agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

nurcanaybay 12-06-2009 09:29

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Özellikle o fotoğrafı paylaşan arkadaşa teşekkürler.
Öyle çok hoşuma gitti ki aynı uygulamayı tekli bankın altına yapmaya başladım.Çiçek çevresine gçireceğim çerçeveyi hazırlayıp boyadım ,bugün toprağını değiştireceğim ,yarın da çiçekleri ekerim.Tamamlandığında paylaşırım.

limon 12-06-2009 12:27

Fotoğrafı Vildan Hanım eklemişti.

nevsune 12-06-2009 20:20

Nurcan hanım ellerinize sağlık, harika görüntüler oluşturmuşsunuz. Bank gerçekten çok güzel olmuş. Kendisi, minderi, yanlarındaki aksesuarlar, alttaki çiçekler. İnsan burada dert tasa aklına bile getiremez.

Vildan Sönmez 12-06-2009 21:27

Datça' daki bank Nurcan Hanım'ın bahçesine taşınmış. Doğrusu çok sevindim.
güzelim bahçenizde güle güle oturun Nurcan Hanım.

Bir de 168 nolu mesajda mısır çiçeği dediğiniz, endemik bitkiler başlığındaki yanar-döner çiçeğine çok benziyor.

nurcanaybay 12-06-2009 21:45

Nevsune hanım teşekkür ederim.
Vildan hanım ,güzel olduysa sayenizde oldu :) O fotoğrafı çok önce görmüştüm ,uygulamaya geçmeden önce aradığımda bulamadım.Nereye yüklemiştiniz hatırlıyormusunuz ?
Paketin üstünde mısır çiçeği yazıyordu , Fikret bey de peygamber çiçeği olarak biliyormuş.

füsunANK 12-06-2009 23:05

Çok beğendim. Mükemmel olmuş. Elinize sağlık ;)

Vildan Sönmez 13-06-2009 01:12

1 Eklenti(ler)
Nurcan Hanım forumda şöyle bir aradım, bulamadım. Fotoğraf buydu sanırım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 444063)
Nevsune hanım teşekkür ederim.
Vildan hanım ,güzel olduysa sayenizde oldu :) O fotoğrafı çok önce görmüştüm ,uygulamaya geçmeden önce aradığımda bulamadım.Nereye yüklemiştiniz hatırlıyormusunuz ?
Paketin üstünde mısır çiçeği yazıyordu , Fikret bey de peygamber çiçeği olarak biliyormuş.

hozat 13-06-2009 02:14

Sevgili nurcanaybay,

Bu akşamı senin bahçeni dolaşmaya ayırmıştım.Baştan sona hikayesini okudum, anladım ki ilk bahçe oluşumunda amatör olanlar aynı telaş,heyacan ve şaşkınlığı yaşıyor.

Ağaçlar konusunda ben de hatalar yaptım, boyunu posunu hesap etmeden her yere diktim. Bir vesile ile tanıştığım prof.ziraat mühendisi beni çok bilgilendirdi.

Ağaçlar konusundaki önerileri çok yerindeydi ama artık olan olmuştu,kaldırmaya kıyamadım.

Bahçenin gelişimini izledim,çok güzel şeyler başarmışsın. Ellerine sağlık.

Gelelim beni etkileyen konuya:
Beni bir bahçede ayrıntılar çok ilgilendirir.Çok güzel ve şirin objelerin var. Duvardaki niş yerine çok yakışmiş,
çiçekleri çevreleyen tuğlalar ayrı bir güzellik.

Duvarlara koyduğun sepet ve trakota saksılarına bayıldım.
Kuyunun üstündeki tuğlalar bir çok şeye uyum sağlamış.

Hele o kabak ve köpek objelerin şirinliğine ne demeli?

Uzun sözün kısası bahçenle ilgili duygularımın henüz adını koyamadım.Birkaç kez daha dolaşacağım, senin bahçende sıra dışı birşeyler var,yakından görmeyi çok isterdim.

Tüm güzelliklerin üstünde mutlutuk rüzgarları essin.

nurcanaybay 13-06-2009 09:05

Füsun hanım teşekkür ederim.
Vildan hanım , bu fotoğraftı .Eğer yüklenebilirse ,banklar bölümüne alabilsek ( ben bu tür
şeyleri beceremiyorum ) .Bir de yanar-döner çiçeğini inceledim ,benimkinden değil.Mısır çiçeği 50 cm kadar uzuyor ,yaprakları zeytin yeşili renginde.İlginize teşekkür ederim.

nurcanaybay 13-06-2009 09:28

Sn.Hozat , toprağı seviyorsan ve geç sahip olduysan ne yapacağını şaşırıyorsun.Seçim sadece sana da kalmıyor ,eşin-dostun -arkadaşın kimi portakal kimi elma isterim diyor :) Sonuç olarakta küçük bir koruya sahip oluyorsun.
Artık oluruna bıraktım ,sökmeye kıyamıyacağım.
Sanırım zevklerimiz benziyor ,ben hep köy evlerini beğenmişimdir .Hamur açma tahtalarından ,sabanlarına kadar ,yarı kırık ahşap pancurlar ,kapı tokmakları ,demir kapı çanları bunun gibi bir sürü obje .Sizin saksılıktan da yaptırmaya çalışmıştım bir zamanlar ama burada küçük işlerin yüzüne bakmıyorlar.İlginize teşekkür ederim ,önerileriniz beni memnun eder.

jineop 13-06-2009 09:35

Günaydın
Sevgili Nurcan Aybay
Bankta oturup çay içmek için kendimi sizin bahçenize davet ediyorum. Çok güzel olmuş.Başka gelen var mı? Sevgiler

Zeytinci 30-06-2009 11:59

Merhaba Nurcanaybay,

Patchwork tarzı çiçek yerleşimini nerede görmüştünüz? Forumda aradım ama bulamadım. Sularken ve aralarında gezinirken kolaylık olur diye ilgimi çekti.
İletirseniz sevinirim:)

nurcanaybay 30-06-2009 14:32

1 Eklenti(ler)
Sn.Zeytinci ;
ev-bahçe dergisin de( haziran ayı ) görmüştüm.Sizin için fotoğrafını çektim ,fikir verebilir.

nurcanaybay 30-06-2009 14:40

1 Eklenti(ler)
Hazır buraya girmişken ,çiçeklenen mavişimi de belgeleyiyeyim :)

Zeytinci 01-07-2009 20:01

Sn.Nurcanaybay,

Patcwork güzel bir alternatif. Otomatik sulama ile bağdaştırmaya çalışıyorum. Dama taşı kısımları kaylak taş, doğal taş döşeme ya da tahta (çürüme problemi var) düşünülebilir.
Dama taşı şekli veya kavisli taş aralar olabilir. Küçük alanlar için bu tarz uygun görünüyor.

Sn. Limon'un fotoğrafladığı bahçe guruplamaları geniş alanlar için daha uygun. Sn Meyvelitepe'nin uygulaması benziyor. Bakınız sebzeler başlığı ve Kalıcı ıspanak (perpatual spinach).

füsunANK 27-08-2009 20:40

Meraklı komşu Füsun

Nerelerdesiniz Sn.Nurcanaybay, ne var ne yok bahçede. :confused:

nurcanaybay 28-08-2009 18:31

:):)Merhaba ;
2 gündür siteye pek uğramıyordum ,sizi görünce hem şaşırdım hem sevindim.
Bahçem de elma ve narlarım olgunlaşma yolunda ,zeytinlerim büyümekte.
Her yaz olduğu gibi çimler bozuldu ama hava serinleyince düzeliyor.
Şu sıra yeni bir heyecan içindeyim.Evimi satışa çıkardım ,satabilirsem yeni bir
yer de yeni bir bahçeyle ,daha az hatayla yine görüşeceğiz.
Sevgiyle kalın.

füsunANK 28-08-2009 20:35

Merak ettiğim kadar varmış . Telapati gücüm bir kez daha ortaya çıktı. :o Büyük bir değişim olacak demek. Ayrılıklar beni hep hüzünlendirir ama inanıyorum ki yeni bahçeniz de en az burası kadar sıcak olacaktır. Sizin için en iyisi olsun. Yeni bahçeyi de zevkle izleyeceğimden eminim.

hüzün 28-08-2009 20:51

Sevgili nurcanaybay bahçenizi çok beğendim ellrinize emeklerinze sağlık beyaz korkuluğunuzu taşı boyayarak mı elde ettiniz?

jineop 29-08-2009 10:01

Sevgili Nurcan,
Şansın bol,yolun engelsiz olur inşallah.Rastgele ...

yesim ozgun 29-08-2009 21:50

Nurcan hanım, neden daha önce ben bu bahçeye girip dolaşmamışım diye kendimi esefle kınadım:( Çok çok çok beğendim. Hayalimdeki bahçe. Çok büyük değil, yüksek duvarlı. Sınırları belli. Güvenli. Bir o kadar da düzenli. Hem güneş ışığını alabiliyor hemde gölgeli yerleri var. O kuyu, o çitler, bahçe duvarlarının doğal dokusu, bankınız. İnsan içerde güvende ve huzurlu hisseder kendini.

İnanın izmir de olsaydım kesin gelirdim. Ben pek normalde dışarı çıkmayan biriyim. Keyif almıyorum dışarı çıkmaktan. Ama inanın koşa koşa gelirdim.

iki fıstık bu bahçenin neresinde duruyorlar. Gözlerim kızlarınızı aradı ama ....

Tek kelimeyle bayıldım. Bayıldımmmmmmmmmmmmmmmmmm:)

nurcanaybay 30-08-2009 10:09

Yeşim hanım ;
ne hoş yazmışsınız ,teşekkür ederim.Keşke yakın oturuyor olabilseydik ,fikir alış verişin de bulunur hatalarımızı azaltırdık.
Kızlarım, salonun serinliğini tercih ediyor.Ancak ben bahçeye çıkıp oturursam geliyorlar.
Onlar da benim gibi ev kuşu :)

nurcanaybay 29-10-2009 19:11

1 Eklenti(ler)
Baktım arada bir iki fotoğraf yüklemezsem hal hatır soran olmuyor ...ben
de kolları sıvadım :)
Yan bahçe de ki kayrak taşlarını kaldırdım ,aralarına ektiğim alisyumları
kenara toplayıp alanı çimlendirdim.Sağ bölümde ki toprak havalandırıldı ,menekşeleri bekliyor.Toprak ıslak olduğu için çimler biçilemedi.
Sol kısıma gün güzellerini topladım ,sanırım onlar da serin havadan hoşlanıyor ki yeniden çiçeklenmeye başladı.

nurcanaybay 29-10-2009 19:22

3 Eklenti(ler)
Begonviller tüm güçleriyle açmaya devam ediyorlar ,en uzun çiçeklenen mor begonvil
oluyor ortalama sekiz aydır çiçeklenmesin de hiç azalma olmadı.

nurcanaybay 29-10-2009 19:39

2 Eklenti(ler)
Bu yıl sarı ve turuncu menekşeler de karar kılmıştım fakat uçuk maviler de aklım kaldı...

nurcanaybay 29-10-2009 20:01

5 Eklenti(ler)
Bir kaç kare daha...

nurcanaybay 29-10-2009 20:07

3 Eklenti(ler)
Gün güzellerini aynı yere topladım ,sanırım onlar da serin havadan hoşlanıyor ki yeniden
tomurcuklanmaya başladı.
Ağaçların altında ki gölge alanı kurdela çiçekleri ile kaplıyacağım ,ön kısmını da renklendireceğim.

nurcanaybay 29-10-2009 20:10

1 Eklenti(ler)
Lale ve sümbül soğanlarını aynı yere topladım.Filizlenme 3-4 cm olana dek üzerleri kapatılırsa daha güçlü çıkacaklarını öğrendim.

öz-den 29-10-2009 20:28

tek kelimeyle süper orda olduğumu düşündüm biran...

Adalet Yağcı 29-10-2009 21:01

Sevgili Nurcan hanım, bu güzel bahçeyi nasıl bırakıp gideceksiniz? Arkanızdan ağlamaz mı?
Dilerim hayallerinizdeki bahçeli evinize en kısa zamanda kavuşursunuz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025