agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni8246Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2016, 19:21   #511
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Hangi birini söylesem ki, maşallah herşey harika görünüyor sevgili gilan. Aranjmanın, domateslerin, mısırların, karpuzların maşallah maşallah!..
Emeklerine sağlık, daim olsun inşallah!..
Çok sağ ol sevgili YeniGine. Bu aralar bahçeden besleniyoruz gerçekten de. Öyle güzel ki.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
Salça İç Anadoluda kaynatılıyor ama Akdenizde 'günletilir'. Ve bir kez yapın hem inanılmaz lezzetlidir.Kevgir ya da süzgeçten geçirdikten sonra genişçe bir leğene serin arada bir karıştırın zaten o sıcakta çabucak olacaktır. Biraz tuz biraz zeytinyağı koyup kavanoza doldurun, ben annemin öğrenciyken verdiği salçayı 3 yıl kullandım ne bozuldu ne porlandı
Bilgiler için teşekkürler. Bu kadar tavsiye üzerine denememek olmaz.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 19:47   #512
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Tabii ki süzeceksiniz, bizim domateslerde öyle. Ben doğradığım domatesleri kevgirden geçirmeden önce iyice süzüyorum.

Ama kayınvalidem süzmezdi, bu süzülen suyun salçayı daha lezzetli yaptığına inanırdı.

Bahçede güneşletseydim sincaplar bizde de sek sek mi oynarlar, yoksa ip mi atlarlardı bilemiyorum. Gündüz sorun olmaz da geceleri üzerlerini örterseniz sorun çözülmüş olur.

Tek kalan kalibroşha, hani şu yaşasam mı ölsem mi modunda olan, çürütmekten korkarak üç dört günde bir suladığım, hemen şimdi çıkıp sulayayım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2016, 15:13   #513
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
İki kez yazdığımı zannediyorum ama mesajımı göremedim o yüzden tekrar olduysa kusura bakmayın.
1)Datura zehirlidir sevgili gilan, özellikle tohumu ama yaprakları kökleri v.s. bitkinin her yeri zehirlidir, özellikle bebekten uzak tutun.
2)Yüksükotu 'Digital' bugün bile kalp üzerine kullanılan temel ilaçlardandır siz kendiniz de dikkat edin ama özellikle bebek için aman diyorum. Öğrenciyken ilk yıllarda bir hocamız ilaçlar için azı ilaç çoğu zehir anlamına gelen latince bir söz söylemişti ama bazı maddeler için (bitki, ilaç, kimyasal) azı çoğu farketmez özellikle çocuklardan uzak tutun önlemek tedavi etmekten hep daha kolaydır.
3)Bundan emin değilim sanırım ağaçlar Net'ten öğrenmiştim Solanium'un tohumları zehirli olabilir.

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2016, 19:22   #514
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alperfect Mesajı Göster
İki kez yazdığımı zannediyorum ama mesajımı göremedim o yüzden tekrar olduysa kusura bakmayın.
1)Datura zehirlidir sevgili gilan, özellikle tohumu ama yaprakları kökleri v.s. bitkinin her yeri zehirlidir, özellikle bebekten uzak tutun.
2)Yüksükotu 'Digital' bugün bile kalp üzerine kullanılan temel ilaçlardandır siz kendiniz de dikkat edin ama özellikle bebek için aman diyorum. Öğrenciyken ilk yıllarda bir hocamız ilaçlar için azı ilaç çoğu zehir anlamına gelen latince bir söz söylemişti ama bazı maddeler için (bitki, ilaç, kimyasal) azı çoğu farketmez özellikle çocuklardan uzak tutun önlemek tedavi etmekten hep daha kolaydır.
3)Bundan emin değilim sanırım ağaçlar Net'ten öğrenmiştim Solanium'un tohumları zehirli olabilir.
Uyarılarınız için çok teşekkürler. Dikkat edeceğim.
Sözde Brunfelsia'yı çok sevdiğim halde zehirli diye dikmiyordum ama gelin görün ki bahçemizde zaten bir sürü zehirli bitki varmış.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2016, 19:28   #515
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Haftasonu 3 sepet daha domates toplayınca hadi dedim salça deneyelim.
Aynen söylediğiniz gibi yıkayıp 4'e bölüp bir kovaya doldurduk. Aralara ve de üstüne de bolca tuz ekledik. Evde kaya tuzu yoktu. İyotsuz normal tuz vardı. Onu kullandık, umarım sorun olmaz.

Şimdiden bolca sulandı. Süzgeçten geçirmeden önce süzeceğim.
Üstüne kızartma yaparken kullanılan tel ızgara kapaktan kapattık. Hem hava alır, hem de hayvanat uzak durur sanırım.

Bir yanlışım varsa lütfen söyleyin, bu konuda hiç deneyimim yok.

Kova dışarda güneş alan bir yerde duruyor. Acaba bu aşamada güneş alması iyi mi kötü mü? Gölgeye alsak mı? Ekşimsi ama kötü olmayan bir koku oluşmaya başlamış gibi. Umarım salça için normaldir.


Name:  IMG_7117.jpg
Views: 1396
Size:  41.2 KB

Name:  IMG_7119.jpg
Views: 1386
Size:  20.6 KB

Name:  IMG_7115.jpg
Views: 1402
Size:  59.4 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2016, 21:07   #516
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Doğru yoldasınız Sevgili gilan. Güneşte duracak. Bidona doğrayınca, üçüncü gününde kevgirden geçirilecek kıvama geliyor. Kovada biraz daha uzun sürebilir. Kolay gelsin...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2016, 23:02   #517
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Doğru yoldasınız Sevgili gilan. Güneşte duracak. Bidona doğrayınca, üçüncü gününde kevgirden geçirilecek kıvama geliyor. Kovada biraz daha uzun sürebilir. Kolay gelsin...
Çok teşekkürler sevgili SDurul, içimi rahatlattınız.

En küçük detaya kadar uyarılarınızı esirgemeyin lütfen. Öğrenmek gibisi yok.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2016, 23:11   #518
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Bugün süzülürlerken iki fotoğraf çekmişim. Domatesler bekletildikleri kapta iyice yumuşayacak. (Fotoğraftaki gibi.) Yoksa geçirmesi zor olur.

Name:  salça.jpg
Views: 1419
Size:  42.0 KB

Name:  salça-.jpg
Views: 1400
Size:  55.2 KB

Bir de ben, bidonun kapağını üzerine koyup iyice kapatmıyorum. Açık kaldığı takdirde sineklenme oluyor.

Daha sonra bu mesajı ve fotoğrafları silerim.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2016, 23:24   #519
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sevgili gilan, kolay ve rastgelsin inşallah!.. Maşallah!.. Salça bitsin inşallah sırada turşu var...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2016, 06:05   #520
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Turşu da yapmak lazım sevgili YeniGine, iyi söyledin. Hepsini öğrenmek lazım. Zaten yıllardır Güler Abla'nın zeytinyağlı sivri biber turşusunu denemek istiyorum.
http://www.agaclar.net/forum/kiler/22357.htm

Sevgili SDurul, silmeyin lütfen, öğreniyoruz ne güzel. Eğer yöneticilerimiz gerekli görürlerse Salça başlığına taşırlar.


Benim salçada böyle beyazımsı bir görüntü oluştu. Normal mi?


Name:  IMG_7161.jpg
Views: 1390
Size:  37.5 KB

Name:  IMG_7163.jpg
Views: 1360
Size:  30.4 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2016, 08:38   #521
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Benim salçada böyle beyazımsı bir görüntü oluştu. Normal mi?
Bu normal, küf değil. Bazen turşuda da oluşan beyazlıktan. Sakın dökmeyin.

Sevgili gilan, domatesler geçirilecek kıvama gelmiş, hemen geçirin. Beyazlıklar güneşletilince kendiliğinden yok olacaklar.

Küçük bir not: Domatesler süzüldüğünde tuz miktarında azalma olacağından, geçirilip güneşe konulduğunda tekrar tuz ilavesi yapılacak.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 02:14   #522
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sevgili SDurul,

Sizin uyarınızdan sonra salçayı hemen süzgeçten geçiremedim, haftasonunu beklemek gerekti. Öyle olunca da beyazlıklar çok arttı, küfe benzemeye başladı. İçim rahat etmedi, üst tabakayı sıyırdım.

Name:  IMG_7180.jpg
Views: 1337
Size:  38.7 KB

Name:  IMG_7181.jpg
Views: 1325
Size:  24.1 KB


Süzüldü, süzgeçten geçirildi, tuz eklendi. Cumartesiden beri güneşte bekliyor. Bakalım ne zaman kıvama gelecek...

Name:  IMG_7183.jpg
Views: 1341
Size:  22.9 KB

Name:  IMG_7185.jpg
Views: 1361
Size:  25.8 KB

Name:  IMG_7186.jpg
Views: 1328
Size:  40.3 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 02:15   #523
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Haftasonu hasadı

Name:  IMG_7208.jpg
Views: 1354
Size:  52.0 KB


7 çeşit domates

Name:  IMG_7228.jpg
Views: 1361
Size:  26.4 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 02:17   #524
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Pembe/mor gül 3. tur açıyor.

Name:  IMG_7204.jpg
Views: 1339
Size:  41.8 KB


Ortanca da hiç durmadan yeni çiçekler açıyor. İlk çiçekleri önce soldu, sonra çok güzel kızardı. Artık kesip vazoya konmaya hazırlar aslında.

Name:  IMG_7201.jpg
Views: 1323
Size:  68.6 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 09:26   #525
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Sevgili SDurul,
Süzüldü, süzgeçten geçirildi, tuz eklendi. Cumartesiden beri güneşte bekliyor. Bakalım ne zaman kıvama gelecek... :rolleyes

Sevgili gilan, hiç bir şey demiyorum, sadece al-kış-lı-yo-rum.

İyi bir güneşte 3-4 günde kıvama geliyor. Derin kapta değil, sığ bir kapta (tepsi gibi) daha çabuk olacaktır.

Küçük bir not daha: Kavanoza aldıktan sonra, üzerine bir parmak kadar zeytinyağı eklenecek.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2016, 19:29   #526
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Benden de kocaman bir "ALKIŞŞŞŞ" süper bir salça olacak, kaç kişinin emeği var

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2016, 15:42   #527
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
İlk deneme için salçanın son hali çok güzel gözüküyor. Bitmiş halini de görebilecek miyiz? Bir de hangi domatesi kullandınız?


Düzenleyen birnefestoprak : 04-09-2016 saat 18:30
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 12:54   #528
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Ben salçayı bir örtünün üzerine serdiğimizi hatırlıyorum, acaba naylon gibi bir şey miydi bilmiyorum çünkü düşününce geçirgen bir şey olamaz. Ama geniş yayvan bir şekilde serilirdi bizim görevimiz sinek v.s.'yi uzak tutmaktı, salça arada bir karıştırılır yeniden düzeltilirdi.

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2016, 18:37   #529
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-12-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 14
alperfect dediğinizs salça değilde tarhana olabilir mi? Zira tarhana kuruma aşamasında sürekli karıştırılır veya değiştirilir.Sineklerden ve tozdan korumak için üstüne tül örtülebilir. Naylon değilde geçirgen sert bezlere dökülür.
Güneş salçası renginden ve yapmasının kolay olmasından dolayı tercih ediliyor.

gilan ve Adalet Yağcı beğendi.
MÜRSEL18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2016, 09:25   #530
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MÜRSEL18 Mesajı Göster
alperfect dediğinizs salça değilde tarhana olabilir mi? Zira tarhana kuruma aşamasında sürekli karıştırılır veya değiştirilir.Sineklerden ve tozdan korumak için üstüne tül örtülebilir. Naylon değilde geçirgen sert bezlere dökülür.
Güneş salçası renginden ve yapmasının kolay olmasından dolayı tercih ediliyor.
Kesinlikle salçaydı net hatırlıyorum arada bir karıştırılırdı sık sık değil . Annem zaten tarhana yapmazdı (çevreden de yapan olduğunu hatırlamıyorum. )

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2016, 21:21   #531
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Dilerim her şey yolundadır gilan'cığım..

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2017, 19:29   #532
Ağaç Dostu
 
saleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 303
agaclar.net e çok faydalı bilgiler kazandıran sn gilan, 3 aydır foruma uğramadı. Kendisinden haber alabilen varsa bizlere yazabilir mi?

saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2017, 05:31   #533
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Sizleri merakta bıraktığım için çok üzgünüm. Her şey yolunda. Sadece yoğun bir zamandan geçtim.

Ufaklık insanın elini ayağını bağlıyor. 1.5 yaşında, hem çok hareketli, hem de tehlike bilinci yok. Bir an yalnız bırakmaya gelmiyor. Ama bu yaz bahçede bana yardımcı olacağını, birlikte çalışabileceğimizi düşünüyorum. Şimdiden evde bir sürü iş yapıyor.

İş yerinde de yoğun bir döneme denk gelince siteye de fazla giremedim. Ama inanın aklım hep burada. Girip de yazayım diye her an aklımda ama işte haftalar haftaları kovalıyor. Bu hafta kendi kendime dedim artık "yeni sezon başlayacak neredeyse, bir girip de geçen seneyi toparlamam lazım".

Bir süredir bahçeyle de çok ilgilenemedim. Ama neyse ki emin ellerde. Amcamlar bu kış da bizimleler. Amcamın ellerine sağlık bahçe tertemiz ve düzenli. Ama artık benim el atmam gerekiyor. Geçen sene diktiğim meyve ağaçlarının budanacak dalları var. Şubat'ta da sebze tohumları ekilecek, onların saksısını torfunu hazırlamam, neyi ne kadar ekeceğimi planlamam lazım. Geçen sene 15 Şubat'ta ekmiştim. İlk domates hasadını 9 Temmuz'da yapmışım. (Bahçe işleri günlüğünde kayıt ediyorum.) Bu sene 1 Şubat'ta ekmeyi planlıyorum. Böylece sıcaklıklar yeterse ilk hasat Haziran'a gelebilir belki.

Şimdi yavaş yavaş hem elimde kalan geçen senenin fotoğraflarını ekleyeceğim, hem de forumda kaçırdığım başlıklara göz atacağım.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2017, 05:42   #534
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
İlk deneme için salçanın son hali çok güzel gözüküyor. Bitmiş halini de görebilecek miyiz? Bir de hangi domatesi kullandınız?
Bahçede geçen sene en çok olan 2 çeşidi kullandım. Biri Brandywine (pembe domates diye bildiğimiz de bu mu acaba?), biri de pazardan aldığımız domatesin tohumlarından ürettiğim, isimsiz ama en lezzetli olan, pinpon topundan biraz iri meyveleri olan bir tür. Bu türün en güzel çıkanlarından tohum aldım, bu sene de ekeceğim. 3. nesil olacak.

Salçaların son halinin fotoğrafları: Kullandığımız türler de fotoğrafta çıkmış.


Name:  IMG_7294.jpg
Views: 736
Size:  45.9 KB

Name:  IMG_6763.jpg
Views: 734
Size:  38.1 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2017, 22:32   #535
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Sevgili gilan, arayı fazla uzatma lütfen. Salçalarına maşallah, afiyetle tüketesiniz, seneye de nasip olsun inşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2017, 06:33   #536
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Name:  tomatoesimp copy.jpg
Views: 652
Size:  46.7 KB


2016 yazında 12 çeşit domates yetiştirdim. Tekrar yetiştirmeye değer bulduklarım:

- Pazar domatesi adını verdiğim pazardan aldığım domatesin tohumlarından ürettiğim, pinpon topu boyundaki isimsiz domates (hafif asitli, muhteşem bir lezzet)
- Mortgage lifter (Lezzeti pazar domatesiyle denk olan tek tür. Daha az asitli, aynı derece lezzetli.)
- Cherry domates çeşitleri (Super Sweet Hundred, Sungold, Black cherry, ivory pear)
- Brandywine (Türkiye'de pembe domates denilen ile aynı)
- Blue chocolate (Hem siyah rengi ilginç, hem de lezzeti diğer domateslerden çok farklı, hafif isli gibi. Fazla değil ama 1-2 kök bulundurmaya değecek değişik bir tür.)

Pink Berkeley Tie Dye, Dona, German Giant ve Paul Robeson'ı ise yavan buldum. Hepsinden tohum aldım ama üretmeyi düşünmüyorum.

Hibrit olan Super Sweet Hundred ve Sungold'u baharda fide olarak alacağım. Diğerlerinin tohumlarını 7 Şubat'ta ektim.

Yanılmıyorsam sn birnefestoprak'ın işlettiği, Amerika'da Türk tohumları satan twoseedsinapod.com'dan da tatlı kıl biber, kemer patlıcan ve çengelköy salatalık tohumları aldım. Bir de topak patlıcan tohumu hediye yollamışlar. Biberler ve patlıcanlar da ekildi. Salatalıkları şubat sonunda ekeceğim.

Şimdi şöyle bir sorun var. Geçen sene tohum konusunda hayatımda ilk defa başarılı olmuştum. Çünkü güneye bakan cumba tohumlar için hem ılık, hem de bol ışıklı, çok uygun bir ortam olmuştu. Ama bu sene minik kızım oraların altından girip üstünden çıkıyor. Bakalım nasıl olacak, nasıl bir köşe kapmaca oynayağız. Umarım kaşla göz arasında ele geçirip darma duman etmez herşeyi...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2017, 04:41   #537
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Geçen yazı toparlamaya devam edelim...

4 aşılı elma ağacının meyveleri.
Biraz dallanması için geçen hafta dallarını sert budadım. Önümüzdeki yaz meyve alamayabiliriz. Bu yaz olmazsa bile önümüzdeki yaz meyve verdiğinde hepsini bir arada fotoğraflamaya çalışacağım.


Name:  IMG_0442.jpg
Views: 511
Size:  48.3 KB

Name:  IMG_7364.jpg
Views: 475
Size:  45.7 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2017, 04:43   #538
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Çizgili incir minicik boyuyla çok güzel meyve verdi ama sincaplar bize bırakmadı. 2 tanesini yiyebildik.


Name:  IMG_7361.jpg
Views: 511
Size:  51.8 KB

Name:  IMG_7362.jpg
Views: 479
Size:  48.3 KB

Name:  IMG_7399.jpg
Views: 478
Size:  38.1 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2017, 04:44   #539
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Minik, renkli karpuzcuklar...

Name:  IMG_7404.jpg
Views: 522
Size:  39.5 KB

Name:  IMG_7406.jpg
Views: 522
Size:  40.2 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2017, 04:45   #540
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Galeri: 8
Renkli havuçlar...

Name:  IMG_0090.jpg
Views: 510
Size:  67.0 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025