View Single Post
Eski 11-02-2017, 06:33   #536
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Name:  tomatoesimp copy.jpg
Views: 652
Size:  46.7 KB

2016 yazında 12 çeşit domates yetiştirdim. Tekrar yetiştirmeye değer bulduklarım:

- Pazar domatesi adını verdiğim pazardan aldığım domatesin tohumlarından ürettiğim, pinpon topu boyundaki isimsiz domates (hafif asitli, muhteşem bir lezzet)
- Mortgage lifter (Lezzeti pazar domatesiyle denk olan tek tür. Daha az asitli, aynı derece lezzetli.)
- Cherry domates çeşitleri (Super Sweet Hundred, Sungold, Black cherry, ivory pear)
- Brandywine (Türkiye'de pembe domates denilen ile aynı)
- Blue chocolate (Hem siyah rengi ilginç, hem de lezzeti diğer domateslerden çok farklı, hafif isli gibi. Fazla değil ama 1-2 kök bulundurmaya değecek değişik bir tür.)

Pink Berkeley Tie Dye, Dona, German Giant ve Paul Robeson'ı ise yavan buldum. Hepsinden tohum aldım ama üretmeyi düşünmüyorum.

Hibrit olan Super Sweet Hundred ve Sungold'u baharda fide olarak alacağım. Diğerlerinin tohumlarını 7 Şubat'ta ektim.

Yanılmıyorsam sn birnefestoprak'ın işlettiği, Amerika'da Türk tohumları satan twoseedsinapod.com'dan da tatlı kıl biber, kemer patlıcan ve çengelköy salatalık tohumları aldım. Bir de topak patlıcan tohumu hediye yollamışlar. Biberler ve patlıcanlar da ekildi. Salatalıkları şubat sonunda ekeceğim.

Şimdi şöyle bir sorun var. Geçen sene tohum konusunda hayatımda ilk defa başarılı olmuştum. Çünkü güneye bakan cumba tohumlar için hem ılık, hem de bol ışıklı, çok uygun bir ortam olmuştu. Ama bu sene minik kızım oraların altından girip üstünden çıkıyor. Bakalım nasıl olacak, nasıl bir köşe kapmaca oynayağız. Umarım kaşla göz arasında ele geçirip darma duman etmez herşeyi...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön