![]() |
2 Eklenti(ler)
Tohum dan yetiştirdiğim horoz ibikleri bodur olması beklenirken aldı başını gitti
Diğer fotoğrafta kilerin Altenerya olduğu söylendi ama bu isim de bir bilgiye rastlamadım. |
4 Eklenti(ler)
Genel bir kaç kare daha...
|
Nurcan hanım;
Lisiler sepet içinde çok hoş duruyor. Turuncu renkli çiçekli bitki , Gün güzeli mi? Bahçeyi çok güzel düzenlemişsiniz. Harika olmuş.;) Bendede alacalı yapraklı zakkum var. Onun direkt güneşten hoşlanmadığını, yapraklarının yeşilinin kaybolup tamamen sarardığını, hatta kavrulduğunu öğrenmiştim. O nedenle yarı gölgeye diktim. Belki bu durum, alacalı yapraklı küpeli içinde sözkonusu olabilir mi acaba? Fotoğraf makinanızı güle güle kullanın. Esenlikler dilerim.:) |
Sevgili Nurcanaybay, her yer ne güzel olmuş öyle. Fotoğraflar da çok güzel.
|
Yeni görüntüler harika Nurcan hanımcığım hepsi birbirinden güzel elinize sğalık:)
|
2 Eklenti(ler)
İlk fotoğrafta ki sarı zakkum ( theveteia peruviana ) ,internette ağaç formu
verilmiş halini gördüm çok beğendim. İkincisini ismini öğrenemedim ,gölge alanlar için iyi bir alternatif. İkinci çiçek...bahçe vanilyası |
Sevgili nurcan hanım çiçeklerin harika resimler net
|
Sevgili Nurcan,
Çiçeklerin güzel ama, onlara ugun gördüğün obje ve değişik uygulamalarının da hayranıyım. Detaylı görünümler içimi açıyor bahçede dolaşmış gibi oluyorum. Fotoğraf makinanı iyi günlerde kullan. Böyle güzel bahçe, böyle güzel fotoğraflları hakediyordu doğrusu. |
2 Eklenti(ler)
Sn.Kgursan 'dan aldığım Lilium'lar tomurcuklanmaya başladı ,sosyete sarımsağının
koruması altında. İkinci begonvilim ,mor'dan çok daha geç çiçekleniyor. Bu solanum da bahçenin diğer köşesin de ki . |
Sevgili Nurcan,
Ben, bir sepet ve sandık hayranıyım. Lisileri koyduğun o sepetleri nereden aldın çok beğendim. İstanbul'da bulabilir miyim acaba? |
Alıntı:
Orhan bey ; turuncu çiçekler Crocosmia ,onları çok beğeniyorum toplu halde dikilmeli.Siz de yoksa öneririm rengi muhteşem. Burada ki zakkumlar hep güneş altın da ama benim zakkumu araştırdığım da yarı gölge önerdiklerini okudum.Küpeli'yi ise bahçenin en serin_gölge alanın da tutuyorum.Teşekkür ederim. |
Bir an kendimi o güzelliklerin için de hissettim. Hepsi muhteşem, tebrik ederim.
|
Alıntı:
Sepetleri bir kaç yıl önce Kemeraltın dan almıştım.Nerede ise bir yıldır İzmir'e gidemiyorum (büyük köpeğim felçli ,yalnız bırakamıyorum ) ,sizin böyle şeyleri sevdiğinizi bildiğim için seve seve alıp gönderirdim. Belki Bodrum'un köylerin de hatta pazarın da bulunabilir. Teşekkür ederim :) |
[QUOTE=nurcanaybay;671166]Orhan bey ;
turuncu çiçekler Crocosmia ,onları çok beğeniyorum toplu halde dikilmeli.Siz de yoksa öneririm rengi muhteşem. Sağolun Nurcan Hanım. Crocosmia, yı araştıracağım. Karadeniz iklimine uyumluluğunu tabii.;) Gerçekten muhteşem görünüyorlar. |
Orhan bey ,
soğanlı bir çiçek saksıya dikip kışın korumaya alabilirsiniz. |
Sevgili Nurcan hanım, öncelikle fotoğraf makinanız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Bahçe harika olmuş, bu kadar didinip uğraştık ama değiyor değil mi? Şöyle masanın bir ucuna konulmuş çay bardağını elimize alıp etrafa bakındığımızda tüm çekilen eziyetler unutuluyor. Bodur lisiler gerçekten bodur mu yoksa çok ışık alan bir yerde yetiştiğinden mi uzamamış, ama her ne ise çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık, mutlu bir yaz geçirmenizi diliyorum. |
Adalet hanım ;
Lisi'ler saksı ile birlikte 20 cm. kadar ,bodurlaı olduğunu daha önce de okumuştum fakat görmemiştim. Bu bahçe sevdası başlamasaydı nasıl vakit geçirirmişim bilmiyorum ,ara da sızlanıp söylensekte ruhu besleyen bir uğraş olduğu yadsınamaz. Teşekkür ederim ,hepimizin her günü bir öncekin den güzel olsun. |
Sevgili nurcan
Sadece bitkilerdiki zevkine değil, aksesuar yerleştirme konusunda ki zevkine de hayranım. Bahcemin işleri bir bitse de, senden ip ucları alsam. Zevkli bahcende, zevk içinde oturmanı dilerim. |
[QUOTE=nurcanaybay;663722]Bu sitenin faydaların dan biri de bu ,ben de bahçeleri dolaşırken can sıkıcı tüm düşünceler den uzaklaşıyorum beynim mola veriyor :)
Aynen. Sevgili nurcanaybay bu arada yeni fotoğraf makinanız hayırlı olsun. İnşallah güzel günlerde kullanırsınız. |
Arkadaşlar nerede kalmıştık?
|
Sizin gibi ustalarımızı takip edip feyz almakla meşgulüz :))
|
Yeni makinanızı iyi günlerde kullanın nurcan hanım.
Hiç aklım'da yokken, bu site beni'de fotoğraf makinası sahibi yaptıydı! Daha doğrusu, sevgili Malina sayesin'de, benim'de bir fotoğraf makinam olmuştu!!! (Bu site olmasaydı, her halde hala bir makinam olmazdı). Kendisine ayrıca teşekür ederiz. |
Ustalık mertebesine erişebilmem için 446 nolu resimlerdeki peyjaz düzenlemesini yapanların yanında epeyce bir ders almam gerekiyor,kıskanmadım desem inanmayın.:)
|
Fotoğraf makinanızı güle güle kullanın bizim için bahçenizin resimlerini bol bol çekip ekleyin lütfen ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
:)) O göletin yanına kondurun bir kulübecik ,ben gelip yerleşeyim istediğiniz düzenlemeyi yaparım ( gün de 5 saatten fazla çalışmam yalnız ). |
Siz bu işi biliyorsunuz tam da dediğiniz yere taş oda yapmak niyetim var ama bana dıgıdıklardan tüyo ver ben büyük şeker çuvalını hazırladım.:p
|
Alıntı:
|
Yaz orkidesi, bir sap da en az 12 çiçek biri solarken diğeri açıyor.
|
Zafer bey ;
ben sanırım bu yıl da çiçeklerini göremiyeceğim .Biri kurdu diğerlerinin uçların da kurumalar başladı maalesef.Üzerlerin de yeşil ya da beyaz sinekler eksik olmuyor oysa bu yıl çok umutluydum ,sağlık olsun :) |
2 Eklenti(ler)
Biraz önce bahçeye çıktım ve iki yıldır açmasını beklediğim hostam çiçeklenmişti.Öyle
güzel bir beyaz ki ....çok az bir koku aldım ama görünüşüne bayıldım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025