineğinden bile korkuyordum biliyor musunuz? Kendimi aştıkça adeta hayret ediyorum. Yücel bey, kendi yetiştirdiğiniz soğanı yemek başkadır deyince çiğ soğanı bile bir iki seferdir yemeye başladım. 37sinden sonra bilenler bana hayret ediyor, sen ve ot-böcek diye. :p Ben masumum hepsi ağaçlar net dostları yüzünden oldu.:p

Bahçedeki yılanı görünce bir ara araştırma yapmıştım nette. Zehirli yılanların göz bebekleri elips oluyorlarmış. Zehirsizlerin ise yuvarlak. Diş yapıları da daha değişik. En çok sabah ve akşamüzeri faal oluyorlarmış. Ilık bölgeleri seçiyorlarmış. Neyse ki salyangoz ve fare tüketmeleri sevindirici...

nurcanaybay 17-06-2011 12:48

Sevgili Uzaylı ve Orhan bey ;
ben eskiden küçücük bir köpekten bile korkardım.Şimdi ise bir sürüyle birlikte yürüyebiliyorum. Geçmişi düşününce kendime hayret ediyorum :)

Hala pek çok hayvana dokunamam ama sınırlarını bildikleri sürece onlarla yaşayabilirim.
Evin içine girmesinler yeter ki :)

Toprakla uğraştıkça, toprağı paylaşmayı da öğreniyoruz sanırım.

Yücel Canpolat 17-06-2011 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 823737)
Sayın nurcanaybay; Gözünüz aydın! Nilüferiniz açmış. Çok güzel görünüyor.

Hayvanat bahçesi demişsiniz ya yalnız değilsiniz. Neyseki size domuzlar uğramıyordur. Yılan korkusunu bile bastırıyor. Gündüz dolaşmayacağı için rahat rahat işime bakıyorum. Çevre buğdaylar da hasat ediliyor çok şükür. Daha huzurlu olacağımı düşünüyorum. Ama hava kararınca kimse beni bahçede tutamıyor. Eveli gün eşim, yarın yine geleceğiz arabada kalalım diye çok ısrar etse de, hayatta kalmam ev ve çit olmadan dedim. Şehre döndük tabi. Bu kadar çabuk ta alışmamı belememeli değil mi? Daha böcek görmeye yeni alıştım. Ben geçen seneye kadar at sineğinden bile korkuyordum biliyor musunuz? Kendimi aştıkça adeta hayret ediyorum. Yücel bey, kendi yetiştirdiğiniz soğanı yemek başkadır deyince çiğ soğanı bile bir iki seferdir yemeye başladım. 37sinden sonra bilenler bana hayret ediyor, sen ve ot-böcek diye. :p Ben masumum hepsi ağaçlar net dostları yüzünden oldu.:p

Bahçedeki yılanı görünce bir ara araştırma yapmıştım nette. Zehirli yılanların göz bebekleri elips oluyorlarmış. Zehirsizlerin ise yuvarlak. Diş yapıları da daha değişik. En çok sabah ve akşamüzeri faal oluyorlarmış. Ilık bölgeleri seçiyorlarmış. Neyse ki salyangoz ve fare tüketmeleri sevindirici...

ay çok sevindim ad'ım geçmiş:)

Yücel Canpolat 17-06-2011 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 820961)
:))) Siz de mi ?
Yılancağızların adı çıkmış vallahi ,zavallıcım aynı yer de aynı pozisyonda duruyor :))

Bugün fındık faresi gördüm .Taşların arasında oyuklar var ,oradan çıkmış .Küçücük
ekmek parçasını yuvasına taşımak için uğraşıyor ,ekmeği aldım yuvasına koydum.
Benim ki tam bir hayvanat bahçesine döndü :))

Evet,tabiat çiçeğiyle böceğiyle güzel:)

nurcanaybay 17-06-2011 20:16

Kesinlikle haklısınız :))

ayazkentli 06-07-2011 17:40

Nurcan hanım,

daha önce hiç dahlia yetiştirmedim diye yazmıştınız'ya. Az önce sizin bahçeyi en başından beri tekrar şöyle bir gezdim. Sizin bahçeye 1 adet'te olsa iri çiçekli dahlia yakışacak. Hele hele sarı renk ağırlıklı çiçekler ile bir uyum sergileyecektir.

Bende'ki sarı renkli ve iri çiçekli dahliaların, sanırım sezon sonunda geçen yıl'ki küçük çiçekli dahlia'lar gibi, bir çok yumru üreteceğini tahmin ediyorum. Eğer yetiştirmeyi düşünürseniz, size bu yumrulardan bir kaç tane göndereyim. Önümüzde'ki sezon sarı çiçeklerin olduğu bölümde bir denersiniz.

nurcanaybay 06-07-2011 17:58

Sn.Ayazkentli ;
hangi yıl'dı hatırlamıyorum 2 çeşit dalya yumrusu alıp yetiştirmeye çalışmıştım.Pek başarılı olamamıştım.

Öneriniz için çok teşekkür ederim ama benim bahçe artık yeterince güneş alamıyor.
Ağaçlar büyüdü ,begonviller çok gelişti hepsi güneşi engelliyor .Saksıda ki çiçeklerin
güneş görebilmesi için yer değiştirip duruyorum :))

Tekrar teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025