Haftasonu 3 sepet daha domates toplayınca hadi dedim salça deneyelim.
Aynen söylediğiniz gibi yıkayıp 4'e bölüp bir kovaya doldurduk. Aralara ve de üstüne de bolca tuz ekledik. Evde kaya tuzu yoktu. İyotsuz normal tuz vardı. Onu kullandık, umarım sorun olmaz.
Şimdiden bolca sulandı. Süzgeçten geçirmeden önce süzeceğim.
Üstüne kızartma yaparken kullanılan tel ızgara kapaktan kapattık. Hem hava alır, hem de hayvanat uzak durur sanırım.
Bir yanlışım varsa lütfen söyleyin, bu konuda hiç deneyimim yok.
Kova dışarda güneş alan bir yerde duruyor. Acaba bu aşamada güneş alması iyi mi kötü mü? Gölgeye alsak mı? Ekşimsi ama kötü olmayan bir koku oluşmaya başlamış gibi. Umarım salça için normaldir.
