agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   nurcanaybay / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/11122.htm)

bilce 13-11-2008 21:49

Sn. Nurcanaybay bahçesindeki bitkileri bordürlerle sınırlamayı tercih etmiş (Bunun nedenini şuan o olmadığı için bilemiyoruz.)

Eğer böyle bir sınır olacaksa -ki bence de olmalı , çünkü sınırlandırdığımız alanda yer örtücü bitki olarak çim dışında bitkiler kullanabilir ve taşlarda bu kullanılan diğer yer örtücülerin çimle karışmasını engelleyebiliriz ya da burayı mevsimlik çiçek alanları olarak ayırabiliriz, böylelikle mevsime göre değiştireceğimiz çiçekleri çim alana zarar vermeden yenileyebiliriz.- en doğal olanı kullanmalıyız. Benim tercihim sınır elemanı olarak taştan yana.

sabah 14-11-2008 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilce (Mesaj 315528)
..Bunun için ilk iş çim alanı bölmemek, bitkiler için köşeleri kullanmak..

Bitkiler için köşeler yoğun biçimde kullanılacaksa ortadaki çim alan biraz dairemsi olmalı değil mi?

Öyleyse duvar önü de düz çerçeveli olamaz gibi geldi bana.

Öyle değilse sizi dinliyorum :rolleyes:

bilce 14-11-2008 12:12

Şimdi değişik birşey deneyeceğiz, çim alan dairesel olacak fakat bunun yapım aşamasını adım adım anlatayım size. Ama bunu yapabilmemiz için, mevcut çimi tamamen kaldırmalıyız. İzin verir misiniz?

bilce 14-11-2008 12:41

1 Eklenti(ler)
Çizimi yükleyeyim anlaşılmayan biyer olursa anlatmaya çalışayım.

sabah 14-11-2008 13:04

3 rakamının yazılı olduğu yer çitin olduğu yer mi?

bilce 14-11-2008 13:11

Sevgili Sabah, en son gönderdiğim fotoğraf Nurcan Hanım'ın bahçesine ait değil. Ben 'Çim alanı nasıl informal yapabiliriz? ' konusuna örnek olark yaptım o çalışmayı. 1,2 ve 3 de aşamalar.

bilce 14-11-2008 13:13

Net çıkmamış maalesef evet:( Neyse nerenin neresi olduğu anlaşılabiliyor en azından. Bu işimizi görür gibi:)

bilce 14-11-2008 13:43

Siz benim verdiğim fikirleri nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizden onay alırsam iskelet oluşacak, çizime başlayacağım.

bilce 14-11-2008 14:07

Tamam o zaman:) Yukarıda bir soru sormuştum, bir deörnek fotoğraf yollamıştım, çim alan oluşturmayla ilgili ona da baktınız mı?

sabah 14-11-2008 14:42

Yazışarak anlaşmak ne zormuş!

Ben daha bahçenin planını anlayamadım:rolleyes:

Anladığım:
kapıdan girilen dikdortgen alan içinde T biçiminde yol var ve T' nin üst çizgisinin uçlarından birinde kuyu, birinde girintili duvar var.
Girintili duvarın olduğu yerde koltuk ve sorulan bahçe var.
Bahçenin o bölümünün üç tarafı düz, ama bina tarafı eğri çizgili.

nurcanaybay 14-11-2008 14:55

Sn Sabah, gönderdiğim son resme baktınızmı? Orda biraz daha anlaşılır sanırım.
Sallanan sandalyenin olduğu bölüm , kapının sol tarafında (resme bakış açısından) kalıyor ve 17 m. devam ediyor.Beni rahatsız eden kısım sağ bölüm.
Niş o bölümün hizasında.Yani ,japon güllerinin bitiminde çardak gülleri var,çardağın altında ki duvarda da niş ve taş divan var.
Yine karışık anlattım değilmi ?:D

bilce 14-11-2008 14:58

Gerçekten yazışarak anlaşmak çok zor:(.
Nurcan Hanım bu gösterdiğim bir örnek sadece ,sizin bahçenizin tasarımı değil.
Çim alanın sınırlarının informal olması için, bir bahçe hortumundan alana bir sınır oluşturuyoruz, hotrumla şekil veriyoruz yani.
Daha sonra hortumun hangi tarafının çim olmasını istiyorsak o kısmı çimlendiriyoruz, diğer kalan alan toprak zemin oluyor, burda bitkisel tasarım yapıyoruz.

Buarada gönderilen fotoğraflar peyzaj projesinin çizilebilmesi için yeterli değil.Bİre bir proje çizemeyeceğim, taslaklar çizerek çalışırız size fikir verir.

sabah 14-11-2008 15:03

Anladım da önceki fotoğrafta zeytin ağacı bakarken solda idi şimdi sağa geçti:rolleyes::rolleyes:

uzman16 19-11-2008 14:26

Nurcan Hanım, ne oldu sayfada hiç gelişme yok !

Bekliyoruz.

Bahçenizin tam olarak en boy ölçülerini verebilir misiniz?

uzman16 19-11-2008 19:09

Nurcan Hanım,

Tek bir bölümü değil de komple bahçenizi, evin konumunu ve yan bahçeleri gösterir basit bir çizim yapsanız ?

Bilce Hanım'ın işini kolaylaştırsak...

cevreizcisi 19-11-2008 19:51

Görünen oki ,oldukca fazla ve yoğun bir bitki çeşidi bir araya gelmiş.Elbette her bitkinin bakımı ,güneşi ,su isteği farklıdır. Ve bir çok bitki birbiriyle yanyana yaşamada sıkıntı verebiliyor.Bazı bitkilerin bir diğerini zehirlediğini duymuştum şuan aklımda değil ama aynı ortamda yaşamadıklarını belirtmişlerdi.Birde bu kadar yoğun bitkiye yeterli zamanı ayırmakda ayrı bi sorun ,yeterince ilgilenemezsek sorunlar yaşarız.

sabah 20-11-2008 09:04

Çiziminiz okunaklı yalnız uzman16'nın da dediği gibi bir de bütünü gösteren bir çizim olsa rahatlacağız:rolleyes:
Bilgisayarda çizme işini çok dert etmeyin, kolayca hallederiz.

Bu arada önceki mesajlara tekrar baktım:,
  • Konuyla ilgisi yok ama söylemeden duramayacağım köpekleriniz çok tatlı, benim için de bir sevin onları.
  • Çiçeklerinize bir kere daha imrendim - geçen sefer güllere bayılmıştım, bu sefer de Çin gülü ve solanumlara-. Sardunyaların renkleri çok güzel, begonvil zaten muhteşem. Geriye birşey kaldı mı?
  • Çit köpeklere engel oluyor mu? Bizim çevredeki köpekler çitlerin altından üstünden girmeyi beceriyorlar.
  • Ben de irisleri severim. Aklıma geldi acaba çit yerine irisler ekilse köpekleri bahçeye girmeden önce bir an düşündürür mü?:rolleyes:
  • Siz çizimde bazı ağaçları kaldırdınız mı?

nurcanaybay 20-11-2008 12:06

Sn.Sabah ,o yaramazlar anne-kız ,10 yıldır birlikteyiz.
-Çitler ,çim bakımı yapıldığında **** yeni sulandığında ( seramikli bölüm kirlenmesin diye )
işe yarıyor ama yinede kaldırmayı istiyorum.
-İrisler bahsettiğiniz yere uygun olmaz ,çünkü kenardaki toprağın kuruma şansı hiç olmuyor,hep balçık halinde.O koşullara uygun ,30 cm kadar yükseklikte bir bitki bulsak,
hele de çiçekli olsa boydan boya çok hoş olurdu.
-Bahçede ki 3 ağacı kaldırmayı düşündüğüm için çizimlerde yok.
-Çizimde 2 begonvil göreceksiniz ,sizi yanıltmasın.Biri gçen sene kurumuştu ,bu sene
dipten tekrar sürgün verdiği için küçük ,resimlerde belli olmuyor.
Ayrıca ,samimi ilginizden dolayı teşekkür ederim.

nurcanaybay 20-11-2008 12:13

çizim

2 Eklenti(ler)
çizimin daha iyi anlaşılabilmesi için bir resim daha gönderiyorum.

uzman16 20-11-2008 14:38

Bu çizim harika olmuş Nurcan Hanım. Şimdi herşey çok iyi anlaşılıyor. ;)

Ebatları da söylerseniz akşam size Sn. Sabah'ınki gibi ölçekli çizim yapabilirim.

Nar olan taraf 5.30 x 4.15 m.

Karşı bahçe ve yolun ebatları nedir?

nurcanaybay 20-11-2008 18:09

İyi akşamlar Sn. Uzman 16,
Karşı bolümün eni 2.5 m
uzunluk 16.5 m
seramikli alanın (dar görünen kısmı) 1.35
Çit ile salon kapısının arasında ki en ise 2.5 m
Yan bahçenin seramik başlangıcı ile taş divan arasında ki uzunluk 5.95 + 60 cm divanın eni

Sizi de uğraştırıcam ,teşekkür ederim.

uzman16 20-11-2008 20:07

1 Eklenti(ler)
Nurcan Hanım,
Biraz uğraşarak excelde bahçenizin resmini çizdim. Umarım olmuştur. ;)

sabah 21-11-2008 12:09

Bahçenin tümünün çizimini görünce Hay Allah böyle miymiş! dedim.

Ben kuyu ile taş divan karşılıklı gibi anlamıştım.

uzman16 gayet "hızlı gonzales" imiş. Ondan fikir aldım bazı şekilleri ben de kullanırım artık. :rolleyes:

Bahçe ile ilgisi yokta tahta divan neredeydi? Birde zeytin ağaçlarını niye daire vs ile göstermediniz?

Profesyonellerden yolu buradan geçen olursa umarım çizimlerde başka dikkat edilmesi gereken şey varsa söyler.

uzman16 21-11-2008 21:46

1 Eklenti(ler)
Bahçeyi biraz çiçeklendirdim.

Fazla oldu galiba ama bu çiçekleri eklemeyi yeni buldum.Bulmuşken de her yere ektim :pEklenti 53483

Sağdaki bahçede zeytin ağacı yerine palmiye, soldakinde de çam ağacı koydum.

Artık Bilce Hanım'ın işini kolaylaştırdık galiba. ;)

Hesap işleri, tablo vb. işler için kullanılan excel ile ancak bu kadar yapabildim.

Gerisini işi bilenlere bırakıyorum.

Kiraz 22-11-2008 11:16

Bol güneşli yer, kısa boylu çiçek denince aklıma gazanya geldi, çiçeği yokken de güzel. Yine de bütün plan değerlendirilmeden acele karar vermemek gerekir.

Adalet Yağcı 22-11-2008 13:18

Alıntı:

Orada 3 yıldır sardunya ekiliydi
Sevgili Nurcanaybay, bu kısıma Aster de düşünebilirsiniz, bol çiçekli gösterişli kapatıcıdır.
Bu arada ben Solanum aldım, üç adet fide getirttim.
Gazanya da çok iyi bir fikir, bir de Petunya olabilir, çiçek boyları daha kısa.
Bahçenin yeni yüzünü ben de çok merak ediyorum, kolay gelsin.

füsunANK 22-11-2008 14:43

1 Eklenti(ler)
Sn. Uzman 16, vallahi süper. Tebrik ederim.

Sn.Nurcanaybay neden bilmem sizin bahçeniz bana çok şirin görünüyor, derli toplu geliyor. Fotoları bilgisayarıma aldım, Adalet ablanın bahçesine yaptığım gibi size de bir kaç görüntü oluşturmak istedim ama elim gitmiyor nedense. Bu hali ile beğendiğimden olsa gerek. Daha önceki mesajımı da hatırlayınız ;)

Camlardaki demirlerin içine petunya saksıları oturttum . Orası boş göründü gözüme. :o Bir fikir sadece.
Eklenti 53505

Birde sol taraf duvarın dibine , saksıların olduğu yere küçüçük bir süs havuzu,şöyle şıkır şıkır akıp sesini dinleyebileceğiniz , onu düşledim.

nurcanaybay 22-11-2008 17:18

2 Eklenti(ler)
Füsun hanım ,bende sizin fotomontajlarınıza bayılıyorum:D
çardağıma kırmızı gül sardırmışınız,orda 3 çeşit gül var(baharda açan açık sarı,ortada kırmızı,önde de turuncu)ama sizin yaptığınız gibi dolu dolu durmuyorlar(belki belli bir dönem)
pencere önlerinde de yazın sakız sardunya kışın kkasımpatı oluyor ,ama dedimya sizin yaptıklarınız daha çok hoşuma gidiyor.İstediğiniz gibi değiştirmeye devam edin:D

Adalet Yağcı 22-11-2008 17:30

Turuncu renkli sarmaşık gülünüze bayıldımmmm....

sabah 24-11-2008 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 320014)
Tahta divanı sormuşunuz

İlk mesajınızdaki 1. fotoğraftaki yeşil minderli koltuk/kanape.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025