agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

habibe 24-05-2009 21:16

Ellerinize sağlık. Çiçekleriniz harika. İçim açıldı.
Cennet ege de cennet gibi bir bahçe. Keyifle sağlıkla oturun.

Güler 25-05-2009 10:20

Sevgili nurcanaybay, bu sabah bahçenizde gizli gizli dolaştım. İçime sindire sindire, güllerinizi avuçlayıp öperek-koklayarak dolaştım.
Bir arada güzel köpeğiniz havlar da beni yakalar mı diye de korktum. Ama o da bahçe sevdalısı olduğumu ve zarar vermeyeceğimi bildiği için ses seda çıkarmadı.

Herşey yerli yerinde ve çokgüzel.
Begonvil ve leylağınıza imrendim. Her ikisini de defalarca denememe rağmen yetiştiremedim.
Mum ışığını severim, hemen orada biraz oturup, hayal kurdum.

Bu güzellikler içinde sevdiklerinizle beraber çok çok mutlu olmanızı dilerim.

nurcanaybay 25-05-2009 10:40

Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Ben, arkadaşlarin bahçelerini gezerken şuraya şu dikilse ,burayı şöyle yapsa daha hoş olur diye düşünüp belirtiyorum.Sizlerin de benim bahçeme baktığınız da ,yapılabilecek şeyler
gördüğünüz de belirtmenizi çok isterim.Bu beni kırmaz aksine teşvik eder .
Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı 25-05-2009 11:30

Sevili Nurcan hanım, ne diye yüklediniz o sarmaşık güllerini, turuncu sarmaşığın hastasıyım zaten, bir türlü yetiştirmek kısmet olmadı.
Her şey yerli yerinde ve düzenlemenize bayıldım, kendimizi biraz şımartmanın kimseye bir zararı olmaz değilmi?
Güle güle oturup keyfini çıkartın, harika görünüyorlar, bu arada kayısılar olmak üzere, toplarken yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeyin :)

nurcanaybay 03-06-2009 12:27

1 Eklenti(ler)
Bugün bir süprizle karşılaştım , 3 yıl önce diktiğim jakarandam açmaya başlamış.
Çok sevdiğim bir ağaçtır ,daha yeni yeni açmaya başlıyor ama sizlerle paylaşmak için bekliyemedim :)

nurcanaybay 03-06-2009 12:35

5 Eklenti(ler)
Diğer mavi güzeller de açmaya başladı

nurcanaybay 03-06-2009 12:40

İlk fotoğrafta ki akşam sefasını ilk kez yetiştirdim.Bir de gündüz sefası ( kırmızı ) var
onunda açmasını merakla bekliyorum.
İkincisi mavi yasemin bildiğiniz gibi bambaşka bir mavi
Diğerleri de hiç bir eziyeti olmayan solanum ve ağaç menekşesi ( isminden emin değilim ).

nurcanaybay 03-06-2009 12:46

2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim mısır çiçeğinin ,çiçekleri küçük fakat rengi siyaha yakın bir
mor

nurcanaybay 03-06-2009 12:53

2 Eklenti(ler)
28 martta diktiğim dalyalar da çiçeklendi.Beyaz diye aldığım dalya bordo açtı.Sadece rengi değil şeklide paket resminden çok farklı :)

nurcanaybay 03-06-2009 13:01

2 Eklenti(ler)
California gelinciğini de ilk kez yetiştirdim.Rengi çok güzel ama nedense
dik durmuyor ,yerlere yatıyor.Sizinkiler de böyle mi ?

Koyu yeşil 03-06-2009 13:02

Çok güzeller,maşallah.

delete61 03-06-2009 14:13

Sayın Nurcanaybay çiçeklerinizin herbiri ayrı bir güzel isterdimki benimde bir bahçem olsun ve bende ektiğim güzellerimi sizlerle her açtığında paylaşayım ama olmadığı için sizlerin bahçenizde yetiştirip bizlerle paylaşmış olduğunuz bu güzellikleri hayranlıkla izliyorum ve sizlere çok teşekkür ediyorum. jakarandanızda dilerim çiçek açmak için sizi 3 sene bekletmiş ama bundan sonra güzelliğini sizlerden ve bizlerden esirgemez. Kolaylıklar dilerim

Zeferan 03-06-2009 15:07

Maşallah. Allah nazarlardan korusun.

günebakan 03-06-2009 15:27

Mavilere bayıldım sevgili Nurcanaybay çok güzeller Jakarndanızda çok güzel onu sitemiz'de öğrendim süper görünüyor yetiştirmeyi çok isterdim:)

nurcanaybay 03-06-2009 15:46

Sn.Günebakan ,bizim bölgemiz jakaranda için çok uygun ama yetişmiş almanızı tavsiye ederim.Ben aldığımda boyu 1 m. geçiyordu buna rağmen çiçekleri için 3 yıl bekledim ama
buna kesinlikle değdi :)

günebakan 03-06-2009 15:52

Teşekkür ederim Nurcanaybay ben tohumdan yetiştirmekten çok zevk alıyorum bulursam tohumdan yetiştiririm. Eğer tohumdan yetiştiremezsem fide olarak alırım ama fidesini nerelerden bulabilirim acaba:)

mormenekşe 03-06-2009 18:35

Sayın Nurcan Aybay çiçekleriniz harika ben sizlerin bahçelerine baktıkça imreniyorum. Benim bahçemin bu hali alması imkansız görünüyor gözüme daha bir iki çiçek anca var, bazen keşke siteye koymasaydım resimlerini diyorum :) bende bahçe diyorum benimkine işte, ama ne kadar küçük ve çiçeklerim az olsada bu kadarına kavuştuğuma da şükrediyorum.

nurcanaybay 03-06-2009 19:22

Sevgili Mormenekşe ,sakın öyle düşünmeyin.Samimi olmam gerekirse benimde böyle
düşündüğüm oldu , 4 yıldır uğraşıyorum hala ( şurası tam istediğim gibi oldu ) diyebileceğim
bir köşe yok.Arkadaşların bahçelerini gördükçe hem öğreniyorum hem de ben bu konuda
yetenekli değilim heralde diye düşündüğüm oluyor.Yine de pes etmiyorum.Lütfen siz de sabırlı olun.
Sevgilerimle

mormenekşe 03-06-2009 19:29

Evet haklısınız insan bir bahçeyi böyle cennet gibi görünce hemen oluvermiş gibi geliyor.Oysa ki ne kadar zaman ve emek içinde o hale geliyor, ben acele ediyorum heralde daha bahçemi oluşturmaya başlayalı 15 gün oldu hemen çiçek tarlasına dönüşsün istiyorum.

füsunANK 03-06-2009 19:46

Herkesin bahçesi ayrı ayrı güzel. Hep söylüyorum benim favorim Sn. Limon'un bahçesi. Ama sizin bahçenizde farklı bir sıcaklık var Sn.nurcanaybay. Sizi tanımıyorum fakat sanırım pozitifliğiniz yansıyor bu bahçeye. Her baktığımda sanki çok tanıdık bir yerdeymişim gibi hissediyorum kendimi. Çok size ait. Belkide bunun sıcaklığı. Ellerinize sağlık. :o

günebakan 03-06-2009 21:00

Teşekkür ederim Sevgili Nurcanaybay inşallah tohum oluşturur:)

fikreteren 04-06-2009 17:20

Bahçeniz güzel.. zevkle geziyorum .acem lalesi hep böyle yerlerde sürünür.mısır çiceği dddiğiniz peygamber çiceğimi ona çok benziyor.Hemoracallisleriniz erkencikten açmış ne güzel zevkle izliyorsunuzdur.Ellerinize sağlık..

nurcanaybay 04-06-2009 18:08

Fikret bey , lalelerin doğal hali böyleymiş demek ,ben de düzeltip duruyordum.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Peygamber çiçeğini bilmiyorum ,paketin üzerinde mısır çiçeği yazıyordu.Rengi çok güzel.
Hemoracallis sanırım 2 cins ,aralıkta diktiklerim çok uzun martta aldıklarımsa 30 cm kadar
uzadı.Ama ben ikisini de çok beğendim ,yeni gözdelerim onlar oldu.

jineop 04-06-2009 18:47

Sevgili Nurcanaybay,
Bahçeleri değişelim mi? Çok begendim.

nurcanaybay 11-06-2009 15:48

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ;
hatırlarsanız bir fotoğraf görmüştük.Bankın altını çiçeklendirmişlerdi ,görüntü hoşumuza gitmişti.Benim yaramaz bankın altında ki çimi kazınca uygulama fırsatım doğdu :)
Benim hoşuma gitti ,birde siz bakın :)

Adalet Yağcı 11-06-2009 16:37

Ay ne güzel olmuş, ellerine sağlık o yaramazın ve de annesinin.
Sevgili Nurcan hanım, Jineop'tan sonra ben de talibim bahçenize, değişelim mi?

sabah 11-06-2009 16:43

Fotoğraflar net değil ama tam dergilik köşe olmuş.

Koyu yeşil 11-06-2009 16:56

Dört dörtlük bir köşe olmuş. Elinize sağlık.

Kiraz 11-06-2009 19:50

Köşeniz çok güzel ve sıcak, güle güle oturun.

limon 11-06-2009 23:28

Nurcan Hanım, Şahaaane olmuş, bayıldım.

Jacaranda internetten görüp çok beğendiğim ağaçlardandı, sizde görünce kendi bahçemdeymiş gibi sevindim. Begonviller de şahane coşmuşlar. Korkulukları beyaza boyamışsınız, daha aydınlık, daha bir güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025